Ben eşimle konuştum zaten 40 ı çıkana kadar biraz annem biraz senin annen gelir kalır bizde sonra ben kendim bakarım iznim bitene kadar dedim.Haziran da iznim bitse ekime kadar götürür getiririm kayınvalideye.kasım-şubat arası da kayın valide bize gelir kalır.sonra yine ona getir götür yaparız dedim. Kabul etti.
yine de sıkıntılı mevzular bi 3. şahış girmesi aile hayatına beni daraltıyo..
Bakalım yaşayarak görücez .
mrb kızlar bugün morelim çok bozuk tekrar kanamam oldu hemde aşırı derecede ne yapacagımı bilmiyom bebegm tam olarak 15 haftalık anlamış degilim
canımmm inanmıyorum düşüncelerimiz aynı,40ı çıkana kadar annem ve kayınvalide paylaşmalı kalacaklar yanımda(çoğunlukla annem).sonra da ben iznim bitene kadar kendim bakacağım,sonrası da kayınvalide gelecek...Bakalım gelecek mi,benimkini ondan sonrasını yaşayıp göreceğz.
cok gecmis olsun insallah bir an evvel kanaman durur canim, bebegin artik kocaman Allah in izniyle o sana simsiki tutunur annesi:)uzme kendinimrb kızlar bugün morelim çok bozuk tekrar kanamam oldu hemde aşırı derecede ne yapacagımı bilmiyom bebegm tam olarak 15 haftalık anlamış degilim
bnm kayınvalidem tek yaşıyor..aslında hiç tek kalmıyor çünkü kışın ya şehir dışındaki kızına giyor ya da memleketine annesinin yanına ..Yazında kızı geliyor , akrabaları geliyor 3 ay ..Bize 3-4 günden fazla gelmiyor, zaten genç ve dinamik muhtaç durumu yok çok şükür.
bnm korkum iyice evinde kalmamaya alışacak sonra hep çocuklarında gezecek diye aslında ..ben de asla kabul etmem gerek yok çünkü böyle bir şeye çok uzak oturmuyoruz diğer kızı da ben de 15 dak mesafedeyiz kendi evinde oturabilir.
ebaaaaaaaaaaahh ne guzel en azından esın cık demıs,demısde anacım sen ne duruosun anlayamadım dahakac git kendını kurtar yaaaaaaaa ne sıkılıcaksın dınlet yat gez toz ohhhhhhhhhh keko
ben bana esım çık ın "ç" sini dedıgı an evde anahtarla kapıyı acıo olurum
yumurtacım, aksam yalnız hıssetme kendını ıkı cay koybırı bana bırı sana
pınar, acabakırk ucurmaya gelıcem mart-nısan gıbı musaıt mısın canım
ebaaaaaaaaaaahh ne guzel en azından esın cık demıs,demısde anacım sen ne duruosun anlayamadım dahakac git kendını kurtar yaaaaaaaa ne sıkılıcaksın dınlet yat gez toz ohhhhhhhhhh keko
ben bana esım çık ın "ç" sini dedıgı an evde anahtarla kapıyı acıo olurum
yumurtacım, aksam yalnız hıssetme kendını ıkı cay koybırı bana bırı sana
pınar, acabakırk ucurmaya gelıcem mart-nısan gıbı musaıt mısın canım
Ebruli arkadşaım geçmiş olsun , üzme kendini. Kanamalar olabiliyor bi çok kişide.. Bak çok şükür ki bebeğini görmüşsün iyi hiç değilse biliyosun. Yat dinlen sen, ilacını kullan. RABBİM e dua et şifasını versin inş..
Alaraburcu hadi hayırlısı bakalım bende 15+4 de öğrendim :) İnşallah gösterir.
Kızlar izinler ve bakıcılarla ilgili konuşmuşsunuz.
Benim iş yerim iki gün ie gelemdim diye yerime eleman aldı bile. Hemde eski elemanlarını. Şuanda belirsiz bi şekilde gidiyoruz. İşlerin çoğunu benden aldılar zaten .. Bezdirme politikası işte.. Normalde şubatta kıdemım doluyor ve izne ocak ortasında hak kazanıyorum ama çıkarırlar beni eminim buna.. :) Çıkarmasalarda ücretli izinden sonra çıkarırlar. Ben SMMM stajeriyim ve bütün kanunları az çok biliyorum. Oyüzden şuanda çıkaramıyolar :)
Ama ücretli izinden sonra çıkarırlarsa mecbur bırakıcam 6. ayına kadar bebişime ben bakıcam inşallah fazlası bakamam. Çünkü 6 ay staja ara verme hakkım var. Bebeğime ancak bakıcı bulabilirim. Başka alternatifim yok. Zaten bakmasınıda istemesdim
Süt izni doğru hafta da bir kez tam gün kullanabilirsiniz, işyerinizle anlaşarak
aynen,benim kayınvalide de free.o yüzden ben bakarım diye geziniyo,bebeğimiz hakkında planlar yapıp,hayaller kuruyor,sanki çocuğu doğurup direkt eline verip,onun evladıymış gibi sayacağız.o kadar sahiplenmesine kızıyorum,içten içe kıskanıyorum açıkçası.bişey aldığı yok,"ben bakacağım çocuğunuza,almaya gücüm yok" deyip geçiştiriyor,benim annemse yorgan alacağım,battaniye alırız,şunu alırız diyor sürekli...kızıyorumm...gerçekten kızıyorum.
anladım inş annenin imkanı olurda o bakar k.validende gönüllü vazgeçer.aynen canım,şimdilik eşim bu konuda bişey söylemiyor,bende kalsın razıyım ama ben onda kalmak istemiyorum.annem bakar bakamam zor oluyor derse.işime gelir,ama benim de okula giden küçük kardeşim var o yüzden annem zorlanır diye kayınvalidem karşıdan kaptı,iştahı çabuk kapanır bebek konusunda.ben öyle düşünüyorum.
girsin ama ya6 aylık doğum izni ne zaman yürürlüğe girecek,ya da girecek mi??:44:
Canım inş bebeğin seni sadece kokuttuğuyla kalır da tüm bu günler kötü bi anı olur.inş bebeğine sana sıkıca tutunur ve hiç bırakmaz.Allaha emanet olun.giittim cnm ilaç verdi ama hiç bir sebeb söylemiyor sadece düşük riskin var diyor bende anlamış degilim ama bebegimi gördüm oynuyordu içim rahatladı ve doktor halen içeride kan var dedi
aynen canım,sabredeceğiz artık.Hemen hemen aynı dertten muzdaribiz cnm ..ama biz de bu insanlara mecburuz biraz..Artık 3 sene dişimizi sıkacağız en kötüsü..sonra herkes kendi yoluna düşer tekrar.
inşallah canım,gönüllü vazçgeçmesini diliyorum.anladım inş annenin imkanı olurda o bakar k.validende gönüllü vazgeçer.
cnm ben c.tesi leri yarım gün çalışıyorum, hatta 1 hafta gelip 1 hafta gelmiyorumarkadaşımla paslaşıyoruz.Peki süt izni hesaplanırken 1 gün izni c.tesi kullan derlerse aslında hakkım olan saatten daha azını kullanmış olurum.nasıl yapmam gerekir?
Hemen hemen aynı dertten muzdaribiz cnm ..ama biz de bu insanlara mecburuz biraz..Artık 3 sene dişimizi sıkacağız en kötüsü..sonra herkes kendi yoluna düşer tekrar.
tatlı çilek,uludağ çileğimçık diyor hakkını yiyemem hiçbir konuda eksik bırakmayacağını hatta üstüne sigortamı kendi çalışanı gibi gösterip ödeyeceğini biliyorum ama üniv.mezun olduğum andan beri sürekli çalışıyorum,ya evde sıkılırsam çevremde herkes çalışıyor kime gideyim evde ne yapayım???
çok kararsızım dün akşam görümcemde öyle dedi bence daha erken çık bugünleri çok ararsın dedi eşimde ben sana söylüyorum diyor...kararsız kaldım....birşey olsada çıkıp gitsem istiyorum
Valla ebah bende 2006 dan beri çalışıyorum, Ama sana şunu söyliyim, eğer ihtiyacın yoksa bence çık dinlen, sakin bir hamilelik geçir. Zaten son aylarında ağırlaştığın için ne uyuyacaksın ne oturabileceksin..Yani benim fikrim bu :) Ben olsam öyle yapardım. Nasılsa mesleğin var çalışmak istersen sonradan yine çalışırsın..
mrb kızlar bugün morelim çok bozuk tekrar kanamam oldu hemde aşırı derecede ne yapacagımı bilmiyom bebegm tam olarak 15 haftalık anlamış degilim
Ebruli arkadşaım geçmiş olsun , üzme kendini. Kanamalar olabiliyor bi çok kişide.. Bak çok şükür ki bebeğini görmüşsün iyi hiç değilse biliyosun. Yat dinlen sen, ilacını kullan. RABBİM e dua et şifasını versin inş..
Alaraburcu hadi hayırlısı bakalım bende 15+4 de öğrendim :) İnşallah gösterir.
Kızlar izinler ve bakıcılarla ilgili konuşmuşsunuz.
Benim iş yerim iki gün ie gelemdim diye yerime eleman aldı bile. Hemde eski elemanlarını. Şuanda belirsiz bi şekilde gidiyoruz. İşlerin çoğunu benden aldılar zaten .. Bezdirme politikası işte.. Normalde şubatta kıdemım doluyor ve izne ocak ortasında hak kazanıyorum ama çıkarırlar beni eminim buna.. :) Çıkarmasalarda ücretli izinden sonra çıkarırlar. Ben SMMM stajeriyim ve bütün kanunları az çok biliyorum. Oyüzden şuanda çıkaramıyolar :)
Ama ücretli izinden sonra çıkarırlarsa mecbur bırakıcam 6. ayına kadar bebişime ben bakıcam inşallah fazlası bakamam. Çünkü 6 ay staja ara verme hakkım var. Bebeğime ancak bakıcı bulabilirim. Başka alternatifim yok. Zaten bakmasınıda istemesdim
Süt izni doğru hafta da bir kez tam gün kullanabilirsiniz, işyerinizle anlaşarak
tatlı çilek,uludağ çileğimçık diyor hakkını yiyemem hiçbir konuda eksik bırakmayacağını hatta üstüne sigortamı kendi çalışanı gibi gösterip ödeyeceğini biliyorum ama üniv.mezun olduğum andan beri sürekli çalışıyorum,ya evde sıkılırsam çevremde herkes çalışıyor kime gideyim evde ne yapayım???
çok kararsızım dün akşam görümcemde öyle dedi bence daha erken çık bugünleri çok ararsın dedi eşimde ben sana söylüyorum diyor...kararsız kaldım....birşey olsada çıkıp gitsem istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?