- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #28.721
Canım kilo almayanlar zaten kilolu hamile kalıyorlar çok kafaya takma 24. haftada gerçi pek mümkün değil çocuk 600 gr oluyor içindeki su onun 2 katı yani arkadaşın en az 3 kilo almış olması lazım ama zayıf olanlar daha hızlı kilo alıyor.ben 9 kilo aldım ama zaten zayıftım şimdi 61 kiloyum
çok yanlış düşünüyorsun öyle bi kural yok kilolular az alır zayıfla çok alır diye.sadec zayıflar zayıflıklarına güvenip yediklerine daha az dikkat ederler bu dönemde belki ama onun dışında bi durum yok bence.ben ilk bebegimede aynı kiloda hamile kalmıştım fakat 20 kilo aldım toplamda.24.haftada ortalama 6 7 kilodur aldıgım tam hatırlamıyorum.şuanda 1 yaşında bi oglum var aşırı mız mız bi bebek hiç beni oturtmaz sürekli bişeyler ister gezdireyim oynayım ister o yüzden heralde.tabi çok yorulsamda bu durumişime geliyor çünkü 20 kiloyu vermek hiç kolay olmadı inşallah bunu max.7 8 kiloda doguma giderim.
Merak ettim sen hiç kilo almadıysan bebeğinin kilosu suyu falan kilo basıyo sen nasıl hiç almadın birde normalde kilolumusun çok şaşırdım hiç almamana
Yok sırf senle alakalı değil genel fikir ve burdaki arkadaşların öyle olduğu için dedim ben zaten genelde zayıf insanların bünyesi daha müsait oluyor ben 2 ay bulantıdan hiç birşey yiyemedim şimdide eskiden yediğimden farklı birşey yemiyorum hala iştahım yok ama 9 kilo aldım 1 kiloya yakın oğlum suyumda 2 kilo belki daha fazla gerisi kendim aldım sen ne kadar koştursanda bebeğinin kilosu sana nasıl yansımıyor suyun falan ona şaşırdım yani sana kasıtlı bişey değil
aynen canim bende oturunca karnim yuzunden bacaklarimi acmam gerekiyor.simdi eve gelince iyice baktim asagida duruyor..
bende dr.konusunda kararsizim kizlar yaaaa
tatlim bende aslinda yakinim medicalpark goztepeye, dogum fiyatlarini sordun mi peki?? ve gerekirse kuvez gibi ucretleri?Hangi sehirdesin? Ben Istanbul anadolu tarafindayim, medikalpark goztepeye gidiyorum Basar onal, kontrollerden memnunum bakalim amelyat nasil gececek?
ben 2012 mayıs annesiyim geçen sene hiç unutmam 32. haftadayım biri aa senin göbeğin bayağı aşağı inmiş bi iki haftaya kalmaz doğum yaparsın dedi ben de ağlayarak annemi aradım daha hazırlıklarımız bile tam değil oda bile gelmedi diye sonuç oğlan 40 haftayı doldurdu sona geldiselam canım bende aynada baktığımda sanki aşağıda gibi geliyor bazen bilemedim..ama sen yine de herkese bakma canım, geçen bi kız bana diyoki karnın sipsivri kızın mı olcak diyo :) , sonra yine alakasız bişeye e ozaman sezeryanla doğcak dimi diyo..bir an önce kaçtım o kızdan :)
7-8 kilo simdilik.Doktor cok hizli gittigimi soyledigi icin yediklerime dikkat edip,egzersizleri cogaltmam lazim =(
Kizlar,bebecik gunde kac tane bez harciyo ? Az-cok bilen ?
tatlim bende aslinda yakinim medicalpark goztepeye, dogum fiyatlarini sordun mi peki?? ve gerekirse kuvez gibi ucretleri?
aslinda haklisin canim ben niye fiyata bu kadar taktim bilmiyorum :) bi de cok ivir zivira para harcayan bi tipim ama bu konuda arastirip duruyorum..ama canim cok supriz olmasin dogumdan once bir fiyat al istersen..basar beyi bi arastirayim merak ettim..medical park muayene ucreti ne kadar peki? ben medicanaya 60 tl veriyorum huseyin beye..Yok canım yaaaa fiyat konusunu hiç araştırmadım, bir kere olacak diye üstünde durmadım. Ama cidden basar Bey'den çok memnunum. Ağır başlı konusunda uzman bir Dr. Üstelik riskli gebelikler uzmanı.
aslinda haklisin canim ben niye fiyata bu kadar taktim bilmiyorum :) bi de cok ivir zivira para harcayan bi tipim ama bu konuda arastirip duruyorum..ama canim cok supriz olmasin dogumdan once bir fiyat al istersen..basar beyi bi arastirayim merak ettim..medical park muayene ucreti ne kadar peki? ben medicanaya 60 tl veriyorum huseyin beye..
allah sana eşimle sevdiklerinle ve yavrunla hayırlı , mutlu ve sağlıklı bir yaş nasip etsin inşallah.
Mutlu yıllar Gülsevdam,bebişinle,kocişinle uzuuun bir ömür dilerim sana
kızlar hepiniz yaptırdınızmı şeker testini?
toplamda kaç kilo aldınız?
hastanemdende dr danda cok memnundum derken doktorum anlasamadıgı ıcın ayrılmıstı hastaneden
bızde drdan kopmamak ıcın pesınden gıttık kendısı gecıcı olarak tıp merkezıne gecmıstı hastalarını ıhmal etmemek ıcın rezalet bır yer temızlık yok hıjyen yok calısanları zaten cok yuzgoz konustugumuzda durumu yanınızdayım sıızı bırakmam en kotu ıhtımalle en guvendıgım dostuma yonlendırırım sızı demıstı ıstedıgınız hastanede olursunuz ben gelırım dedı normal dogum ıcın mı dedım normal dogumu burada yaparız dedı ama asla bunu ıstemem buyuk konusmayım ama oranın basındakılerde resmen aclar ve para gozler dıger ozel hastanemde 30 lıraya mal olan testler ıcın 100 lıra odemıstık dusunun rezalet hangı bırını anlatayım parayı gectımmm oturmamıs bı tıp merkezıı neysee dr için gittim ettim derkenn kendısı malatyada bıyerle anlastı burayıda bırakmadı ama gelın gorunkı persembe gunlerı oluyor ne yanı ben normal dogumu persembe gunune mı ayarlayacagım ımkansız yada onun ıcın sezeryan mı olucam artık ondan vazgecmeye basladım ve baska drda gıdıyorum o doktorda cok ıyı ama hastanede cok ıyı ama doktor bashekım ve hastanenın kurucusu sezeryana alır dıye kafama takılıyor cunkıı sezeryanı dusunur gıbıme gelıyor hastanesının menfatı vs.
bunaldım artık buranın en ıyı hastanesı ama guven konusundaa napcamı bılmıyorum kızlarrr 30 haftama gelmısım napıcaksam bu saatten sonra.
esımde ben memnun olayım dıye dr degıstıre degıstıre bı hal oldu son durumlardan ıkımızde cok bunaldık sacma sapan bı hal aldı sansımızaa sımdı neolucak bılmıorum.
devletın rezıllıgı goz onunde seytan dıorkı ıkısınede devam et son anda sezeryana sallarsalar benııı bı kac yere gorun ve devlete gır yap cık of cok bunaldım
Kizlar,bebecik gunde kac tane bez harciyo ? Az-cok bilen ?
valla dogum sancısı geldimi öyle bikaç yer falan çok zor.dogum sancından öncede çatı deyip muayene edip karar veren biyerede sakın güvenme çünkü o zıkkım çatı ancak sancılarla açılıyo o zaman belli oluyor.bence git dogumevine şansını dene.baktınki sezeryan gibi bi ihtimal doguyor hastanenin yakınlarında bi doktora başlaki o an istersen kaçarsın devletten:)) ben öyle yaptım.doktorum sezeryana alıcam seni dedi izin vermedim dogumevine gittim sancılarım başladıgında ama ordada çatı açılmıyo sezeryan dediler 3 4 gün hastanede yatmak ve eimin yanımda olamaması durumundan dolayı aradım doktorumu geleyimde al sezeryana dedim koluma takılan zımbırtıyla geceliklerimle kaçtım dogumevinden özelde oldum.yol 10 dakka sürdü :)
bu oglumun mucizesi :))
İyi akşamlar hanımlar ...
Bence çok fazla sartlamayın kendinizi normal doğum istiyorum Sezeryan istiyorum diye
Son haftalarda ne olacağı belli olmaz farklı durumlar gelişebilir herşeye hazırlıklı olmak gerek bence. Annem abimi çok rahat bir normal doğumla doğurmuş . Beni de aynı beklemiş beklemiş günü geçmiş sezeryanla müdahale edilmesi ikimiz de ölecekmişiz.
Hayırlı doğumlar istemek lazım sadece ve Herşeye hazırlıklı olmak lazım. Zaten şu aralar özel hastanelere kota konuldu fazla Sezeryan yaptırırlarsa ceza yiyorlar. Doktorunuza güvenin bence.
Rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın inş sağ salim yavrularımızı kucaklarımıza alalım :))))
Hangi sehirdesin? Ben Istanbul anadolu tarafindayim, medikalpark goztepeye gidiyorum Basar onal, kontrollerden memnunum bakalim amelyat nasil gececek?
cok sagolun arkadaslar
yaptırdım canım gece kocaman bı muz ve gec yemek yemıstım ama ıyı cıktı degerlerım cok sukur :)
6.5 kg aldım suana kadar ..,
son anda degısıklık cok zor cıdden yengem son haftada doktoru bıraktı ve devlette dogum yaptı doktra kalsa sezeryandı
hıc bısorun yokken ama devlette nrmal dogurdu ..
kımısı gunde 10 tane eger anne sutu yaramıyorsa kımısde 5 tane yanı ortalama 7 tane dıyelım:)
aynen katılıyorum catı muayenesı hıkaye egıtımde ebede demıstı son anda bellı oluyor zatı
umarım yasadıklarını yasamayız normal olursa ne ala olmazsa hayırlısıyla sezeryan ...
maşallah :)
kota konuldu ama yengemde o ıslemedı tatıle gıdıcek dıye doktor sezeryan dedı daha haftaları varken doguma ...
vıcdanlı doktorla karsıalstırsın Rabbım hangısı oluyorsa hakkımızda o nasıp olsun hayırlısyla ama doktorların cıkarları ıcn degıl ..
ılk annelık egıtımı semınerımde medıcal park goztebeye gıtmıstım gokmen bey katılmıstı ve o konustukca ben sinir oldum
10 bın den fazla dogum yaptırmıs agırlık sezeryan .. öve öve bıtıremedı .. kendı esını kardesını bıle sezeryan yapmısmıs
yok gece uykudan doktoru kaldırıp getırmekde ıyı olmazmıs ssvd hıkayeymısbenım doktor ssvd daha 10 gun once yaptırdı
boyle doktorları gordukce yasalar daha agır cıksa dıyorum acık acık sezeryan ovup normal dogumu yerın dıbıne batırıyorlar
daha neler anlattı normal dogumun sakıncasıyla ılgılı ..
Çok şeyler duyuyor ve de okuyoruz ne diyeyim vicdanlı doktorlara karşılaşalım inşallah
Ama genel olarak sezeryanı daha güvenli buluyor doktorlar çünkü herşey kontrollerinin altında
Biz de Türk anne adayları olarak kontrol kendimizde olsun istiyoruz sanırım
Bütün problem buradan başlıyor bence :))))))))
adı ustunde normal dogum yanı dogamızda olması gereken bu
zarurıyet olmadıkca tabıkı bu yuzden bu konuda katıyım doktor normalı benımsıcek ama gıdıshat sezeryan ıcın gereklıyse yapıcak
yada anne ıstıyorsa ben kontrolu guvendıgım ıcın doktoruma bıraktım bılıyorum kı o mecbur olmadıkca kendı keyfı ıcın sezeryan yapmaz
zatı bu konuda uzmanlasmıs doktor guvenlı dıye sezeryanı secmezkı normal dogumda aynı guvenırlıkte gelır ona ..
Haklısınız ancak özel hastanelerdeki Sezeryan kotası yüzünden o kadar çok kadın sezeryan olması gerekirken normal doğuma zorlandı ki yazık yani
3 gün hastanede doğum sancısı çektirilip yok sizin çatınız darmış normal doğrulamazsın yok bebek 4 kilo imiş ki doğumdan sonra farkediyor Dr bunu sezeryana alalım yada rahmi paramparça edilen kadınlar
Bnm korkum da bunu yaşamak zorunda kalmak inş korkutuğum başıma gelmez diyeyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?