2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bende hamileligimin basindan itibaren 7 kilo aldim AMA doktorum sorundan bahsetmedi, acaba sorun bende mi doktorda mi ?
bana da birşey demedi ama genel olarak fazla almıssın diyor çevremdekiler yani nefesim kesiliyor artık geceleride ayrıca bi geriliyor agrıyor karnım , sağlıklı olsun bebişler kilo verilir ama işte zor geçmese bari

kızlar cevaplarınız içinhepiniz sağolun demekki normal bişey bebişlerin aşağıya tepiklemesi:)sağlıklı olsunda iişalah, kötü kötü rüyalargördüm bugün anlatmak bile istemiyorum bebişle ilgilihepinize güzel günler diliorum...

yengemde bunun dantellı suslusu var bu sade model ama cok rahat oluyor bebısı boyle bı gecelıkle emzırmek
umarım daha guzelını bulurum arastırmaya devam :)

masallah kizina genelde seni takip ediyorum zamanimiz ve sikayetlerimiz ayni sayilir guzel haberlerini bekliyorum

masallah kizina genelde seni takip ediyorum zamanimiz ve sikayetlerimiz ayni sayilir guzel haberlerini bekliyorum

beni takip et benim yolumdan gelme sakın maşallah bi grip dese bende var dicem artık şekerimiz 168 çıkmış daha doktorumuza gitmedik ama yüksek sanırsam

Son düzenleme:

canım yaa ben bankada çalışıyorum.herşey kuralına göre maalesef.. ama nette araştırdım 6 aya çıkması için tbmm ye yazı gönderilmiş.

Epidural Anestezinin Doğumlara Yansıyan Olumlu Tarafları

1-Epidural anestezi,doğum kasılmalarının neden olduğu sancının hissedilmesini önlerken,anne adaylarının doğum sırasında ayık ve doğumun farkında olması sayesinde,daha güzel ve olumlu bir deneyim yaşamasını sağlar.
2-Vajinal doğumlarda,bebeğin forceps yardımıyla döndürülmesi gerekirse,annenin ağrı duymasını önler.
3-Epidural sezaryen,iyileşme döneminde hissedilen ağrıları etkin bir şekilde keser.
4-Sezaryen sonrası iyileşme,genel anestezi yapılan annelere kıyasla daha kolaydır.
5-Doğum öncesi ve sonrası sersemlik yaratmaz.
6-Vajinal doğumun uzun sürmesi halinde,anne adayının dinlenmesine fırsat verir.

Ancak epiduralin kanıtlanmış faydaları kadar,iyi bilinmeyen potansiyel riskleri ve yan etkileri vardır.

Epidural Anestezinin Riskleri ve Normal Doğumda Kullanıldığı Taktirde,Arkasından Gerekebilecek Diğer Müdahaleler

1-Epiduralin en yaygın yan etkisi,kan basıncının düşmesi,hipotansiyondur.Beraberinde getirdiği riskler nedeniyle ortaya çıkması istenmeyen,ortaya çıktığında da hızla giderilmesi gereken bir durumdur.
2-Epidural sırasında yaşanabilecek hipotansiyonu önlemek yada erken müdahale için rutin olarak damar yolu açılır ve serum verilir.
3-Verilen sıvıların,zaman zaman annenin memelerinde biriktiği görülür.Bu sıvılar memelerde aşırı ödem ve şişlik yapar.Doğumdan birkaç gün sonra,annenin göğüslerinde özellikle koyu renkli halkalar etrafındaki arışı doluluğun,kısmen bu sıvılardan kaynaklanması bebeğin emmesini ve iyi bir şekilde beslenmesini güçleştirir.
4-Epiduraller,doğumun ilk aşamasını ortalama % 20 uzatabiliyor.Annenin,bebeğini dünyaya getirmek için ıkındığı aşamayı kesin olarak ortalama %20 ila % 50 oranında uzatıyor.
5-Epiduralde,kasılmaları teşvik etmek ve doğumu hızlandırmak için,sentetik oksitosin(suni sancı) hormonu kullanmak gerekebilir.Epidural almayan kadınların %10'u,epidural alan kadınların %20'sinde,suni sancı kullanım ihtiyacı görülmüştür.
Doğum yapan kadının bedeni,yeteri kadar oksitosin salgılar.Kasılmalar arttıkça,beyinden salgılanan ve güçlü bir ağrı kesici olan endorfin,hamilelerin doğum sancılarını daha kolay karşılayıp,daha az hissetmelerini sağlar.Oysa yapay oksitosin,damar yoluyla verldiği için,beyin bariyerini geçemez ve böylelikle endorfin salgısıda tetiklenmez.Anne daha çok acı çeker,suni sancıyla ağrılar daha ani gelir ve uzun süre en tepe noktada kalır.
6-Yapay oksitosin ile doğum hızlandığında,bebeğin kalp atışlarında bozulmalar görülebilir ve anne EFİ ye bağlanır,dolayısıyla hareket özgürlüğü de kısıtlanmış olur.
7-Hareket özgürlüğü kısıtlanan annenin,anestezi aldığından dolayı pelvik kaslarında gevşeme olur ve anne bebeği doğru pozisyona almakta zorlanabilir.
8-Bazen epidural almayan annelerde de görülen titreme,epidural alan annelerde görülür.
9-Epidural anestezi kullanımı,doğumda salgılanan hormonların işleyişini bozar.Anestezi altındaki annelerde oksitosin,endorfin,kotekolamin seviyelerinde düşmeler saptanmıştır.
10-Ikınma döneminde azalan kolekotamin seviyeleri ve ıkınma refleksindeki gerilemeye bağlı olarak ortaya çıkan ıkınma problemleri yüzünden,bebek vakumla çekilir.2006'da yapılan araştırmalarda,epiduralli doğumlarda forseps ve vakum kullanımında 8 kat artış görülmüştür.
11-2005 yılında yapılan bir başka araştırmada,epidural alan annelerin bebeklerinin,ters gelme olasılığınında yüksek olduğu görülmüştür.Normal bulgularla doğuma giren ve epidural alan kadınlarda ters geliş oranının %12.9,epidural almayan kadınlarda bu oranın %3.3 olduğu görülmüştür.
12-Epidural alan kadınların %15'inde ateş yükseldiği,doğum süresinin uzaması halinde bu oranın %36'ya kadar çıkabildiği görülmüştür.Epidural almayan kadınlarda bu oran%3tür.Ateş yükselmesi,enfeksiyon bulguları ile karıştırılabileceğinden,bebeklerin doğumdan sonra antibiyotik almalarına ve yenidoğan servisinde takip edilmelerine kadar gidebilen bir süreç başlayabilir.
13-Anesteziye bağlı olarak,nadirde olsa mesanede uyuşma olduğu için,anne adaylarında idrar kaçırma riski oluşabilir ve anneye sonda talıkması gerekebilir.Doğum sonrası dönemde,%27 oranında gülme,aksırma,öksürme,ağır kaldırma durumlarında idrar kaçırma görülebilir.Epiduralsiz doğumlarda bu oran %13'tür.
14-Yapılan araştırmalarda,epidural anesteziyle vajinal doğum yapan kadınların,sezaryen ve epizyotomi olma olasılığı yüksektir.
15-Epiduralde kullanılan ilaçların,bebeğe geçtiği göbek kordonunda yapılan ölçümlerde saptanmıştır.Bebeğin bundan ne kadar etkilendiği,annenin epidurali alma süresine ve kullanılan ilaçlara bağlı olarak değişir.Anestezi sonucu,bebeklerde yön bulamama,memeyi emememe sıklıkla görülür.
16-Aneztezistin tekniğindeki komplikasyonlara bağlı yan etkiler çok fazla değildir.Nadir görülen olaylardan biri,hamilelik sırasında epidural boşlukta şişen damarlardan birine,anestezik madde enjekte riski,bir diğeri ise omurilik zarındaki istenmeyen deliklerdir.Epidural boşluğa sızan omurilik sıvısı,baş ağrısına neden olur.Eğer ağrı uzun süre devan ederse,epidural boşluğa "kan yaması" adı verilen bir enjeksiyon yapılır.
17-Nadir durumlarda,anestezik maddeler göğüs kaslarını etkiler,solunum güçleşir.Bunu düzeltmek için,anneye oksijen verilir.Annenin anestezik maddeye allerji göstermeside,nadir görülen risklerdendir.
18-Çok nadir,ancak hayatı tehdit eden kalıcı sinir hasarlarının da görülme olasılığı,epidural ve spinal boşlukta kanama,felç,enfeksiyon gibi büyük komplikasyonlar oldukça nadirdir.

Epidural Sezaryenin Riskleri ve Yan Etkileri

1-Karın içi iltahaplanma riski her zaman vardır.
2-Dikişlerde ve cilt altında kanama,iltahaplanma riski ile karşılaşılabilir.
3-Sezaryande,kan kaybı her zaman daha fazladır.İkinci ve üçüncü sezaryen ameliyatları,daha risklidir çünkü ilk doğumdan yapışıklıklar kalmış olabilir.
4-Genellikle anneler,yoğun bir şekilde gaz sorunu yaşarlar.Sezaryen sonrası dikiş yerlerindeki sancılar 3-4 gün devam edebilir.Böylelikle annenin,hareket edip emzirmesi de zorlaşır.

2003 yılında,Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması (TNSA) verilerine göre,%21.2 olan sezaryen oranı 2008'de %37.7'ye çıkmıştır.Dünya sağlık örğütünün hedeflediği oran,% 15-% 17.5'tir.Sağlık bakanlığı verilerine göre,hastane doğumları arasındaki sezaryen oranı 2005'te % 40.7,2006'da %40.3,2007'de %42.5 tir.Devlet hastanelerinde
yapılan doğumların %36.4'ü,özel hastanelerde %56'sı sezaryendir.

Peki epidural almazsak,sancıları daha kolay karşılamak için neler yapacağız?
İşte onlarda aşağıda )

Annenin mahremiyetinin korunması,duygusal destek,hareket halinde olmak,yürümek,pozisyon değiştirmek,sıcak-soğuk kompresler,sıvı alımı,sizi güçlü kılacak hafif şeyler yemek,masaj,dokunma,ılık duş,nefes konsantrasyonu epidurali tercih etmeyen annelere harika seçeneklerdir.Tüm bunların başında, doktorunuz ve doğum yapacağınız hastane tercihlerinizi desteklemeli ve birde yanınızda destekçileriniz(eşiniz,doulanız,anneniz,arkadaşınız vs) olursa,epidurale ihtiyaç duymadan doğumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.En azından deneyebilirsiniz.

Bebek sahibi olacak ailelere,epidural hakkında karar vermeden önce doğum üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlatmak gerekir.Bu bilgiler ailelere tam olarak aktarıldığı,hastanelerimiz anneleri doğal doğuma götüren uygulamalara olumlu yaklaştığı ve ailelere bu imkanları kullanma hakları tanındığı sürece,doğumda anesteziye ihtiyaç gitgide azalacaktır.
Tıbbi sebepler olmadığı sürece,müdahalesiz doğum hakkı her gebeye tanınmalıdır.

Bebek sahibi olacak ailelere,epidural hakkında karar vermeden önce doğum üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlatmak gerekir.Bu bilgiler ailelere tam olarak aktarıldığı,hastanelerimiz anneleri doğal doğuma götüren uygulamalara olumlu yaklaştığı ve ailelere bu imkanları kullanma hakları tanındığı sürece,doğumda anesteziye ihtiyaç gitgide azalacaktır.
Tıbbi sebepler olmadığı sürece,müdahalesiz doğum hakkı her gebeye tanınmalıdır.

canım yaa ben bankada çalışıyorum.herşey kuralına göre maalesef.. ama nette araştırdım 6 aya çıkması için tbmm ye yazı gönderilmiş.

Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar ama benim içime doğan onaylanacak çünkü o ayların (2 ayın)maaşını devlet karşılıyormuş ayrıca yasa tasarısı hazırlanıp onaya gitti benim içime hiç kötü bişey doğmuyor sadece iş ki bizlere yetişsin:) hadi hep beraber böyle düşünelim güzel düşünelim güzel şeyler olsun kuzucuklarımızın yanında 2 ay daha fazla kalalım inşallah:)

bende bugüne kadar 7.5 kilo aldım aslında 21. haftada 5.5 kilo almıştım ama geçen hafta annemlerde kaldım börekler pastalar derken bir haftada 2 kilo almışım :))) bu hafta dikkat ettim ve 200 gram aldım sadece doktoruma sorduğumda zayıf hamile kaldığın için bir sorun yok sakın yemen gerekenlerden (süt yumurta yoğurt et ve balık) taviz verme dedi bundan sonra her ay bir kilo almaya çalışırsan yeter dedi ama ben pek kendime güvenmiyorum bu konuda toplamda 15 kiloyu geçmesem bari

bizde inşallah haftaya çarşamba ayrıntılıya giricez. çok merak ediyorum kızımı. ama sürekli dua ediyorum allahım bir sorun olmasın diye.

inşallah hepimiz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız.

bi düşünün nisan sonu mayıs başı falan herkes yapıyor

"KIZLAR BEN PRENSİME/ PRENSESİME KAVUŞTUM" diye. hayal etmesi bile çok güzel.

evetttttttttt dusunmesi bile gozlerimden yas akitiyor cok duygusallasiyorum mutluluk gozyaslari coook harika bir sey

evet canım tasarı onaya gitti bu kadar ilerlediyse bence de onaylanır..inşallah bizlere yetişir..2-3 aya kalmadan çıkar inşallahh..aminn..bol bol dua edelim..2 ay iyi bir zaman..

kızlar karnım çok ağrıyo cumartesi dr.a gidicem azcık dişimi sıkıyım diyorum ama aç kalıcam bu gidişle, azcık doymak istiyorum yemek yiyorum nasıl şişip geriliyor ağrıyor karnım oturdum işyerinde karnıma şalımı kapattım kimse ilgilenmiyo bile bi kişi bile gelip sormuyo oturup kalkarken o kadar zorlanıyorum..ben hamilelere karşı hep daha hassas olmuşumdur, benim bir arkadaşım böyle sıkıntılı görünse hemen gider sorarım iyimisin yapabileceğim birşey var mı diye..burda kendi çapımda hem ağrımı çekip hem çalışıyorum akşam olsada evime gitsem..

mide agrisi gerginlik yapiyor herhalde gecmis olsun
ben de aksam yemeklerinde hemen sisiyorum
yavas yavas uzun zaman masada kaliyorum zorlamiyim mideyi diye
suncku hemen geriliyor midem

çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey yoktur. belki karnın büyüyor diye geriliyordur benimde akşamları öyle çünkü ne yapsam olmuyor yatsam yatılmıyor otursam başka allah yardımcın olsun... insanlardan pek bişey bekleme herkes sen gibi düşünmüyor bide onları takma insanlık kalmadı artık... vakit çabuk geçer senin için inşallah evine gidip şöle ayaklarını kaldırıp bir dinlen....

maşallah, dikkat ettim derken ne yaptın yani şu ara her tavsiyeye ihtiyacım var ilk defa bu kadar kilo aldım

mide agrisi gerginlik yapiyor herhalde gecmis olsun
ben de aksam yemeklerinde hemen sisiyorum
yavas yavas uzun zaman masada kaliyorum zorlamiyim mideyi diye
suncku hemen geriliyor midem

sağolun kızlar..yerken hiçbişey olmucakmış gibi geliyor, ve çok aç hissediorum.. 10 dakika sonra dik duramıyorum gerginlikten..bi de yetmiyo gibi burda bi kız sabahtan beri burnunu çekiyo hapsuruyo acayip hasta geldi iki kez benden krem istedi burnuna sürmek için..tamam vereyim kremde değilim ama mikrobunu bana bulaştırır diye korkuyorum zaten iki kez antibiotik kullandım daha bbeğime ilaç vermek istemiyorum..kremi de atıcam çaktırmadan..gidip dezenfektan alıp ellerimi falan sileyim diyorum ama karnımdan yürüyemiyorum bile kızlar şimdi hatırladım ben papatya getirmiştim evden hemen onu denicem bakalım şişkinliğime iyi gelecekmi..gelirse mutlaka yazıcam tekrar..bu arada artık gece de ek yastıksız yatamıyorum karnım acıyor ya bacak arasına yada göbeğimin altına yastığın ucunu sıkıştırıyorum..sizde başladınızmı yasttıklara??

evet yastiklar uzun zamandir benimle
ama yine de sola donup yatarken omuzlarimin agrisina care bulamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…