evet canım,ücretli izin bitinc başlıcam kısmetse,şubatta çıkıp haziranda döneceğim işe hayırlısıyla.inş canım çıkarda kamu özel ayrımı olmadan hepimiz rahatlarız. ama 1 ay neden alamıyoruz onu hatırlayamadım ya da bilmiyroum.evet işe başlayınca rahatlarız artık . sen ücretli izin bitince mi başlıycan ?
işle ilgili bende yazayım .. bend eöğretmenımm hamılelıgımın en zor zamanlarını bulantılarımın sıddetlı oldugu zamanları tatıldeyken gecırdım cok sukur. suandada bulantılarım gecmıs degıl o yuzden cok zorlanıyorum cok yemek yıyemedgım ıcınde halsız kalıyorum. inşallah 2. dönemn basına kadar calısabılırım ızınlerımı doğum sonrasında kullanmak ıstıyorummm
aynen canım,ben de senin gibi düşünüyorum.ödemelermiz var ve devam edecek....
doğumdan sonra işyerinde çıkarılma durumum var,işsizlik parası alıp,o süre zarfında iş aramayı planlıyorum.Ve ondan sonra kayınvalidem bakacak,bizim evde.hiç istemiyorum ama başka seçeneğim yok sanırım
günaydın hepciğinizeeeeeee seviyorum siziiii
pınar bu müthiş bişeymiş ya ben hiç bilmiyordum böyle şeyler yapıldığını bende istiyorum yapıcam bundan. müsait bi zamanda detaylarını yazarsan çok müteşekkirem derim sanabu koyduğun şeyler ne yapıyorsun yumurta haşlanmış falan mı oluyor nasıl oluyor?? bayıldım fikrine umarım çabaların boşa gitmez de sana da yaparlar.
cnm annemler yapardı eve ilk defa gelen bebeğe ,pamuk yumurta un falan ama gelişi güzel poşetle verirlerdi.Ben biraz süsledim netten de yardım aldım üstüne ekledim süper bi 40 uçtu sepeti oldu. Yarın fotosunu eklerim becerebilirsem. Detayları ne zaman istersen veririm.
evet bu zamanda mecbur bu sekılde ınsn bırseyler yapabılıyor. Bırde dıyorum barı 3600 gunu doldurayımda sonra yas beklerım. En azından bır emeklılık sahıbı oluruz dıye. Yastan emeklı oluyossun o zaman maas atıyorum 500 ıse 3600 gunden emeklı olunca 380 ya da 400 falan oluyo fazla fark yok
Ben de çok çalışma niyetinde değilim eğer çalışırken kenara bişeyler yaparsak emekli olmayı bile beklemem sanırım.eğer yapamazsak ta en fazla günümü doldurana kadar ..Aç kalmayız sonuçta fazlasında gözüm yok.
Kızlar biz doğum iznine çıkında 4 ay maaş alıyoruz değil mi? bir de ben o yılın yıllık izin hakkını ekleyebiliyo muyum tekrar +14 gün olarak.?
evet canım,ücretli izin bitinc başlıcam kısmetse,şubatta çıkıp haziranda döneceğim işe hayırlısıyla.
günaydınnnnnnnnnnnn. ben de geldim aranıza....ilk gebeliğim.ve ikiz bekliyorum.öğretmenim.ama evdeyim şu an çünkü heyet raporu verdi doktorum, uzun süren kanamalarım oldu, düşük tehdidim var, yatıyorum sürekli ve sizleri okuyordum ama artık sadece okumak yerine aranıza katılayım dedim.
hadi inş. aslında erken bırakmanın avantajıda bebek zorlanmıyomuş, zaten süt iznide var erkende çıkarsın iyi olur.kim bakcak peki belli mi ?
Günaydın kızllar;
gıdapınar bayıldım yaaa ilk defa duydum bu sizde adetmi acaba? dün bide yeni şey öğrendim bebeği tuzluyorlarmış bunu yapan yada bilen varmı ?
cnm biz de adettir 40 ı çıkan bebek evine 40 uçurmaya gelir.Sen de pamuk, un,pirinç, vb şeylere manalar yükleyerek verirsin.Ben biraz süsledim.
Bu tuzlama işini bana yapmışlar bebekken.Hem de Urfa da ağustos sıcağında ..Niye , ter kokmazmış tuzlanan bebek, sağlıklı olurmuş güya..Her yerim yara olmuş sıcakta tuzdan ,su toplamış hastanelik olmuşum...Annemde cahil tabi vermiş beni kocakarı eline..
Yani her adeti de yapmamak lazım biraz mantıklı olmak gerek değil mi?
günaydınnnnnnnnnnnn. ben de geldim aranıza....ilk gebeliğim.ve ikiz bekliyorum.öğretmenim.ama evdeyim şu an çünkü heyet raporu verdi doktorum, uzun süren kanamalarım oldu, düşük tehdidim var, yatıyorum sürekli ve sizleri okuyordum ama artık sadece okumak yerine aranıza katılayım dedim.
Hoşgeldin cnm..
Hoş geldin:) ikizmiiii ne güsel :) bi o kadar da zor.. RABBİM sağlıkla gelmelerini nasip etsin. İyi yaptın gelmekle aramıza.. Cinsiyetler ibellimi ?
oo maşallah, doğal ikizler mi ? inş sağlıkla geçirirsin.ben tüp bebek annesiyim ikiz denedik tek tutundu.bunada şükr.günaydınnnnnnnnnnnn. ben de geldim aranıza....ilk gebeliğim.ve ikiz bekliyorum.öğretmenim.ama evdeyim şu an çünkü heyet raporu verdi doktorum, uzun süren kanamalarım oldu, düşük tehdidim var, yatıyorum sürekli ve sizleri okuyordum ama artık sadece okumak yerine aranıza katılayım dedim.
olsun ya yine bakıcıdan iyidir.evet canım,kayınvalidem bakacak,aslında istemiyorum ama..........
cnm biz de adettir 40 ı çıkan bebek evine 40 uçurmaya gelir.Sen de pamuk, un,pirinç, vb şeylere manalar yükleyerek verirsin.Ben biraz süsledim.
Bu tuzlama işini bana yapmışlar bebekken.Hem de Urfa da ağustos sıcağında ..Niye , ter kokmazmış tuzlanan bebek, sağlıklı olurmuş güya..Her yerim yara olmuş sıcakta tuzdan ,su toplamış hastanelik olmuşum...Annemde cahil tabi vermiş beni kocakarı eline..
Yani her adeti de yapmamak lazım biraz mantıklı olmak gerek değil mi?
Hoşgeldin cnm..
hadi inş. aslında erken bırakmanın avantajıda bebek zorlanmıyomuş, zaten süt iznide var erkende çıkarsın iyi olur.kim bakcak peki belli mi ?
Biz de ev kredisi ödüyoruz cnm martta bitecek inş yüzdük kuyruğuna geldik.O bitmeden zaten iş bırakamam.Ondan sonra da alıştığım maaşı bi kenara iter miyim bilmiyorum.Belki bebeğimle kalmak ağır basar veya kayınvalideyi evine göndermek için işi bırakabilirim. yazın bebğimi valideye arabyla sabah bırakır akşam alırım diyorum, kışın 3 -4 ay bize gelir kalır . 3 yaşında da kreşe veririm zaten diye düşünüyorum. Bakalım pek çalışmaya niyetim yok ya neyse...
benim doğum kısmetse mart başı olacak,şubatın ortasında çıksam 15 günlük bir avantajım olacak doğum sonrası inşallah.
Günaydın kızllar;
kıvırcıııııkkkkkkkkkk nerdesin şekerim?????
mihs canım hadi bakalım inşallah Allah gönlüne göre verir :)))
gıdapınar bayıldım yaaa ilk defa duydum bu sizde adetmi acaba? dün bide yeni şey öğrendim bebeği tuzluyorlarmış bunu yapan yada bilen varmı ?
Topiğimize yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiler...
Nifado, rüyan hayırlara karşı gelsin bende sürekli karman çorman rüyalar görüyorum sanırım çok takmamak gerekiyor
Ebah, walla canım benim gibi aktif , evde duramayan bir insansan ev seni ne yaparsan yap boğuyor o yüzden bence biraz daha ağırlaşana kadar en azından kış tamamen gelene kadar bekle sonra nasıl olsa bayağı bir süre evde olacaksın şekerim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?