- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.761
kızlar ben 2 gündür emzirmeye calısıyorum komsumuz emzirme taktiği verdi gögsümü büzdürerek vermeye calısıyom o da bazen ucundan bazen kenarlarından tutmayı basarıyoo arada sagdıgım sütümü de veriyomm idare ediyoz işte...inat ettim inş. emzirecem..kızlar bişi sorcam bebegim emmek istiyor lakin emmeye basladıktan bi kac dakika sonra tepinmeye baslıyo arada aglıcak gibi oluyo memeyi saga sola cekiyo tabi bu cok canımı yakıyooo ...ama hep yapıyo bunu..gögüs ucumu sıktırdıgımda sütte geliyo anlam veremedim bebek neden tepiniyo neden aglıyor neden mememisaga sola cekip duruyoo??????? bebekler böyle mi emiyoo benimkii hiç sakin degilll........offffffff
ya bızde 50 gunluguz
benımde dunle bgn kahverengı cok az lekelenmem olmus
esımle uzun zmndan snra ılk munasebetımız oldu acaba onunlamı alakalı :)
acaba ne zaman adet olucaz yumurtlama baslamısmıdırkı
bıde korunma derdı var sımdı ya.
Bu arada kızım gunduzlerı uyumuyodu pek
uyusada cok kısa kısaydı tılkı uykusu gıbı
bugun huysuzlanıyodu ıkınıyodu falan yuzustu cevırdım
once gaz cıkardı baya bı sonrada bı daldı uykuya
4 saat oldu ayılamıyo cocuk nasıl uyuyo hala :)
tuttum bu yuz ustu yatma olayını ben.
Emzık verme cabalarımda deevam edıyo hala
almıyo elımdekılerı
netten bakkal emzıgı sıparıs ettım bakalım onu alacakmı
yoksa halım harab goguslerım ılk defa boyle yara oldu
acıkmasın dıye dua eder oldum
bıraz dınlendıreyım gogsumu dıye mama vereyım dedım
yıne copu boyladı bızım mama
mumkun degıl almıyo su bıberonu yırttı kendını
oysa daha once bıkac kez tutmustu
mecbur memeye dayadım dıye
bu seferde ben basladım ınlemeye tabı
Kızlar ben burdan biri söylemişti onu uyguluyorum işede yarıyor gece kesinlikle bebeğin yattığı odaya gece lambası falan takmayın karanlıkta daha iyi uyuyolar ısıga alışıp uyanık duruyolar ben denedim ve faydasınıda görüyorum
valla benimki de öyle.. yatağa boyuna değil enine yatık şekilde buluyoruz sabahları.. geçen ayağını vuruyor bi de beşiğe uyanmış.. bi de dediğin gibi popoyu havaya kaldırıyor sonra yana devirip dönmeye çalışıyor.. daha önce döndü hatta ama çok sık yapmıyor yine de sürekli takip ediyorum.. 2,5 aylık olduk bu arada..
kızlar ben 2 gündür emzirmeye calısıyorum komsumuz emzirme taktiği verdi gögsümü büzdürerek vermeye calısıyom o da bazen ucundan bazen kenarlarından tutmayı basarıyoo arada sagdıgım sütümü de veriyomm idare ediyoz işte...inat ettim inş. emzirecem..kızlar bişi sorcam bebegim emmek istiyor lakin emmeye basladıktan bi kac dakika sonra tepinmeye baslıyo arada aglıcak gibi oluyo memeyi saga sola cekiyo tabi bu cok canımı yakıyooo ...ama hep yapıyo bunu..gögüs ucumu sıktırdıgımda sütte geliyo anlam veremedim bebek neden tepiniyo neden aglıyor neden mememisaga sola cekip duruyoo??????? bebekler böyle mi emiyoo benimkii hiç sakin degilll........offffffff
Kizlar oglum 50 günlük ve haftaya persembe is basi yapmam lazim..calistigim pozusyom kapatıldı baska bir departmana alabilirlermis ama hemen isbasi yapmami istiyorlar..bende 4ay ucretsiz izin kullanmak istiyorum dedim..o kadar bekleyemeyiz çıkışını vermek zorundayiz dediler. .biraz üzüldüm ama oglumda cok küçük. .hayırlısı olur insallah. .oglumda hasta bu arada antibiyotik basladikgeniz akintisi ve burun tıkanıklığı var..
Melicim slm hani seni cikartmaya calisan is yeri mi burasi bu konuda konusmustuk seninle degil mi
Evet canim..simdi secenek olarak bir is sunuyorlar ama bir iki hafta icinde baslamami istiyorlar. .ucretsiz izin bile kullansam bisey değişmeyecek gibi..
peki ne yapacaksın? başlayacak mısın? sizinkiler de bi alem o kadar üzdüler seni hamile hamile izne çıkarken. şimdi de hemen gel başla.
ben sanırım ayrılıcam. çok alıştım çalışmaya ama hem bırakacak kimsem yok hem de olsa bile kimseye güvenemiyorum. değişik bi korku gelişti bende biraz sıkıntım var o konuda.
bu arada geniz akıntısını nasıl anladın. benimkinin de burnu sürekli tıkalı serum fizyolojik pek işe yaramıyor.
Canım benimde oğlum şu normal 3,5 liraya aldığım silikon emziği kesinlikle kabul etmedi öğürdü çocuk sonra eltim almış yeni doğan bebekler için chicconun kauçuk emziğini aldı sadece zaten dişi çıkmamış bebeklere silikon emzik tavsiye edilmiyormuş bu kauçuk olanlar yumuşacık ama dişleri çıkınca kullanamazmış parçalanırmış
Evet canim bi garip durum hayırlısı olsun annem bakar ama 2aylik bebegi bırakmak ne kadar dogru bilmiyorum. .sanirim isten ayrilicam 6-8 ay sonra is bakarım artik..
1aydir bogazinda hirilti vardı surekli bogazina bisey gelmis gibi yuzu eksiyerek yutkunuyodu..20gunlukken goturdum burnu tikali deyip serum fizyo verdiler..gittikçe hirilt iartti..pPazartesi yine goturdum yine ayni seyi soyleyip burun aspiratoru yazdi..bi boruyla bebegin burnundakileri cekiyosun..es i m cekti hicbisey gelmedi..annem dedi bogazinda hirilti dr.lar anlamıyor dedi..bi de cocuk arada az kusuyodu sumuksu bisey oluyodu kusmugunda..carsamba kbb doktoruna gittim kamerayla bakti..burun tikali sinuzit gibi bogazi kizarik ve geniz akıntısı var..antibiotiksuz gecmez dedi..cocuk doktoru bu kadar küçük bebekte geniz akintisi olmaz henüz demisti..ama oglumun hastaligi 1ayda ilerledi iste..iyiki icim rahat etmeyip kbb dr.una goturdum..sende hislerine guven canim..emerken burnundan ses geliyomu sessiz mi emiyor yoksa hep burnu tikali gibi mi emiyor ona dikkat et. .birde burnu tikaliysa gunde 2kez 6-7 damla serum fizyo damlatip eczaneden alacagin burun aspiratoruyle cek..ben chicconun pompali aspiratorunu almistim ama doktor bizim boruyla çektiğimiz aspiratoru yazdi
ay olamaz! emerken sürekli zor nefes alıyo gibi ve nefesi de hafif ıslıklı ama burnun da hep sümük var ben temizliyorum bi peçete ucuyla hiç aspiratörle çekmedim. alerjik olduğunu düşünmüştüm. bizim bütün ailenin bünyesi alerjik çünkü. bi de iki kere böyle sümüksü kustu. yedikleri de ağzına geri geliyo gibiydi annem refludur normal demişti. boğaz hırıltısını nasıl bilmiyorum ama doğduğundan beri meme ararken böyle genizden hırıl hırıl sesle arıyor ama ilk zamandan beri. sanki horlarsın ya işte onun gibi ses çıkarıyor. ben normal olduğunu düşündüm çünkü ilk günden beri meme ararken aynı sesi çıkarıyor. neyse yarın dr a gidicez inşallah çıkmaz bişey.
iş konusunda da hayırlısı olsun. zaten tecrüben var inşallah bulursun gönlüne göre. tazminattı rapor ödemesiydi derken inşallah rahatlatır seni biraz.
canım bende de 2 tane chıcco var kaucuk damaklı
onu almıyo daha dogrusu alıyo fakat agzında tutmuyo fırlatıverıyo
elınle tutarsan belkı bıkac sanıye cekıyo
sılıkonda aldım bebedor onuda begenmedı
kaucuk daha ıyı ona gore.
sımdı bıde su bakkal emzıgını denıcem bakalım
son care artık naparım bılemıyorum belkı onu alır
pek umudum yok ama..
Bıberon bıle tutmuyo benımkı
varsa yoksa meme. Iyı guzelde ıste boyle ha bıre meme oluncada
ben yıpranıyorum yara oldum valla.
çok doğru.. benim kız gündüz fön makinesi ile uyuyo malesef... ama gece yatırıyom kendi kendine uyuyo oda karanlık olduğu için....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?