anestezi almadan çektirdim ben rahim filmini, çok şükür öyle acı falan da duymadım, kolayca geçti bitti. 28 yaşıdayım ben, ankaradayım. sen küçüksün galiba?
gerçekten zor zamanlardan geçmişsiniz. tüp bebeğin tutmamış olması üzücü tabiama sonuçta hiçbirşeyin sonu değil... sayısız tüp bebek deneyen sonrasında kendiliğinden hamile kalanlar da var. asıl önemli olan zamanının gelmiş olması.
ben ankaradayım, lina kadın sağlığı merkezine gidiyorum, doktorum sema hanım. evime çok yakın olduğu için orayı seçmiştim, şimdilik devam edicem doktoruma. ilk aşılamadan sonra ne olur bakacağız... aşılama fiyatı ilaçlar hariç 750 TL
Papicim, kuzum bana da doktorum düşük doz iğne vereceğim dedi ama ne verecek bilemiyorum. Daha önce çatlatma iğnesi oldum, hemşire vurdu göbekten ve ben hiç hissetmedim, acıtmadı yani. inşallah bunlar da öyle olur. benim de bu tedaviler peşinde koştuğumu kimse bilmiyor. Biz 1 seneden fazladır bebek istiyoruz da onu da bilen yok... Eşimle benim aramızda sır resmen...yumurta takibi yaptırdığımı rahim filmini, aşılama olacağımı anneme dahi söylemedim. Şimdilik söylemek de istemiyorum. KK dan tanışıp facebookta devamlı görüşrüğüm arkadaşlar var birtek onlar biliyor, şimdi de bu topiği açtım işte belki uğur getirir diyeİş yerinden izin almak benim için de sorun birşeyler uydurmak zorunda kalıyorum. kontrollerimi sabah en erken saate aldırmaya çalışacağım ki işe gitmeden uğrayabileyim. benim mesaim 9da başlıyor, 9 buçuk gibi gelsem de olur arada... olmadı öğlen araları gitmeye çalışacağım ben de. Aşılama öncesi iğne olunurken ne kadar sıklıkta takibe gidiliyor peki?
Hoş geldin canım... diğer topiği ayrıntılı takip edemiyorum ne zaman olmuştun aşılamanı...Hiç sorma canım yadün sınıf arkadaşının kardeşini gördü okul çıkışı, eve geldi hayal kuruyor :) bi gelseydi ben onun minicik ellerini öperdim, o küçücük dudaklarını nasıl yerdim diyor her gece bana sağlıklı bir kardeş ver, herkese sağlıklı kardeş ver diyor. inşallah duası kabul olur hepinize verir rabbim evladı..
hayırlı olsun canım, hayırlısıyla güzel haberlerini alırız inşallahhh
Güzel haberlerini alırız inşallah canım. topicten mutlu ayrılmak dileğiyle, Allahım bu ay hepimizin karnını doldursun
anestezi almadan çektirdim ben rahim filmini, çok şükür öyle acı falan da duymadım, kolayca geçti bitti. 28 yaşıdayım ben, ankaradayım. Sen küçüksün galiba?
Gerçekten zor zamanlardan geçmişsiniz. Tüp bebeğin tutmamış olması üzücü tabiama sonuçta hiçbirşeyin sonu değil... Sayısız tüp bebek deneyen sonrasında kendiliğinden hamile kalanlar da var. Asıl önemli olan zamanının gelmiş olması.
Ben ankaradayım, lina kadın sağlığı merkezine gidiyorum, doktorum sema hanım. Evime çok yakın olduğu için orayı seçmiştim, şimdilik devam edicem doktoruma. Ilk aşılamadan sonra ne olur bakacağız... Aşılama fiyatı ilaçlar hariç 750 tl
papicim, kuzum bana da doktorum düşük doz iğne vereceğim dedi ama ne verecek bilemiyorum. Daha önce çatlatma iğnesi oldum, hemşire vurdu göbekten ve ben hiç hissetmedim, acıtmadı yani. Inşallah bunlar da öyle olur. Benim de bu tedaviler peşinde koştuğumu kimse bilmiyor. Biz 1 seneden fazladır bebek istiyoruz da onu da bilen yok... Eşimle benim aramızda sır resmen...yumurta takibi yaptırdığımı rahim filmini, aşılama olacağımı anneme dahi söylemedim. şimdilik söylemek de istemiyorum. Kk dan tanışıp facebookta devamlı görüşrüğüm arkadaşlar var birtek onlar biliyor, şimdi de bu topiği açtım işte belki uğur getirir diyeIş yerinden izin almak benim için de sorun birşeyler uydurmak zorunda kalıyorum. Kontrollerimi sabah en erken saate aldırmaya çalışacağım ki işe gitmeden uğrayabileyim. Benim mesaim 9da başlıyor, 9 buçuk gibi gelsem de olur arada... Olmadı öğlen araları gitmeye çalışacağım ben de. Aşılama öncesi iğne olunurken ne kadar sıklıkta takibe gidiliyor peki?
inşallah bu topik sana uğur getirir canımaşılama da aynı yumurta takibi diye biliyorum. ama biraz daha sık çağırıyor doktor. geçen ay iğne kullandığımda reglin 3. günü gittim ve iğnelere başladık 10. gün gittim çok yumurta ama boyut küçüktü iki günde bir dozu arttırarak gitmeye devam ettim. 17 de iğnem yapıldı. Aslnda sık gidiliyor bizim gibi çalışan kişiler için baya sık sayılabilir. Ya gerçekten benim de kimsem bilmediği için gidip gelmek en büyük problemim sabah öyle bir imkanın varsa çok güzel. benim doktorum özel klinikte 10da başlıyor malesef. aşılama yapılırsa eğer her şey yolunda giderse ben 2 3 gün rapor almayı düşünüyorum bakalım başarabilirsem
acı cekmeden cektirmiş olman cok sevindim acıkcası benim bi felaketti o rahim filmi bide ben ne oldunu bilmeyerek gittim tek basıama üsküdara gittim te bide kaynarcadan allahım 1.5 saat arası var 10 gün yürüyemedim nerdeyse o rahim filmi yüzünden ve iki kes ilaç bastılar ilkinde ben acıdan eleirmi karnıma koyunca görüntü cıkmamıs die bidaha ilaç verildi felaketti acıkcası ama sonuc cok sevindiriciydi tüplerimin hepsi acıkmıs şükürler olsunki benim yaşş 22 ama 6.5 yıldır evliyim :)
ya sabah erken gitme imkanım vardı evet ama, şimdi ofislerin girişine de kart basma olayını koydular, dokuz buçukta kart basamam ki... akşam da geç geliyorum, doktorum gitmiş oluyor... inşallah haftasonuna falan denk gelir diyorum. Benim doktorum aşılamayı iki defa yapıyormuş, mesela bugün yapıldı ya, yumurtaların durumuna göre 24 ya da 48 saat sonra bir kez daha yapılıyormuş, ondan sonra 2-3 gün rapor yazıyorum dedi. Ama o doktorun raporunu iş yerine veremem, teşhise ne yazıcak, anlaşılır her şey... ya başka doktordan rapor alıcam ya da almıcam haftasonuna denk gelirse. benim de kafam çok karışık açıkçası...
acaba kendini çok mu kastın sen...neyse geçmiş olsun. belki de ilaç verilirken minik yapışıklıklar açılmıştır, o nedenle ağrın olmuştur... sonucun güzel olması sevindirici sonuçta. Yaşın çok küçük evlenmişsin, reşit bile değilmişsin evlendiğine....çok aşık olsun demekeşin de mi küçük?
ya sabah erken gitme imkanım vardı evet ama, şimdi ofislerin girişine de kart basma olayını koydular, dokuz buçukta kart basamam ki... Akşam da geç geliyorum, doktorum gitmiş oluyor... Inşallah haftasonuna falan denk gelir diyorum. Benim doktorum aşılamayı iki defa yapıyormuş, mesela bugün yapıldı ya, yumurtaların durumuna göre 24 ya da 48 saat sonra bir kez daha yapılıyormuş, ondan sonra 2-3 gün rapor yazıyorum dedi. Ama o doktorun raporunu iş yerine veremem, teşhise ne yazıcak, anlaşılır her şey... Ya başka doktordan rapor alıcam ya da almıcam haftasonuna denk gelirse. Benim de kafam çok karışık açıkçası...
Acaba kendini çok mu kastın sen...neyse geçmiş olsun. Belki de ilaç verilirken minik yapışıklıklar açılmıştır, o nedenle ağrın olmuştur... Sonucun güzel olması sevindirici sonuçta. Yaşın çok küçük evlenmişsin, reşit bile değilmişsin evlendiğine....çok aşık olsun demekEşin de mi küçük?
gerçekten zor zamanlardan geçmişsiniz. tüp bebeğin tutmamış olması üzücü tabiama sonuçta hiçbirşeyin sonu değil... sayısız tüp bebek deneyen sonrasında kendiliğinden hamile kalanlar da var. asıl önemli olan zamanının gelmiş olması.
ben ankaradayım, lina kadın sağlığı merkezine gidiyorum, doktorum sema hanım. evime çok yakın olduğu için orayı seçmiştim, şimdilik devam edicem doktoruma. ilk aşılamadan sonra ne olur bakacağız... aşılama fiyatı ilaçlar hariç 750 TL
ya sabah erken gitme imkanım vardı evet ama, şimdi ofislerin girişine de kart basma olayını koydular, dokuz buçukta kart basamam ki... akşam da geç geliyorum, doktorum gitmiş oluyor... inşallah haftasonuna falan denk gelir diyorum. Benim doktorum aşılamayı iki defa yapıyormuş, mesela bugün yapıldı ya, yumurtaların durumuna göre 24 ya da 48 saat sonra bir kez daha yapılıyormuş, ondan sonra 2-3 gün rapor yazıyorum dedi. Ama o doktorun raporunu iş yerine veremem, teşhise ne yazıcak, anlaşılır her şey... ya başka doktordan rapor alıcam ya da almıcam haftasonuna denk gelirse. benim de kafam çok karışık açıkçası...
benim gibi iğne fobisi olan biri bile vurabiliyorsa korkma :) sadece ilk gün yaşıyorsun nasıl vuracağım telaşesini sonra rahatlıyorsun :)hoş geldinizinşallah adaylık statüsünden asil annelik statüsüne terfi edersiniz bu seferki aşılamanızda. ben ankaradayım o nedenle size hastane konusunda yardımım dokunamayacak. iğneleri vurmak kolay mı bu arada? ben birazcık tedirginim de...
evet canım benimde çıkış saatim geç oluyor, izin alıp erken çıkmam gerekiyor yine her halükarda. iki aşılama yı ilk defa duyuyorum şans çok yükseliyordur ama çok mantıklı geldi bana şimdi düşününce. rapor konusunda da çok haklısın ben başka bir hekimle durumumu görüşüp rapor yazdırmayı düşünüyorum. grip gibi enfeksiyon gibi bişiyler artık neyi uygun görürlerse. ama canım şu 2 kere aşılama durumunu doktoruma bir sorucam keşke bana da öyle yapsa :)
yumurta kontrolünü ne zaman yapıyorlar.mesela ben sadece sabah gidebilirim.umarım bi sorun çıkmaz çünkü iş arkadaşlarıma söylemeyi asla düşünmüyorumm.kimse bilmeyecek benim de.ayrıca aşılama yapan doktoruna ben bunu veremem karın ağrısı yazarsanız çok iyi olur dersin.çünkü kürtajlarımda malesef ben öyle yazdırmıştımoff off
Merhaba hanımlar bende bugün 2. aşılamama başladım ilk iğnemi bu akşam vurdum. İlki maalesef tutmadı ama çok rahat geçti hiç ağrı duymadım eve gelince tabii o gün kasıklarda ağrı olsu c.tesiye denk gelmişti o gün ve pazar yatmuıştım iyi olmuştu. Ama olmadı şimdide sanırım c.tesi yada pazara denk gelecek umarım öyle olur ama ben bir günde fazladan izin almak istiyorum bakalım. Yalnız şöyşe bir durum oldu geçen seferde gonal f ile yaptırmıştım ben ama o değşikti ayarlıyordu yanından vurup basıyordun tık tık siye iki ses gelince tamammı bu aldığım daha değişik kadranda 112.5 ayarlıyorsun gözüküyor orada ama arkasını çekmiyorsun kendindne çekili sonuna kadar basıyorsun yavaş yavaş geriye geliyor ve sıfırlıyor değeri ama ben ne kadar süre basılı tıtacağımı anlamadım öbürü kolaydı çekiyordun arkasını çıt çıt iki ses geldi mi zaten sonuna kadar bastığını anlıyordun bunda ben 112.5 ayarladım bastım çektim bir baktım 62.5 gösteriyor hala jadran baya telaşlandım ne kadar vurdum bilemedim yapılışını okudum 0 göstermesi lazımmış dozu bitirince napsam etsem sonra 0 a getirip 62.5 ayarladım vurdum bu sefer. O zaman oldu 0 a getirene kadar bastırdım ama mutlaka kadranın size bakması gerekiyor ki sıfırlandığını göresiniz bana daha zor geldi yaa.. Eşimde kalan miktara baktı hesaplamak için ben anlamyorum doğru olmuş dedi 335.5 kalmış olması lazım o aradaymış zaten kalan ilaçta yani doğru gibi bakalım. Ama mesela öbüründe ayalayıp arkasını çektinmi bir daha değiştiremiyordun dozu asla ama bunda değiştirebiliyorsun demek ki öyle bir özelliğe var sanırım neyse artık fazladna yapmışsam da sorun olmaz sanırım nasılsa yumurta takibine gidicem c.tesi çağırdı. Sizin iğneler nasıl?
duygulandım yaçocuk masımluğuna bayılıyorum canım benim minik kardeşi hemen gelir inşallahhhhhhh
acı cekmeden cektirmiş olman cok sevindim acıkcası benim bi felaketti o rahim filmi bide ben ne oldunu bilmeyerek gittim tek basıama üsküdara gittim te bide kaynarcadan allahım 1.5 saat arası var 10 gün yürüyemedim nerdeyse o rahim filmi yüzünden ve iki kes ilaç bastılar ilkinde ben acıdan eleirmi karnıma koyunca görüntü cıkmamıs die bidaha ilaç verildi felaketti acıkcası ama sonuc cok sevindiriciydi tüplerimin hepsi acıkmıs şükürler olsunki benim yaşş 22 ama 6.5 yıldır evliyim :)
eşim 31 yasında benden 9 yas büyük evet cok asık oldum :) 15 tim 16 yasıma girmeme bi kaç ay vardı evlendik yo aslında kendimi hiç kasmadfım cünkü ben ne yapacaklarını bile bilmiodumki ben normalde cok rahat biriymdir ameliyata da girdim 2 yıl önce ki ozamnda kasmamıstım kendimi. Ama nedendir bilinmes felaket bi acıydı o ilacı götürürken seruma felan mı takacaklar die düşünüodum alttan o ilacı sıkacakları inan aklıma bile gelmed :) gittim kurbanlık koyun gibi tek basıma yattım masaya doktorda erkekti cok utandım yahu ... Hastaneyi inlettim ama ogün doktorda dioki tamam bitti az kaldı sabret neolur cek eleirni bidaha ilaç basmak zorunda kalırıs yoksa die bagırıo ama ben duyarıyım hiç acıdan... Rabbim kimseye yaşatmasın ya.. Bide diom kendi kendime bn o acıya katlanamdım bebek olsa nasıl dogurcam :)
canım ben de çok duymadım aslında, doktorumun dediğine göre aman aman arttırmıyormuş ama bir tık işte. normal aşılamada şans %20 ise bununla %24-25 falan oluyormuş. ben de öyle başka şeyler yazdırmayı düşünüyorum raporuma, bakalım kısmet, zaman ne göstericek. Sen doktoruna bu iki aşılamayı sor ama yok derse canını sıkma, dediğim gibi gebelik ihtimalini sandığın gibi çok da yükselten birşey değil popilcim, kafana takılmasın yani
bugün 5. gün ve bismillah deyip başlıyorum hapımaAllahım boş çıkarma çabalarımızı (amin)
Amiiinnnnnnnn inşallahhadi yarasın, güzel güzel yumoşlar büyütsün inşallah
inşallah ablası gibi nazlı olmazda hemen gelir bu kez :)
film çekilirken başımda bi kadın vardı eli bandajlıydı.elimden tuttu :) kadının elini nasıl sıktıysam bilmiyorum ağlamıştım. Bende çok acı çektim film çekilirken.
Paşa paşa bi doğuruyorsun ki. Hoş ben doğuramamıştım 2 gün sonra sezeryan oldum
Yumurtanın ilk 12 saati en verimli saatiymiş ama 24 saat içinde aşılama yapılırsa daha iyi olurmuş. 2. Aşılama sadece bir tedbirdir popil olur ya "ya tutarsa".. Stres yapma sakın bebişi çok etkiler biliyorsun
Ahh bu millet duyacak, bilecek psikolojisi varya işimizi dahada zorlaştırıyor. Ben kaynanamla oturuyorum onlar bile bilmiyorlar. Eşim kızıyo ne kadar takıntı yapıyorsun olacaksada zorlaştırıyorsun diyo. Ahh bi bilseler psikolojik baskı ne kadar yıpratıyo biz kadınları. Inşallah kimse duymadan bilmeden bebişlerimiz gelir göbüşlerimize
bugün 5. Gün ve bismillah deyip başlıyorum hapımaallahım boş çıkarma çabalarımızı (amin)
inşallah bakam hayırlısı paşa paşa mı doğurcaz yoksa doguramıcazmı tutmıcakmı tutacakmı ifss hele bi tutsunda dogurması kalsın :)
aminnnnnnnnnnnnnnnn. Inşallah.... Rabbim kucaklarımız dolduru üçer beşer :)
Benm bugn felaket agrım var adetimede aslında daha 1 hafta var amaadet agrısı gibi aynı kasıklarım kopuo üüü yoksa kırmızı kartmı görcez gene ne olur gelmesinler ( alahım boş cevirme elerimizi
ya olsun bende olursa ikiz isterim sülale ikiz üçüz kaynıoda biz birni bulamadık daha :) ama büyütmesi zor olsada bi zamn sonra cok keyifli oliomus mesela tek cocuklar arakdas bulamas oyun kurmakta güçlük çekerler anne baba paylaşamaslar vs vs ama ikizlerde bu sorunlar olmuo gördüğüm kadarıyla... :)daha gelmeden 9 doğurtuyolar zaten
üçer beşer mi? Kızımda anne inşallah ikiz kardeşim olur diyo taktı bu ara. Okulda bitane ikizle var onlar gibi istiyor Birbirine benziyorlarya.
Aminnnn.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?