2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bir ismi su olsun çok istiyordum ama bir türlü ugun bişey bulamadım önerdiğiniz isimler güzel ama eşimle onları eledik bu ara erva lina birz aklıma takılıyo

doğumdan ben de korkuyordum hatta hamile kaldığımı öğrendiğimde başladı korkularım. en son doktorumla görüştüğümde korkularımı anlattım. o saate kadar da hiç doğum konuşmamıştık. sezeryan olasım geliyor normalden korktuğum için ama bi tarafım da keyfi sezeryandan uzak olmamı söylüyor dedim. içinizde azcık olsun normal doğum yapmalıyım fikri varsa koşullar elverdiği sürece ben sizi normal doğurtacam inş. dedi. öyle kararlı bir ifadeyle ve güleryüzle konuştu ki. değişik bir güven verdi bana. hamd olsun o günden beri daha az korkuyorum doğumdan. bi de şunu duydum tavsiye ederim. hamile kadın hergün Hz. Fatıma gibi kolay doğum yapmak için dua eder ve onun ruhuna 1 Fatiha okursa inş. doğumu onun gibi kolay olurmuş.

bana da lazım bu bilgi özellikle karyola beşik almadım dolap, şifonyer, komodin yaptırıyorum kendi genç odamın yatağını getirmiştim evlenirken o yüzden karyola yerine park yatak alıcam birtek o kaldı ama karar veremiyorum marka model ve boyutunaa sen hangi markayı düşünüyorsun?

Son düzenleme:
aklıma bişeyler daha geldi
KOLAY DOĞUM YAPMAK İÇİN
doğuma 15 gün kala her akşam yatmadan önce bi pamuğa ya da peçeteye saf zeytinyağı damlatıp vajinaya dıştan hafifçe masaj yapıp (içeri sokmayın) o pamuk orada durarak sabaha kadar yatarsa rahim ve vajina yumuşar, açılma kolay olurmuş
bi suya sayısı önemli değil inşirah suresi okunur ve doğuma giderken o su içilirse doğum inş. kolay olurmuş
kişi doğumda iken yakınları Ayetel kürsi Felak Nas ve Araf suresi 54. ayeti okursa inş. doğum kolay olurmuş. Peygamber efebdimiz s.a.v. kızı Fatıma doğum yaparken okumuş ve kolay, sağlıklı doğumları olmuş
doğuma yakın bol bol hurma yemek de sancıyı kolaylaştıran sütü arttıran bişeymiş

Cnm onlar dış ölçüleri sanırım ben ölçtüm şimdi kendi belirttiği ölçüler gibi çıktı. Benim aldığım park yatak bu MAMA SANDALYES VE OYUN PARKI| OYUN PARKI | DOLL | PARK YATAK P1+C10 | Kidycity.com anne bebek ve ocuklar iin aradnz herey.

arkadaşlar internetten ciccime bebekten alışveriş yapmak istiyorum. tavsiye edermisiniz
canım gecende sormustunyazdım ama gormedın sanrıım ben ılk hamıle kaldıgımda bı hevesle aldım ama urunlerı ıyı degıl ben tavsıye etmiyorum
kizlar son 1 haftadir mide bulantilarim var,bu zamanlarda normal mi sizce?

benımde dun odu da bugun yok neden acaba ya?dönıyo bebiş ondan mıkı acaba

yagmurenes kullanıcısından alıntı
arkadaşlar internetten ciccime bebekten alışveriş yapmak istiyorum. tavsiye edermisiniz

canım gecende sormustunyazdım ama gormedın sanrıım ben ılk hamıle kaldıgımda bı hevesle aldım ama urunlerı ıyı degıl ben tavsıye etmiyorum

SLOWFLAKEN arkadaşım tavsiyen için teşekkür ederim.

evet aynen benim de öyle.. kokulara karşı yeniden duyarlı olmaya başladım.

bu arada doktora gittik biz de bugün. kendi doktorumuz değil devlet hastanesine, bebeğimiz baş aşağı dönmüş sonunda 1600 gram olmuşuz... (13 gün önce 1158 gramdı yoğun çabalarım sonuç vermiş sonunda ve kendim de kilo almadım ) ayrıca idrar yollarında iltihap çıktı ama şikayetim olmadığı için doktor ilaç yazmadı, kasıklarında ağrı var mı diye sordu, yok deyince gerek görmedi.

halilefe2013
ashanur kullanıcısından alıntı
evet aynen benim de öyle.. kokulara karşı yeniden duyarlı olmaya başladım.

bu arada doktora gittik biz de bugün. kendi doktorumuz değil devlet hastanesine, bebeğimiz baş aşağı dönmüş sonunda 1600 gram olmuşuz... (13 gün önce 1158 gramdı yoğun çabalarım sonuç vermiş sonunda ve kendim de kilo almadım ) ayrıca idrar yollarında iltihap çıktı ama şikayetim olmadığı için doktor ilaç yazmadı, kasıklarında ağrı var mı diye sordu, yok deyince gerek görmedi.

15 günde bu kadar bebegini beslemeyi nasıl becerdin. ayrıca neler yedin ögrene bilirmiyim

salep içtim bol bol ( hazır kutuda olanlardan) günde bir tane soda ( bacağıma çok kramp giriyor onun için ama büyütüo da diolar), her sabah polen-arı sütü-krem bal-propolis karışımı almıştım ondan bir kaşık yedim, bir yumurta sabahları, ceviz, badem(tuzsuz çiğ)akşam meyve( muz ).. ekmek falan yemedim pek. bir de sabahları süt kaymağıyla bal yedim :) ama bence en önemlisi kan hapı. çünkü son 10 gündür yeniden kullanmaya başlamıştım kan değerlerim iyi diye bırakmıştım ama mutlaka kullanın bence... hepimizin bebişleri çabuk çabuk büyüsün sonra doğuversinler hop diye :)

benim de 3 gündür var. merak ediyorum ben de. tabi önceki kadar yoğum değil

ya bende de oluyor son birkaç gündür sabahları bende üşüttüm herhalde diye düşünmüştüm

allahim yine baslamasin ya,valla su icsem bulaniyor,dr a gidicem yarin sorucam artik neyim var ,cok rahatsiz ediyorr

light süt içiorum günde 1 lt ye yakın.. su gibi bişi oldu artık benim için kafaya dikiyorum lıkır lıkır.. sırf oğlum için haftada 2 gün deniz balığı yiyorum.. artık balıktan tiksindim ama yine de onun için yiyorum napalım :)

maşaAllah diyorum sana.
ben sabahları 3 kaşık pekmek, 2 tane ceviz, 1 dilim kaşar, 1 dilim beyaz peynir, 1 bardak süt 1 tane yumurta ve yağı az poaça yiyordum. yedikten 1 saat sonra öyle bir halsizlik çöküyordu ki. doktoruma sordum pekmezi kes sanırım kan şekerin çok yükseliyor ondan halsizlik oluyor dedi.
şu an sabahları 2 ceviz, 2 fındık yiyorum taze kırıp. 1 bardak süt, bir dilim keçi peyniri az yağlı poaça yiyorum çok rahatım. tabi kaç gr bilmiyorum şu anda. muayenem haftaya inş. bi de genel olarak geriden geliyor 3-5 gün doktorumuz çok şükür sıkıntı görmüyor.

ben kan hapını ya portakal suyuyla ya da c vitaminiyle içmeye çalışıyorum, bi de pekmezle portakal suyunu karıştırıp içiorum, pekmez o zaman en çok faydasını gösterirmiş. kansızlık yok ama faydalı diye düşünüyorum. çok midemi doldurunca uyku bende de oluyor ama akşamları falan çok ağır yemiorum artık, mide yanmalarım içinde süt içiorum oda sıcaklığında gayet iyi geliyor.

sakın ama sakın pekmezle sütü aynı öğünde alma ikisininde faydası olmaz. çünkü pekmezdeki demir ile sütteki kalsiyum birbirini yok ediyor aklınızda bulunsun pekmez en güzel giden c vitaminli portakal suyu ile gider tıpkı süt ile kan hapı içilmeyeceği gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…