Aşılama 2013 Mart Ayında Aşılama Yaptıracaklar Kulübü

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

yalanlayamayız tabi,kesinlikle imtihandayız..Bizimde hiç sorunumuz yok görünürde,ama olmuyo.zoru başarıyoruz diyorum eşime :) benimde doktorum 20 yaşında 5. gebeliği olan bi hastasından bahsetmişti.çok şaşırmıştım.biz bi tane yapamadık daha :) Allah o insanları da bildiği gibi yapsın.ama arkadaşlar gerçekten çok zor durumda olan insanlar var.geçen biriyle konuştum.yumurtalarının alınma durumu varmış,alınmaması için çare arıyorlar.dua edelim birbirimize,canı yanan herkes adına.Allah ım kabul etsin.ve şükredelim inşallah.Rabbim yardımcımız olsun

ne güzel söylemişsin amin

kızlar ben puregon pen kullanıyordum ya, onun kıl kadar incecik iğnesi vardı ve göbekten rahatlıkla yapılıyordu. doktorum dün gittiğimde 1 doz daha vurmamı istedi, benim ilacım bittiği için de tek doz gonalf verdiler, ince şırıngaya çektiler. ama iğnesi daha kalındı onun. sabah göbekten vuracağım diye ne çektim yaaa...canım da acıdı üstelik. inşallah işe yarar. yarın sabah tekrar kontrole gideceğim...bu sefer büyümüş olmalarını umuyorum Rabbimin izniyle...

u da

Merhaba...
Topik açıldığından beri okuyorum aslında gelişmelerinizi.
Evet puregonun kullanımı ince bir iğnesi olduğundan ötürü ürkütücü değil.İlkini nasıl yapılacağını anlatarak hemşire hanım vurmuştu bana da;acımadığını fark edince cesaret geldi kendim vurdum
diğerlerini.Ovitrelle vurma günü geldiğinde tedirgin oldum yapamam dedim ama son bir cesaretle batırıverdim onu da!
Bugün de aşılamam yapıldı.Hayırlısı bakalım.

aynen, ben normalde korkarım iğneden kan aldırmaktan falan, canım da çok tatlıdır. ama puregonu çok kolay yaptım ben de. gonalf zordu. sanırım ovitrelle de öyle olur. onu ne zaman yapacağım belli değil, henüz yumoşlar istediğimiz kadar büyümedi. yarın adetimin 11. günü sabah kontrolüm var. inşallah büyümüş olurlar.

senin de aşılaman hayırlı olsun, inşallah güzel sonuçlar alırsın.
ne kadar zamandır istiyorsunuz bebiş? belirli bir sebebi var mı henüz gelmemiş oluşunun? bizimki bildiğimiz kadarıyla sebepsiz

Amin!Teşekkür ederim.
Muhtemelen yumurtanı 17-18 boyutunda gördükleride bir gün sonrası için iğnenin saatini söylerler sana da.
Bebiş hikayemiz uzun bizim ne sen sor ne ben söyleyeyim şeklinde
Bundan bir buçuk yıl kadar önce bir kez hamile kaldım ben aslında ama kısmet değilmiş.
Ondan sonra da bir düşündük bir vazgeçtik derken baktık biz bu işi başaramayacağız.
Bir kaç ay önce mart ayında cesaretimi toplayıp aşılama yaptıracağım demiştim.
Şubatta kontrole gittim benim de çok ii bildiğim gibi sebepsiz infertelite dedi ve bu ay için planlamamızı yapıp
kontrollerimizi yaptık.
Gereksiz hormon yüklemesi olmasın diye tüp bebek istemedim sansımızı böyle bir deneyelim dedim ama sonuçta sebepsiz de olsa %17 şans var aşılamada.Tüp bebekteki gibi 50-51ler değil tabi.

Son düzenleme:

ben hiç hamile kalamadım
1 seneyi geçti bizim de...arada verimli deneyemediğimiz aylar oldu, stresten ilişkiye bile giremediğimiz aylar oldu iyice yıprandığımıza karar verip aşılama yaptırmak istedik. tam da zamanıymış gibi, en samimi görüştüğümüz 3 aileden ikisi bebk beklemeye başladı. ikisinin de günleri aynı hatta, 5 haftalık hamileler ikisinin de ilk seferinde oldu gibi birşey. kimileri böyle şanslı oluyor işte.

bizimki de sebepsiz,eşimin spermi gayet iyi, ben de rahim filmine kadar herşeyi yaptırdım, bilinen sorun yok. aşılamanın normal ilişkiden pek farkı yok evet, ama inşallah bizlere vesile olur. özlemimiz diner

İnşallah tutar;Allah isteyen herkese nasip etsin.Arkadaşlarına yetişmeni dilerim...
Aşılama yapanların istatistiklerine buradan bakıyorumda;çok da umut vermiyor bana.O yüzden sanki çektiğim eziyetle kalacakmışım gibi geliyor;ya neyse!
Denedim mi denedim derim...

Son düzenleme:

evet aşılama için istatistikler çok iç açıcı değil ama dediğin gibi, biz elimizden geleni yapalım, çabalayalım da mevlam verirse ne ala...
Allah korusun bu tutmazsa 1 sefer daha denerim, sonra biraz ara verip tüp bebek... maddi manevi gücüm yettiğince uğraşacağım ne yapıyım...
sen pozitif düşün bekleme sürecinde. inşallah burdan müjdeli haber verirsin

Yok!Ben bir daha aşılama yaptırmam;bu kadar eziyeti çekeceğimi bilsem belki de hormon yüklemesine rağmen tüp bebek olayına girerdim.
Ne bileyim;bu kolay olur dedim.Oysa her gün ya da iki günde bir aynen kan artı ultrason,kan artı ultrason...
Herşeye rağmen;evet pozitif düşünmeye çalışıyorum;hatta ikizdirler ikiz diyorum kendimi motive edebilmek için

Son düzenleme:

ya bu iğne işi hakikaten zor oluyor... ama benim doktorum sadece ultrasonda bakıyor, kan tahlili istemedi. östrojen için mi kan variyordun sen? benim doktorum istemedi bugüne kadar, bilmiyorum yarın ister mi...

ben ikizden çok korkuyorum aslında, bakımı hem maddi hem manevi zor. zaten çalışıyorum ve 7de geliyorum eve, iki bebekle ne yaparım bilmiyorum. Rabbim sağlıklı 1 evlat versin inşallah

zaten sebep yokken hamile kalamamak daha çok yıpratıyor insanı, her gittiğimde soruyorum neden diye yok görünürde bişey yok tek bir sebebim var, her nekadar iyi anlaşsakta kv. ile oturmak,ister istemez süreklipsikolojik baskı altında oluyorsun, birde hastalık hastası, mızmız bir kaynanan olunca sanırım stres kaçınılmaz oluyor tedaviyi bilmedikleri için şimdi çarşamba günü neyi bahane edip gidicem diye kara kara düşünür oldum dün anneme gittim ordan gittim

canım psikoloji hakikaten etkili, bizim sebebimiz de o gibi geliyor bana. eşim bu çocuk olayını çok stres yaptı, yumurtlama günlerinde ilişki olması gerekliliği cinsel hayatımızı da sıkıntıya soktu, kavga dövüş ilişkiye girdiğimiz günleri bilirim. öyle zamanlarda da olmuyor işte çocuk. inşallah aşılama çare olacak hepimize

E2 bakıyordu düzenli olarak sanırım;başka şeylerde baktı mı bilmiyorum sonuçlar hiç elime geçmedi çünkü.
Çıkan sonuca göre puregonun dozuyla artı eksi oynadılar.
İkizlere gelince;yıllardır hep ikiz isterim sanki çok anaçmışım da baş edebilecekmişim gibi;nedendir bilmem.
Hmmm!Kayınvalideyle yaşamak dediğin gibi sevsen bile zor olur.Cinsel hayatınız da ister istemez sıkıntılı oluyordur evdekilerden dolayı;ama doktor kontrolüne bişeyler uyduracağından eminim

sanki beni anlatıyorsun zannettim kardeşim :))) valla ben durumu anlattım çok sık doktora gidince farklı şeyler ister istemez düşünür insan hele bide kaynana olursa :)))

alt üst oturuyoruz canım, ama yinede ha deyince kafana göre hareket edemiyorsun, gerçi onları bu hale getirene kadar 8 yılım gitti, çarşıdır pazardır gitmeme bişey demezlerde, ne yapacan hayırmı denince bi bahane bulmakta ayrı bir dert. kızımın okulunun yanında arkadaşım oturuyor,1 saat ona uğrayacam deyip kızı okuldan alıp gitmeyi düşünüyorum :44:
sanki beni anlatıyorsun zannettim kardeşim :))) valla ben durumu anlattım çok sık doktora gidince farklı şeyler ister istemez düşünür insan hele bide kaynana olursa :)))
vallahi 2 ay bu evden uzaklaşsam şıp diye hamile kalırım kaç aydır ha bugün ha yarın safra kesesindeki taş için ameliyat olcam deyip duruyor, eşimde yarın izinli götürcekti az önce inmiş aşağı, eeee haftaya gitsem olmazmı, havalar daha ısınmadı vs.vs.vs,iş ciddiye binince bahane bulup kaytarmaya çalışıyo, kafa beyin bırakmadı vallahi gelde stres olma

canım sen kaynvaldenle mi oturuon allah başka dert vermesin şekerim inan ben izinlerde bile pek cekemiom

Bak bulmuşsun bile
Zordur ya;benimde onlarla bir problemim yok;ama aynı şehirde bile olmak istemezdim herhalde... :26:

Son düzenleme:

stres yapma kardeşim...oluruna bırakmak lazım...herşeyin hayırlısıher evlilikte var bi imtihan

kızlar merhaba bende bayadır yazamıyorum hamile kalanlara allah hayırlısıyla kucaklarına almayı nasıp etsın asonucu negatif olanlara allahım bıran once evlat sahibi yapsın bende asılamamı 15 sinde yapmıstım yarın kan testi yaptırıcam baakalım heyecanla beklıyorum sonucu asılama yaptıktan sonra bugune kadar kıpırdamadan yattım yumurtalıklarım asırı buyumuslerdı ve yumurtalıgımı dondurebılırmıs kı yumurtalıgımda donerse amılyat olmak zorunda kalıcaktım durumum tehlıkelı oldugu ıcın bı hafta kıpırdamadan yattım ılaca cok fazla tepkı vermıs yumurtalıklarım karnım oyle sıstıkı 3 aylık hamıleler gıbıydım zaten ıstesemde kıpırdayamıyodum belım kasıklarım dayanılmayacak sekılde agrılarım oldu benim gibi yasayan varmı acaba allah yasatmasın gercıde yarın ınsallah pozıtıf sonucla buraya hamıleyım dıye yazarım gercı doktorum bu asırı buyumenın tutmasında bıraz zorlastırabılecegını soyledı ama yınede umudumu kaybetmedım umutlarımızı kaybetmeyelım elbet olucak saglıklı evlatlarımız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…