2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
7 ci ayimi bugun dolduruyorum 2 ay 10 gun kaldi belki de daha kisa
hayırlısı olsun canım inş. 9. ayıda görürürüz:) bende haftaya cuma 30. haftamı bitircem ve 7. ay bitcek çoğu 28. haftdan sonra 7. ay bitiyo sanıyor biz doğru hesaplayanlardanız gün gün hesaplıyom vllah ben doğru olsun diye :)

benim bir arkadaşımında öyleydi doktor dönmezse sezeryan olacak demişti, 36. haftada dönmüştü.yani şimdi dönmemesi sonrada dönmeyeceği anlamına gelmiyor merak etme
evet bencede daha erken bunları düşünmek için doğumun son anına kadar ne olacağı hiç belli olmaz bende 31 hafta dolunca gidicem doktora bakalım benmki ne durumda

Aynen canım yaa..Bende de çok yoğun bi yeme durumu yok şu an ama bilmiyorumki nasıl oluyor bu iş,her tartıya çıktığımda 300g-500g oynuyor ( şiştim sanırım
iki haftada bir kere tartıl cnım bence her gün tartılınca farklı çıkıyo vucut ödem yapıyor hamilelkte moralin bozulur boşuna ben 9 haftadır tartılmıyorum tartıya sinr oldum dışardan bakan kilo almamışın diyo ama biliyorumki tartı öyle demicek sinirim bozulacak doğuma az kala tartılcam o zaaman stres yapmam çünkü az kaldı diye

hayırlısı olsun canım yapana helal olsun kalabalık aile çok iyi oluyo bizde 5 kız kardeşiz annemler 6 6 kız kardeş çok eğelnceli gerçekten keşke bende yapabilsem ama ben güçsüz bir insanım psikoljm zayıf malesef kolay depresyona giriyorum sabır lazım çok Allah kucağına almayı nasip etsin ne mutlu sana
canım ben her gün yürüyüş bandında 1 saat yürüyorum bazı günler 35 sadace doktorum yürü dedi bol bol daha çok yürü diyo hatta ama kendisi hiç yürüyüş bndında hamileyken yürümedi tabi 3 kilometreyi yarım saatte yürücem sanıyo 50 dk sürüyo hberi yok :) hareketsiz kalmak ödem varis selülit kabızlık gibi sorunları artırır çok aşırı olmadıkça doktora danıştıktan sonra yürü derim kabızlığa ağrılara çok iyi geliyor

Eheheheh ben bayılıyorum o yorumlara ve çok gülüyorum
Yaşı büyük olup bekar olanlar der ayyy hemen çocuk mu yaptın önce bi hayatınızı yaşasaydınız (sanki çalışmak dışında çok atraksiyonlu bi hayatımız vardı)
Evli olup çocuğu olan yada olmayan der karnın çok büyümüş , çok kilo almışsın nasıl vereceksin (ki sadece 6 kilo aldım )
İşten ayrılmamı istemeyen patron dur daha nereye gidiyorsun bizim şirkette diğer hamileler karnı burnuna gelene kadar çalıştı sen daha 2 aylık hamilesin izne çıkacak diyorsun der ))))

Herkes kendine göre kendi işine geldiği gibi yorum yapıyor
Booooşşşşveriiiiinnnnn :)

Annem bizim için şöyle dua ediyormuş
Allahım kızıma evladının yüzünü göster izini göster sonra da bütün mürüvvetlerini göster
Kocamannnn âmin diyelim hepimiz için :)))))))

Günaydın kızlar saat 2 de dr gidip ilaçlarımı yazdırıcam o aradada oğluşumu görücem Ya birde ne sorucam dsd den hiç haber yok kaç gündür girmiyo nete bilgisi olan varmı acaba.
evet bende görmüyorum bayadır benimde dikkatimi çekti açıkcaı canım

çanım hoşaf neden süt yapar söyliyeyim hemen şekerli oldugundan daha fazla su içmeni sağlar. tabiki içilmeli ama aşırıya kacılmamalı sonra gelsin kilolar.heleki zor kilo veren biriyseniz eyvah ki ne eyvah :)
pazar günü showtv de izledim bende doktorda şekerli şeyler yenip içilmeli kaybedilen enerjiyi geri almak için emzirirken vucut çok enerhi harcıyormuş dedi

slm kızlar nasılsınız ya ben gelip gelip sizle çene yapıyorum kimsenin cvp verdigini falan görmüyorum acep benmikaynaşamadım yoksa siz ilk aylarda olanlardalamı idare ediyouz sadece
olurmu öyle şey cevap vermesek de hepsini okuyoruz ben her zaman havamda olmuyrum bugün havmdayım herkese yazasım var :))sen 2. çocuk bekliyorsun tecrübelisin bizden Allah bununda sağ salim kucağına almayı nasip etsin

insanlar insanlar bu insanlar hep mutsuzluk mu vermek zorunda hamile psikoljsi başkadır anlayın artık yaaa kendisi mutsuzluk yaşadıysa diğerinin de yaşamasını istiyorlar sanki çok fazla insan istemiyorum etrafımda bu yüzden ailem kocam bana yeter birde bebişim benim tek arkadaşım olacak inş:) az insan az dert

YENİ DOĞAN BEBEK BAKIMI

Gebelik sırasında takipleri aksatmadınız. Beslenmenize dikkat ettiniz ve vitaminlerinizi kullandınız. Sonunda sağlıklı ve hiç kuşkusuz sevimli bir bebeğiniz oldu. Fakat şimdi ne olacak? Bebeğin bakımı için doğal olarak çocuk doktorunuzdan bilgiler alabilirsiniz ama artık işlerin çoğunu siz yapacaksınız.
Bebeğiniz çok kısa bir zamanda gözleriyle sizinle bağlantı kurmaya çalışacaktır. Bebekler çevreden gelen birçok etkenden olumlu yada olumsuz etkilenir. Bu yüzden bebeğiniz için mutlu ve sıcak bir ortam yaratmaya çalışın.
İlk yapmanız gereken bebeğin kalacağı odanın düzenlenmesidir. Bunun için olanaklarınıza göre ayrı bir oda düzenlenebileceği gibi, erişkinlerin kullandığı bir oda da kullanılabilir. Bu oda temiz, rahat ve düzenli olmalıdır. Oda sıcaklığı mevsim ne olursa olsun yaklaşık 20 santigrat derecede tutulmalıdır. Bebeğe rahat ve kullanışlı bir yatak hazırlanmalıdır. Bu oda içinde bebek için sıklıkla kullanılacak battaniye, çarşaf, çocuk bezi, banyo küveti, bebeğin kıyafetleri ve sağlık için gerekli olan termometre, ilaçlar gibi eşyalar bulundurulmalıdır. Böylece bebek evin bölümleri arasında gereksiz yere taşınmaz.
Bebeğiniz 3 aylık oluncaya kadar başını dik olarak tutamaz. Bu yüzden bebeğin başı yatağından kaldırılırken ve taşınırken elle desteklenmelidir. Baş sürekli gövdeden yukarıda olmalıdır. Kollar ve bacaklar ise serbest bırakılmalıdır.

BEBEĞİN GİYİMİ
Bebek rahat ve mevsime göre fazla kalın olmayan bir biçimde giydirilmelidir. Bebek kıyafetinin beslenme sırasında kirlenebileceği, sık sık bebeğin altının temizlenmesi gerektiği için kolay çıkartılabilen ve temizlenebilen modelde olmalıdır. Kıyafetin boğaz kısmı gevşek olmalı ve bebeğin ağzına alabileceği uzantılar ve küçük parçalar içermemelidir. Bebeğinize kesinlikle kundak yapmayın, sadece tulum giydirmeniz yeterli olacaktır. Kundak yapılan bebeklerde kalça kemiği çıkıkları ve kalıcı sakatlıklar görülme sıklığı artmaktadır.

BEBEĞİN UYKUSU
Günlük gereksinimleri karşılanmış bir bebek günde 20-24 saat uyuyabilir. Bebeğin yaşı arttıkça uyku süresi de kısalır. Uyku düzeni başlangıçta belirsiz olsa da belli saatlerde yatağa yatırılan bebeğin uyku düzeni oluşmaya başlar. Bebekler genellikle yüzüstü yatmayı tercih ederler fakat kafatası yapısının düzgün olması için bebek yatış şekli her seferinde değiştirilmelidir. Bebek uyurken sık sık kontrol edilerek nefes yollarının açık olduğu ve kusma olmadığı bakılmalıdır. Sırtüstü yatarken kusan bebekler boğulabilirler.

BEBEĞİN TEMİZLİĞİ
Bebeğin vücut temizliği hastalıklardan korunma açısından çok önemlidir. Bebeğin bakımı ve temizliğinden önce eller mutlaka sabunla yıkanıp kurulanmalıdır. Bebekte hastalık yapan mikropların çoğu erişkinlerden bebeğin temizliği sırasında geçer. Bebeğin altı kirlenmişse temiz ve düz bir yere yatırılarak altı açılır. Çocuk bezi de açılır ve bebeğin altı gerekirse ılık su ile yıkanır ve hemen kurulanır. Bu sırada bebeğin cildinin bakımı için krem, losyon veya yağ da kullanılabilir. Bebeğin altı gerektiği zaman temizlenmezse veya hassas cildi olan bebeklerde pişikler oluşabilir. Bebeğin altı temizlendikten sonra doktorunuzun önerdiği kremler sürülürse ve hemen bez bağlanmayıp açık tutulursa pişik sıklığı azalır. Zamanımızda daha sıhhi ve kullanışlı olduğundan hazır bebek bezleri kullanımı yaygındır. Bu bezlerin bebeğin cinsiyetine ve yaşına uygun tipleri alınmalıdır.
Bebek banyosu sabah doyurmadan önce veya gece yatırmadan önce yaptırılmalıdır. Doğduktan sonra göbek bağı düşmemiş bebeklerin banyodan hemen sonra kurulanması ve göbek pansumanı yapılması koşuluyla küvette banyo yapılmasında bir sakınca yoktur. Banyo yapılacak oda sıcak olmalıdır. Bebek banyosunun özel olarak satılan plastik küvetlerde yapılması uygun olacaktır. Su sıcaklığı 36-37 santigrat derece olmalıdır. Su sıcaklığı basit olarak dirsek suya sokularak anlaşılabilir. Su sıcaklığı dirseği yakmayacak düzeyde olmalıdır. Bebek başı su dışında olacak biçimde su içine yatırılır. Bebek şampuanı ile sünger kullanılarak cilt zedelenmeden yumuşak bir biçimde temizlenir. Cinsiyet organları en son temizlenir ve bebek sudan çıkarılıp temiz bir havlu ile kurulanır. Bebeği kesinlikle su içinde veya sıcak su kaynakları yakınında yalnız bırakmayın.

NOT: bebişlerimiz gelince malum ev kalabalık olacak bazıları anlayışlı olup bebeği kucaklamayacak bazıları ise sizi bile dinlemeden kucağına almaya çalışacak ben bebeğe dokunmak isteyen herkesten ellerini yıkamalarını rica edeceğim ardından temiz bir tülbent yada baddaniyeyle bebeği kucaklarına vereceğim küçük bir tavsiye

Maşallah benım 3 kız yolcumda kız dedıler senınkılerın cınsıyetı nedır valla ben mılletın lafını hıııc takmıyorm doğuran ben bakan büyüten ben Kımene

canım ben zaten fazlasını söylüyorum yoksa hersey yenebilir yeterki aşırıya kaçılmasın aşırıya kaçınca enerji yerine kilo olarak dönüyor

Maşallah benım 3 kız yolcumda kız dedıler senınkılerın cınsıyetı nedır valla ben mılletın lafını hıııc takmıyorm doğuran ben bakan büyüten ben Kımene

3 yada 4 cocugnuza hamileydiniz galiba . ne güzel maddi durumum el verirse bende istiyorum bir kaç tane cocugum olsun ama bugunku sartlarıma bakarsam ancak iki tane yapabılırım :) bencede etratakılerı takmayın. kalabalık aile olmak kadar guzel bir duygu yok :)

fistiklar sirketten hala ses yok..neyse ben evdeyim artik birsuru vaktim olacak dinlenmeye gezmeye hazirliklara :)

hayırlısı olsun canım hayatın ne zaman ne getireceği hiç belli olmuyor sen canını sıkma elinden geldiğince hakkını ara ama kendini üzme sonuçta sende tahmin ediyordun özel sektörde insafmış , insanlıkmış yok sonuçta eleman çok işçi çok pek kul hakkı vs umursamıyorlar.....

şükürki bebişin geliyor bu dönemde en büyük destekçin o , ve onunla çok daha rahat bi şekilde ilgilenebileceksin vakti gelince inşalah çook daha güzel işler bulursun....

Hoş geldin canım gurbet zordur Allah yardımcın olsun

fistiklar sirketten hala ses yok..neyse ben evdeyim artik birsuru vaktim olacak dinlenmeye gezmeye hazirliklara :)

haaah şöle meli sağlığın olsun, hakkını yedirme, son kuruşuna kadar ara hakkını ama kendini helak etme. Allah sağlık verdikçe zaten çalışırsın, genciz daha
belki şimdi masraflar daha da artacak ona da sıkılıyorsundur bir yandan ama Allah yardım eder, bak bugünlere kadar geldik beraberce, boşver o hesapçı insafsızları. sen bebişine, güzel günlerine yoğunlaş, için ferah olsun lütfen, sıkılmasın bebişimiz içeride. bizim yerimize de araştırmalar yaparsın netten, çarşılardan filan

Merhaba tatlı teyzoşlar bizimde işimiz anca bitti babamız bugün izinliydi heryeri çektik silip supurduk oooh pırıl pırıl oldu heryer ama çok yorulduk belim çok ağırıyo yorgunlukta öldüm resmen sizlerde ne var ne yok bakalım :)

bebeğimin odası geldi ben işteyim eşim evde
montaj yapılıyormuş ben meraktan çatlayacağım:S bugün akşam olmaz yaaa
gozun aydın canım darısı bana ınsallah
arkadaşlar internetten cimcime bebek ten alışveriş yapmak istiyorum. daha önce alan var mı , yani ürünleri tavsiye edermisiniz

bentavsıye etmıyorum cnm begenmedım urunlerını

merhabaa;
dun gece ve bu sabah sancılarla bogustum fecı sancım mıde bulantım ve halsızlıgım vardı sabah daha da kotu olunca doktora gıttık.cok sukur normalmıs hersey yolundaymıs 1800 gr olmus oglum bası catıdaymıs bunun ıcın erken ama korkulacak bırsey yok ddı.
ıdrar tahlılı yaptık enfeksıyon cıktı antıbıyorık kullanıcam bebege zararı yok rahat kullanabılırsın dedı.

sımdı dınlendım daha ıyıyım sol gogsumun altındakı sıddetlı baskıyla bogusuyorum kolum havada gezıyorum zor gunlerımız basladı allah yardımcımız olsun

Gecmis olsun canim sukur onemli birsey yok , dinlen bol bol su aralar yapabilecegimiz baska bisi yok allah zamaninda saglikla gelmesini nasip etsin

Dr nuz hangı antibiyotiği verdi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…