2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Günaydın geçmiş olsun cnm geçer inş kasılmaların, antibiyotik ne için enfeksiyon mu var?
Ne yani şimdi yeniden kız mı oldu seninki

ya kızlar..bu benim sıpa ne zaman tekmelicek beni ya..anne strese girerse bebek tekme atıyomuş ya kendimi strese mi soksam ne :))))

Dün geceyi çok huzursuz geçirdim soğuktu, rüzgar sesi, balkonda birşeyler yuvarlanıyor, bir taraftan tuvaletim gelmiş...
Allah dışarıda kalanlara yardım etsin

günaydın teyzoşlar,

karlı bir güne uyandık bir rüzgar bir soğuk
serviste kalorifer çalışmadı 2 saat 15 dakikada işe geldik
benim pıtırcık acıktı serviste tekmeledi annesini

şirketten içeriye girerken kaydım hafif, güvenlikçi bi arkadaş ben size eşlik edeyim dedi
girdim koluna masama kadar getirdi beni
öğlen dışarıya çıkmak isterseniz bizden birini çağırın dedi
ofisteki arkadaş da diyo ben ne diye duruyorum ben eşlik ederim sana gerek yok sağol dedi
hala homur homur söyleniyor

günaydın kızlar, hepinize hayırlı bir gün dilerim..havalar buz gibi atkımızı beremizi takalım aman üşütmeyelim..zaten 9 gündür grip+sinüzit çekiyorum aman kızlar siz yakalanmayın..
canım sağol çok tatlısın..ama beni görsen 5 aydır kilo almamıştım iyice zayıflamıştım, şimdi vücut ince koca bir göbek görünüyorum herkes göbeğin iyice çıkmış diyor..bana da kocaman geliyor..bu arada 1kg da aldım son hafta..
kızlar ben geldim kalbimiz iyi çıktı.. doğduğunda tekrar bi kontrol edilecekmıs ama tehlikelı bırsey yokmuş.. herşeyimiz yolunda çok şükür kılomuz500 gr boyumuz 23cmbaştan popoya cm
çok sevindim tatlım, gözünüz aydın..maşallah küçük tosuncuk olmuş bile
bugün sağlık ocağından aradılar kayıt yaptırmamıştım ben gel yaptır hemn tahlillerini yaptır tetenoz aşısı yaptırılcak dedi meburmu arkadşlar bunlar yaptırmayan varmı ?
daha yeni mi akıllarına gelmiş..bir de hamileleri takip etmek zorundalar..5 aylıkken mi farketmişler hamile olduğunu..uzun zamandır tahlil yaptırmıyorsan git tahlillerini yaptır canım görmüş olursun tiroit, demir falan..tetanoz benim dr. 21-22. haftada yaptır dedi..
canım ya ne güzel anlatmışsın..hele gözlerini açmasına inanamadım daha çok erken..maaşallah kızımıza, açmayı öğrenmiş gözlerini..
canım evet emzirirsen süt kardeş olurlar bu arada ilk gelen sütümüzde antibiotik varmış bebeğimiz onu ememezse sık sık hasta olurmuş..ablamlar söyledi..değil emzirmek ablam on kez tembihledi sakın bi daha göğsünü sıkma diye ablam hamileyken bi gün yüzüstü yatmış sonra sabah bi uyanmış, yatak ıpıslak sütü sabaha kadar akmış..
canım bende wc den çıkınca uzun süre kalıp zorlandıysam bebiş karnımın bi tarafında top gibi oluyo..uzanınca 1-2 dakika içinde normale dönüyo
ekledımm canımm tabıkııı

ekldım cnmmm oncekı ısmınle eklı degıldın degılmı?
sağol canım.. ekliydim, miyase1 i listeden silebiliriz..
geçmiş olsun canım..umarım kasılmaların azalır bir an önce normale döner..rabbim acil şifalar versin inşallah..
ayy sobalı okul ne hoş..düşününce içim ısındı..
iki gündür göbek deliğimin alt kısmında acı hissediyordum.oymuş meğer
canım demekki her ağrımızı acımızı dikkate almamız gerekiyor..ben de iyiyim diye kontrollerimi ihmal ediyorum gitmiyorum ama biz basit bişey sanarken kasılma falan çıkabiliyor demekki..

Günaydın geçmiş olsun cnm geçer inş kasılmaların, antibiyotik ne için enfeksiyon mu var?
Ne yani şimdi yeniden kız mı oldu seninki

hem enfeksiyon hem de 1buçuk aydır geçmek bilmeyen öksürüğüm için verdi. ikisi de kasılmalara neden oluyormuş.bide az su içmek kızlar.aman ihmal etmeyin.ben hep bebeğin suyu iyi çıkıyor diye umursamıyordum ama az su içtiğim için de kasılma oluyormuş.hepsi biraraya gelmiş.bide doktorum kalsiyum ve magnezyum hapını asla ihmal etmemelisin artık dedi(ki ben kullanmıyordum kafama göre.yiyorum diye)
bakalım yeniden kıza döndü.cumartesi tekrar gidicem kasılmalar için yine kız derse inanıcam artık

Hamilelik döneminde kilo alımı

"Fazla kalorili yiyecekler yemiyorum, ama yine de kilo alıyorum!" Çoğu anne adayının içinden geçen bir cümledir bu. Gerçekte neler oluyor? Gebelikte kilo artar. Artmalıdır, başka şekilde sağlıklı bir bebeğin doğması mümkün değildir. Gebelikte "bebeğim yeterince kilo alsın, ancak ben bebeğimin aldığı kadar kilo alayım, fazlasını almayayım." düşüncesi güzel olmakla beraber gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Miyadına gelindiğinde anne adaylarının çoğu (aşırı yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerden uzak dursalar bile ) ekstradan ortalama 4.5 kilogramlık bir yağ deposu oluştururlar. Bu yağ deposunun var olma amacı doğanın sizin bebeğinizi doğum sonrasında oluşabilecek muhtemel bir kıtlık durumuna karşı koruma çabasıdır. Ne kadar düşük kalorili beslenseniz de bedeniniz bu yağ deposunu oluşturacaktır.
Resim: miyadına gelindiğinde ortalama bir anne adayının aldığı 12.5 kilogramın dağılımı.
Bu ortalamanın üstüne çıkıldığında ya yağ deposu fazladır, ya dokulararası sıvı (ödem) fazladır veya ender olarak bebek ve beraberinde amniyos sıvısı fazladır.

Bu haftaya kadar aldığınız kilo muhtemelen 3.5-6 kilogram arasıdır (daha azı veya fazlası elbette olabilir). Bu haftadan itibaren ise haftada ortalama 450 gram alacaksınız.Bu rakam her anne adayında farklı olabilir.

Tartıya çıktığınızda gördüğünüz rakamın önemli bir kısmı vücudunuzun sıvı tutma eğilimini yansıtmaktadır. Bazı anne adaylarında sıvı tutma eğilimi daha fazla olduğundan bu anne adayları beklediklerinden daha fazla kilo alırlar. Doğum sonrasında daha kolay verilen bu "kilolar" anne adaylarında kendini bu haftalarda bile, özellikle ayak bileklerinde ortaya çıkan şişlikler ("ödem") şeklinde gösterirler. Bu şişlikler özellikle akşama doğru artar ve ödem eğilimi olan anne adaylarında en belirgin özellik sabah-akşam tartısının çok belirgin farklılıklar göstermesidir. Böyle bir durum söz konusuysa doktorunuza durumu mutlaka iletin. Genellikle daha ileri haftalarda ortaya çıkan ödemler bazı durumlarda preeklampsi ("preeklampsi" telaffuz etmesi güç ancak her anne adayının sözlüğüne yerleştirmesi önemli bir kelimedir. Gebelikte tansiyon yükselmesi, idrarda protein kaybı ile seyreden bu tümüyle gebeliğe özgü normaldışı durum hakkında ilerleyen haftalarda daha çok bilgi sahibi olacaksınız) habercisi olabilmelerine karşın tansiyon ölçümünüz normal olduğu ve idrarınızda protein kaybı olmadığı sürece bunu tamamen bir "bünye meselesi" olarak kabul edebilirsiniz.
Alıntıdır. Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 20.gebelik (hamilelik) haftas - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

bu erkeklere ısım sorulmaz gidip koyacan adı hiç söylemeyeceksın bile
bende hala isim bulamadım
aklımda sadece yiğit ve eren var

Ben de tam bu konuda sana birşey soracaktım. Dün anlatmıştın iş yerinde bir kadın seni sinir etmiş, evliymiş, başkasından çocuğu olmuş, nüfusa kaydettirmeye gelmiş falan. Şimdi aklıma takıldı benim, nüfus cüzdanı çıkarttırmak için babanın gitmesi gerekmiyor mu??? Yani bebek doğunca anne de gidip nüfus cüzdanı çıkarttırabiliyor mu??? Eşim hep öyle tehdit ediyor da beni, ne de olsa ben yazdırıcam nüfusa diye. Eğer öyle bir şart yoksa yaktım çırasını

Sorumu geri alıyorum, küçük bir araştırmayla cevabı buldum, şimdi eşim düşünsün :)

Son düzenleme:
Günaydın fındık anneler ve fındık kurtları,

Tüm hasta annelerimiz en kısa zamanda iyileşir inşallahhhhhh. havalar çok soğudu kızlar çok dikkat etmeliyiz.

Ben bugün havaya inat mutluyum:) Ben çalışıyorum ve evim işim uzak ACILAR MECİDİYEKÖY. Kıyafet olarak tayt ve elbiselerle idare ediyordum. İlk başta bir hamile pantalonu almıştım ama beli tam rahat değildi artık giyemiyordum hele dün tam dondum 2 haftadır arıyordum ya beden bulamıyordum ya renk... ve sonunda dün akşam kadife siyah pantalon buldum içine de çektim hamiş çorabımı:) allah başka keder vermesin. Eşimle gidip geliyoruz, soruyor üşüyo musun? yokkk diyorum herşey yolunda:) Tavsiye ederim valla kızlar ben henüz o hamilelik ısınmalarını yaşayamadım üşüyorum son aylara doğru afakanlar gelir de şimdilik böyle iyi:) bebişleri sıcak tutmak lazım:)

hepinize güzel bir gün diliyorum inşallah işlerimizi de stressiz atlatır cumaya kavuşuruz öpüyoruzzzz bebişimle hepiciğinizi:)

kızlar günaydın, ya bi sıkıntım var benim( göğüs uçlarım acayip kurudu nerdeyse kabuk bağladı neden olur bu??? ne yapmam lzm sizce???

ya neden oluyo acaba rahatsız edici bi durum ama ilacı varsa almak lzm hemen, işin kötüsü şuan benim kadın doğum doktorum yok ortada kaldım, sorcaka biri de yok:)) ilacın adı ne canm?

Cnm sen yeni doğum yapmış olduğun için gidemezsin diye öyle diyordur eşin yoksa baba gidecek diye bir zorunluluk olduğunu düşünmüyorum

canım geçmiş olsun bende de en son gittiğimde kasılma çıkmıştı sakin ol kafana takmamaya çalış bol bol su iç ve dinlen geçer inşallah tez vakitte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…