2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım en ıyısı bı doktora gorunmen böylelıkle ıcın rahatlar bebege bırsey oldugunu sanmıyorum ıyıdır annesı o ilac konusuna gelınce de doktor zararı olsa vermez sen onu ıhmal etme öptumm

ahh ahh bu kayınvalıdeler o da heveslenmıştır can havlıyle aramıştır canım bence kötu nıyetı yktu hayırlı olsun sehzadenızz

ruyanda gordun musozler yetersiz kalir senin kayinvalide karsisinda utanmaz kadin ya edepsiz ilk gun carsafini isteyecek utanmazsa.esin cocugun iyi olsun uzak olun da ondan
esinde uysaydi kayinvalidene surduremezdiniz valla

dusunememis kadin sanki kendi hamile neyse canim Allah firsat vermemis ona sen vermissin mujdeyi.bebisini de hayirla saglikla kucagina alir buyutursun insallah.nedir bu erkek bollugu yavvkizim olursa cok kiymetli olacak her yer erkek doluerkek olursa da simdiden besik kertmesi yapmak lazim

olmaz canim insallah senin depolardan alir alacagini insallah en kisa surede gecer.bulantilarin patates haslamasi muz falan yiyemiyor musun bide eleviti kullaniyorsan ishalini artirir olmazsa bu ara gunasiri al

hahaha cocuk gibi valla bak bu sirri sadece sana soyluyorum kimseye soyleme ama herkes biliyor:)) komik olmus ya yasli basli kadinin isine bak

ananas cok sevdıgım meyve onu kılo verdıgım donemte yag yakıcı olarak kullanıyordum
oda aklımda bu hafta kıvı kreyfurt
haftaya ananans zencefıl menumde:)

sen aramasan içime oturcaktı oh ıyı oldu o kaynanaya gıtsın kendı esını arasın sen tabıkı esıne haber verıceksın yaaa
bu arada hayırlı olsun şehzaden :)

vay uyanık yaaaaaaaaaaaaaaaaa

aynısını benımkıler de yaptı kımseye demeyın dedım ama herkes bılıyormuş salak gıbı hıssetmıtım kendımı

Videolar « Ayşe Öner Ayşe Öner

bu vıdeolara bakın kızlar nefes egsersızını yaptırdı bıze ayşe öner inanın o an yavrum nasıl tekmeledi şok oldum wcye gıderken kasıgımda agrılar vardı
ay noluyor dedım bı an :) bu arada komık bırsey anlatıyım :)
katılım coktu her gelen konusmacı sasırdı :) eslerde gelmıs bu cok sevındırıcı benımkı delı gıbı not almak ve ses kaydetmekle mesgul oldu :)
aralarda hepımız hamıleyız wcye gıdıcez oda ne sıra bogaz koprusu olcak :)
engellıler ve erkekler ıcın olanınıda kullandık mecburen hatta erkekler geldı wc ye dolu dedık ama nasıl utandım ya:)
ben 3 aradada engellıler ıcın olana gırdım kımı erkek esı ııcn sıraya gırıp erkek wcsıne gonderdı eşini komık ama guzeldı ya
o kadar hamıleyı bir arada görmek :) ufak numuneler ve tısort hedıye ettıler ıkramlar hersey cok guzel dusunulmus
ayşe öneri dinlemek ayrı bı keyıftı kızlar

Son düzenleme:
aranızda kabızlık sorunu yasayan var mı kızlar benım ciddi sıkıntı olmaya basladı kanamam oluyor hamılelıkte ılac kullanmak da istemiyorum aranızda ilac kullanan var mı

canım sen dün deyince hemen siteye baktım gercekten cok guzel seyler var gecen hafta interneteen bir sürü bebek bkım kıtabımda geldi tracy hogg mu ne onunkını de aldım da daha paketini açmadım
özellikle şu yazısına bayıldım kadının

AğlamaBe*be*ği*ni*zin ağ*la*ma*sı, si*ze ih*ti*ya*cı*nın ol*du*ğu*nu an*lat*ma*sı*nın tek yo*lu*dur. Ve do*ğu*mu ta*kip eden ilk ay*lar her ağ*la*dı*ğın*da ya*nın*da olup ne*de*ni*ni bul*ma*ya ça*lış*ma*lı*yız. Be*be*ği*mi*zin doğ*du*ğu bu dün*ya*da de*ne*yim*le*di*ği her şe*ye ya*ban*cı ol*ma*sı, ken*di*ni ifa*de ede*me*me*si vü*cu*dun*da his*set*ti*ği de*ği*şik*lik*ler, ne*fes al*ma, acık*ma, ka*ka yap*ma, gaz ağ*rı*sı, sı*cak, so*ğuk, faz*la ışık*tan duy*du*ğu ra*hat*sız*lık, ya*tak çar*şa*fın*da olu*şan ka*tın ver*di*ği acı, giy*si*si*nin eti*ke*ti*nin onu ka*şın*dı*rı*yor ol*ma*sı, uy*ku*ya dal*mak*ta sı*kın*tı çek*me*si, yat*tı*ğı po*zis*yo*nu de*ğiş*tir*mek is*te*yip de de*ğiş*ti*re*me*me*si*nin yol aç*tı*ğı sı*kın*tı, ca*nı*nın sı*kıl*ma*sı, ku*cak*ta ol*mak is*te*me*si gi*bi du*rum*lar*da ra*hat*sız*lı*ğı*nı ifa*de et*me*si*nin bir tek yo*lu var*dır: AĞ*LA*MAK. Gö*rül*dü*ğü gi*bi be*bek*le*rin ağ*la*ma*sı için pek çok ne*den bulunmaktadır. An*cak çevrenizdeki in*san*la*rın be*bek ağ*la*ma*sı*nın tek nedeninin aç*lık ol*du*ğu*nu düşünmeleri ve si*zi de buna inandırmaları bir sorundur. Bebeğiniz her ağ*la*dı*ğın*da onu em*zi*re*rek, za*val*lı be*be*ği so*ru*nu*nu çö*züm*le*me*den sus*tur*ma*nın tek yo*lu zan*net*me*ni*zin se*be*bi, ger*çek*ten ağ*la*ma*yı ke*sip hırs*la me*me*ni*zi em*me*si*dir. Em*me*ye baş*la*dı*ğı an duy*du*ğu haz, ra*hat*la*ma*sı*nı ve bir sü*re*li*ği*ne ger*çek sı*kın*tı*sı*nı unut*ma*sı*nı sağ*la*ya*cak*tır. O za*man siz de “doğ*ru, bu ka*dar is*tek*li em*di*ği*ne gö*re kar*nı aç*mış, za*val*lı be*be*ğim,” di*ye dü*şü*ne*cek*si*niz.An*cak, ger*çek so*run, kı*sa bir sü*re son*ra be*be*ği tek*rar hu*zur*suz ede*cek ve ge*ne ağ*la*ma*ya baş*la*ya*cak*tır. Bu de*fa sü*tü*nü*zün ye*ter*li ol*ma*dı*ğı ve be*be*ğin aç kal*dı*ğı yo*rum*la*rı baş*la*ya*cak*tır. Bu*na ik*na ola*cak*sı*nız, çün*kü be*be*ği*niz bi*be*ron*la ve*ri*len süt for*mü*lü*nü de hırs*la eme*cek*tir.Bu ara*da ya*tır, kal*dır, em*zir, mama ver, gaz çı*kart der*ken, onun ger*çek ra*hat*sız*lı*ğı da bir şe*kil*de gi*de*ri*lir; an*cak far*kı*na va*rıl*ma*dan. Be*bek ger*çek*ten aç ol*ma*ma*sı*na rağ*men, em*me*nin ver*di*ği ra*hat*la*ma ve şiş*kin*lik so*nu*cun*da uy*ku*ya da*lar. Ve*ri*len süt for*mü*lü, an*ne sü*tü*ne gö*re da*ha uzun sü*re*de ha*zım ol*du*ğun*dan, be*bek me*me em*di*ği sü*re ara*sın*dan, da*ha uzun uyur. Evet, so*run çö*zül*müş*tür, an*ne de bu*na ik*na ol*muş*tur. Sü*tü, be*be*ği için ye*ter*li de*ğil*dir. Et*ra*fın*da, be*be*ği do*yur*ma ar*zu*su için*de kıv*ra*nan ya*kın*lar, ak*ra*ba*lar da ni*ha*yet tat*min ol*muş*lar; be*be*ğin bes*len*me sü*re*ci*ne ken*di*le*ri*ni de da*hil et*miş*ler*dir. Bu*ra*da be*be*ği*ni*zin siz*den al*dı*ğı me*saj şu ol*muş*tur: “Ne tür*lü so*ru*nun olur*sa ol*sun, tek çö*züm var, me*me eme*cek*sin, ra*hat*la*ya*cak*sın.” Bey*nin*de bu kod oluş*tu*ğu için, eriş*kin*lik dö*ne*min*de de kar*şı*laş*tı*ğı so*run*lar zor*luk*lar*la ba*şa çı*ka*bil*mek için ken*di*ni sık*lık*la buz*do*la*bı*nın önün*de bu*la*cak ve*ya bir şey*ler atış*tı*ra*rak ra*hat*la*ta*cak*tır. Doğ*du*ğu ilk gün*ler*de be*be*ği*mi*zi sık em*zi*ri*yo*ruz, çün*kü ge*len sı*vı kol*las*trum, (halk ara*sın*da bu*na ilk süt, ağız, gi*bi isim*ler ve*ril*miş*tir) az mik*tar*da*dır. İler*le*yen gün*ler*de süt akı*şı ra*hat*la*yıp, mik*tar ar*tın*ca be*bek em*me ara*lık*la*rı*nı za*ten uza*tır ve dü*zen ken*di*li*ğin*den olu*şur. Bu sü*reç*te, be*be*ği*ni*zin doy*du*ğu*na emin*se*niz, yu*ka*rıda söz et*ti*ği*miz ne*den*le*ri ko*nu*şa*rak “ne*yin var be*be*ğim, ba*ka*lım gaz mı se*ni ra*hat*sız et*ti, yok*sa….” gi*bi ra*hat*sız*lık du*ya*bi*le*ce*ği du*rum*la*rı sı*ray*la kon*trol edip, so*nun*da çö*züm sağ*lan*dı*ğın*da ise, be*be*ğin siz*den al*dı*ğı me*saj bu de*fa şu ola*cak*tır: ”Ne*ler olu*yor bil*mi*yo*rum ama sı*kın*tı du*yu*yo*rum, böy*le his*se*din*ce ağ*lı*yo*rum ve he*men gü*lüm*se*ye*rek ge*len o ışıl*tı*lı ta*nı*dık yüz, bir şey*ler ya*pıp, be*ni ra*hat*la*tı*yor, so*ru*num çö*züm*le*ni*yor ve yo*la de*vam ede*bi*li*yo*ruz.” Bu, ya*şam*da da kar*şı*laş*tı*ğı so*run*la*rı çö*züm*le*ye*bi*len bir eriş*kin ol*ma*sı*na ola*nak sağ*la*ya*cak*tır. Ha*ya*tı*mı*zın ilk dört yı*lı ya*şam için*dir ve bi*zi ha*yat*la ta*nış*tı*ran, iler*de na*sıl bir eriş*kin ola*ca*ğı*mı*zın te*mel*le*ri*nin atıl*dı*ğı bir dö*nem*dir. Ebe*veyn*ler için bü*yük bir fır*sat, ço*cuk*la*rı için is*te*dik*le*ri ya*şam pen*ce*re*si*ni bu sü*reç için*de aça*bi*lir*ler. Ye*ni doğ*muş bir be*be*ğin ağ*la*dı*ğın*da ya*nın*da ol*mak, onun ih*ti*ya*cı*na ce*vap ver*mek, ken*di*ni de*ğer*li his*set*me*si*ni sağ*lar, gü*ven duy*gu*su*nu ar*tı*rır. Ağ*la*ma*sı*na ce*vap ver*me*mek ise, bir sü*re son*ra ağ*la*ma*dan, ken*di ken*di*ne his*set*ti*ği ça*re*siz*lik ve ne olur*sa ol*sun, za*ten onu kim*se*le*rin önem*se*yip de ağ*la*mısı*na ce*vap ver*me*dik*le*ri hissiyle suskun kalmasına neden olur. Ya*şam bo*yu, için*de olu*şan boş*lu*ğun ye*ri*ni dol*du*ra*cak hiç*bir şey bu*la*maz. Dün*ya*la*rı önü*ne koy*sa*nız, ala*ma*dı*ğı gü*ven, sev*gi ve de*ğer*li*lik duy*gu*sun*dan yok*sun ka*la*cak*tır. Ba*zen be*bek*le*rin vü*cu*dun*da onu ra*hat*sız eden ener*ji olu*şur; bu*nu atıp, ra*hat*la*ma*sı*na ne*den ol*du*ğu için, bu tür ağ*la*ma*la*rın ya*ra*rın*dan da söz edilmektedir. Ama ma*saj ya*pa*rak be*be*ği*mi*ze ra*hat*sız*lık ve*ren faz*la ve*ya olum*suz ener*ji*yi te*miz*le*ye*bi*li*riz. Me*rak et*me*yin, kı*sa sü*re*de be*be*ği*ni*zin ağ*la*ma di*li*ni çö*ze*cek*si*niz ve ağ*la*ma*sı*nın ne an*la*ma gel*di*ği*ni he*men an*la*ya*cak*sı*nız. Me*se*la ye*ni*do*ğan*lar ge*nel*lik*le aç uya*nır ve süt em*mek için ağ*lar*lar. Eğer em*zir*me*yi ge*cik*ti*rir*se*niz, ağ*la*ma*sı*nın öf*ke ağ*la*ma*sı*na dö*nüş*tü*ğü*nü gö*rür*sü*nüz. Bu ağ*la*ma*la*rı kon*trol et*me*nin en iyi yo*lu, ilk haf*ta*lar her ağ*la*yı*şı*na ça*bu*cak ce*vap ver*mek*tir. Eğer tok ve al*tı ku*ru ol*du*ğu hal*de ha*la ağ*lı*yor*sa diz*le*ri*ni kar*nı*na doğ*ru çe*ki*yor, me*me*de bi*le ra*hat*laya*mı*yor*sa ağlamasının nedeni gaz spaz*mı*dır. Bu durumda gaz ma*saj*la*rı*na başlamalısınız. Sır*tı*na rit*mik vu*ruş*lar ya*pa*rak ve zıp*la*ya*rak ev*de tur*lar ata*bi*lir*si*niz. Ko*nu*şun, şar*kı söy*le*yin. Ha*fif mü*zik din*le*tin. Rit*mik ses*ler çı*ka*rın ve sal*la*ma*yı de*ne*yin. Ara*ba*da do*laş*tı*rın. Ilık ban*yo yap*tı*rın. Bü*tün bun*lar işe ya*ra*maz*sa, ya*ta*ğı*na ko*yun, po*zis*yo*nu*nu de*ğiş*ti*re*rek ve nin*ni ve*ya şar*kı söy*le*ye*rek uyut*ma*yı de*ne*yin. Ba*zen be*bek*ler, ağ*la*ya*rak uyur*lar. Ger*çek*ten yor*gun*sa, ağ*la*ma*sı uzun sür*mez. Ağ*la*ma*sı de*vam edi*yor*sa has*ta olup ol*ma*dı*ğı*nı kon*trol edin. De*re*ce*si*ne ba*kın. Be*bek*le*rin al*gı*la*rı çok güç*lü*dür. Bu*lun*duk*la*rı or*tam*da*ki stre*si ve olum*suz elek*trik*len*me*yi he*men his*se*der ve tep*ki ve*rir*ler. Onun için her za*man ra*hat olun. Eğer si*nir*le*ri*ni*zi kon*trol ede*mez*se*niz yar*dım ça*ğı*rın. Bu bir ak*ra*ba ve*ya ar*ka*daş ola*bi*lir. Ne ka*dar sa*bır*sız, si*nir*li ve*ya kız*gın olur*sa*nız olun onu as*la sars*ma*yın. Bir be*be*ği sert bir şe*kil*de sars*mak, kör*lük, be*yin ha*sa*rı hat*ta ölüm*le so*nuç*la*na*bi*lir. Bu*na sallanma sendromu denmektedir. Bü*tün be*bek*ler ba*zen, bel*li bir ne*den ol*ma*dan da ağ*lar*lar. Bu, onun ya*ban*cı bir ha*ya*ta uyum sağlamasının bir par*ça*sı*dır. Sa*de*ce ya*nın*da olun…Uyku düzeniİlk za*man*lar be*be*ği*niz ge*ce ve gün*düz far*kı*nı bil*mez. Ama bu*nu ona öğ*ret*me*ye he*men baş*la*ya*bi*lir*si*niz. Be*bek*le*rin ge*ce gün*düz ayrımı yok*tur. Ge*nel*de an*ne kar*nın*da ol*du*ğu gi*bi gün*düz, an*ne ada*yı ha*re*ket ha*lin*de ol*du*ğu için uyur. Ak*şam*la*rı ise ha*re*ket bi*tip, an*ne ada*yı yat*tı*ğın*da be*bek sal*lan*ma bit*ti*ği için uya*nır ve bu de*fa onun ha*re*ket*le*ri baş*lar!.. Do*ğum*dan son*ra da bu ru*tin de*vam eder. Gün*düz sa*at*le*rin*de be*be*ği*ni*zi, do*ğal or*tam*da uyu*tun. Ya*ni ses*siz*lik, ka*ran*lık sağ*la*ma*ya ça*lış*ma*yın ve en faz*la üç sa*at*te bir uyan*dı*rın. Uya*na*mı*yor ise, al*tı*nı açın, giy*si*le*ri*ni çı*ka*rın, yük*sek ses*le şar*kı söy*le*yin, yü*zü*nü yı*ka*ma*yı de*ne*yin, ta*ma*men uyan*ma*sı*nı sağ*la*yın. Bir*kaç gün için*de ge*ce gün*düz dü*ze*ni oluş*ma*ya baş*lar. Ge*ce bes*len*me*le*rin*de ve al*tı*nı de*ğiş*tir*me*ler*de ışı*ğı kı*sık kul*la*nıp, işi*niz bi*tin*ce, onu he*men ge*ri ya*tı*rın. Bü*yü*dük*çe ge*ce*le*ri em*me sü*re*le*ri*nin ara*sı açı*lır. 4-5 ay*dan son*ra ge*nel*lik*le ge*ce 6-8 sa*at ara*sı hiç uyan*ma*dan uyur*lar. Za*man za*man sal*la*ya*rak, sır*tı*na vu*ra*rak, “piş, piş ve*ya e e e” gi*bi yük*sek ton*da rit*mik ses*ler çı*ka*ra*rak ve*ya nin*ni söy*le*ye*rek, em*zik kul*la*na*rak uyu*ma*la*rı*na yar*dım*cı ola*bi*lir*si*niz. Mü*zik din*let*mek, iki ka*şı*nın ara*sın*dan baş par*ma*ğı*nı*zı al*nı*na doğ*ru kay*dı*ra*rak, hip*noz nok*ta*sı*na ba*sit bir ma*saj uy*gu*la*yın. Ba*zen bu uy*gu*la*ma çok işe ya*rı*yor ve şa*şı*ra*rak be*be*ği*ni*zin ça*bu*cak gev*şe*yip uy*ku*ya dal*dı*ğı*nı gö*rü*yor*su*nuz.

çoooook geçmiş olsun canım aynı durumdayımmidem içine çöktü gurulduyo ama yiyince de çıkarıyorum.doktor bulantı için ne verdi?

yok görmedim ya yuppiii biraz çıtlattı çarşafı bende haber yolladım görmek istyen herkes görebilir ama bayan 30gr bılezık hazırlasın görmek ısteyen eger erkeklerden varsa onlar 2 tane 30gr hazırlasın bu sartlarda kım ne görmek ıstıyorsa görsün... adetlerimize göre de öyle bakan kızın ıstegiğini vermek zorunda ondan sonra ses çıkmadı.. benım korkum yok kendımden eminim.. oğlu artıkçı değil ya mılletın artıgını toplasın ama işte oğlunu tanımıyor ya konusuyor ıste... eşimin bana ılk sorduğu soru bakiremısın benımde ona sorduğum ılk soru ordu daha önce bırıyle bırsey yaşadın mı evet deseydi var ya aşkından ölsem yüzüne bakmazdım....

yarın doktoruma gidecem danışacam bakalım ne diyecek..inşallah bi şeyi yoktur teyzesi artık eğilmeye bile korkar oldum..

muz yiyorum canım faydası oldu sanırım ishale de eleviti alıyorum ya mecburen yiyemiyorum bari vitaminimi alayım diye..:2:

çoooook geçmiş olsun canım aynı durumdayımmidem içine çöktü gurulduyo ama yiyince de çıkarıyorum.doktor bulantı için ne verdi?

canım benim gebelik ilk haftalardan beri çok bulantılı geçti aylarca işe gidemedim..normall bualntı kesiciler bana fayda etmedi..daha ağır bilaç verdi doktorum..burda isim verilebiliyor mu bilmiyorum ama z..ile başlıyor:))

Herkezee iyi pazarlar

Nasılsınız arkadaşlar,

Biz dinleniyoruz kızımlaaa.
Tetenoz aşımızı olduk cuma günü yordu aşı bizii ateş halsizşik yaptı ve canım sıkıldı haliyle.
herşey yolunda şükür ikinci dozu 1 ay sonraya verdiler aşı sonrası çektiğimmm acıyı düşünce gitsemmi diye kararsız kaldım
sizler nasılsınızzz hastalananlara acil şifalar diliyorum bu kıs hastalık hepımızıı tek tekk elden gecırıyıor anlasılan.
hazırlıklarınız nasıl giidiyor herkez basladımııı bişiler almayaa
ben bu ara uyku setlerine bakıyorum cok guzel seyler var ama sızlerdende tabsıyeler ıstıyorum sız beısıgı nasıl suslemeyı dusunuyorsunuz hangi uyku setlerine ve nereden nasıl bakıyorsunuz fıkırlerınızı paylasırsanız karar vermek hepımzıın ıcın kolay olur yok gostermıs olurz bırbırmıızee

cnm bende iç hazırlayıp fırına yolladım
ıspanak cok ugrastırıo ben ıcıne 3-4 tane havucta renbdelıorum bol soğanla kavuruorum
ohh miss:)
bu arada jelıbon cektı cnm kolalı kaçamak yaptım aldım kucuk boyundann

slm kıslarr nasıslınız bakalımm
bızde dün bebişe oda baktık çilekten
ayy neler var yaa pembe arabalı bı yatak vardı onu cok begendık
ama daha erken odasını alamk ıcın
1 ayda gelıomus nısanda verırız allah ızın verırse siparişini

bilgisayari acinca izleyebilirim insallah internetim yavas ama.guzel birsey ya etrafindaki herkes hamile:))istanbulda olmak varmis:))

vay akıllılar alıntı yapılmasın diye yazıları bozmuşlar

link atma imkanin varsa oradan okusak

iyi yapmissin yakapak olmus resmen. ya bu kadin hangi cagda kalmis acaba.ya esin ciddi ciddi direk bakire misin diye sordu mu benimkinin hic oyle birseyi olmadi sen zaten kendini belli ediyorsun dedi.

aranızda kabızlık sorunu yasayan var mı kızlar benım ciddi sıkıntı olmaya basladı kanamam oluyor hamılelıkte ılac kullanmak da istemiyorum aranızda ilac kullanan var mı

canım bana doktorum vermişti dulcolax minicik bit şişenin içinde 50 tane şeffaf top var sabah akşam at dedi.Geçmezse 3 tane atabilirsin midede deüil direk bağırsakta emilim olan bir ilaçmış hiçbir zararı yok korkma dedi ama ilaç 25-30 lira arsında bir fiyattı.Ben 2 kere kullandım 3 gün arayla sonra günde 100 gr kadar ananas yemeğe bol su içmeye başladım kendiliğinden geçti çok şükür ananası bir dene derim faydası çok.

canım benim gebelik ilk haftalardan beri çok bulantılı geçti aylarca işe gidemedim..normall bualntı kesiciler bana fayda etmedi..daha ağır bilaç verdi doktorum..burda isim verilebiliyor mu bilmiyorum ama z..ile başlıyor:))[/QUOTE]

Aynı ya benimde çok bulantılı olunca zofran kulandım 13. haftaya kadar daha sonra yavaşlası sadece sabahları kusuyordum şimdiyse 1-2 gün arayla kokan bişey olursa falan çok şükür o kötü bulantılar geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…