2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Gunaydin herkese, bol tekmeli gun olsun ♥ .. Ben kotu bir ruya gordum hala etkisindeyim anlatsam film cekilir ruyamdan, etkisinden kurtulamiyorum ne action doluydu :S neyse unutmaya calisicam, bu gece uyandim adet sancim vardi hafif hafif sasirdim hemen ic camasirimi kontrol ettim psikolojik olarak.. az once de kahvaltimizi yaptik iki kere rahmimi cektiler sanki anlik boyle tutup kopariliyormus gibi sanci girdi, yalanci dogum sancisi mi diycem ama annem dogum sancisinin belden baslayip iki kasiktan baski halinde karnin alt kismina vurdugunu soyluyor. benim hissettigim ise asagida vajinada birseydi baya kotuydu ama ay dedirtti... oglus iyi uyudu herhalde tum gece kipir kipirdi sabah tekmelerle uyandirmadi simdi uyuyuyor buyuk ihtimal ♥.

benim bi arkadasım aventi tavsiye etmişti biberonda..hiç hava yutmuyormuş çocuk böylece gaz sancısı da olmuyormuş..ama tabi bu marka da iyi olabilir...

kıslar ben biberon almayı dusunmuyorum..bebek ona alısınca sızı emmek ıstemeyebılıomus
benn allah ızın verırse 6 ay ek gıda, mama vermeyı dusunmuorum sutum yettıkçe
ılk gun sutum gelmezse ve cok ağlarsada kasıkla vercem bıraz
drların önerisi de bu yönde..

kızlar hepinize hayırlı sağlıklı şafaklar diliyorum. bi soru soracam. geçen hafta perşembe ishal oldum bi gün sonra geçti bu defa ağrılı şekilde günde 3-4 defa dışkılama isteği olmaya başladı. bir iki gün devam etti pazartesi doktorumu aradım. sizi en son geçen hafta görmüştüm erken doğum riskiniz yoktu enfeksiyon kaynaklı ağrılarınız olabilir enfeksiyon hastalıklarına gidin dedi. ağrılarım hem büyük tuvaletim var gibi hem de adet sancısı gibi oluyordu hafiften. neyse tahlil verdim hafiften parazit olmuş geçiyormuş. ilaç vermedi. sonucu kendi doktoruma da götürdüm. her ağrıyı erken doğum olarak yorumlamayın parazitten kaynaklı ağrılarınız varmış dedi. bugün sabahtan beri 2 kere büyük tuvaletimi yaptım afedersiniz. yine hafiften makatımda ağrılar var adet sancısına da benziyor. korkuyorum moralim bozuluyor erken doğum mu yapıyorum diye.
doktorum bilgili bi adam. erken doğum sık rastlanan bi durum değildir yaşadığınız ağrılar bambaşka sebeplerden de olabilir diyor ilk gebeliğim olunca elimde olmadan stres oluyorum

bende doğuma 1 ay kala çıkmayı düşünüyorum izne canım ama tabi 32. haftada kontrolde dr larımıza bağlıyız allahım hayırlısını versin hepimize

bakma sen o doktorlara emin ol çok pişman olursun.doguma giderken alman gereken en önemli listeye ekle.POMPA BİBERONU çünkü sütün gelmezse deli gibi aglar bebek yazık ona ve öyle bi iki defadada alışmaz zaten biberona.pompada sütün gelmezse sürekli sagıp getirirsin.biberonun içine mama koymak şart degil kendi sütünü koyup besleyebilirsin.şayettt bebek alıştı diyelim biberona gögüse takılan silikonlarla emzir gitsin.ama sakın inatla beni emecek diye ugraşıp bebegi az az doyurma içirebildigin kadar biberondan gögsünden nerden olursa olsun besle.ben inatla beni emsin diye ugraştım oda memeyi tutmakta zorluk çekiyordu azcık emip bırakıyordu.şimdi 1 yaşında 9 kilo ve bu bebek 4 kilo dogmuştu en az 12kilo olması gerekirdi.yani az az emdigi için midesi büyümedi şuanda 100mlden fazla yemek yediremiyorum bi kaşık fazla verdimmi midesi reddediyo ve kusuyor.birde az az emmesinin sonucu o zamanlar sürekli aglardı........iyi düşün boşverneye alıştıgını anne sütünü vermek illa memeden olmuyor.

ben de ileri donem icin aldim cam biberon ama umairm hic kullanmaya gerek kalmaz. dedigin gibi bir kere verince memeyi istemeyebiliyorlar.

çok geçmiş olsun
bağırsaklardakı kolık agrılar sancı gıbı algılanabılıo
bende cok sık ıshalvari wcye cıkıorum
kullandığım antıb. ıshal etmıstı dediğin gibi agrılar olmustu ama ıshalım gecınce
ağrılarda geçti
patates kaynatıp yiyebılırsın,muz vb.. ıshalı durdurucu seyler
daha azwcye cıktıkca rahatlarsın cnm

ben de ileri donem icin aldim cam biberon ama umairm hic kullanmaya gerek kalmaz. dedigin gibi bir kere verince memeyi istemeyebiliyorlar.

cnm arkadasın bebeği yuzunu burusturuo öğürcek gibi oluo emmek ıstemıo
bıberon vermısler ılk ıkı gun sutu gelmeyınce
coğumuzun ılk doğumu olucak neyı yapıcağımızı cok da ıyı bılmıoz
boyle bırbırımızden duydukça öğrencez ınsallh
haa bide humana çayı sütü artırıomus kıslar doğum cantanızda olsun mutlaka..

cnm elbette benı ememesi durumunda
mecburen senın dediğin şekilde sağılıp verılir
elektrikli pompalardan da alıcam her ıhtımale karsı doğum çantasında olucak ınsallah ama
yıne cıkan sütü biberonla vermem ılrleyen gunlerde benı emebılırse..
cunku ne kadarda sağıp versen sütün azalıomus zamanla,bebeğin seni emdiği gibi olmuomus
ablamlar 2 yasına kadar emzirdi ılk 6 ay mama vs vermedıler bı sorunda olmadı
gebeliklerımızın seyrı benzıo bakalım ınsallh sut verme kısmıda benzer

Kızlar yaa tansiyonum 14e 7 biraz yüksek düşmesi için limon yiyorum acile gitsemmi acaba tansiyon yüksekliği iyi değil bebeğime diye biliyorum ya napsam

benim bi arkadasım aventi tavsiye etmişti biberonda..hiç hava yutmuyormuş çocuk böylece gaz sancısı da olmuyormuş..ama tabi bu marka da iyi olabilir...

evet bende çok duydum ve okudum ama aventin üstünde damlatabilir işaretini gösterdi ve ne kadar da olsa damlatır bu da rahat emdiği için anne memesini emmek istemez , ama doktor browns da bebek çektiği sürece süt yada mama neyse sadece çekerse gelir dolayısıyla bebek onu anne memesi gibi algılar dedi aralarında 2 3 lira fark var zaten ama karar verdim ondan alıcam

bu arada hiç internet dışında yani biberonu elinize alıp inceleme fırsatınız oldumu bilmiyorum ama ikiside plastik ama sağlıklı plastikmiş , aventte cam hiç yok, dr browns da da varmış ama e-bebek mağazasında kalmamış çok sık gelmiyormuş gelince de hemen tükeniyormuş

Son düzenleme:
Umarim dusmez de hayirlisiyla sonuna kadar gelebilirsin ! Ben 23.haftadayken 27mm di.Bilmiyorum,umarim kisalmamistir :26:

inşallah canım.. dikiş atılır dikişte tutmazsa doğum olur. artık haftam da yetiyor o yüzden çok önemsemiyorum Allaha şükür bebeğimin kılosu da gayet iyi doğmak istiyorsa buyursun gelsin.. ama senin iyi yani sıkıntı çıkacağıını zannetmıyorum .. benım ilk 16 haftamda sorun çıktı o zamandan beri ne kısaldı ne uzadı hep aynı

Teşekkür ederim cevabın için canım.
evet ben de antibiyotikten kaynaklı ishal olmuşum. şu an ishal değilim o sadece 1 gün sürmüştü ama parazit henüz tam olarak geçmedi herhalde. dediğin gibi bağırsaktan kaynaklı ağrıları adet sancısıymış gibi algılayıp kaygılanıyorum. zaten genelde makatta ağrım var afedersin büyük tuvaletimi ağrılı olarak yapıyorum.

Bol bol dinlenince genelde biraz da olsa uzar diye okumustum ama tabi fazla bi bilgim yok...Umarim dedigin gibi bi sikinti cikmaz! 2 bucuk hafta sonra kontrole gidicem ama tekrar olcum yapacaklar mi,ultrasonla bakacaklar mi hic bir fikrim yok.Nolursa olsun ayrintili bi sekilde aciklamasini isticem.

işte bana doktorum 16 hafta dedi doğum başlamış diye 3cm de açılma vardı.. ama bu haftaya geld,ik çok şükür.. doktorun dediğini yap ne derse desin.. usg bakacak başka türlü nasıl anlayacak ki.. ama sıkıntı yapma 25mm altında tehlikeli bebek büyüdükçe kısalır denildi ama benim kısalmadı sadece çok iyi beslen çünkü erken doğum riskin olacak kısalmasa bile o yzden bebeğinin gelişmemesi çok önemli 1,buçuk hafta önce bebeğim 1700 gr doktorum akciğerlrinin de geliştiği söylesi kılosunun fazl oldugunu bile dedi doğsa hayata uyum sağlar dedi...

Doktor bana hicbir sey demedi iste,kafama takilmasi bu yuzden.Neyse,demekki tehlike gormedi,olsaydi niye soylemesin...Cok sagol canim yorumlarin icin.Ben gene de dikkat edeyim nolur ne olmaz,gittigimde de iyice ogrenirim.Rabbim kuzucuklarimizi korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…