- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #29.341
kızlar ben sütten nefret edıyorum yaa nasıl ıcıcem bılmıyrm artık ıcmek ıstemıyorum mıdem almıyor napım balıgıda fazla yıyemıyorum
sütü kakaola ıcsem nesquıkle fılan olurmu kı
hayırlısı olsun canım hayatın ne zaman ne getireceği hiç belli olmuyor sen canını sıkma elinden geldiğince hakkını ara ama kendini üzme sonuçta sende tahmin ediyordun özel sektörde insafmış , insanlıkmış yok sonuçta eleman çok işçi çok pek kul hakkı vs umursamıyorlar.....
şükürki bebişin geliyor bu dönemde en büyük destekçin o , ve onunla çok daha rahat bi şekilde ilgilenebileceksin vakti gelince inşalah çook daha güzel işler bulursun....
haaah şöle melisağlığın olsun, hakkını yedirme, son kuruşuna kadar ara hakkını ama kendini helak etme. Allah sağlık verdikçe zaten çalışırsın, genciz daha
belki şimdi masraflar daha da artacak ona da sıkılıyorsundur bir yandan ama Allah yardım eder, bak bugünlere kadar geldik beraberce, boşver o hesapçı insafsızları. sen bebişine, güzel günlerine yoğunlaş, için ferah olsun lütfen, sıkılmasın bebişimiz içeride. bizim yerimize de araştırmalar yaparsın netten, çarşılardan filan
YENİ DOĞAN BEBEK BAKIMI
BEBEĞİN GİYİMİ
Bebek rahat ve mevsime göre fazla kalın olmayan bir biçimde giydirilmelidir. Bebek kıyafetinin beslenme sırasında kirlenebileceği, sık sık bebeğin altının temizlenmesi gerektiği için kolay çıkartılabilen ve temizlenebilen modelde olmalıdır. Kıyafetin boğaz kısmı gevşek olmalı ve bebeğin ağzına alabileceği uzantılar ve küçük parçalar içermemelidir. Bebeğinize kesinlikle kundak yapmayın, sadece tulum giydirmeniz yeterli olacaktır. Kundak yapılan bebeklerde kalça kemiği çıkıkları ve kalıcı sakatlıklar görülme sıklığı artar.
Cook tesekkurler bu degerli bilgiler icin.
Kizlar ben kundak yapmayi dusunuyorum. 'Mahallenin en mutlu bebegi' kitabinda bebegin ozellikle ilk zamanlar anne karnindaki gibi hissedip huzurlu olabilmesi icin kundak yapilmasi gerektigini soyluyor. Bana sebepleri cok mantikli geldi. Eskiler de hep kundak kullanirmis zaten.
Siz ne dusunuyorsunuz? Tecrubeli annelerin fikri ve yorumu da onemli!
Ben dr geldim kızlar oğluşumu gördüm 1,050 gr olmuş oğlum maşallah birazcık etine dolgun alacak galibaKan uyuşmazlığı için kan verdim 1 hafta sonra çıkacak sonuçlarım ona göre kan uyuşmazlığı iğnesi olacakmışım. Haraketlerini saymam gereklimi dedim günde kuvvetli 10 haraket yapıyorsa yeterli ama suyunda yada bebekte bir sıkıntı görürsek o kişilere özellikle saymalarını istiyoruz dedi içim rahatladı.
teşekkür ederim kızlar..evet Allah'ım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin ve bereketli kazançlar nasip etsin inşallah..aynen kızlar artık doktor ne kadar dinlen dese de ben duramam gezerimburda da daha bol bol yazarım artık...bugünden itibaren artık sadece bebeğime ve hazırlıklarıma odaklanıcam..rabbim kaldıramayacağımız sıkıntı vermesin inşallah hiçbirimize..
snow'cum çok geçmiş olsun canım..
süt içemeyenler için şöyle bir önerim var kızlar..bende uzun süredir içemiyordum, burda bir sütçü buldum 5 litre sütü alıp kaynatıyorum sonra 2,5 litresini bardaklara 1 çay kaşığı şeker koyup kaynar sütü koyuyorum yaklaşık 10 bardak süt dolduruyorum sonra o sütleri dolaba koyuyorum bir güzel kaymak tutuyorlar ve o kaymaklar o sütlerin kokmasını falan önlüyor..her gece yatarken bir bardak sütü alıp baş ucuma koyuyorum..gece wc ye kalkınca su niyetine soğuk soğuk içiyorum öyle güzel ve lezzetli oluyorki tatlı tatlıbu şekilde 4-5 günde bütün sütler bitiyor..diğer 2,5 litreyi de yoğurt yapıyorum yoğurt ve ayran olarak tüketiyoruz..bi kez deneyin kızlar, ben çalıştığım için sütçü bulamıyordum yok sanıyordum..raporluyken annem sokakta sütçü arabası görmüş işaret etmiş, adam süt getirdi kartınıda verdi artık hep ondan alıcam..meğer bizim bütün komşular ondan alıyormuşda benim komşuluğum olmadığı için haberim yokmuş
bu arada süt kaymağını sevmiyorsanız bardaklardaki kaymakları toplayıp biraz üstüne süt döküp kahvaltı sofralarınıza koyabilirsiniz, şahsen ben süt kaymağına bayılırım üstüne toz şeker serpince ekmekle güzel oluyo :) ay umarım canınız çekmez..
kızlar birde benim bebiş dün ölçüldü 1100 gram benimki biraz zayıf mı kalmış bilemedim...
bende uzun bir süre süt içtiğim gibi çıkarıyordum
doktor çok zorlama kendini yoğurt peynir ayran vs içebilrsin dedi özellikle yoğurt sütten daha çok kalsiyum içeiryor demişti.
ortası yok canım doğru. ben de 37 ye kadar çalışmayı göze alamayacağım için dr dan rapor alıp senelik iznimi kullanmak istiyordum ama o da olmuyormuş. yani ya 32 haftadan sonra ya da 37 haftadan sonra doğum iznine çıkıp senelik izni de doğumdan sonra kullanabiliyomuşuz.Kızlar doğum izninin 6 aya çıkmasını umaraktan ama daha çıkmadığı için şu an hesaplarımı 4 aya göre yaparaktan aklıma takılan soruları muhasebecimize sordum. 4 hafta sonra benim 32. haftam bitiyor. Muhasebecimiz ya 32. haftada izne ayrılmam gerektiğini, ya da çalışmaya devam etmek istiyorsam 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 37. hafta izne ayrılabileceğimi söyledi. Arası yokmuş, ben 34. ya da 35. haftada gitmek istiyorum diyemiyormuşuz.
Benim 37. haftaya kadar çalışmayı gözüm yemiyor. Bu konuda daha detaylı bilgisi olan varmı?
Merhabalar,,bugün ben de bu konuyu doktora sordum..ancak 200ml kakaolu süt içiyorum günde. peyniri bol yiyorum,yoğurt yemeklerde işte dedim. calsiyum ilacına gerek var mı,,sen kendini eksik görüyorsun herhalde dedi,,ısrarla sorunca ben,, al ilacı dedi bir gün içersin bir gün içmezsin... süt bakımından eksik görüyorum kendimi.. hiç sevmiyorum napıyım..içmeye çalışıyorum genede...
sıcak çikolata çok güzel oluyor tavsiye ederim :) kilo sorunununuz yoksa hem çikolata yemiş oluryorsun hem süt içiyorsun. yada muzlu ballı süt de güzel oluyokızlar ben sütten nefret edıyorum yaa nasıl ıcıcem bılmıyrm artık ıcmek ıstemıyorum mıdem almıyor napım balıgıda fazla yıyemıyorum
sütü kakaola ıcsem nesquıkle fılan olurmu kı
aynen canım sağlıklı doğsunlarda normal kilo da yeterCanım bende minyon tipli zayıf biriyim ama eşim yapılıdır 1,83 boyunda 98 kilo biri eşime benziycek heralde annemde hep erkek olursa eşine benzesin dedi durdu hayırlısı olsun Allah bebeklerimize sağlık versin artık doğunca kime benzer bilemem
evete banada doktor yoğurt la süt eşdeğer dedi ben genelde süt içiyorumbende uzun bir süre süt içtiğim gibi çıkarıyordum
doktor çok zorlama kendini yoğurt peynir ayran vs içebilrsin dedi özellikle yoğurt sütten daha çok kalsiyum içeiryor demişti.
canım tabi mide meselesi ama bende senin gibi balık süt peynir kırmızı et diyince öööö geliyodu kendimi zorlaya zorlaya mecbur yiyorum bunları ilk alışana kadar yedim kustum hatta ama çıkartsan bile ye o vitamin bebeğine gider balıği dışarıda mangal yaptırıyo eşim tekir balığı mangalda çok güzel olur hatta bayıla bayıla yiyorum artık sende ye ama tek alışamadıgim şey eşimin her sabah zorla yedirdiği bi kaşık pekmez adını yazarken bile tiksiniyorum ama ne olursa olsun ye bebeğin için onu düşün
ortası yok canım doğru. ben de 37 ye kadar çalışmayı göze alamayacağım için dr dan rapor alıp senelik iznimi kullanmak istiyordum ama o da olmuyormuş. yani ya 32 haftadan sonra ya da 37 haftadan sonra doğum iznine çıkıp senelik izni de doğumdan sonra kullanabiliyomuşuz.
ortası yok canım doğru. ben de 37 ye kadar çalışmayı göze alamayacağım için dr dan rapor alıp senelik iznimi kullanmak istiyordum ama o da olmuyormuş. yani ya 32 haftadan sonra ya da 37 haftadan sonra doğum iznine çıkıp senelik izni de doğumdan sonra kullanabiliyomuşuz.
canlar sizinde saclariniz uzayip güzellesti mi :) :)
:) bana da guzellestin diyolar ama ben aynaya baktigimda sivilceli sismis bi yuz goruyorum :) benim sacimda deli gibi dokuluyodu son gunlerde maasallah durdu sanki :)Ne güzelleşmesi ben yakında kel kalıcam valla o kadar çok dökülüyorki anlatamam ama çok uzadılar.Ama ben güzelleşmişim eşim öyle diyor yani
canlar sizinde saclariniz uzayip güzellesti mi :) :)
Gecmis olsun canim sukur onemli birsey yok , dinlen bol bol su aralar yapabilecegimiz baska bisi yok allah zamaninda saglikla gelmesini nasip etsin
Kız erkek kız karnımdakı can da erkek gecen senede bır dusuk yaptım senınkıler kaç yasındalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?