2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kizlar bizim diktorumuz 6. Aya kadar boy olcmuyoruz olcumler dogru olmuyir diyor ve iki aydir kizimin boyunu olcmuyorlar sizinkilerin olcumu aliniyor mu her ay?

aşı kartımız var bizim canım hem dr tarafından takıp edilen hemde sağlık ocağının ikiside ölçüyor ikiside suan aynı gidiyor ölçülmezmi gelişip gelişmediğine bakıyorlar bir önceki ayla kıaslıyorlar mesela bizim bu ay boydan gitmişiz kg az ama boyumuz uzamış

Valla benimde annem 6 gün kaldı kv 7 kaldı yanımda gitti daha 14 günlükten beri yanlızım birde sezeryan oldum çok zordu dikişlerim sızladı kv 2 alt katımda oturuyor ama hiç uğramadı 2-3 güne bir yarım saat sevdi gitti birde benim oğlum kolik aşırı gazlı gündüz 15 -20 dk uyur uyanır bazen onu bile yapmıyor sürekli ayakta sallamam lazım ramazanda başladığından beri kv emzir getir sen işlerini yap alırsın sonra dedi emzirip bırakıyorum 2,5 saat sonra gidip alıyorum çok iyi geldi pertim çıkmış 2 aydır birde oğlumda nazar varmış hiç uykuya geçemiyordu gündüz 3 gündür okuyor kv dünde bugünde uykuya geçebildik çok mutluyum gündüz çok sıkıntısı olanlar nazarınız olabilir kv yasin,esmaül-hüsna,nazar duası vede şifa duları okuyor 2 gündür rahatladık Allaha şükürler olsun

herkeste var canım sorun yapma eşler anlayışlı olmaları lazım ilk kez bu duyguyu yaşıyoruz onlar bütün gün işte biz sürekli birlikteyiz bebeklerimizle öönceliğimiz cocugumuz ütüsünü yapıyorum temiz giyinip kusanıyor yemeği önunde bunlar birer onlara karşı sorumlylyğumuz neticede ilgi bekleyen bir bebeğimiz var seneye bu zamanlar bir elinden eşimiz bir elinden biz tutp gezeceğiz biraz zaana ihtiyacımız var sadece kızlar

emdiriyoruz sık sık besleniyoruz altı ay sonra ben başlıcam spora kardeşimin de düğünü var eylülde işko şiko ortalarda zaten nişanda hamileydim karnı burnunda şmididede böyle gececek ama burda zayıflama yarısı yaparız bir birimize teşvik

Biz geçen ay 1,200 gr aldık boy 2 cm uzamış daha bu ayınkini sağlık ocağında bakmadılar ama dr gittiğimizde ölçtüler 1 kilo almış tam ama boya bakmadılar aşımız ayın 18 inde boya o zaman bakılıyor çok merak ediyorum bakalım senin kaç cm uzamış kaç kilo almış burada biz 2660 gr doğduk daha anca 4800 olduk artık ele geliyor oğlum

canım çok geciktirme :) ben ilk gece gibi zorlandım sankı ilk oluormuş gibi bir kaç sonra eski düzene giriyor
bence erteleyerek kendini soğutma ki biz erkeklere göre daha zoruz olmasada olmasın modu ama sıkıntıyı biz çekeriz

Bugün tartıldım 58,5 kilo olmuşum tabi 14 günlükten beri tek başıma pestilimin çıkmasının tek iyi yanı kiloların gitmesi 5,5 kilo fazlam kaldı 20 kilo almıştım toplam bakalım gerisinide yavaş yavaş veririm daha 2 ay oldu doğum yapalı herkes 1 senede anca zayıflıyor ayrıca şimdi kilo veremeyenlerde üzülmesin bebek ayaklanınca peşinden koşmaktan ip gibi kalırız artık

öyle de işte ne canım istiyor ne de takatim var :18: bakalım siftahı ne zaman görücez

benimde kaldı 4 kilom o da göğüslerde sanırım kocamanlar
12-13 kilo almıştım toplamda

58 boy 5200gr kg 3750 doğdu milad aşımı bebektı 42 haftaya gırerken yatım hastaneye

ben dr hemşireleri anlamıyorum hiç birini dediği birini tutmuyor ki .)

sözde hepsi özel hepsi ilgileniyor ama değişik ilaçlar değişik buluşlar kiminin mama ver dediği dr başka dr verme diyor sağlık ocağı normal bulurken başka hemşire normal bulmuyor uygun görmüyor valla okudukça insan şüphe ediyor sizdede oluyormu

benimde sabah kv sinir etti çocuk açlıktan ağladığı zaman mama verdirmedi bir damlada olsa anne sütü diyor geçen komşu dedi zayıf bebek imdi gelmiş diyorki mama ver gelişşin küçük kaldı dr normal dedi gelişimi bilmiyoum ya benmi anormalim etrafımdakiler mi

mayıs 2 doğumlu 58 boy 5200 kg dr dediği sağlıklı normal bebek kg almasındansa sağlıklı olmasını tercih ederim

pikolojimi bozuyorlar başka bişey değil top gibi tli butlu olcak daha 2 aylık bebe

Canım genelde ayda aldığı kilo önemli ideali 1 kilo ama 800 gr falan alırsada dr mama verme diyor benim arkadaşımada mama verme dediler 1. ay 1 kg 2. ay 800 gr 3. ay 400 gr almış bebeği hemen mamaya başladılar seninde ayda 750 gr almış oluyor kötü değil ama haftalık takip et 150 gr dan aşağı alırsa mama takviye edersin dr ve ebelerin 6. aya kadar mama verin demesi yasakmış sağlık ocağındaki ebe demişti bana ben haftalık kontrol ediyorum kilo alımı azalırsa takviye yaparım

ayy kızlar bugun sbhtan oglene kdr ıkınıp agladı kuzum
kakayı yapamadı bıturlu
kucagımda sızıp kaldı en sonunda yatırdım
12den berı küp gıbı uyuyo hala
ıns kakayı yapmıstır
normalde hıc zorlanmazdı ama ılgınc
bu arada yuzukoyun uyuyunca cok guzel uyuyo uzun uzun.

Ya su asıdan cok tırstım ben bızımde haftaya olcak
ıns ates falan yapmaz kımbılır nası aglıcak canı yancak kuzumun yaa kıyamam.

Eslerle duruma gelınce bızz bı acılıs yaptık 10 guın once
sanırım aynı anda jubıle de oldu
daha tık yokk zaman desen fırsat desen hal derman desen hıc yok :)
nasıl olcak bılmem
aksam yemekten snra 9:30 da pestıl gıbı uyuyakalmısım
adamı anca sahurda gordum

ilk ay sürekli kustu emdiğini felan hatta üşüttüm hasta bile oldu benle birlikte bu ayda almıştır ddim baya elime alınca fark hissediyorum ben aydan aya götürüyorum sağlıko cagına ama bi ara ölçmeye götüreim sağlıko cagına haftaya

bızım kız süeklı bacaklar havada acaba neden üstünü örttürmüyor şimdi uyuyor üstü açık hafif örtü örtüyorum anlıyor ayaklarıyla teiniyor son iki haftadır bacaklar havada uyurken uyumak uzereyken sancısı felan olsa ağlar keyifmi alıyor liste yapıcam dr onu sorcam bunu sorcam diyoum unutyuyorum mesela yastık kulanmıyorum küçük uyku seti yastığı gelan kimi dr kullanmasnı söylemiş bazı ark.larıma

Canim bende seninle ayni sorunlaru yasiyorum kolik bitti gunduz uykusu gitti simdi de mutlaka deneyecegim aksam babameaine okutayim ben regk oluyorum bitince de kendim okurum bol bol

Bizimkiler boya bakmiyo israrla asi kartina sadece asilarini yaziyorlar kilosunu beb atri kaydediyorumher doktor degisik davraniyor demekki

öyle de işte ne canım istiyor ne de takatim var :18: bakalım siftahı ne zaman görücez

benimde kaldı 4 kilom o da göğüslerde sanırım kocamanlar
12-13 kilo almıştım toplamda

Benimde son 1-2 kilom kaldi ama gogusler bi inse 5 kilo birden gider valla :) alti cop gibi ustu kup gibi bisey oldum

Kizlar bebekleri yuzustu yatirinca bogulmasindan korkmuyomusunuz ben yan yatirinca bile onden arkadam destekliyorum donmesin diye simdi yatirdim tyzukoyun ama yanindan ayrilamiyorun

Kizlar bebekleri yuzustu yatirinca bogulmasindan korkmuyomusunuz ben yan yatirinca bile onden arkadam destekliyorum donmesin diye simdi yatirdim tyzukoyun ama yanindan ayrilamiyorun

ben gözümün önündeyken ancak yatırıyorum o da çok uzun süreli değil 10-15 dk maksimum gazını çıkarması için ve azcık egzersiz olsun diye ani bebek ölümleri yüzüstü yatırılan bebeklerde çok oluyormuş kafasını çeviremeyip yatağa gömülüyorlarmış nefessiz kalıyorlarmış kontrolsüz yatırmayın allah korusun çok tehlikeli bu konuyu okuyun mutlaka

Merhabalar..
Uzun zamandır foruma bakamıyorum..Oğlum tüm zamanımı alıyor...çok şükür sağlıklı bir bebek ama bu dönemde fazlasıyla anneye gereksinimleri oluyor...
Allah herkesin yardımcısı olsun..Güç kuvvet, sabır versin...Gerçekten kolay değil annelik...

Vaktim az ama sizlere bir şey danışmak istiyorum...
Ben sezeryanla doğum yaptım...40'ım çıktı...36 gün sürdü kanamam...Sonra kesildi..Fakat 40'dan sonra önce adet gibi kanamam oldu fakat çok az seviyede..Sonrasında ise kahverengi lekelenmeler halinde devam ediyor...
Acaba bir enfeksyon yada mantar benzeri bir durum mu diye düşünürken yakınlarımdakiler sezeryanla doğum yapanlarda bu durum olabilir..Çünkü rahim normal doğumda olduğu gibi temizlenmediğinden lekelenmeler sürecektir dediler...Kadın doğum doktorum 40Dan sonra gel demişti ama artık muayenelerden tırsar oldum...Tekrar yaşamak istemiyorum...Bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi...

benim de 40 çıkana kadar kanamam azalarak kesildi.sonrasında adet kanaması gibi günde 3-4 ped kirletecek kadar kanamam oldu.5 günde bitti.sonra temiz kaldım.2 ay oldu sezaryen olalı.ama hala kahverengi sekilde akıntı sürüyor.bitmesi gerekmez miydi bu zamana??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…