- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.721
canım sakın süt korur lafına kanma bunları büyütmeden ikincisini düşünemiyorummm adetimin ikinci günü sütüm yok zaten yasmin başlıcm bugün
valla evliliğin ne olduğunu anlayamadım ki malum durumdanondan önce 8 ay beraber kaldık ama eğlenceliydi iyi ki bir çok şeyi yapmış dolu dolu yaşamışız bebekle her şey farklı ama bir o kadar güzel oluyor.. eylülde başlıyorum naparım bilmem iş,ev çocuk bir de kociş nasıl halledicez korkmuyor değilim.. gerçi okul benim yarım gün öğlen en geç 2 de evde olucam ama onda da yemek mi,temizlik mi, ütü mü hangi birini yapıcam oğluştan fırsat bulup.. yaa temizliğe bayan çağırmak istiyorum etraf eşimin akrabaları dolu.. diyecek ben yaparım, ablam yapar olmaz diyor.. etrafta evine temizliğe bayan çağıran benim gibi çalışan kadın hiç yok.. halbuki ayda birini çağırsam ne kadar rahat ederim.. eğer çok sıkışırsam nolursa olsun ya o temizlikten bıkana kadar yaptırcam (doğru düzgün de yapmıyor erkek işi ne de olsa) ya da bulcam birini.. bakım için uygun birini bulsam ona da extra verip yaptırmayı düşünüyorum ama daha bebeğime bakıcak uygun bir kişi bile bulamadım... napıcam ben... görümcem var ama eşim de,ben de onu istemiyoruz. diğer görümcem de uzak.. kv yaşlı bakamaz.. evimde bakılmasını istiyorum hiç olmadı görümceye bırakana kadar okulun etrafında birini bulup oraya götürcem kocişe söyledim tamam dedi.. offf yaa nasıl emanet edicez çocuklarımızı başkalarına.. kimse ben gibi bakamaz ki babası bile aldığında tedirgin olurken nasıl bırakcaz bir damlacık kuzuları başka ellere? düşündükçe ağlayasım geliyor...
ay canım ya aynı bende şimdiden karalar bağladım benım özel sektör ama kredimiz var mecburum çalışmaya kv akıcakoda bır naz bır mız mız gibi hayırlısı o oğlunun maaşını yetiyor sanıyor yoksa kredi sadece birimizin maaaşı kadar tek imkansız sanırım sıkıldığımı düşünüyor evde aam çokta umrum değil açıkcası ekonomik düzeyimiz biraz fazla olsa bakıcı tutar yada krediyi eşim öder ama şuanki şartlarçok zor malesef
bence temizlettir ya akrabaya desen beğenmicen oda hayrınamı yapacak para az versen çok çok versen olmuyor çağır komşu yada sokağından birini illaki her mahallede bu işleri yapanlar var bıım belediye günlük 60tl gönderiyorkadın ama kv onun yüzünden alamıyorum oda pek sağlam değil oda isticek bilmem sonra beğenmicek kafam rahat etsin diye sezeryanlı halde bile kendi işimi güxümü kendim yaptım hep bir el atan olmadı hiç ne kendi ailem nede kv bir gözün bir göze faydası yok hiç
Bugün annem gitti ilk kez yalniz kaldim oglumla..28gunluguz..kendimi kafeste kapatilmis gibi ve yalniz hissediyorum
kızlar gunaydın bol motıveli huzurlu gunler
benim kızın elini ağzına götürmeyi öğrendi emiyor elini ya bir kaç gündür hep takip diyorum onceden gözlerini ovusturuyordu şimdi ağzını öğrendi elini götürüp duruor sizinde oyle oluyormu
benimki 10 gün önce 4090 gr dı. zaten 3370 gr doğdu.doktorda kilo alımının az olduğunu söyledi.
Bu arada kızlar adet olan varmı ben dün oldum ve inanılmaz ağrım var ben bekarken böyle adet sancısı yaşamadım buda mı sezeryanla bağlantılı bir ağrı acaba ?
ilk başta benimki de öyle ağlıyordu gaz sancısı başlayınca yüz üstü yatırdım hoşuna gitti şimdi yatıyor, hem elini kolunu oynatmayınca güzel de uyuyor.. dün gece bir türlü gazını çıkaramayınca yüz üstü yatırdım hem alttan hem üstten çıkardı..
en zor olanı özlemek zaten.. Allah hepinize yardım etsin. yokluklarını göstermesin...
ben kırkım çıkmadan bir kaç gün önce oldum gibi ama çok çok az oldu 3-4 gün sürdü 2 hafta sonra bir kere lekelenme oldu daha bir şey yok.. 67 günlük olduk.. ama benimkiler adet gibi değildi yani öyle ped falan koymadım 3-4 günde sadece 3-4 parça leke zor olmuştur.. kociş de sinir ediyor beni süt korur falan diye tutturmuş işine nasıl gelirse öyle.. hamile kalırsam diyorum olsun birlikte büyürler diyor.. deli yaa deliiiii....
kızlar merhaba...
dün bizimde 40 kontrolümz vardı. yumurtalıkların çalışmaya başlamış sakın korunmadan ilişkiye girmeyin dedi... ilaçla korunmaya karar verdim oda emzirme bitsin bir kutu kullan bitsin 7 gün ara ver yeni kutuya başla dedi ikinci kutuda anca başlarmış korumaya.... benim ikinci kaza olduğu için şimdi hiçbir yönteme güvenemez oldumnapıcam bilmiyom? bu arada bizim ilk ilişkimiz oldu çok şükür sorun olmadı.. çok korkmuştum ilk kızımdaki gibi olucak diye...
elma yağı ağır kokunca(viks gibi) tahrişeder diye karnına bide tek ayak altlarına sürüyorum.poposuna kasığına korktum süremedim demek bişey olmuyormuş :)canım bende o çizgiden oluşmadı ama zamanla geçer diyorlar..
bu arada gaz sorunumuz geçen hafta başladı bizim de.. 67 günlüğüz bu arada.. yani 2 ay sonra çıktı ama hastalık gibiydi bizim ki geçti sanırım.. zinco verdim iyi geldi ama ishal gibi yapıyor o da.. gerçi kolay oluyor kaka yapması ama süt yaramazsa diye korkmaya başladım.. gaz için elma yağı sürüyorum her altını değiştirmede.. göbek deliğine,kasıklarına, popo deliğine ve bezine, ayaklarının altına.. her alt almada bunu yapıyorum en sonda mustela pişik önleyici sürüyorum pırt pırt yapıyor oğluş.. yüz üstü yatırmak da çok etkili.. boyun kasları güçlendi benimkinin..
bende elektrikli milkway tek başliıklı başta masaj yapıyor 2 dk sonra çekiyor. var. iyi sağıyor gibi.(bazen ikisinden 150 bazen 250 cc çıkarıyor.)ama bu hastane tipiler nasıl bilemiyorum .bendemi kiralasam. çünkü çoğunlukla sağyıyorum .herkesde tek sağıp durursan sütün kesilir biter diyor. napsam onlar daha mı iyi oluyor şu kiralananlar.emzirmeyede çalışıyorum ama emince az emiyor.2 saatebir uyanıyor gece biberonla 100cc veriyorum bitirirse 3 -3 buçuk saat uyuyuyor.daha mama vermedim. o yüzden bilgi si olan varsa paylaşsın lütfen elektirikli ile hastane tipi arasında fark oluyormu?Eger profesyonel bir sey istemiyorsan lansinoh cift baslikli var bende tavsiye ederim. Ama eger profesyonel bir seye ihtiyacin varsa ameda sbm kiraladim ben 90 tl aylik cekimi bebek emisini taklit ediyor benimki nadiren emiyor sagip verdigim icin bunu kiraladim.
aynı durumu bende yaşıyorum meslek hayatında 8 yılım keşke ev hanımı olsaydım da oğlumdan ayrılmasaydım diye bir cümleyi ilk defa kurdum..ama malesef ücretsiz iznede ayrılamıyorum benzer sebeplerden...valla evliliğin ne olduğunu anlayamadım ki malum durumdanondan önce 8 ay beraber kaldık ama eğlenceliydi iyi ki bir çok şeyi yapmış dolu dolu yaşamışız bebekle her şey farklı ama bir o kadar güzel oluyor.. eylülde başlıyorum naparım bilmem iş,ev çocuk bir de kociş nasıl halledicez korkmuyor değilim.. gerçi okul benim yarım gün öğlen en geç 2 de evde olucam ama onda da yemek mi,temizlik mi, ütü mü hangi birini yapıcam oğluştan fırsat bulup.. yaa temizliğe bayan çağırmak istiyorum etraf eşimin akrabaları dolu.. diyecek ben yaparım, ablam yapar olmaz diyor.. etrafta evine temizliğe bayan çağıran benim gibi çalışan kadın hiç yok.. halbuki ayda birini çağırsam ne kadar rahat ederim.. eğer çok sıkışırsam nolursa olsun ya o temizlikten bıkana kadar yaptırcam (doğru düzgün de yapmıyor erkek işi ne de olsa) ya da bulcam birini.. bakım için uygun birini bulsam ona da extra verip yaptırmayı düşünüyorum ama daha bebeğime bakıcak uygun bir kişi bile bulamadım... napıcam ben... görümcem var ama eşim de,ben de onu istemiyoruz. diğer görümcem de uzak.. kv yaşlı bakamaz.. evimde bakılmasını istiyorum hiç olmadı görümceye bırakana kadar okulun etrafında birini bulup oraya götürcem kocişe söyledim tamam dedi.. offf yaa nasıl emanet edicez çocuklarımızı başkalarına.. kimse ben gibi bakamaz ki babası bile aldığında tedirgin olurken nasıl bırakcaz bir damlacık kuzuları başka ellere? düşündükçe ağlayasım geliyor...
idareciydim bıraktım öğretmenlik yapıcam okul öncesi öğretmeniyim .. yürümeye başlasın yanımda okula falan götürürüm, gözümün önünde olur hem kv o zaman bakabilir ama işte bir sene sıkıcaz dişimizi.. izin alsam düğünden yeni çıktık doğum falan kociş sıkışır, borç var.. hayat mücadelesi işte.. offf hem büyüsün diyorum hem büyümesin..
aşımızı olduk .saat başı ateşini kontrol ediyorum.gitmeden sabah banyosunu yaptırdık erkenden. 3 gün banyo yok.birde ateş düşürücü şuruptan verdik 1 ölçek.(eczaneden almıştık)
aşıda oğlum bağırınca annesi duramadı başladı oda ağlamaya.oğlu sustu babanın telkinleriyle anne meydanı boş bırakmadı oğlunun yerine devam etti ağlamaya. kıyamadım içim parçalandı ..allah tüm annelerin yavrularını korusun.sağlık versin canlarını acıtmasın.
ne olur ne olmaz diye bi şurup (parol yazmış)bir fitilde dr yazdırdık. önce şurubu verin düşmezse yarım fitil verin dedi. durumlar bu kızlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?