- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #28.861
canım valla benim pek bi bilgim yoktu acve hurması aynı zamanda peygamber hurması diede geciyor annemler gecensene ümreden gelirken getirmişlerdi..çekirdeği ile yutturdu bana hamile kalmam için :) eşimede yutturmuştum :) elimde bi kaçtane kalmıştı doğuma yakın yiyim bari onlarıda sağolasın :)
bak bebeğin ağzına hurma sürme olayınıda bilmiorum o nedenki...inşallah bulursun canım..rica ederim cnm ne demek yeni birşey öğrensem hemen paylaşayım da yoldaşlarım da bilsin diyorum:) evet evet saklaa doğuma bir hafta kalasıya yemeye başlarsan doğumu kolaylaştırıyormuş , bebek doğduğunda ağzına hurma sürme olayını biliyordum da bunu yeni öğrendim bende bulucam acve hurmasından:)))
Kızlar ben hangi sabun-şampuan markasını kullanacağıma henüz karar veremedim. Sizin tavsiye edeceğiniz bir marka var mı? Aklımdaki seçenekler chicco, bübchen, sebamed ya da mustela. siz hangisini tercih edeceksiniz?
bak bebeğin ağzına hurma sürme olayınıda bilmiorum o nedenki...inşallah bulursun canım..
Herkese günaydın kızlar,
Biz dün eşimle biraz alışveriş yaptık prima 2-5 kilo yenidoğan bez 1 paket ,dalinin 10 lu alt açma,huggiesin yenidoğan ıslak pamuklu mendilive dalinin granür matik deterjanını aldık hepsi 60,00 tl civarında tuttu.Aklıma gelmedi primanın 3-6 kiloluk olanındanda 1 paket alıcam tekrar gidince bebek bakım çantası alıcam ama karar veremiyorum alanlar paylaşırsa sevinirim bir fikir versin.
evet baya fazlaydı usenmedım saydım
canım annemler ısrarla yıkamak ıstıyor ama yıkatmıyorum en azından mobılyalarım gelene kadar beklemek ıstıyorum ay bası fln yıkarız artık bız
inşallah cnaımmbende cok ozledım
kesınlıkle normal degıldamla damla gelıyo herseferınde daha da sınır bozucu
ben hala hazırlayamadım fırsatım yok
ama aldıklarım;
2 gecelık
1 pıjama (kaprı)takım
1 sabahlık
1 emzırme sutyenı
1 emırme atletı
gogus pedı
3 kılot
terlık
corap
pamuk
sabun
pecete
bunlar benım aldıkalrım aklıma gelen suanda
bebegım ıcın;
hastane cıkısı
battanıye
agız sılme bezı
prıma yenıdogan bez 15 tane fln koyarım heralde
agız sılme mendılı
aklıma daha gelmedı bırsey
kızlar çok alakasız bişey sorcam..tel.imi değiştircem iphone 3gs kullanıyodum..şimdi 4 mü 4s mi 5mi alsam kararsızım bi türlü karar veremedim..yakın zamanlarda tel.almış yada alacak olan araştıran varsa bana bi fikir verebilr mi..teşekkürler :):44:
kızlar dün sonunda bebişin yatağını ve arabasını aldık, büyük bi dertten kurtulduk.. park yatak aldım, kraftın calipso modelini, arabada da baby to go carrier modelini, ikisi de 300 tl civarı, tavsiye ederim, yatak çok koley kuruluyo, sağlam da, bebek arabası da çift yönlü aldım özellikle, sıra geldi göğüs pompasına, artık onu da doğuma yakın alırım..
ne çok yazmışım yahu :))) kızlar çanta hazırlıkları için aklıma gelenleri yazdım.bide ayrı yazayım yardımım olursa sevinirim.eksik buldukrınızı sizde yazın.
1paket bez
2iç zıbın
2çıtçıtlı
2pijama
2takım kıyafet
eldiven çorap şapka
penye yelek
pamuklu kundak
battaniye
5kilot
2emzirme atleti ( sütyen yada atlet daha iyi oluyo ama)
2 pijama takımı
1 yada 2 tane alt yedek bolca pijama
çorap
terlik
orkid
yelek yada şal
sırta koymak için minik bi kaç havlu (emzirirken çok terliyorsun sonrasında dikkat etmezsen feci tutulmalar yaşanıyo :))
süt pompası (öyle elektirikli pahalı şeye gerek yok bence en ucuzundan manuel bi el pompası.ben oglumu onla büyüttüm.hem ucuz hem pratik kullanışlı)
biberon (biberon almasın emmesin diye düşünmeyin bi iki defadan alışmaz.aksine doymazsa ortalıgı yıkar)
silkon meme uçlugu
şırınga (eger gögüs ucunuz çıkık degilse son haftalarda başlayın çıkartmaya yoksa çok yara olur gögsünüz ve bebek emmek için çok ugraşır başaramazsa sinirlenir emmek istemez.kullanışı ise şırınganın agız kısmını ısıtılmış bi bıçakla kesip gögüs ucunu çekip çıkmasını saglamak.emzirmeye başlamadan 2 dakka öncede yapsanız faydası oluyor.yada bunun için özel ürünler satılıyor fakat en kullanışlı işe yarar olan 100 tl civarındaydı.hiç gerek degil o kadar paraya şırınga süper etkili.isteyen olursa fotograf paylaşayım bu konuda.
kirli poşeti
peçete bolca
ıslak mendil
sabun
pişik kremi ( bepantenin merhemi çok etkili )
birde dogumum belli taaihte olacagı için yanıma bi şişe incir kayısı hoşafı yapıcam.sizde yakınınızdan isteyin yapsın sancılarınız başlayınca.çünkü dogum sonrası en büyük sıkıntı gaz çıkartma ve tuvalete çıkma oluyor.yani hastaneden taburcu olmakta etken.
oyy yoruldum eksik bulduklarınızı yazın bende listeme ekleyim.
tabi süsüm püsüm derseniz bi kaç makyaj malzemeniz :))
ay cnm cok saol hle su sırınga ısı süper
benım ablamınkını alamamaıstı başlarda bebek
benımkıde onunkıne benzıo ucu var ama sut gelıp de göğüs gerılınce ıce kacıo gıbı oluo
alıp yapıcam son haftaklarda ınsallah
10ml lik şırınganın genişligi iyi oluyor :))
benimde park yatağım kraft calipso kırmızı gri olandan , daha kurmadık, odayı boyatıcaz ondan sonra kurucaz inşallah .
ben bi tek koluma yapabiliyorum ne bacağıma ne başka bi yerime göbekten ve sancılardan dolayı mümkün değil yapamıyorum canım..mecburen gidiyorum kuaföre..aynen çorap ve ayakkabı giymek bile zor artık..Herkese merhaba hanimlar ve minik bebisleri, agda isini ne yaptiniz ? Ben kendim ayna karsisinda yaptigimda daha gobegim cok azdi simdi cok buyudu, yapabilir miyim acaba ayna karsisinda ??? Ya Ben coraplarimi bile zor giyiyorum artik...
benim de park yatağım kraft calipso sarı-gri...sanırım çoğunlukla aynı modeli beğenip almışızbenimde park yatağım kraft calipso kırmızı gri olandan , daha kurmadık, odayı boyatıcaz ondan sonra kurucaz inşallah .
şırınga ne işe yarıyor kızlar?? bu arada benim göğüsler ilk başta büyüdüler uçlar falan büyüdü şişti..şimdi de küçüldüler, şişlikleri indi ve kendiliğinden süt akıyo..:44::44: niye küçülüyolar yaaabir resim ekleyebilir misin sana zahmet olmazsa ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?