- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #28.961
Kızlar ya sizde kayınpeder-kayınvalide bebeğe bişeyler alıyo mu? Bizde hareket ypk sayılır, geçen gün eşim annesinden aldığımız anakucağını siz verirsiniz demiş, bebek arabasını da benim annemler ödüyor. İkisi de 250 lira civarında, onu da ayda 50 lira olarak veririm demiş kayınvalidem. Onun dışında bir çorabımız yok onlardan gelen, kayınvalidem habire kayınbiraderimin borçlarından yakınıyor onları ödüyorlarmış. Doğunca altın takarlar mı bilmiyorum, bu gidişle o da olmayacak. Benim annem bebeğe oda yapalım diye çok ısrar etti, yarısını o ödeyecek yarısını ben, o şekilde anlaştık. Yine benim annem daha cinsiyeti belli olmadan bi dünya da giysi oldu. Bebek doğunca da bizimkilerin hepsi birer küçük altın takarız dediler.
Bi yerde bir terlik var galiba, susuyorum bişey demiyorum ama çok asabım bozuluyo. Biraz iyi kazanıyoruz, karı-koca çalışıyoruz diye kulağının üstüne yatıyor millet. Kendi annemle konuştum, boşver takılma bunlara, üzme kendini dedi ama düşünmeden de edemiyorum.
Böyle işte, yazmak istedim biraz rahatlamak için.
Kızlar ya sizde kayınpeder-kayınvalide bebeğe bişeyler alıyo mu? Bizde hareket ypk sayılır, geçen gün eşim annesinden aldığımız anakucağını siz verirsiniz demiş, bebek arabasını da benim annemler ödüyor. İkisi de 250 lira civarında, onu da ayda 50 lira olarak veririm demiş kayınvalidem. Onun dışında bir çorabımız yok onlardan gelen, kayınvalidem habire kayınbiraderimin borçlarından yakınıyor onları ödüyorlarmış. Doğunca altın takarlar mı bilmiyorum, bu gidişle o da olmayacak. Benim annem bebeğe oda yapalım diye çok ısrar etti, yarısını o ödeyecek yarısını ben, o şekilde anlaştık. Yine benim annem daha cinsiyeti belli olmadan bi dünya da giysi oldu. Bebek doğunca da bizimkilerin hepsi birer küçük altın takarız dediler.
Bi yerde bir terlik var galiba, susuyorum bişey demiyorum ama çok asabım bozuluyo. Biraz iyi kazanıyoruz, karı-koca çalışıyoruz diye kulağının üstüne yatıyor millet. Kendi annemle konuştum, boşver takılma bunlara, üzme kendini dedi ama düşünmeden de edemiyorum.
Evet çantanızda hasta bezi de olsun kızlar doğumdan sonra ilk 2 gün kanama yoğun oluyor, yatıp kalkarken daha rahat oluyor ben ilk doğumumdda 3 gün kullandım çok rahat ettim 10'lu bir paket hasta bezi yeterli olur ama kilonuza göre alın ilk doğumumda eşim almıştı farketmeden 100 kg olanlar için almışben fitilden kullandım tek kullanımlık canım faydası oldu ama bende kaşıntı vardı onun için vermişti sadece akıntım çok die değil
evet zaten hastanedede hasta bezi takıolarmış die biliorum offf bu beni strese sokuo ama en rahatı oymuş, orkid falan kar etmiomuş ilk 2-3 gün sanırım pöfffff
Bendede var kan uyuşmazlığı 28 haftalıkken yapılan testi yaptırdınmı yoksa dr direk vurdurdumu
ay ne güzel bu işleri bitirmişin.ben daha hiç başlamadım bile. daha oda boyanıcak, dolap siparişi vericez gelicek falan nerden baksak 1 ay sürer. ben bunlar bitince halledeyim istiyorum yıkama ütüleme işlerini. hemen yerlerine yerleştiririm o zaman. Bu arada daha alınacaklar da var onlarıda bir sonraki maaş döneminde tamamlayacağım inşallah :
Günaydın herkese, dün oğlumun kıyafetlerini yıka, kurut, ütüle, yerleştir derken bayağı yorulmuşum bir de dışarda birkaç işim vardı tetanoz aşısının da 2. dozunu oldum akşama canım çıktı oturduğum yerden zor kalkar oldum ki bu işleri yalnız da yapmadım annem yanımdaydı o yüzden bence hazırlık işlerini çok sonraya bırakmayın hele de yalnız yapacaksanız kıyafetler minik minik bir sürü ütüle ütüle bitmiyor
Dün bir de park yatağımız geldi bir eksiği var mı diye kuralım dedik kurunca da bozmak zor geldi yatak odamda küçük bir değişiklik yapıp oğlumun yatağını da yerine yerleştirdik gelip geçip ona bakıyorum çok ilginç odaya ekstra bir eşya gelmesine rağmen hiç küçülmedi aksine daha bir ferah geldi gözümüze
Bu arada hastane çantasına da bir iki şey koydum eksikleri tamamladıkça çantaya yerleştireceğim böylece gözümün önünde olur eksikleri daha rahat fark edebilirim, ben tam karar veremedim ama şu reklamlarda çıkan Depend diye birşey var ya külot gibi giyiyorsun hastanede giymek için ondan almayı düşünüyorum
Merhabalar herkese bayadır giremedim umarım herkes iyidir. Şu ihale dosyası beni öldürdü ama çok şükür bugün teslim ettim. Doğum iznine gitmeden önce hazırladığım saon ihale buydu. İhalesi doğumumdan sonra olacak inşallah bir sorun çıkmaz.
Kızımla perşembe doktordaydık büyümüş cimcimem 830 gr ağırlığındaydıdoktor herşeyi haftasıyla uyumlu dedi.Bundan sonra yalancı sancılar olabilirmiş endişelenme dedi, hergün 45 dk tempolu yürü dedi doğuma yardımcı oluyormuş. Bir de doğum koçumla tanıştık bu hafta, beni doğuma hazırlayacakmış hatta doğuma beraber girecekmişiz bana destek olacakmış. Plates dersleri varmış davet etti ama saatleri bana uymuyor gidemiyeceğim. Toplamda 5 kg almışım bunu bile çok gördü neymiş toplamda 10 kg alma hakkım varmış doğuma kadar 5 kg dan fazla alma yoksa doğru diyetisyene gönderirim dedi. Tamam dedik. Biraz burada anlaşamadık çok almadımki ama ben ya tamam biraz kilolu başladım ama bu kadarda olmazki ben zaten yediklerime dikkat ediyorum.
günaydın kızlarr,,çalışmak artık çok zor geliyorr 32. haftaya ulaşsak bi en kısa zamanda2li rakamlarada düştük şükürler olsunn vakit yaklaşıoo,,, bu arada bana normal doğum için hasta bezi al rahat oluyo dediler sizde öle bişey duydunuz mu?
Merhabalar herkese bayadır giremedim umarım herkes iyidir. Şu ihale dosyası beni öldürdü ama çok şükür bugün teslim ettim. Doğum iznine gitmeden önce hazırladığım saon ihale buydu. İhalesi doğumumdan sonra olacak inşallah bir sorun çıkmaz.
Kızımla perşembe doktordaydık büyümüş cimcimem 830 gr ağırlığındaydıdoktor herşeyi haftasıyla uyumlu dedi.Bundan sonra yalancı sancılar olabilirmiş endişelenme dedi, hergün 45 dk tempolu yürü dedi doğuma yardımcı oluyormuş. Bir de doğum koçumla tanıştık bu hafta, beni doğuma hazırlayacakmış hatta doğuma beraber girecekmişiz bana destek olacakmış. Plates dersleri varmış davet etti ama saatleri bana uymuyor gidemiyeceğim. Toplamda 5 kg almışım bunu bile çok gördü neymiş toplamda 10 kg alma hakkım varmış doğuma kadar 5 kg dan fazla alma yoksa doğru diyetisyene gönderirim dedi. Tamam dedik. Biraz burada anlaşamadık çok almadımki ama ben ya tamam biraz kilolu başladım ama bu kadarda olmazki ben zaten yediklerime dikkat ediyorum.
bizim iki taraftan da ses yok içini rahatlatıyım cnm:)
annemlerin ev kendilerinin ve tek emekliyle geçiniyorlar hadi tamam ama heves olur o da çok yokannem hırka falan örüyo o kadar...
kayınpedere de eşim bikaç kere oda mobilyasını söyledi ki biz öyle çok pahalı şeylere bakmayız, ama arkadan laflar geldi kulağımıza yok kız ailesi yaparmış yok el kadar bebeğe oda mı olurmuş falan dedim eşime hiç daha anma taksitle herşeyi hallederiz Rabbim sağlık versin yeter... evim 3 oda 1 salon neden yavruma oda yapmıcam ki onlara ne????????????????????????????????? aman boşver tatlım diyorum ya Allah sağlık iş rastlığı versin herşeyi hallolur
Evet ya illaki birşeyler söyleyecek ya insan önce bir tebrik eder. Canım benim normal olmam kilo 55 ti ben 65le hamile kaldım yani 10 kg fazlam vardı şimdi 70 kiloyum. Ben muğlada yaşıyorum canım zaten burada bir tane özel hastanemiz var.onu bende düşünmüştüm ama bir arkadaşım gçrmüş çok sıkı yani gerçekten külot gibiymiş oyüzden rahat değil dedi
öncelikle maşallah yavruna diğim ama senin doktorun bence biraz abartmış canım 5 kg neki beni görse gözleri yuvasından çıkçak heralde ben 13 kg aldım kilolu değildim aama çok aldım tabiki, ama yiyince alıosun işte, tamam benmkide abartı ama 5 kg da hiç bişey nolcak kendin nerdeyse hiç kilo almamışsın ,doğum koçuda iimiş hangi hastane bu merak ettim cnm
canım bebıslerı kendımız ıcın dunyaya getırıyoruz kım ne yapmış salla
benımde kayınpederlerden ses yok aksıne bızden para gıdıyor sureklı alıyorlar
oturdugm daıre nem rutubet var kırası uygun dıye burdayız gecenlerde yıne basladı cıkın ordan baska yere gecın
snakı keyfı oturuyoruz bırakın yakamızı bızde sıze verıcegımız parayı kıraya verıp cıkalım baska yere ama nerde ..
hıc bısey eltımede yapmadılar hatta onuna aynı donemlerdeydı ablama gelıp ceyrek taktılar eltıme hıc bısey
ılk cocuk dusun bıde yanı ama lafa geldımı dogumda gelceklermıs kalcaklarmıs sankı yardımları olcak
maddı yonden hıc bısey beklemıyorum kımseden ama sagolsun annem kıyafet yatak besık ınce ceyızı yapıyo
dogumdada tum kardesler annemler altın takar ama yınede dıyorum yavrum saglıkla kucagıma gelsın kımseden bısey beklemıyorum
bu yuzden mevlutte yaptırmıcam kendı hafız arkadaslarla aramızda hatım ındırırız yavruma ...
saglıkla yavrunu kucagına al bos ver gerısını bıde benımkıler gıbı hem sana yük olup bıde dogunca şanı almaya gelseler ne yapardın ?
dusundukce cıdden kızıgnlık komasına gırıyorum ama ıste napalım ...
Canım ilk tanışma biraz iyi olmadı gibi bakalım bundan sonra nasıl olacak. Doktorum gayet iyi gidiyorsun dedi ama o kilolu başlamışsın dikkat edeceksin yoksa doğru diyetisyene ona dikkat et, buna dikkat et birsürü şeyler söyledi.canım ne guzel dogum kocun sımdıden yanında bende ısterdım boyle dogum kocu benle ılgılense:)
5 kg almanamı kızdı aynı benım doktor bende doktora gıttıgmde 5.5 kg almıstım 25+ 6 da o bıle fazla geldı ama bısey demedı
dedıttırmedım daha dogrusu :)
canım kendı evınse hele 3 oda 1 salon tabıkı bebegıne oda yapıcan ne guzel bende olsam yapardım keısnlıkle salla herkesı kendı maddıgucunuzle
ıcınıze sınenı alırsınız kımseyede gebe kalmamıs olursunuz bosverelım bızlerınde sansı boyleymıs:)
Haklısın canım, böylesi daha sinir bozucu. Hamile kalmadan önce ikide bir soruyorlardı ne zaman çocuk yapacaksınız, yaşınız geçiyor diye. Yaptık işte, hani nerdesiniz? Kendimiz için yapıyoruz çocuğu haklısın ama arkadan üstüne yatmazlar umarım. Sonradan söyleyeceklerse, başıma kakacaklarsa hiçbirşey istemiyorum. Evlenirken de durum çok farklı değildi zaten, kimse elini cebine atmadı. Hala eşimle evi toparlamak için çektikleri krediyi ödüyoruz. Üstüne bir dünya eşya taksidi de ödedik bitti. Sağlık olsun, hepsi olur biz çalıştığımız sürece İnşallah.
Canım ilk tanışma biraz iyi olmadı gibi bakalım bundan sonra nasıl olacak. Doktorum gayet iyi gidiyorsun dedi ama o kilolu başlamışsın dikkat edeceksin yoksa doğru diyetisyene ona dikkat et, buna dikkat et birsürü şeyler söyledi.
onu bende düşünmüştüm ama bir arkadaşım gçrmüş çok sıkı yani gerçekten külot gibiymiş oyüzden rahat değil dedi
öncelikle maşallah yavruna diğim ama senin doktorun bence biraz abartmış canım 5 kg neki beni görse gözleri yuvasından çıkçak heralde ben 13 kg aldım kilolu değildim aama çok aldım tabiki, ama yiyince alıosun işte, tamam benmkide abartı ama 5 kg da hiç bişey nolcak kendin nerdeyse hiç kilo almamışsın ,doğum koçuda iimiş hangi hastane bu merak ettim cnm
canım ne guzel dogum kocun sımdıden yanında bende ısterdım boyle dogum kocu benle ılgılense:)
5 kg almanamı kızdı aynı benım doktor bende doktora gıttıgmde 5.5 kg almıstım 25+ 6 da o bıle fazla geldı ama bısey demedı
dedıttırmedım daha dogrusu :)
biz geldik kuzum haftasiyla tam uyumlu cikti 1400 gr olmusuz masallaho kadar ozlemisim ki onu gormeyi 4d izledik buyumus baya dr gobegimin hertarafinda gezdirdi usg aletini goruntulemek icin
herhalde doguma kadar goremeycegim bir daha ama bu bana gider artik doguma kadar
evet cokta buyuk olma diye tembihliyorum normal ol rahat cik diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?