2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Selam kizlar..bugun oglum halsiz halsiz bakiyo zsurekli uyuyor gece de huzursuzdu. 12den sabah 7ye kadar uyudu cok miralim bozuk takipteyim belki yarin dr.a goturucem. .zaten geniz akintisi vardi antibiotik kullandik daha persembe bitti. .kontrolde dr. Bisey demedi.. iyidir inşallah
Cok zormus annelik..tek basima zorlaniyorum..oglum gece 12-1 den önce uyumuyor bir duzen oturtamadim..haftaya cumarteside ayvaliga kayinvalidemin yanina gidecez ama korkuyorum orda komşular akrabalr bebegi kucakran kucaga gezdirirmi, hava degisikligi hasta mi eder, huyu mu degisir bin tane sey düşünüyorum. .bir taraftan gidersem bana iyi olacak cok yoruldum bebek cok zor..cocuga da temiz hava olur. .diger taraftan hic gitmesemmi kusen küssünmu bilemedim. .

kalça ultrasonuna gittik,sorun çıkmadı kalçada.ultrasonla heryerine baktılar,böbreklerin bir tanesinde genişleme var dedi dr.ama önemli değil dedi,3 ay sonra isterseniz tekrar baktırın dedi.aynı durumda olan varmı veya bu konuda bilgisi olan

ben il bebeğimde yani kızımda 4,5 aylıkken tatile gitmiştim.ankaradan izmire hava baya bi değişmişti.zaten grip başlamıştı gittiğimizde ve 1 haftada emmeyi bıraktı kuzum.şimdi 4,5 yaşında ve ben hala vicdan azabı çekiyorum keşke gitmeseydim diye.

sen zorlanıyorsan yanına gelsin yakınlarından biri,eğer imkan varsa.inşallah kuzucuğun iyileşir.

aynı durum bende de var.drye telefon açtım anlattım.bunun olabileceğini eğer ok rahatsız oluyorsam gidip temizliyeceğini söyledi.ço önemli değil diye gitmedim.ama cidden rahatsız edici bir durum ne temizssin ne kirli.bayramdan sonra geçmezse gidecem.

bende senin kadar pinpirikliyim.ama kötü yapıyoruz.sadece kendimizi yıpratıyoruz.gazı yoksa eğer git.varsada git :)her durumda senin stresin gidecek.elin kolun dinlenecek.inşl birşey olmaz.kötü şeyler getirme aklına birşey olamz inşl.bizde ilk defa dün çıktık dışarıya allaha şükür birşey olmadı aüğladı ama gezdik az birey

kaç milimmiş genişleme bizim 20. hafta gebelikte farkedilmişti sol böbrek kanalı 6,4 milimdi doğuma kadar takip yapıldı her kontrolde genişleme devam ediyormu diye son kontrolde 4 milim görünüyordu doğduktan sonra 72. satte böbrek filmi çekildi çok şükür 2 milime inmişti zaten sınır 5 milimmiş

erkek bebeklerin büyük kısmında oluyormuş idrar fonksiyonları normale dönünce geçiyormuş bilmiyorum bebeğin kızmı erkekmi? erkekse fışkırtarak işiyormu dikkat et
ayrıca tekrarlamanızı istediyse tekrarlatın mutlaka zira genişleme devam eder ve böbreğe idrar kaçağı olursa sakıncalı durum voiding çektirmenizi isteyebilirler takibini ihmal etmeyin

Son düzenleme:
Tesekkur ederim kizlar..bebek dogmadan once hic sakinmicam herkese birakicam gezicem derdim, ablamin 3, 5yasindaki oglu hasta diye moralu bozuktu cocuk bu hasta olacak tabi boyle büyüyecek derdim..hic oyle olmuyormus..rabbim hepimizim bebeklerini en azindan yasina girene kadar hastaliktan uzak tutsun inşallah. .

kızlar yuzustu yatmasını bende hıc ıstemıyordum korkuyordm
ama esım benı ıkna ettı kucukte olsa oda bı ınsan rahat bırak cocugu okdr kendını koruyabılır dedı
bıde cıdden gazını cok ıyı cıkarıyor o sekılde
bıkac denemeden snra baktımkı duz yada yan yattıgından daha huzurlu uyuyor
elbette sureklı oyle yatırmamalıyız, gunduz uykusunda daha guvenlı olur belkı.
bıde yatakları oyle burnunun dayanmasıyla gocecek kadar yumusak degılkı
yastık olsa kafasında evet o zaman tehlıkelı olabılır.

Evet canim bende okumustum bu konuyu burada gaz icin iyi geliyor deyince bi sorayim dedim ben bugun 1 saate kadar oyle uyuttum baya huzurluydu ama hep tanindaydim benim yatagimda yatti

kalça ultrasyonu için 2. ayı bitirmiş olması gerekiyor dediler hastaneden öyle randevu aldık bizde bakalım...

soran arkadaşlar için bende sezeryanlıyım kanamam fazla olmadı sonlara doğru damla damla idi... hala adet olmadım yakın arkadaşım 40ında olmuş bu adet olup olmama bünyeyle alakalı herhalde...

bizde yorucu bir yolculuktan sonra geldik bursaya aşırı yorgunum sanki hiç bitmeyecekmiş gibi yorgunluk
yeni eve de yerleşme derken zor bu işler zor
bizimde kilomuz 5.200 olmuş doktor normal dedi arada yine mama takviyesi yapmaya devm ediyoruz

bende dr söyledikten sonra başladım kullanmaya 2 aylığız 20 gündür kullanıyorum

Bnm oğlum devamlı yüzüstü uyuyor. Sırt üstü yatırırsam yattığı gibi kalkıyor. Yüzüstü uyansa da kendi kendine dalabiliyor tekrar. Dr a sordum anne karnında öyle uyuyordur o yüzden böyle rahat ediyordur dedi. Ama gaz sorununa büyük çözüm yatırıyorum sırtını okşuyorum hemen gırklıyor.

Bu arada kızlar bebeğimin cildi çok kuru. Banyodan sonra zeytinyağı ile masaj yaparak vücudundaki kepeklenmeler geçti ama başımız hala kepekli. Kafasına zeytinyağı sürmek istemiyorum saçları kurumaz üşürse diye. Önerisi olan varmı bu konuda acaba.

Son düzenleme:

bebekler için konak tarakları var banyodan sonra tarayabilirsin bizimde bıngıldağımızın üzeri dökülüyor hafiften kepek gibi
ayrıca ne kullanıyorsun bilmiyorum ama şampuanını da sevmemiş olabilir başka bir şey denesen?

sanırım biz büyüme atağındayız

Yaman 2 gündür 1 satte bir emmek istiyor gündüz uykuları sorunsuzdu şimdi mızır mızır dalıyor uyanıyor
gece uykuya dalmakta zorlanıyor, hırçınlaştı benim bebeğim gitti yerine başka bebek geldi sanki huyları değişti 8 haftalığız tamda atak vaktiymiş umarım 1-2 günle kalır atlatırız hemen:18::18: ayrıca gülüyoruz aguluyoruz bakalım bu ataktan sonra hangi beceriyi kazanıcaz

ALINTIDIR

Çocuklarda büyüme (gelişim) atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları“" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sik yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye baslamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi. Özellikle ilk 1, 5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği. Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla basa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor. Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz miydi? “Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel” deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa “Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım” diye düşünüp, endişelenmez miydiniz? “Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim” gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz miydi? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz miydi? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz miydiniz?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle basa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken , daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.Büyüme (Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

S.Nil Tuncalı

Gelişim Atakları Haftaları

5.Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Son düzenleme:

bence git senin ruh halinin iyi olması bebeğinin huzurlu olması demek kendi aracınız varsa rahat gidersiniz durmasa bile bir kaç gün kalıp dönersiniz benim kız doğduğundan beri kucakta küçük amcası büyük amcası kv kp hepsi sırayla taşıyıp taşıyp aşağıya indirdiler ilk garisedim sonra bıraktım inmiyorum bile peşine öyle tutma böyle tutma gibi reflexlerde bulunuyorum sonra görmemiş konumuna gelmek istemiyorum alıyorlar sonra getiriyorlar en azından gözüm görmüyor bence çokta üstüne titreme rahat ol ve rahat davran çok kıymetliler ama bazende bazı şeyleri görmezden gelmek lazım

myhoşcum bebeğin iki ayını doldurdumu aslınDA DAHA ÇOK UYUP AZ EMERLER diye okudum meme ile oynamak istiyordur benim kızımda öyle ama boş olan memeyi veriyorum bazen aç olmadığını biliyorum günde 5 kez emmeliymiş 2 ay ve üstü bebekler

slm canımcım özel msj attım geldimi sana

ay ev taşımak ve evde tadılat çok zor iş kolaylıklar gelsin

Kizlar en bastan beri oruc tutuyorum ama az evvel orucumu bozmak zorunda kaldim.oglum cok agladi goguslerimden cok az sut geldi kendimi cok kotu hissediyorum hem ogluma karsi haksizlik yaptigim icin hemde Rabbime karsi utandim illk kez oruc bozdum napsam bilmiyorum 1 gun tutup 1 gun tutmasam mi acaba

canım tutma oruc eyer sadece anne sütü verıyorsan rabbım bızlere ızın vermış zaten sonrandan kaza edıcen bozma meseklesıne gelınce onu bılmıyorum bu durumda nolur dıyee

canım bebek yagları var onu kullanabılırsınn kafasına sür zeytın yagı ben surdum 3 kez yıkadım hemencık gectı canım bıse olmazz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…