2013 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim...

• Ankete Katılan
    472

canımmm inanmıyorum düşüncelerimiz aynı,40ı çıkana kadar annem ve kayınvalide paylaşmalı kalacaklar yanımda(çoğunlukla annem).sonra da ben iznim bitene kadar kendim bakacağım,sonrası da kayınvalide gelecek...Bakalım gelecek mi,benimkini ondan sonrasını yaşayıp göreceğz.

mrb kızlar bugün morelim çok bozuk tekrar kanamam oldu hemde aşırı derecede ne yapacagımı bilmiyom bebegm tam olarak 15 haftalık anlamış degilim

seni o kadar iyi anlıyorum ki, ben de yaşadım o korkuyu, koşa koşa acile gidiyorsun bebeğini görüp rahatlıyorsun değil mi, ama yine kanayacak mı korkun maalesef hiç geçmiyor, benim kanamalarımın sebebi rahim içindeki kılcal damar çatlamasıydı, bardaktan boşanırcasına kan... sonrasında bir hafta on gün süren kahverengi lekeler, kahverengi leke kanın içeride kurumasıyla oluşuyormuş canım, bebeğini de görmüşsün sağlıklıysa dua etmekten başka bir şey gelmiyor insanın elinden. bu arada doktorum bana pruloton depot diye bir iğne veriyordu, kanamayı anında kesiyordu canım, inşallah en kısa zamanda biter bu kabusun canım

bnm kayınvalidem tek yaşıyor..aslında hiç tek kalmıyor çünkü kışın ya şehir dışındaki kızına giyor ya da memleketine annesinin yanına ..Yazında kızı geliyor , akrabaları geliyor 3 ay ..Bize 3-4 günden fazla gelmiyor, zaten genç ve dinamik muhtaç durumu yok çok şükür.

bnm korkum iyice evinde kalmamaya alışacak sonra hep çocuklarında gezecek diye aslında ..ben de asla kabul etmem gerek yok çünkü böyle bir şeye çok uzak oturmuyoruz diğer kızı da ben de 15 dak mesafedeyiz kendi evinde oturabilir.

mrb kızlar bugün morelim çok bozuk tekrar kanamam oldu hemde aşırı derecede ne yapacagımı bilmiyom bebegm tam olarak 15 haftalık anlamış degilim
cok gecmis olsun insallah bir an evvel kanaman durur canim, bebegin artik kocaman Allah in izniyle o sana simsiki tutunur annesi:)uzme kendini

ebaaaaaaaaaaahh ne guzel en azından esın cık demıs,demısde anacım sen ne duruosun anlayamadım daha kac git kendını kurtar yaaaaaaaa ne sıkılıcaksın dınlet yat gez toz ohhhhhhhhhh keko
ben bana esım çık ın "ç" sini dedıgı an evde anahtarla kapıyı acıo olurum

yumurtacım, aksam yalnız hıssetme kendını ıkı cay koybırı bana bırı sana

pınar, acabakırk ucurmaya gelıcem mart-nısan gıbı musaıt mısın canım

Ebruli arkadşaım geçmiş olsun , üzme kendini. Kanamalar olabiliyor bi çok kişide.. Bak çok şükür ki bebeğini görmüşsün iyi hiç değilse biliyosun. Yat dinlen sen, ilacını kullan. RABBİM e dua et şifasını versin inş..
Alaraburcu hadi hayırlısı bakalım bende 15+4 de öğrendim :) İnşallah gösterir.

Kızlar izinler ve bakıcılarla ilgili konuşmuşsunuz.
Benim iş yerim iki gün ie gelemdim diye yerime eleman aldı bile. Hemde eski elemanlarını. Şuanda belirsiz bi şekilde gidiyoruz. İşlerin çoğunu benden aldılar zaten .. Bezdirme politikası işte.. Normalde şubatta kıdemım doluyor ve izne ocak ortasında hak kazanıyorum ama çıkarırlar beni eminim buna.. :) Çıkarmasalarda ücretli izinden sonra çıkarırlar. Ben SMMM stajeriyim ve bütün kanunları az çok biliyorum. Oyüzden şuanda çıkaramıyolar :)
Ama ücretli izinden sonra çıkarırlarsa mecbur bırakıcam 6. ayına kadar bebişime ben bakıcam inşallah fazlası bakamam. Çünkü 6 ay staja ara verme hakkım var. Bebeğime ancak bakıcı bulabilirim. Başka alternatifim yok. Zaten bakmasınıda istemesdim
Süt izni doğru hafta da bir kez tam gün kullanabilirsiniz, işyerinizle anlaşarak

ebrulı sımdı gordum gecmıs olsun ama arkadasımında oldu ustune gormek buymus hesaplarsan aslında regl olma zamanında kanaman olmustur bazılarına oluyormus korkma:26:

aynen,benim kayınvalide de free.o yüzden ben bakarım diye geziniyo,bebeğimiz hakkında planlar yapıp,hayaller kuruyor,sanki çocuğu doğurup direkt eline verip,onun evladıymış gibi sayacağız.o kadar sahiplenmesine kızıyorum,içten içe kıskanıyorum açıkçası.bişey aldığı yok,"ben bakacağım çocuğunuza,almaya gücüm yok" deyip geçiştiriyor,benim annemse yorgan alacağım,battaniye alırız,şunu alırız diyor sürekli...kızıyorumm...gerçekten kızıyorum.

"ben öyle bir imada bulunduğu anda bile koşuyor olurdum eve doğru.

buyur gel şekerim seve seve hazırlarım miniğime..Evime minik bebekler dolsun inş....
Ben çok bekledim bebek sahibi olmak için şimdi dolup taşsın evim yeter ki siz gelin

Daha baby showerlar, diş buğdayı partileri neler var neler

cnm ben c.tesi leri yarım gün çalışıyorum, hatta 1 hafta gelip 1 hafta gelmiyorumarkadaşımla paslaşıyoruz.Peki süt izni hesaplanırken 1 gün izni c.tesi kullan derlerse aslında hakkım olan saatten daha azını kullanmış olurum.nasıl yapmam gerekir?

Hemen hemen aynı dertten muzdaribiz cnm ..ama biz de bu insanlara mecburuz biraz..Artık 3 sene dişimizi sıkacağız en kötüsü..sonra herkes kendi yoluna düşer tekrar.

tatlı çilek,uludağ çileğim çık diyor hakkını yiyemem hiçbir konuda eksik bırakmayacağını hatta üstüne sigortamı kendi çalışanı gibi gösterip ödeyeceğini biliyorum ama üniv.mezun olduğum andan beri sürekli çalışıyorum,ya evde sıkılırsam çevremde herkes çalışıyor kime gideyim evde ne yapayım???
çok kararsızım dün akşam görümcemde öyle dedi bence daha erken çık bugünleri çok ararsın dedi eşimde ben sana söylüyorum diyor...kararsız kaldım....birşey olsada çıkıp gitsem istiyorum

anladım inş annenin imkanı olurda o bakar k.validende gönüllü vazgeçer.
6 aylık doğum izni ne zaman yürürlüğe girecek,ya da girecek mi??:44:
girsin ama ya (
giittim cnm ilaç verdi ama hiç bir sebeb söylemiyor sadece düşük riskin var diyor bende anlamış degilim ama bebegimi gördüm oynuyordu içim rahatladı ve doktor halen içeride kan var dedi
Canım inş bebeğin seni sadece kokuttuğuyla kalır da tüm bu günler kötü bi anı olur.inş bebeğine sana sıkıca tutunur ve hiç bırakmaz.Allaha emanet olun.

Hemen hemen aynı dertten muzdaribiz cnm ..ama biz de bu insanlara mecburuz biraz..Artık 3 sene dişimizi sıkacağız en kötüsü..sonra herkes kendi yoluna düşer tekrar.
aynen canım,sabredeceğiz artık.
anladım inş annenin imkanı olurda o bakar k.validende gönüllü vazgeçer.
inşallah canım,gönüllü vazçgeçmesini diliyorum.

Oda şöyle normalde cmrt günü kanune iş günüdür ama haftalık 45 saatini hafta içi dolduruyosan, cmrt günü çalıştığın mesaiyeye girer canım. Mesainden düşemes öyle bir şey.. haftalık 45 saatinin içinde bu izin süresi..

Valla ebah bende 2006 dan beri çalışıyorum, Ama sana şunu söyliyim, eğer ihtiyacın yoksa bence çık dinlen, sakin bir hamilelik geçir. Zaten son aylarında ağırlaştığın için ne uyuyacaksın ne oturabileceksin..Yani benim fikrim bu :) Ben olsam öyle yapardım. Nasılsa mesleğin var çalışmak istersen sonradan yine çalışırsın..

ben çıkıyorum kızlar,işe döneyim...

eşiniz çıkmanıza razı ise,siz çalışmadan da idare edilebiliyorsa bence hemen çıkın kızlar....Benden bir tavsiye...

çok kararsızım şekercimm....1 haftadır aynı mevzu evde,eşim çık diyor ben bilmiyorum diyorum susuyorum....hatta geçen gün ben işteyken aradı,o benden önce eve gidiyor,eve geliyorum kimse yok kapımı açan yok canım eve gelmek istemiyor diyor,geçen hafta rahatsızlanıp eve gidince evde olduğunu biliyordum hep eve gelmek istedim diyor,bende kararsız olunca olsun doğum yapınca seni kapıda 2 kişi karşılarız diyorum....ama nasıl dayanıcam ben şubata kadar hiç bilmiyorum...başımın sol tarafı ağrıyor ensemden evde olsam yatayım ama burada debelenmeye devam et

kıvırcıktan hala haber yokmu yhaaa? Ben en iyisi birde topiktekilerin (vermek isteyenlerin) gsm nosunu toplayayım

arkadaşım çok geçmiş olsun. panik yapma rabim şifanı versin. kanamadan sonra doktora gittin mi hani çok oldu diyorsun ya o yüzden ?

bakıcıya güvenebilecek misin canım ya. yine de razııyım kaynanam baksın.. yakınında kimse yok mu bakabilecek?

çıkmasına çık derim bende ama. sonuçta doğuma 2 ay kala da çıkarsan 4 ay boyunca yattığın yerden maaş alıcan belki ondan sonra çalışmazdın. ben öyle düşünüyodum ilk başta biraz dişimi sıkayım dedim. zaten bulantılı günlerim de geçti artık. şu an evde olsam öğlene kadar yat falan illaki yapacak birşey bulunur ama ne bilim. devletten resmi haklarımı kullanmak için sabrediyorum bende...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…