2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
slm kıslar ben doğumdan bu yana sadece 2 gun yalnız kaldım
once annem sonra kayınvalıde kayınpeder vardı yarın gıdıolar
sankı kendım yetemeyecekmısım gibi gelıyor..cunku kızım uyanık kaldıgı her daı mızmız
kucak ıstıo sureklı ve ayakta oyalayacaksın..kolığimiz var zaten akşam ağlamaları azaldı ama bukezde
gun boyu mızmız yerıne yatırır yatırmaz uyanıo kucakta uyuo..
bazen hiçbişey eskısı gıbı olmıcak gıbı gelıo eşimle ilişkımız hayatımız..dısarı cıkamıyoruz anneme gidemedım daha..mesela..
tüp bebekle cok ısteyerek sahıp olduk ama bukadar zor oldugunu bılmıodum bebek bakımının..allahım evlatlarımıza sglık versın
cok kolay bebeklerde var...sizden ricam nasıl dayanıosunuz tek basınıza o tempoya..gunduzlerı yardımcı gelıyr
olmazsa onun ıslerını azaltıp daha cok bbekle ılgılenelım derım dıorum....yardımları kadar streslerıde oluo du tabıkı..2 aylık olduk
sız ne dersınız okadar zor olmz fılan demenıze ıhtıyacım var sanırım..

cnm ben kayınvalıde kayınpeder oldugu halde bazen dediğin gibi oluodum sımdıonlarda gıdıo
napcam bılmıyorum....gunduz uykusu pek uyuo ama yerıne koyunca uyanıo..
şimdiden dıorum kardeş fılan dusunemem die cok zor bı bebek benımkı..
gozl renklerı 6 aylık olunca tam belırgınleşıo cnm o zamana kadar değişebılıo..

Kizlar bugun tam 2 aylik olduk asilarimizi yaptirdik geldik cok agladi kuzum icini ceke ceke tabi sulugoz ben dururmuyum uyudu kaldi kollarimda bende simdi ates takininfeuin olmaz ins

bızde yaptıkrdık 2 gun boyunca cok hzuursuzdu
zaten hep aglıodu da aşıyla bırlıkte daha cok ağladı bakalım yarına fılan bıraz daha rahat olur belkı bende calpol verdım

Hersey gittikçe daha da güzelleştirme aranızda bağ daha artacak kendin olman her zaman daha iyi nasıl istiyorsan oyle yetiştirme sansin var sakın unutma onlar gercekten bir mucize

Evet ev kalabalikkken "eyvah yalniz nasil yapicam" deniyor fakat inan tek basina Hersey cok daha keyifli ilerliyor, sen bile inanamayacaksin cevrendeki kalabalik dagildiktan sonra bebegindeki olumlu degisime inan bebek bile anliyor kalabaligi... Yalniz kal bikac gun sonra ne demek istedigimi daha iyi anliyacaksin... Kolay gelsin gözün korkmasin....

Bizde dolven kullaniyoruz 1 cay kasigi veriyorum ama atesi hic dusmedi hep 38 veya 38.5 bende yarim fitil verdim cok huzursuz pasam orucluyumda hem yorgun hem uykusuzum Allah yardimcimiz olsun

hı düşer inş oruc tutuyormusun mamada verıyormusunn
Fitili verdim dustu cok sukur.yok mama kullanmiyoruz boyle 1 kac gun deniycem sutum nasil diye dun iyiydi bugun biraz az gibi ama dunden beri hic uyumadim dinlenmedim onunda etkisi var saniirim eger azalirsa tutmam herhalde

kızlar oruc tutuyor musunuz????? ben emzirmeye calıstıgım için ve aksama sütüm azaldıgı için oruc tutamıyom.........zaten ucu ucuna yetiyorr sütümm.......hatta gece cok ac oluyo memeyi veriyom yıkıyo ortalıgı içini ceke ceke aglıyo aclıktan mememi sıktıgımda cokk cok az süt geliyo...ama bebegi doyuramıyomm...bu yüzden haricen az mamada veriyomm....

bişi daha sorcammm...kızlar ben sözlesmeli personelim 4b...ama inş. kadroya geccez.... arkadaslar maddi yönden sıkıntılıyım dogum iznim biter bitmez ise baslayacagım bir kac ay calıstıktan sonra ücretsiz izne ayrılma hakkımız var mı????bende 2ay işte calıstıktan sonra ücretsiz izne ayrılmak istiyom ama bu konuda bilgim yokk bana yardımcı olur musunuzz????

Ben yanlız bakıyorum ve çok yoruluyorum akşam yatağa atmak için kendimi sabırsızlanıyorum aç kaldığım oluyor bazen şimdi oruçta tutuyorum ama onlar gitmedende kendine gelemezsin biri varken onlara güveniyor insan. Kendi düzenin olması daha ii oluyor yardımcında varmış her gün gelen ne güzel benmki haftada bir gün geliyor.hayatımdak herşey çok değişti tabi eşimle kendimle olsun herşey önemli olan bunlara alışabilmek doğum sonrası depresyon yaşıyorum şu an çok yanlızım

Ben de tutmuyorum canım. Zaten dinimizde de emziren ve hamilelere izin varmış. Daha sonra kaza ederiz inş. Bnm sütüm yeni yeni oğlana yetmeye başladı azalır diye çok korkuyorum o yüzden hiç niyetlenmedim tutmaya. Zaten bebişlerimiz çok küçük daha. Forumda hep söylüyorum benim sütümü dereotu arttırdı bence bi deneyin.

Evet o şekilde izne ayrılabiliniyor. Ama hani 2 yıl ya ücretsiz izin hakkı o doğum izni biter bitmez başlıyor. sen iki ay sonra alırsan en fazla 20 ay alabiliyorsun yani. bazen bunu karıştırabiliyor yöneticiler sanki aylıksız izin doğum izni biter bitmez alınmalı gibi algılayıp yanlış bilgilendirebiliyorlar. Allah kolaylık versin

4 gün sonra 2 aylık olucaz maşallah uyku düzeni git gide oturuyor

akşam 10 da yatıyor park yatağının titreşimini çok seviyor ışığını kapatıp titreşimi açıyorum odadan ayrılıyorum yarım saate kadar dalıyor.. ancak uykuya yatırmadan önce banyosunu yaptırıyorum her akşam, gazını alıyorum tam doyacak şekilde emziriyorum bunlardan biri eksik olsun mümkün değil uyuyamıyor

tam doyduğu için gece 2 kez emmek için uyanıyor sadece2-3 ve 4-5 arası uyur vaziyette emiyor yalnız uyanmadığı için gece üstten gazını çoğunlukla çıkaramıyor dolayısı ile sabah saat 8 de hafif gaz sancısı ile uyanıyor pırt pırt yapa yapa beni de uyandırıyor

sonra altını alıyorum gazını çıkartıyorum emziriyorum azcık oynuyoruz 10 da tekrar uyuyor 1 saat kadar 11-2 arası uyanık oluyor keyfi varsa gülücükler agucuklar havada uçuşuyo 2-3 gibi tekrar uyuyor 6-7 ye kadar sonra kalkıyor mutlaka hava alması için dışarı çıkarıyoruz 1 saat kadar eve geldiğimizde 9 gibi banyosunu yaptırıyorum hava aldığı için ve banyonun etkisi ile patır patır kaka gaz yapıyoruz 1-2 saat uyanık kalıyor 10 da tekrar yatağa bizim düzenimiz böyle oturdu çok şükür

bebeğinin banyosunu ve oksijen ihtiyacı için gezmesini ihmal etme çok rahatlıyorlar

sütün ağız dolusu gelmiyor olabilir benim sol göğsümden az süt geliyor doğumda sol kolumdan damar yolu açılmıştı kateter vardı ordan rahat emzirememiştim açılamadı göğsüm sütüm azaldı onda, bizimki de çekmeye üşendiği için 5-10 dakika sonra çekeleştirmeye kendini germeye ve ellerini savurmaya başlıyor sağ göğse alıyorum hemen cok cok emiyor sağ göğsüm olmasa işim yaş

aynen bizimki de öyle hele keyfi yerindeyse odasında kendi kendine şiirler yazıyo resmen içini çeke çeke gülüyor bide ne varsa

Kızlar bir şey sorucam bebeğim 1 hafta 3 kez yeşil kaka yaptı endişeleniyorum, sizce sebebi ne olabilir doktora ulaşamadım, bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa cok memnun olurum

benim oğlum da yapmıştı normaldir yediklerin etkiliyor demişti doktor özellikle yeşillik marul filan yediğimde dikkat ediyorum kakası daha koyu oluyor normalde altın sarısı

Merhaba 47 gu.luguz bugun bebegim kakasini yapmadi kac gunde yapiyr sizinkiler

bizde 48 günlüğüz kızım önceden her emmede yaparken tam bir aylık olunca yapmamaya başladı. doktora gidince sordum anne sütüyle beslenen bebek günde 3-4 kezde yapabilir 3-4 günde birde yapabilir. haftada iki kereye kadar normal kabul ediyoruz dedi. önce teleşlandım bende çünkü özellikle 2. gün çok sancısı oluyordu ama artık düzene öyle girdi 2 günde bir yapıyor.

Benim ilk ikihafta annem ve kvalidem yanimdaydi her kafadan bir ses cikmasi beni com bunaltti ve artik gelmenize gerek yok ben başımın caresine bakarim dedim o gün bu gündur yalnız im basta gozumde coj buyuttum nasil yapicam her seyi bebek ev isi vs. Diye ama inan her şey zamanla oturuyor. Bebek duzene giriyor aranizdaki bag gucleniyor. Göreceksin kizinla nasil guzel vakit gecireceksin :) bu gjnlerin tadini cikarmak lazim ne kadar zorlansakta opuyorumm

Bebeğinin gaz sancısı çok fazlaysa uyku düzenini oturtmak çok zor oluyor. bebeğin sürekli uykusu bölünüyor. Bende başta doktorum metsil verdi diye kullandım fakat hiç bir yararını görmedim.sonra tavsiye üzerine nurse harvey's diye bir bitkisel ilaç kullandım. çokta memnunum tavsiye ederim. Gaz sorunu çözülmeden birşeyleri düzene oturtmak zor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…