2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

aynı şeyleri yaşadığım için çok haklısın hiçbirşeyin düzeni olmuyor.ne yattığı ne emdiği hiçbirşey belli değil.annenim durumuda ortada oluyor bel baş ayak yok durumda :)2 aylığız hala düzen yok.o ilacı duymadım hiç hemen bende alıp denicem inşl faydası olur.
birde arkadaşalr temiz havadn bahsetmiş azcık rüzgar olsa bile korkuyorm ben hadi hava yutarsa die.yutmuyormu sizinkiler zaten gözünü açamıyorki :)

kızlar merhaba kızımın dün verem aşısı vardı ama sağlıkocağında aşı kalmamış cuma gününe aldık tarihi fakat endişeleniyorum ateşi olucak diye. Şimdiye kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım çok şükür. İllaki ateş yaparmı bu aşı??

bebekten bebeğe değişiyor canım.benm oğlumda yapmadı hiç gitmeden calpol verdim 6 saat sonra birdaha verdim sonra birkez daha verdim şurubu olmadı şükür.ama arkadaşımın bebeği çok ateşlendi.bünye meselesi.bence tedbirini al şurubunu içir git.sonra birhdaha ver
rahat etsin bebek

Temiz hava çocuğu çabuk yorar bu yüzden çocuklar daha güzel uyuyor. Bebeğin tabiki kıymetli ama bu kadar ince düşünürsen ve gereğinden fazla korumaya çalışırsan daha çok sıkıntı yaşarsın. Bu yüzden daha cesaretli ol. Bebeğini oksijenden mahrum bırakma. Dışarıda aldığı temiz hava çocukta gaz yapmaz bebeğini üşütme yeter. Hem bünyesi biraz sağlam ve dayanıklı olsun. Ben şile de 2 gün önce akşam saatinde deniz esintisi varken bile dolaştırdım. Çocuğu direk rüzgara maruz bırakmadan biraz korusan yeter. Ya da akşam 4-5 gibi dışarı çıkarırsan çocuk hem yakıcı güneş sıcağına maruz kalmaz hemde D vitamininden de yoksun kalmamış olur.

kızlar merhaba

bugün kızımın aşıları vardı 2 bacaktan 1 koldan... çok ağladı kuzum sabah oldu aşıları hala iç çekiyo ve ağlıyo fitil attım sanki gaz yaptı fitil yaa çocuk habire gaz çıkarıyo ve gerinip çığlık çığlığa ağlıyo anlamadım gitti başka bişi yoktur umarım? varmı aramızda bunları yaşayan

Kizlar be nim bbebegimde bu sabah asi oldu doktor ve hemşireler ates yapma ihtimali cok dusuk dediler doktor bi fitil yazi ates yaparsa yarim verirsiniz dedi. Siz neden daha atez olmadan ince verdiniz doktorlariniz mi onerdi bu ilaclarin yan etkisi yok mu

Kizlar asiya gitmeden ilac vermeyin bebeklerinize bagisiklik sis etkileyip asinin tutmasini dusuruomus hhemsiremiz ozellikle soledi bize bende vermedim cok sukur atesimizde olmadisadece gece agrisi olmasin rahat uyusun die ysrim olvek calpok vetdim ben bnce gerek olmafan ilaclara bogmayin bebisleri birde kaka sorunu konusulmus bnm kizim 4 gunde biama zorlnmadan yaiyor drmuz ilaca getek duymadibir haftaya kadar notmal diyor ben 3guny gectimi 1-2 kasik zeytinyagi veriorum saf zyagi,birde poposuna msj yapiorum tam oraya zyag ile aksamina yapiyor hemn fitile yonelmeyin bence

selam kızlar arada gırıp yazdıklarınızı okuyorum ama yazma fırsatım olmuyor genelde gündüzleri uyuyarak geçiriyorum benim kız 5 lere kadar oturuyor da oruc tutmuyorum ben sütüm azalır diye çünkü tek gögsümde bezeler çıktı doktorum süttendir dedi ama yine de meme usg istedi o gögsümden süt az geliyor. bu ay kilo alımı azalıırsa doktorum mamaya başlatıcak hiç aklıma gelmezdi yaşına kadar emzirmekdi niyetim ama kısmet artık bilemiyorum prensesim iyi çok şükür her gün onun yeni şeylerini keşfetmek beni acayip mutlu ediyor ama sanki eşimle aramız soğuk gibi yani beni anne modunda görüyor artık :44: gezmeler değişti eşimle aynı anda yataga bile girip uyuyammıyoruz o uyuyor ben kızla oturuyorum bazen koltukda uyuya kalıyorum ne bilim bu beni üzüyor çok paylaştığımız şeyler azaldı gün geçtikçe kızımız ikimizinde çoğu vaktini alıyor birbirimizze ayıracak vaktimiz kalmıyor :44: ne bilim öle yani bizim 3 ay olmamıza kaldı 12 ggüncük kocaman oldu kızım maşallah çok şükür rabbime ben size yatarken benim fınfığım yatagında kendi kendine ağucuklar yapıyor annesi dayanamaz onun agucuklarına hemen yanına gidip az sohbet edim kızımla öpüldünüzzzz

Bizde bugun 2. Ay asilarimizi olduk doktor yarim fitil bir saat sonra yarim fitilde 4 saat sonra at dedi. Su ana kadar sukur atesi cikmadi insallah geceyi iyi geciririz. Ama huzursuzdu pasam cok agladi emmek istedi surekli emince rahatladi ama hasta huzursuzlugu ondanda olabilir resmen oksuruyor hapsiriyor ve burnu akiyor fisir fisir dr biraz daha bekle dedi. İlac falan vermedi

biz de dün 2.ay aşılarımızı olduk.sol bacağında aşı yeri sertleşmiş ve kızarık hala.kuzucum çok huzursuzlandı.ateşi çıkmadı ama bacaklarına dokundurtmuyordu belli ki ağrısından dedim calpol verdim.biraz rahatladı.normalde hergün 3-4 kez kaka yapan kızım ilk defa tüm gün boyunca yapamadı.ıkındı,bağıra çağıra ağladı.sadece memede sustu.göğüs uçlarım yarıldı nerdeyse ağzıyla çekiştirip durdu.nihayet kakasını yapınca biraz rahatladı .ama çok zormuş bu aşılar.hepsi aynı günde.mahfoluyor yavrular.

Yaa kizlar ben gitmeden ilac vermedim faKat yedi gibi i atesimiz 38.2 ye cikti yarim fitil attim. Su an hala dalamadi bi turlu huzursuz ve atesi 37.8 domtor kulamtan olcerxe si ir 37.7 dedi napiyim bilemedi. Cok endiseleniyorum yarim fitil daha versem mi daha yukselir mi acaba:18:

Cnm belinden asasina ilik dus aldir sinrada kafasina kol altina backlarins ilik bezler koy yarim saat dene bole dusmezse fitil yerine calpol varsa ondan ver

Kizlar bizim diktorumuz 6. Aya kadar boy olcmuyoruz olcumler dogru olmuyir diyor ve iki aydir kizimin boyunu olcmuyorlar sizinkilerin olcumu aliniyor mu her ay?

kızlar merhaba

kızımdan anca fırsat bulup yazabiliyorum.

bizde dün doktor kontrolüne gittik kuzucuğum ishaldi geçmeyince endişelendim doktor ben ishal deyince ilk 3 ay kakasının sıvı olması normal dedi onlara göre herşey normal ye bakalım...

bide sizdede çene titremesi var mı? Doktora sordum tam cevap veremedi kalsiyum eksikliğinden olabilir dedi takip edelim dedi ama ben tam tatmin olmadım. internette sinir sisteminin gelişmesinden kaynaklanır diyor yada sese verdiği tepkiyle o yöne doğru çenesini titretebilirmiş.

uyku düzeni ne zaman oturacak acaba bazen gerçekten bunalıyor insan...

bu arada emosderin dediğin gibi bizde artık eşimle yabancı gibiyiz yani daha doğrusu bebek öncelikli olduğu için hiç birbirimize vakit ayıramıyoruz. ben fırsat buldukça uyuyum diyorum bazen onunla oturayım vakit geçirelim diyorum ama sonra ben perişan oluyorum pufff nolcaksa böle böle...

bide doğum kilolarım hiç gitmedi nerden baksak 17-18 kilo fazlam var hiçbir kıyafetim olmuyor bu da moralimi bozuyor dışarı çıkmak bi işkence benim için

bu eşle münasebet konusunda bende çok sıkıntılıyım hamilelikte zaten hiç olmadı doğumdan beri de tık yok

ben çok yoruluyorum gündüzleri pertim çıkıyor gece oğlum uyuyunca da direk uyumak istiyorum nolcak böyle bilmem
:18:

benm oğlumnda çenesi titrer ama ağlayınca ypıyor. :):)normalde öle olmuyor hiç.benm de 9 kilom kaldı.2 ay doğum yapalı.inşl döneriz kilolara yoksa hiç kıyafet giyemicez.

:)))) herkeste aynı sorun sanırım.benimde aynı.adam kaçacak birgün bakalım nezaman.tek gündüzle kalmıyorki gecede yoruluyorsun.

kızlar biz de aşımızı yaptırdık çarşamba günü.. ateşimiz sadece 0.2 derece arttı o kadar.. şükürler olsun.. fakat huysuzluk yaptı baya bi.. hastaneyi birbirine kattı. rota virüsü de yaptırdık.. doktora gazı var dedik. sap simplex,biogaia, debradat şurup yazdı.. cozuttu resmen.. sap simplex verdik sadece çocuk kabız gibi oldu çok ama çok zor kaka yaptı.. ve kakası büyük pütürlüydü.. hemen kestik. biogaia da ishal ilacıymış vermedim.. şurubu zaten emziren anneler kullanamaz diyor adam çocuğa verdirtiyor.. deli oldum ne biçim doktor bu.. değiştircez bu gidişle.. neyse hiç gazı olmayan oğluşum 2 haftadır gaz sancısı yaşıyor ara ara.. çözüm bulduk ama koşu bandında yürüyüş yapınca kucakta susuyor ya da kociş kucağına alıp zıplamaya başlıyor ancak öyle susuyor.. zinco yu düzenli kullanmaya başladık ama oğluş şuan saat 10 dan beri uyuyor.. dün akşam da 22 den sabah 6 ya kadar uyudu.. göğüslerim şişmiş,ateşim çıkmış.. yorgunluktan uyanamadım ben de uyumuşum kocişte kaç gündür uykusuzduk.. zincoyu az fazla veriyoruz.. kaşıkla yarısını çıkarıyor yarısı kaşıkta kalıyor diye 10 damla verdik. dedim 2 damla kaşıkta kalsa 2 damla çıkarsa 2 damla dökülse geriye bir şey kalmıyor zaten.. bu sefer kayıp olmadı hepsini içti sanırım.. neyse acıksa uyanıyor zaten.. zinco verenler uyku sorununuz oluyor mu?

eşle münasebet konusu bizim başta çok zordu ama bir haftadır eski formumuza girdik şükür.. yorgunluğa rağmen iyi yani... yapmadıkça kötü oluyor valla. bir önce eskiye dönmek ikimize de iyi geldi..

:)))) herkeste aynı sorun sanırım.benimde aynı.adam kaçacak birgün bakalım nezaman.tek gündüzle kalmıyorki gecede yoruluyorsun.

benim oğlum 10-11 gibi uyur o uyuyunca anca bir duş alabiliyorum okadar saçımı bile kurutamadan yatağa

oysaki çok enerjiktim ben gece 2-3 e kadar otururduk gezerdik eşimle şimdi çok çabuk yoruluyorum

emzirmek bile başlı başına enerji kaybı okadar yiyorum gene yetmiyor kilolar gidiyor bir bir

olsun napalım yinede binlerce kez şükür anne olmak kolay değil babalar da biraz idare edicek artık

canım bende 15 günden sonra tek baımaydım kv alt kATIMDA ama günde iki kere on dk durup sevip gidiyrdu çok ekmek arası peynir domates ydım ama düzene girdim en azından uykusu ne zaman ilgi ne zaman ben ne zaman dinlenebilirim yada başka iş yapabilirim ne zaman yemek yapıp yiyebilirim bir haftamı aldı tek başına daha düzenlı oluyorsun emin ol en fazla bir iki hafta zorlanırsın şuan düzen kurman için iyi bir yöntem tek kalınca daha güvenli hissedeceksin kendini bende sezeryan oldum bir ay boyunca ağladım naıl yaparım ederim zorladığımda oldu ama iyikide gitmişler çünkü hayatımda ik kez bir bebek olarak kendi çocugumu aldım kucağıma korkardım bebeklerden yok kolu çıkacak yok nefes alamaz panik bir yapım vardı ama şimdi sanki kırk bebek büyütmüş gibiyim net sizler sayesinde öğreniyorum halen daha bir çok şeyi

sıkma canını bir hafta sonra dahada farklı yzacaksın buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…