- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #39.901
Kizlar bizim diktorumuz 6. Aya kadar boy olcmuyoruz olcumler dogru olmuyir diyor ve iki aydir kizimin boyunu olcmuyorlar sizinkilerin olcumu aliniyor mu her ay?
kızlar merhaba
kızımdan anca fırsat bulup yazabiliyorum.
bizde dün doktor kontrolüne gittik kuzucuğum ishaldi geçmeyince endişelendim doktor ben ishal deyince ilk 3 ay kakasının sıvı olması normal dedi onlara göre herşey normal ye bakalım...
bide sizdede çene titremesi var mı? Doktora sordum tam cevap veremedi kalsiyum eksikliğinden olabilir dedi takip edelim dedi ama ben tam tatmin olmadım. internette sinir sisteminin gelişmesinden kaynaklanır diyor yada sese verdiği tepkiyle o yöne doğru çenesini titretebilirmiş.
uyku düzeni ne zaman oturacak acaba bazen gerçekten bunalıyor insan...
bu arada emosderin dediğin gibi bizde artık eşimle yabancı gibiyiz yani daha doğrusu bebek öncelikli olduğu için hiç birbirimize vakit ayıramıyoruz. ben fırsat buldukça uyuyum diyorum bazen onunla oturayım vakit geçirelim diyorum ama sonra ben perişan oluyorum pufff nolcaksa böle böle...
bide doğum kilolarım hiç gitmedi nerden baksak 17-18 kilo fazlam var hiçbir kıyafetim olmuyor bu da moralimi bozuyor dışarı çıkmak bi işkence benim için
aşı kartımız var bizim canım hem dr tarafından takıp edilen hemde sağlık ocağının ikiside ölçüyor ikiside suan aynı gidiyor ölçülmezmi gelişip gelişmediğine bakıyorlar bir önceki ayla kıaslıyorlar mesela bizim bu ay boydan gitmişiz kg az ama boyumuz uzamış
bu eşle münasebet konusunda bende çok sıkıntılıyım hamilelikte zaten hiç olmadı doğumdan beri de tık yok
ben çok yoruluyorum gündüzleri pertim çıkıyor gece oğlum uyuyunca da direk uyumak istiyorum nolcak böyle bilmem :18:
canım çok geciktirme :) ben ilk gece gibi zorlandım sankı ilk oluormuş gibi bir kaç sonra eski düzene giriyor
bence erteleyerek kendini soğutma ki biz erkeklere göre daha zoruz olmasada olmasın modu ama sıkıntıyı biz çekeriz
Bugün tartıldım 58,5 kilo olmuşumtabi 14 günlükten beri tek başıma pestilimin çıkmasının tek iyi yanı kiloların gitmesi 5,5 kilo fazlam kaldı 20 kilo almıştım toplam bakalım gerisinide yavaş yavaş veririm daha 2 ay oldu doğum yapalı herkes 1 senede anca zayıflıyor ayrıca şimdi kilo veremeyenlerde üzülmesin bebek ayaklanınca peşinden koşmaktan ip gibi kalırız artık
Biz geçen ay 1,200 gr aldık boy 2 cm uzamış daha bu ayınkini sağlık ocağında bakmadılar ama dr gittiğimizde ölçtüler 1 kilo almış tam ama boya bakmadılar aşımız ayın 18 inde boya o zaman bakılıyor çok merak ediyorum bakalım senin kaç cm uzamış kaç kilo almış burada biz 2660 gr doğduk daha anca 4800 olduk artık ele geliyor oğlum
ben dr hemşireleri anlamıyorum hiç birini dediği birini tutmuyor ki .)
sözde hepsi özel hepsi ilgileniyor ama değişik ilaçlar değişik buluşlar kiminin mama ver dediği dr başka dr verme diyor sağlık ocağı normal bulurken başka hemşire normal bulmuyor uygun görmüyor valla okudukça insan şüphe ediyor sizdede oluyormu
benimde sabah kv sinir etti çocuk açlıktan ağladığı zaman mama verdirmedi bir damlada olsa anne sütü diyor geçen komşu dedi zayıf bebek imdi gelmiş diyorki mama ver gelişşin küçük kaldı dr normal dedi gelişimi bilmiyoum ya benmi anormalim etrafımdakiler mi
mayıs 2 doğumlu 58 boy 5200 kg dr dediği sağlıklı normal bebek kg almasındansa sağlıklı olmasını tercih ederim
pikolojimi bozuyorlar başka bişey değil top gibi tli butlu olcak daha 2 aylık bebe
Canım genelde ayda aldığı kilo önemli ideali 1 kilo ama 800 gr falan alırsada dr mama verme diyor benim arkadaşımada mama verme dediler 1. ay 1 kg 2. ay 800 gr 3. ay 400 gr almış bebeği hemen mamaya başladılar seninde ayda 750 gr almış oluyor kötü değil ama haftalık takip et 150 gr dan aşağı alırsa mama takviye edersin dr ve ebelerin 6. aya kadar mama verin demesi yasakmış sağlık ocağındaki ebe demişti bana ben haftalık kontrol ediyorum kilo alımı azalırsa takviye yaparım
Valla benimde annem 6 gün kaldı kv 7 kaldı yanımda gitti daha 14 günlükten beri yanlızım birde sezeryan oldum çok zordu dikişlerim sızladı kv 2 alt katımda oturuyor ama hiç uğramadı 2-3 güne bir yarım saat sevdi gitti birde benim oğlum kolik aşırı gazlı gündüz 15 -20 dk uyur uyanır bazen onu bile yapmıyor sürekli ayakta sallamam lazım ramazanda başladığından beri kv emzir getir sen işlerini yap alırsın sonra dedi emzirip bırakıyorum 2,5 saat sonra gidip alıyorum çok iyi geldi pertim çıkmış 2 aydır birde oğlumda nazar varmış hiç uykuya geçemiyordu gündüz 3 gündür okuyor kv dünde bugünde uykuya geçebildik çok mutluyum gündüz çok sıkıntısı olanlar nazarınız olabilir kv yasin,esmaül-hüsna,nazar duası vede şifa duları okuyor 2 gündür rahatladık Allaha şükürler olsun
aşı kartımız var bizim canım hem dr tarafından takıp edilen hemde sağlık ocağının ikiside ölçüyor ikiside suan aynı gidiyor ölçülmezmi gelişip gelişmediğine bakıyorlar bir önceki ayla kıaslıyorlar mesela bizim bu ay boydan gitmişiz kg az ama boyumuz uzamış
öyle de işte ne canım istiyor ne de takatim var :18: bakalım siftahı ne zaman görücez
benimde kaldı 4 kilom o da göğüslerde sanırım kocamanlar
12-13 kilo almıştım toplamda
Kizlar bebekleri yuzustu yatirinca bogulmasindan korkmuyomusunuz ben yan yatirinca bile onden arkadam destekliyorum donmesin diye simdi yatirdim tyzukoyun ama yanindan ayrilamiyorun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?