2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Slm kızlar,
iyi haftalar diliyorum,bizim de yarın öğleden sonra kontrolümüz var,1 aydır görmemiştim bebişimi :)) özledim fındıkımı fıstıkımı :)

rica ederim cnm ne demek yeni birşey öğrensem hemen paylaşayım da yoldaşlarım da bilsin diyorum:) evet evet saklaa doğuma bir hafta kalasıya yemeye başlarsan doğumu kolaylaştırıyormuş , bebek doğduğunda ağzına hurma sürme olayını biliyordum da bunu yeni öğrendim bende bulucam acve hurmasından:)))

bak bebeğin ağzına hurma sürme olayınıda bilmiorum o nedenki...inşallah bulursun canım..

bu konularda bebek sana yardımcı olacaktır.tıbbi olarark en önerilen sebamed onu al ilk olarak ama baktınki bebeginin cildi onu istemiyo başka ürün denersin.benim oglumda denemedigim kalmamıştı sonunda hacı şakiri aldım yıkadım.....halada tek sabun sürerim.

bak bebeğin ağzına hurma sürme olayınıda bilmiorum o nedenki...inşallah bulursun canım..

Çocuğa Yedirilecek İlk Gıda (Tahnik):

Yeni doğan çocuğa tatlı bir şey çiğneyerek ağzına vermek, dudağına sürmek Sünnet-i seniye’dir. Bunu sâlih bir kimsenin yapması ise menduptur. Kuru üzüm ve şeker gibi tatlılarla yapılabilirse de kuru hurma ile yapmak müstehaptır, daha faziletlidir.

Hazret-i Âişe -radiyallahu anhâ- Vâlidemiz der ki:

“Yeni doğan çocuklar Resulullah'a -sallallahu aleyhi ve sellem- getirilirdi. O da bunlara mübarek olmaları için duâ eder ve ağzında yumuşattığı hurmanın suyunu çocuğun ağzına sıkardı.” (Buhâri, Deavât 3; İbn Mâce, Taharet 77, 523)
Görüldüğü üzere Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz, yeni doğan çocuğun midesine ilk inen gıdaya dikkat etmekte ve bunun ana sütünden başka bir şey olmasını istemektedir. Nitekim çeşitli rivayetler, bu ihtimamı sadece kendi torunları için göstermeyip bir prensip olarak bütün Müslüman çocuklarına uyguladığını ifade etmektedir.

Bu sünnet faydalarından biri çocuğun çene kaslarının kuvvetlenmesini ve annesinin göğsünü daha iyi tutabilmesini sağlamasıdır

eklediğim bu bilgi yeterli olur herhalde tatlım farz değil ama sünnet ben dudaklarına sürülmesinin yeterli olduğunu sanıyordum ama damlatmak da olabilir , yok yok ben yine de sürerim dudağına yeter o ona...

dalini gittigim tüm doktorlar kullanmamamı önerdi.alerji yapıyomuş

Herkese merhaba hanimlar ve minik bebisleri, agda isini ne yaptiniz ? Ben kendim ayna karsisinda yaptigimda daha gobegim cok azdi simdi cok buyudu, yapabilir miyim acaba ayna karsisinda ??? Ya Ben coraplarimi bile zor giyiyorum artik...

bende sana bildiklerimi paylaşayım çanta için.bende liste çıkardım.öyle gecelik sabahlık gibi bi derde girme bence çünkü insanın gözü görmüyo sabahlıgı falan orda kalacagın max.2 gün.şöyle emzirmene kolaylık saglayan 2 takım pijama kirlenme olasılıgına karşıda onlara uygun bolca iki eşertmon alsan daha iyi.emzirme atleti daha iyi oluyor hem atlet hem sütyen niteliginde oldugu için.3 kilot az gelir bi iki tane daha ekle derim.orkidi unutma :)birde her ne kadar yazada gelse lousa acayip terliyor emzirirkrn falan emzirme sonrası sırtına koyacagın minik havlular olabilir yelek yada şal olabilir şöyle ince bişey.bebek içinde 15 bez az gelr paketini götür bence.benim eşim bi paket daha almak zorunda kalmıştı koyduklarım yetmemişti.ilk dogdugunda içindeki pisligi atıyor bebek sürekli altına yapıyor saatte 3 tane bile yaapabiliyor.kirli poşeti koy.birde emzirme için eger gögsünün ucu çıkık degilse sana tavsiyem bi şırınga koy çok işe yarıyor hatta son haftalarda evde yapki dogunca çok zorluk çekme.bu şırınga meselesini istersen fotografla anlatayım uç kısmını kesiyorsun gögüs ucunu çekiyorsun.çok yardımcı oldu bana.süt pompasını ihmal etme derim boş boşda olsa çekince sütün gelir.ıslak mendil. benden bu kadar hastanede eksik hissettigim kadarıyla ne var ne yok kendime liste yaptım senlede paylaştım inşallah işine yarar.birde benim sezeryan olacagı için günüm belli olacak o yüzden yanıma bi şişede incir kayısı hoşafı yapıcam...inanki çok gerekiyor yoksa ayıptır söylemesi tuvaletini yapabilmen için lagma fln getiriyolar :)) ıyyyyyy

gunaydınnn kıslarrr
okul ııce yormaya başladıı valla doğumdan zıyade ızne ayrılcam zamanın safağını
sayıorum

ne çok yazmışım yahu :))) kızlar çanta hazırlıkları için aklıma gelenleri yazdım.bide ayrı yazayım yardımım olursa sevinirim.eksik buldukrınızı sizde yazın.
1paket bez
2iç zıbın
2çıtçıtlı
2pijama
2takım kıyafet
eldiven çorap şapka
penye yelek
pamuklu kundak
battaniye

5kilot
2emzirme atleti ( sütyen yada atlet daha iyi oluyo ama)
2 pijama takımı
1 yada 2 tane alt yedek bolca pijama
çorap
terlik
orkid
yelek yada şal
sırta koymak için minik bi kaç havlu (emzirirken çok terliyorsun sonrasında dikkat etmezsen feci tutulmalar yaşanıyo :))

süt pompası (öyle elektirikli pahalı şeye gerek yok bence en ucuzundan manuel bi el pompası.ben oglumu onla büyüttüm.hem ucuz hem pratik kullanışlı)
biberon (biberon almasın emmesin diye düşünmeyin bi iki defadan alışmaz.aksine doymazsa ortalıgı yıkar)
silkon meme uçlugu

şırınga (eger gögüs ucunuz çıkık degilse son haftalarda başlayın çıkartmaya yoksa çok yara olur gögsünüz ve bebek emmek için çok ugraşır başaramazsa sinirlenir emmek istemez.kullanışı ise şırınganın agız kısmını ısıtılmış bi bıçakla kesip gögüs ucunu çekip çıkmasını saglamak.emzirmeye başlamadan 2 dakka öncede yapsanız faydası oluyor.yada bunun için özel ürünler satılıyor fakat en kullanışlı işe yarar olan 100 tl civarındaydı.hiç gerek degil o kadar paraya şırınga süper etkili.isteyen olursa fotograf paylaşayım bu konuda.
kirli poşeti
peçete bolca
ıslak mendil
sabun
pişik kremi ( bepantenin merhemi çok etkili )
birde dogumum belli taaihte olacagı için yanıma bi şişe incir kayısı hoşafı yapıcam.sizde yakınınızdan isteyin yapsın sancılarınız başlayınca.çünkü dogum sonrası en büyük sıkıntı gaz çıkartma ve tuvalete çıkma oluyor.yani hastaneden taburcu olmakta etken.
oyy yoruldum eksik bulduklarınızı yazın bende listeme ekleyim.
tabi süsüm püsüm derseniz bi kaç makyaj malzemeniz :))

kızlar dün sonunda bebişin yatağını ve arabasını aldık, büyük bi dertten kurtulduk.. park yatak aldım, kraftın calipso modelini, arabada da baby to go carrier modelini, ikisi de 300 tl civarı, tavsiye ederim, yatak çok koley kuruluyo, sağlam da, bebek arabası da çift yönlü aldım özellikle, sıra geldi göğüs pompasına, artık onu da doğuma yakın alırım..

canım eşim bana dün nokia lumia 820 almış..iphonedan daha çok sevdim ben onu :)

benimde park yatağım kraft calipso kırmızı gri olandan , daha kurmadık, odayı boyatıcaz ondan sonra kurucaz inşallah .

ay cnm cok saol hle su sırınga ısı süper
benım ablamınkını alamamaıstı başlarda bebek
benımkıde onunkıne benzıo ucu var ama sut gelıp de göğüs gerılınce ıce kacıo gıbı oluo
alıp yapıcam son haftaklarda ınsallah

10ml lik şırınganın genişligi iyi oluyor :))

Herkese merhaba hanimlar ve minik bebisleri, agda isini ne yaptiniz ? Ben kendim ayna karsisinda yaptigimda daha gobegim cok azdi simdi cok buyudu, yapabilir miyim acaba ayna karsisinda ??? Ya Ben coraplarimi bile zor giyiyorum artik...
ben bi tek koluma yapabiliyorum ne bacağıma ne başka bi yerime göbekten ve sancılardan dolayı mümkün değil yapamıyorum canım..mecburen gidiyorum kuaföre..aynen çorap ve ayakkabı giymek bile zor artık..
benimde park yatağım kraft calipso kırmızı gri olandan , daha kurmadık, odayı boyatıcaz ondan sonra kurucaz inşallah .
benim de park yatağım kraft calipso sarı-gri...sanırım çoğunlukla aynı modeli beğenip almışız
bir resim ekleyebilir misin sana zahmet olmazsa ?
şırınga ne işe yarıyor kızlar?? bu arada benim göğüsler ilk başta büyüdüler uçlar falan büyüdü şişti..şimdi de küçüldüler, şişlikleri indi ve kendiliğinden süt akıyo..:44::44: niye küçülüyolar yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…