2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Benim kizim 37 gunluk oldu ama gunduzleri bi uyku duzeni tutturamadik.gundyzleri yatirinca 5-10 dakikada bir uyaniyo..doymuyor mu?sancisi mi oluyor ona mi uyaniyor anlamiyorum.derin uykuya dalmada sorun yasiyoruz.arada bariz gaz sancilari oluyor.metsile basladik.bakalim faydasini gorcek miyiz?
Sizin uyku duzeninuz nasil hanimlar? Tavsiyelerinizi almak isterim..

kızlar ben çok zorlandım eşinizi ihmal etmeyin zaman geçtikçe çok daha zorlaşıyor ve isteksiz oluyorsun eşim beni çok iyi tanıdığı için hiçç ağzımı açmama izin vermedi biliyor ki oldu oldu olmadı bende tık olmaz :)

canım burada çok şey öğreneceğiz birbirimizden aileler desen sorma tınlamıyorum valla bir kulaktan girip bir kulaktan çıkartıyorum yoksa klasik gelin kv kavgaları olur

ben hep çalışıcam psikolojisi olduğu için düzen kurmaya çalıştım sallanmalı uyuyor kızım belli saatlerde sallıyorum bir kaç hafta sonra osaatlerde gözleri kızarıyor uymak istiyor hep eğerki karnı tam doymamışşa dalamaz vede gazı vardır bendede gece oluyor mık mık mama veriyorum emdirdikte sonra doyuyor uyuyor

bugün dr knotrolümüz vardı
700gr almıştı boyu uzamış boyuna vermiş dr normal dedi biraz kansız gördü kan ilacı verdi ama çok kullanmak istemiuyorum muhtemelen benden geçiyor bende çok var ayakta devrilcek gibiyim

kızlar ben 2 gündür emzirmeye calısıyorum komsumuz emzirme taktiği verdi gögsümü büzdürerek vermeye calısıyom o da bazen ucundan bazen kenarlarından tutmayı basarıyoo arada sagdıgım sütümü de veriyomm idare ediyoz işte...inat ettim inş. emzirecem..kızlar bişi sorcam bebegim emmek istiyor lakin emmeye basladıktan bi kac dakika sonra tepinmeye baslıyo arada aglıcak gibi oluyo memeyi saga sola cekiyo tabi bu cok canımı yakıyooo ...ama hep yapıyo bunu..gögüs ucumu sıktırdıgımda sütte geliyo anlam veremedim bebek neden tepiniyo neden aglıyor neden mememisaga sola cekip duruyoo??????? bebekler böyle mi emiyoo benimkii hiç sakin degilll........offffffff

Canim benimkide yapiyo bazen hatta ustumu tirmaliyor bagiriyor cagiriyor. Sutun az geliyodur ya da gazi vardir benimki ondan yapiyor genelde bide altini kirletince de yapiyor.

Canim benimkisi 54 gunluk en basindan beri oyle yapiyor bir turlu tam anlamiyla emmedi arada emiyor iste ben hep sagip veriyorum ve en basindan beri neden boyle yaptigini ve emmek istemedigini anlayamadım bu durum beni basta cok uzdu ama alismaya ve kabullenmeye başladım

Aaa bende yaptiricam onu istege bagli mi yapiyolar. Dr mu yaziyor nasil oluyor.

isteğe bağlı sanırım ama bize doktor özel olduğundan direkt yaptıralım diye söyledi. paralı bir aşı yani.. dr reçeteye mi yazıp aldırcak hastane kendimi veriyor bilmiyorum ama 140 lira gibi bir fiyatı varmış. eşimin iş yerinin vakfı bu aşının %70 ini karşılıyor mesela..

canım biberona alıştığından yapar onu.. benim oğlanı emziriyorum biberonu ne zaman versem çap çup yapıyor ememiyor bir süre sonra emmeye başlıyor. o da biberon sandığından asıltır.. biberonda emince süt geliyor memede damaklarının arasında sıkıştırdıkça.. o yüzden yadırgar.. emzirmeni de destekliyorum.. sağınca süt az çıkıyor ne kadar emerse süt o kadar artıyor.. bizim her şey iyi de çok kusuyor, o da iyi diyor kimileri nolacak bilmem.. bir de ucunu vermezsen sağa sola çekemez hem de yara olmaz.. tamamını sok ağzına ağzını kocaman açsın sonra memeyi tepiver.. ben öyle yaptım şükür yara falan hiç bişi olmadı.. şimdi bile hırslanıyor ucunu yakalıyor elimle ittiriyorum ağzına kalan kısmı..

Merhaba herkese, emerken tepinme ve gogusu saga sola cekistime benimkinde de var ama sadece sol gogsume yapiyor, tepinirken sag gogsume aliyorum guzel guzel emiyor bende anlamadim neden. Size bir kitap Tavsiye etmek istiyorum TRACY HOGG "BEBEK BAKIM SORUNLARINA MUCIZE COZUMLER" hakikaten harika bir kitap guzel taktikler var, Ben kitaba uyku bolumunden basladim ve de faydasini cok gordum. Kitabin icinde beslenme, davranis, tuvalet egitimi konularida var ama henuz okumadim onlari, yani bebekler 3-4 yasina gelene kadar basucu olacak bir kitap. Kitabi yazan kisi Amerikali bir bebek hemsiresi. Kesinlikle Tavsiye ederim....

Emzirme çabanı takdir ediyorum.Kızım 51 günlük bugün.doğumdan sonraki ilk 10 gün perişan olduk.ememedi yavrum,memelerimde süt birikti ağrı ateş yaptı.sağarak verdim ne ağladım ne ağladım.sonra hemşire bir arkadaşım gösterdi inatla ısrarla hiç yılmadan emzirme çabalarıma devam ettim.toplumsal baskı da etkili oldu ne yalan söyleyeyim.kendi sütümü veriyordum biberonla ama görenler sanki mama veriyormuşum gibi tepkiliydi.herkese dert anlat nereye kadar.resmen depresyona girmiştim. nette bir blog var.tomrisin emzirme notları diye kadın doktor .sağolsun nasıl candan nasıl bilimsel anlatmış onu okudum çok faydasını gördüm.birçok soruma cevap verdi.canım şimdi emzirmeye devam et sakın bırakma doğru teknikle emzirmeye çalış meme uçlarım yara olmuştu benim.ha dedim kuzum sen misin meme diye tutturan dedi acısını çıkarıyor diye düşündüm.o nasıl bir acı anlatamam.resmen uçları yarıldı ağlata ağlaya emzirdim.ama tekniği tutturduk o da geçti.öğreniyoruz annesi..herşey kuzularımızın iyiliği için.öpüyorum sizleri..boş sütlü günler..

canım inş. en kısa zamanda edinicem.. ben de bir kitap tavsiye edeyim.. BEBEĞİNİZİN İLK YILINDA SİZİ NELER BEKLER? bu kitabı üniversitede erken çocukluk gelişimi dersi için aldırmışlardı. 3 serilik bir kitap.
1. bebeğinizi beklerken sizi neler bekler?
2.bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler?
3. bebeğiniz büyürken sizi neler bekler?

tüm dünyanın rehber kullandığı bir kitap.. gelişim aşamalarını falan takip etmek kolay oluyor..hatta doğum yapan bir arkadaşıma hediye aldım çok mutlu oldu..

kızlar yaa abartıyorum gibi gelebilir ama benim oğlan benimle konuşuyor resmen.. ne dediği anlaşılmıyor agu şeklinde söyledikleri ama resmen sohbet ediyor gibi sesler çıkarıyor.. bazen alçak bazen yüksek tondan gülücükler atıyor bazen kaşları çatıyor.. beni taklit ediyor sanırım.. videoya çekicem o halini.. yani derler ya bir konuşabilse neler söyleyecek diye öyle yapıyor sıpam.. gırtlaktan ses çıkarmaya çalışıyor.. ben konuştukça konuşuyor.. kahkahalar falan..

maşallah canım... benim kızda öyle agular gugular havada uçuyo ama babası onunla konuştumu dediğin gibi resmen dile geliyo döktürüyo :)) birde anakucağına koydummu taa aşağı kadar iniyo kaktıra kaktıra kendini... sabahta yatağında kensini ta yatağın ortasından başıcuna kadar çekmiş nasıl çektiyse! çok hareketli maşallah :) biraz destek alsın ayağıyla poposunu attırıp yan dönmeye çalışıyo :) bu boğa bebekleri biraz aceleci gelişim konusunda sanırım...

evet cnm bende okudum uygulamaya çalışıyorum, bazen yat kaldır yöntmini beceremiyoruz sallıyorum ama en azından uyku ssaatleri düzene girsin diye yapıyoreum çok şükür sakiniz uyuyoruz geceleri...

herakşam aynı yöntemle uyutun
akşamları 8 - 8:30 a karnını doyurum 9 da banyo yaptırıyorum sonra odaya gidiyoruz tekrar emziriyorum 10 gib yatapına koyuyorum en geç 11 gibi kendi kendne uykuya dalıyor sabah saat maşallah demeyi unutmayın :) 5 de kalkıyoruz sonra yeniden meme emiyruz altını açmıyorum emziktn sonra pış pış yapıp sırtına poposuna vuruyorum uyku moduna gecince bırakıorum kendi kendine uyuyor 7 gibi kalkıyor dönencede biraz oynuyr sonra sıkılıyor tabiiki bağırmaya başlıyor :)) 1 ay sonra işe başlayacağımdan gündüz uykulaırmızı çözmeye çalııyoruz inş onuda halledeceğiz onun içinde kitapta da dediği gibi liste çıkarıyorum
bu arada 2 saate bir emzrmeyn sakına alıştırmacı bebek oluytor doğru düzgün karnını doyurmuyortam acıksınki güçlü memeyi çeksin

bu arada lütfen maşallah deyin yıldızımız düşük hemen nazar değiyor:))

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum ya ben abartıyorum yada gercekten bunlar bir farklı konuşmalar gülmeler öldürüyor bizi :) yatma konusunda bizde aynı yerde bulamıyoruz tek bir pozisyonda yatmıyor sürekli değiştiriyor bakalım neler neler gorecegiz

Kızlar ben burdan biri söylemişti onu uyguluyorum işede yarıyor gece kesinlikle bebeğin yattığı odaya gece lambası falan takmayın karanlıkta daha iyi uyuyolar ısıga alışıp uyanık duruyolar ben denedim ve faydasınıda görüyorum

valla benimki de öyle.. yatağa boyuna değil enine yatık şekilde buluyoruz sabahları.. geçen ayağını vuruyor bi de beşiğe uyanmış.. bi de dediğin gibi popoyu havaya kaldırıyor sonra yana devirip dönmeye çalışıyor.. daha önce döndü hatta ama çok sık yapmıyor yine de sürekli takip ediyorum.. 2,5 aylık olduk bu arada..

kızlar bugün 44 günlük olduk. 40 ım çıktığı halde az az lekelenmem oluyordu. bu sabah aniden arttı. şu an aynı adet görüyor gibiyim. normal doğum yapsam acaba parça mı kaldı diyecem de sezeryan oldum. üstelik 20 günlükken doktora gitmiştim için gayet temiz demişti. bugün randevu aldım 5.30 a
içim daralıyor bu ne şimdi?

ya bızde 50 gunluguz
benımde dunle bgn kahverengı cok az lekelenmem olmus
esımle uzun zmndan snra ılk munasebetımız oldu acaba onunlamı alakalı :)
acaba ne zaman adet olucaz yumurtlama baslamısmıdırkı
bıde korunma derdı var sımdı ya.

Bu arada kızım gunduzlerı uyumuyodu pek
uyusada cok kısa kısaydı tılkı uykusu gıbı
bugun huysuzlanıyodu ıkınıyodu falan yuzustu cevırdım
once gaz cıkardı baya bı sonrada bı daldı uykuya
4 saat oldu ayılamıyo cocuk nasıl uyuyo hala :)
tuttum bu yuz ustu yatma olayını ben.

Emzık verme cabalarımda deevam edıyo hala
almıyo elımdekılerı
netten bakkal emzıgı sıparıs ettım bakalım onu alacakmı
yoksa halım harab goguslerım ılk defa boyle yara oldu
acıkmasın dıye dua eder oldum
bıraz dınlendıreyım gogsumu dıye mama vereyım dedım
yıne copu boyladı bızım mama
mumkun degıl almıyo su bıberonu yırttı kendını
oysa daha once bıkac kez tutmustu
mecbur memeye dayadım dıye
bu seferde ben basladım ınlemeye tabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…