2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

canım tabi mide meselesi ama bende senin gibi balık süt peynir kırmızı et diyince öööö geliyodu kendimi zorlaya zorlaya mecbur yiyorum bunları ilk alışana kadar yedim kustum hatta ama çıkartsan bile ye o vitamin bebeğine gider balıği dışarıda mangal yaptırıyo eşim tekir balığı mangalda çok güzel olur hatta bayıla bayıla yiyorum artık sende ye ama tek alışamadıgim şey eşimin her sabah zorla yedirdiği bi kaşık pekmez adını yazarken bile tiksiniyorum ama ne olursa olsun ye bebeğin için onu düşün

teşekkür ederim kızlar..evet Allah'ım hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin ve bereketli kazançlar nasip etsin inşallah..aynen kızlar artık doktor ne kadar dinlen dese de ben duramam gezerim burda da daha bol bol yazarım artık...bugünden itibaren artık sadece bebeğime ve hazırlıklarıma odaklanıcam..rabbim kaldıramayacağımız sıkıntı vermesin inşallah hiçbirimize..

snow'cum çok geçmiş olsun canım..

süt içemeyenler için şöyle bir önerim var kızlar..bende uzun süredir içemiyordum, burda bir sütçü buldum 5 litre sütü alıp kaynatıyorum sonra 2,5 litresini bardaklara 1 çay kaşığı şeker koyup kaynar sütü koyuyorum yaklaşık 10 bardak süt dolduruyorum sonra o sütleri dolaba koyuyorum bir güzel kaymak tutuyorlar ve o kaymaklar o sütlerin kokmasını falan önlüyor..her gece yatarken bir bardak sütü alıp baş ucuma koyuyorum..gece wc ye kalkınca su niyetine soğuk soğuk içiyorum öyle güzel ve lezzetli oluyorki tatlı tatlı bu şekilde 4-5 günde bütün sütler bitiyor..diğer 2,5 litreyi de yoğurt yapıyorum yoğurt ve ayran olarak tüketiyoruz..bi kez deneyin kızlar, ben çalıştığım için sütçü bulamıyordum yok sanıyordum..raporluyken annem sokakta sütçü arabası görmüş işaret etmiş, adam süt getirdi kartınıda verdi artık hep ondan alıcam..meğer bizim bütün komşular ondan alıyormuşda benim komşuluğum olmadığı için haberim yokmuş

bu arada süt kaymağını sevmiyorsanız bardaklardaki kaymakları toplayıp biraz üstüne süt döküp kahvaltı sofralarınıza koyabilirsiniz, şahsen ben süt kaymağına bayılırım üstüne toz şeker serpince ekmekle güzel oluyo :) ay umarım canınız çekmez..

kızlar birde benim bebiş dün ölçüldü 1100 gram benimki biraz zayıf mı kalmış bilemedim...

Son düzenleme:

bizdede kan uyuşmazlığı var ilk doktorum 28. hafta da iğne yapacaktı ama yeni gittiğim doktor ben iğneyi doğumdan sonra yapıyorum her dokyorun yoğurt yiğişi farklıdır diyip uzunca anlattı bende ikna oldum bakalım hayırlısı. bu arada benim kızım en son 24 haftalıkken 750 gr dı :)

canım ben de salı günü gittim 1020 gr dedi. 1200-1300 olabilirdi dedi. haftası 1 hafta geri çıktı dedi. ama netten bakıyorum kilosu normal. acaba dr 29 a girdik yerine 29 bitti gibi mi düşündü dedim. ama yine de bebişimi bombalamaya başladım

Kızlar doğum izninin 6 aya çıkmasını umaraktan ama daha çıkmadığı için şu an hesaplarımı 4 aya göre yaparaktan aklıma takılan soruları muhasebecimize sordum. 4 hafta sonra benim 32. haftam bitiyor. Muhasebecimiz ya 32. haftada izne ayrılmam gerektiğini, ya da çalışmaya devam etmek istiyorsam 37. haftaya kadar çalışabilir raporu alıp 37. hafta izne ayrılabileceğimi söyledi. Arası yokmuş, ben 34. ya da 35. haftada gitmek istiyorum diyemiyormuşuz.

Benim 37. haftaya kadar çalışmayı gözüm yemiyor. Bu konuda daha detaylı bilgisi olan varmı?

ortası yok canım doğru. ben de 37 ye kadar çalışmayı göze alamayacağım için dr dan rapor alıp senelik iznimi kullanmak istiyordum ama o da olmuyormuş. yani ya 32 haftadan sonra ya da 37 haftadan sonra doğum iznine çıkıp senelik izni de doğumdan sonra kullanabiliyomuşuz.

sıcak çikolata çok güzel oluyor tavsiye ederim :) kilo sorunununuz yoksa hem çikolata yemiş oluryorsun hem süt içiyorsun. yada muzlu ballı süt de güzel oluyo
aynen canım sağlıklı doğsunlarda normal kilo da yeter
bende uzun bir süre süt içtiğim gibi çıkarıyordum
doktor çok zorlama kendini yoğurt peynir ayran vs içebilrsin dedi özellikle yoğurt sütten daha çok kalsiyum içeiryor demişti.
evete banada doktor yoğurt la süt eşdeğer dedi ben genelde süt içiyorum

pekmezi ben bir haftadır falan tahinle karıştırp sabahları ekmeğe bandırıyorum çok tatlı oluyor canım tavsiye ederim tahinde çok yararlı intte okumuştum

Son düzenleme:

Bu durumda doğum iznin bir an önce 6 aya çıkması için dua etmekten başka yapılabilecek birşey yok benim için sanırım. evdeki hesap çarşıya uymadı. Ben 35. haftada falan giderim diyodum. Hayırlısı olsun artık.

Ya öyle birşey yok benim arkadaşım 32. haftasında çalışabilir raporu aldı ama 37. haftaya kadar dayanamadı gitti 35. haftasında rapor aldı dr undan şimdi evde izne çıktı yani siz onu bence başka birine sorun 37. haftaya kadar mecbur çalışacaksın diye birşey yok

Ne güzelleşmesi ben yakında kel kalıcam valla o kadar çok dökülüyorki anlatamam ama çok uzadılar.Ama ben güzelleşmişim eşim öyle diyor yani
:) bana da guzellestin diyolar ama ben aynaya baktigimda sivilceli sismis bi yuz goruyorum :) benim sacimda deli gibi dokuluyodu son gunlerde maasallah durdu sanki :)

ya kızlar sizde de idrar kaçırma gibi problemler oluyomuu arada

ben her hapşurduğumda kaçırıyorum azcık da olsa ya off çişli bişey oldum:18:

açılma olduğu için mi böyle oluyo?? sanırım bol bol kegel egzersizi yapıp orayı güçlendirmek lazım
:44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…