2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
canım sakın süt korur lafına kanma bunları büyütmeden ikincisini düşünemiyorummm adetimin ikinci günü sütüm yok zaten yasmin başlıcm bugün

off haklısın evet ztn eski formumuz yok diyorum biz yaşlandık diye.. yok çocuk seni yoruyor yorulunca süt olmuyor bilmem nee... beni mi kandırıyor bu adam diye düşünmeye başladım valla.. zaten baya zor oldu doğum sonrası benim için, şimdi de eskisi gibi değil yaa... sizin de değişti mi? offf beaa... kilolar falan sinirim zaten... geçen denize gittik zayıf bir kadın var böyle bakıyor gibi geldi ne bakıp duruyorsun dedim, diyor ki napayım kemik torbasını, benim etli butlu karım var diyor... ne bu şimdi ya...

ay canım ya aynı bende şimdiden karalar bağladım benım özel sektör ama kredimiz var mecburum çalışmaya kv akıcakoda bır naz bır mız mız gibi hayırlısı o oğlunun maaşını yetiyor sanıyor yoksa kredi sadece birimizin maaaşı kadar tek imkansız sanırım sıkıldığımı düşünüyor evde aam çokta umrum değil açıkcası ekonomik düzeyimiz biraz fazla olsa bakıcı tutar yada krediyi eşim öder ama şuanki şartlarçok zor malesef

bence temizlettir ya akrabaya desen beğenmicen oda hayrınamı yapacak para az versen çok çok versen olmuyor çağır komşu yada sokağından birini illaki her mahallede bu işleri yapanlar var bıım belediye günlük 60tl gönderiyorkadın ama kv onun yüzünden alamıyorum oda pek sağlam değil oda isticek bilmem sonra beğenmicek kafam rahat etsin diye sezeryanlı halde bile kendi işimi güxümü kendim yaptım hep bir el atan olmadı hiç ne kendi ailem nede kv bir gözün bir göze faydası yok hiç

yaa kv işini görümcem var o yapıyor sağolsun ama ben de gönlünü hoş tutuyorum napalım ya hep böyle bu işler... yaa doğum zamanı görümcemin gelini geldi,doğuma acil gidince temizlik yapamamıştım.. işte evi süpürdü silmedi bile bir üstten toz aldı kocam annesiyle 100 tl para gönderdi.. toplam 1 saatlik iş yaptı.. hadi bir daha bir yardıma gelir diye bekledik boşş.. insanlık namına gelir insan bir şeye ihtiyacın var mı diyee... durumları da kötü.. kocam diyor adam olsa gelirdi tekrar diye kızıyor.. çocuğu baktıralım diyordu önceden şimdi vazgeçti.. başkasına versem 100 tl ev bal dök yala olurdu.. bir daha çok sıkışırsam hazır birini tutucam valla... kocişe de çocuğuma zaman ayırmak istiyorum bütün gün çalışıyorum diycem.. bakalım çok sıkışırsam.. kendi işimi kendim yapmayı da severim ama temizlik yaparken çocuğuma bakamıyorum ya..uyusa bile kendimi kötü hissediyorum.. temizlik yapıp çocuğuna bakmayanlara hep kızmışımdır ondan belki.. şimdi o uyurken lavaboyu falan temizledim işte akşama yemek var,aylık alışverişe gitcez daha kocişle..

selam kızlar hızlıca gecmısı okudum hazır kızım uyurken
zaten uyurken onuda yapım bunuda yapım dıye dıye
totoyu yere koyamadan uyanıverıyo cımcıme

bu elını emme konusu benınkıde basladı son 1 haftdır
yumruk yapıyo boyle cok cok bı cekısı var
o anda hemen emzıgı tıkıyorum ı ıhh anında fırlatıp atıyo.
bıde emzırdkten snra yapıyo doymadımı bu cocuk dıye kahroluyırum
zaten meme delısı bıraksam orda yasıcak
gecen doymadı heralde dıye mama yapıp verdım
yırttı ortalıgı bıberonu almadı bı turlu
sutum azaldıgı vakıt acmı kalcak bu cocuk napcam bılemedım ya
hergun de olmuyokı bolbol
48 gunluk olduk memelerm yara oldu onu mutlu etcem dıye yaa
cok canım yanıyo valla..

40 gunlukken kontrole cagrılanlar olmus
bnm dr cagırmadı benı kızlar gıtmek lazımmı kı?

Bırde su eslerle munasebet konusu :)
bız daha sıftah yapmadık
korkarım kızım sayesınde yapamıcaz da
son 1 haftadr her aksam nıyetıne gırıp gırıp cıkıyoruz
kızla ugrasmaktan ne vakıt ne hal kalıyo uyutalım derken
cekınıyorum aslında ya uzun zaman oldu sımdı nasıl olcak bılmem

Son düzenleme:

benimki de dil cıkarıp duruyooooooooo cok komik yaa

benimki 10 gün önce 4090 gr dı. zaten 3370 gr doğdu.doktorda kilo alımının az olduğunu söyledi.

Biz de ilk ay 650 gr aldık sadece ama ilk 15 gün sarılık yüzünden kilo vermiştik 450 gr ı son 10 günde alınca iyi demişti Dr. Bu ay da 20 günde 600 gr falan aldı bnm evdeki tartıya göre. Ama sağlık ocağında bana çok kilo alması değil sadece kriter. Kilo boyun uzaması ve baş çevresinin genişliği hepsinde artış olmalı demişti. Boyunuz ne kadar uzuyor. Biz ilk ay 3 cm uzadık.dr iyi dedi. Zaten tamamen mama karşıtı bi Dr. Ben de ne alırsa kardir diye sadece anne sütü veriyorum her istediği an emziriyorum.

Bu arada kızlar adet olan varmı ben dün oldum ve inanılmaz ağrım var ben bekarken böyle adet sancısı yaşamadım buda mı sezeryanla bağlantılı bir ağrı acaba ?

Bende bugün oldum galiba. Öğlen biraz geldi daha da tık yok. Sancı falan da yok. Hayırlısı.

40 kontrolünde bnm Dr dedi ki; süt sadece 3 ay korur. Hele arada mama veriyorsan korumaz. 1 sene de adet olmayabilirsin ama yumurtlama devam ediyor. Hamile kalabilirsin dikkatli ol istemiyorsan bebek dedi.

Kizlar benim oglumda iki haftadir elini yumruk yapip emiyor. İnternette baktim rahat birakin kendini guvende hissediyor yaziyor. Annemde cok normal siz yunrugunuzu komple agziniza sokuyodunuz dedi. Bide elleriyle agzini bulabiliyor bu iyi biseymis. Yokh bende senin gibi doymuyo mu dedim ama alakasi yokmus sadece emme icgudusu mutlu oluyor...

kızlar merhaba...
dün bizimde 40 kontrolümz vardı. yumurtalıkların çalışmaya başlamış sakın korunmadan ilişkiye girmeyin dedi... ilaçla korunmaya karar verdim oda emzirme bitsin bir kutu kullan bitsin 7 gün ara ver yeni kutuya başla dedi ikinci kutuda anca başlarmış korumaya.... benim ikinci kaza olduğu için şimdi hiçbir yönteme güvenemez oldum napıcam bilmiyom? bu arada bizim ilk ilişkimiz oldu çok şükür sorun olmadı.. çok korkmuştum ilk kızımdaki gibi olucak diye...

İyi geceler kızlar
Bizde bugün 63 olduk elimizi ağzımıza götürüp emiyoruz yarın ası gunü biraz tedirginlik var bende umarım sorunsuz geçer
Bu arada hamilelik dönemimden itibaren cok yakın hissediyorum hepinize karşı hiç görmediğim arkadaslarım oldunuz yanlizlik azaldı sayenizde bazen korkular sarıyor sanki hiç eskisi gibi olmayacakmış gibi hissediyorum kişilik dönüşümü geçiriyorum gibi birde aileler ayrı bir sorun kusura bakmayın dertlerinde rahatsızlık vermek istemem hepimizin ısı basından askın
Bizde kocisle daha iliski durumlarına geçemedik bakalım hayırlısı ne zaman olacak
Herkese sevgiler

Hakkaten bu korunma isini napicaz, emzirirken ilac kullanmayin da diyorlar sute gecermis. E napicaz? Sezeryana spiral 6 ay yasak. Gumburtuye gitmeyelim :)

Bende bugün adet oldum oğlumun asısıda var gidince siprail takarlarsa soracam gerçi diğer sefer düştüğü için hamile kaldım ama napım diğerlerinede güvenmiyorum ki

nasıl yani sipralinmi kaydıda hamile kaldın? ayyy korkuyodum ondan şimdi hepten korkar oldum ... oda çözüm değilse ne ile garanti korunma sağlıcaz biz

Bnm Dr um hormonlu spiral önerdi sıkıntılar daha az oluyormuş. Ama benim çekincelerim var kanama olur diye. Sezeryan sonrası zaten çok sıkıntı çektim gözüm almıyor. Aylık iğne ve hap kullanamıyormuş emziren anneler. 3 aylık iğnenin de çok yan etkisi oluyormuş Dr pek önermedi. Kadın olmak ne zormuş.

Çok zor bi gece geçirdik biz. İki gündür hiç derin dalmıyor oğlum. Gece 3 e kadar hiç uyumadı. Sonra da saat başı kalktık. Anlamadım ne oluyor

elma yağı ağır kokunca(viks gibi) tahrişeder diye karnına bide tek ayak altlarına sürüyorum.poposuna kasığına korktum süremedim demek bişey olmuyormuş :)

bende elektrikli milkway tek başliıklı başta masaj yapıyor 2 dk sonra çekiyor. var. iyi sağıyor gibi.(bazen ikisinden 150 bazen 250 cc çıkarıyor.)ama bu hastane tipiler nasıl bilemiyorum .bendemi kiralasam. çünkü çoğunlukla sağyıyorum .herkesde tek sağıp durursan sütün kesilir biter diyor. napsam onlar daha mı iyi oluyor şu kiralananlar.emzirmeyede çalışıyorum ama emince az emiyor.2 saatebir uyanıyor gece biberonla 100cc veriyorum bitirirse 3 -3 buçuk saat uyuyuyor.daha mama vermedim. o yüzden bilgi si olan varsa paylaşsın lütfen elektirikli ile hastane tipi arasında fark oluyormu?

aynı durumu bende yaşıyorum meslek hayatında 8 yılım keşke ev hanımı olsaydım da oğlumdan ayrılmasaydım diye bir cümleyi ilk defa kurdum..ama malesef ücretsiz iznede ayrılamıyorum benzer sebeplerden...

idarecilikten istifayı düşünmedim değil 2 saat erken gelebilmek için.:))doyulmuyorku bu bebişlere şaşırdım kaldım .

aşımızı olduk .saat başı ateşini kontrol ediyorum.gitmeden sabah banyosunu yaptırdık erkenden. 3 gün banyo yok.birde ateş düşürücü şuruptan verdik 1 ölçek.(eczaneden almıştık)
aşıda oğlum bağırınca annesi duramadı başladı oda ağlamaya.oğlu sustu babanın telkinleriyle anne meydanı boş bırakmadı oğlunun yerine devam etti ağlamaya. kıyamadım içim parçalandı ..allah tüm annelerin yavrularını korusun.sağlık versin canlarını acıtmasın.
ne olur ne olmaz diye bi şurup (parol yazmış)bir fitilde dr yazdırdık. önce şurubu verin düşmezse yarım fitil verin dedi. durumlar bu kızlar..

Bizde olduk asımızı ağlayınca icin acıyor bir yandan da iyiliği icin deyip telkin ediyorsun kendini şimdilik iyi gibi dürüyor bizse ateş düşürücü ve fitili aldık bakalım aksama nasıl
Olacak

bizim de 10 temmuzda randevumuz... hem doktor kontrolü hem aşı.. doktorda rota virüs aşını da yaptırcaz.. off yaa umarım sorun olmaz nasıl takip edicem bilmiyorum..

Uzun süredir yazamıyorum ama sık sık girip okuyorum neler yapıyorsunuz diye. Paşam uyuyor şimdi, fırsattan istifade yazayım biraz. Biz dün aşılarımızı olduk, bugün 62 günlüğüz. Rota virüs aşısı da verildi, onu ağızdan şurup gibi içiriyorlar. Gözyaşı ile ağladı ama napalım, Allah korusun hasta olursa daha çok üzülecek, ağlayacak. Akşam üstü biraz ateşi çıktı, yatarken Calpol verdik yarım ölçek, şimdi iyi çok şükür. Keyfi yerine geldi bugün.

Bizim mide gazımız çok oluyor birkaç haftadır. Bir saat içinde 3-4 kez gaz çıkarıyor, uykusu bölünüyor rahatsız oluyor. Tam bitti rahatladı diyoruz, 10-15 dakika sonra yine çıkarıyor. Doktoru öğün aralarını açın artık, 3-4 saatte bir yesin dedi, ne kadar sık yerse o kadar çok gazı olurmuş. Avent biberon kullanıyordum sütümü sağarak verdiğim için, dün Dr. Browns aldım onu kullanıyorum, bir de doktorumuz reflü şurubu da verdi. İyi olucaz İnşallah.

Dün ben de hem muayene oldum, hem spiral taktırdım. 10 yıl koruma etkisi varmış, süper oldu. Biraz ağrı yaptı takılırken ama olsun, avantajlarının yanında lafı bile edilmez. Spirali kontrol etmek için 2 ay sonra tekrar muayeneye gel dediler. 2 gün önce 11 ay aradan sonra, spiralden sonra ilk kez ilişkiye girdik bizde. Çok ağrım oldu, biraz da kanamam oldu. Baya daralmış yollar, doğumu da sezeryan yapınca hiç açılma olmadı tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…