2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Arkadaslar pazartesi gunu oglum Allah nasip ederse sunnet olacak 2 ay 10 gunluk Falan, icim gidiyor kiyamiyorum ama sonradan rahat olacak diye dik durmaya calisyorum, keske ilk 20 gun icinde yaptirsaymisim daha kolay oluyormus cunku, dua edin lutfen pazartesi gunu saglikla, rahatlikla atlatalim insallah, su gibi gitsin islerimiz insallah....

2. ayını yarın doldurcak 14 mayısta doğmuştu hiç böyle değildi 3 saatte bir emerdi uykuları çok düzenliydi 2 gündür tuhaf yavrum bende sebebini araştırırken büyüme atağındaki durumların bize çok uyduğunu gördüm 8. haftadayız çünkü sadece emmede sıkıntımız yok aynı zamanda uyku düzeni de değişti oğlum çok sakin ve düzeni olan bir bebek böyle değişince garipsedim bende umarım atlatırız hayırlısıyla

hamilelere ve emziren annelere farz değil canım emmeyi bırakınca tutarsın orucunu az değil 16-17 saat sütün çekilir sonra yazık yavruya

Herkese hayırlı ramazanlar Bayadır gıremedım bu gün çok kotuyum esımle tartıştım lohusa stresi bugün fena çıktı ağladım cocuklarda üzüldü oruçta tutamıyorum sutum anca doyuruyor kuzumu yetmez dıye nıyetlenmedım mama vermek ıstemıyorum ılk defa mamayız büyütüyorum böyle devam etsın ısıtıyorum ne mutlu sen tutmuşsun bencede fazla zorlama ama herkes kendını bılır sütun çoksa saglıgın ıyıyse tutarsın benım gücüm yetmıyo bebek artı 3 cocuk zor hepisinin derdı farkı rabbım açılarını gostermesın cımlesıne

canım tutma oruc eyer sadece anne sütü verıyorsan rabbım bızlere ızın vermış zaten sonrandan kaza edıcen bozma meseklesıne gelınce onu bılmıyorum bu durumda nolur dıyee
sadece anne sutu ben biraz sartlari zorladim tutmak icin ama yavrum dayanmadi acliga cok aglayinca mecbur kaldim bozdum

biliyorum yazik ama annem yuzunden birzda bu kadar inat ettim keyfin icin yemek yeme yok sutun niye yetmesin ben hepinizi emzirirken tuttum falan dedi beni hic anlamiyo bazen ya da ben fazla alingan oluyorum cok iyi anlasirdim ama hamileeligimden beri hep ters dusuruyoruz simdi bile aradim dedim anne cocuk doymuyo bozdum tutmicam yine aynisini dedi yemek icin bozma orucunu hic anlamiyo beni acikmiyorum susamiyorum ben deli miyim simdi tutmak varken neden sonraya birakayim ama annem anlamiyo cok uzuluyorum hep kendiyle kiyasliyo benim yasadiklarimi

Bende simdi kavga ettim esimle bagirdim cagirdim cikti gitti ise evde olmak beni de cok yordu bunaltti duvarlar ustume ustume geliyo sanki sabahtan aksama kadar oglumla ilgileniyorum kari koca iliskimiz bitti sanki eskisi gibi olmiycak hic 1 sey.sutumde masallah cok iyiydi oglumun kilo alimi hersey yolundaydi ama inadim yuzunden azaldi sutum kafam cok karisik napicam bilmiyorum

Canım sağolsun esler bızı hıc anlamıyo hep susuyorum yutuyorum ama artık yeterrrr dıyesım yelıyo sız gecsınız ılk bebegınız ben çok bırıktırdım artık tahammül edemıyorum o kadar lafı söylüyor sonra arıyo Ramazan'ın hatırına unut dıyo özür dılıyo ıkı gün sonra yıne aynı bılıyorum sabretmelı daha zor durumda olanlar var her zaman rabbıme sukredıyorm ne bıleyım bazen bam Telli kopuyo

merhaba hanımlar ben 2012 mayıs annesiyim
ilk önce hepiniz bebeklerine rabbim sağlık sıhhat versin
oruç konusu açılmı,bende cevap vermek isterim
geçen yıl ben tutmadım,drum ısrarla tutma demişti sütüm azalır diye
ben drumu dinledim iyikide dinlemişim
ilk 6 ay sadece anne sütüyle besledim yavrumu 6 aydan sonrada sütüm azaldı
orucu tutsaydım daha önce azalacaktım
işin dini boyutuna gelince Rabbim emziren ve hamile hanımlara müsama göstermiş tabii sonradan tutmak şartıyla
ben geçtiğimiz kş bütün borçlarımı tuttum şükürler olsun kışın çok rahat oluyor
bence şimdi tutmayın kışın kazaları tutarsınız yazık bebelere anne sütüyle beslensinler
bol bol su içmeniz gerekiyor zaten

inşl güzel geçer bebeğinin sünneti.cidden zor bir durum.dr bizede demişti.hem gazı var hemde onun ağrısı olmasın diye yaptırmamaıştık.şimdi bende pişmenım kşke olsaydı diye.sen memnun kalırsan ağrı acı olarak bizimlede paylaşırsan bende yaptırmayı düşünüyorum kısmetse.aklı ermeden yaptırmak en kolayı:)
şimdiden geçmiş olsun ve hayırlı olsun.

canım bende bebişimi yüzüstü yatırıyorum çok şükür kafasını kurtarıyor.sırt üstü kesinlikle yatırmıyorum çünkü çok defa boğulma tehlikesi geçirdi çok korkuyorum.hem yüz üstü yatırınca da gazını çok rahat çıkartıyor.sıçraması olmuyor en azından.kuruluk konusuna gelince sorma o bizde de var.hemde ilerledibi tür atopik dermatit ama cok ilerlememiş halidoktor losyon duş jeli şampuan veri linola adı.bacaklarını görsen pütür pütür elime geliyor.doktor senin yediklerinden olabilir dedi.domates süt yumurta cukulata yapabilir dedi.birde ben başlarda üsür diye sıcak suylayıkıyorddum ve niveanın sabunu şampuanı falan onlarla yıkıyordum köpürte köpürte onlarda yapmış olabileceğini düşünüyorum.bu arada bebeğim anne sütüyle besleniyor tek.ve de hemen hemen her emmdikten sonra kakasını yapıyor güde 6 7 defa ama ishal değil normal mi acaba.geçen de kakasında sümüksü kırmızılık gördüm.okuduklarıma göre gıda allerjisi olabilir.eger bi daha olursa doktoru arıyacağım.bu hafta da doktora gidecez zaten...

kızlar arada ben de takip ediyorum burayı. 15 mayıs doğumlu 2. kızım. ilki de 22 şubat 2011 yani 26 ay arayla doğdular. ilk kızım 9 aylık oluncaya kadar inanılmaz kolay bir bebekti. daha doğrusu ben ne kadar kolay bir bebek olduğunu anca ikincim olduktan sonra anladım:) sizin şimdi burda çok zorlandığınızı yetişemediğinizi filan okuyorum. ayyyynen ben de böyleydim diyorum ve o günlerime üzülüyorum. her türlü gereksiz ayrıntıya o kadar çok takılıyormuşum ki. bir de ağlasa aman ne var bişi mi olacak filan diye endişeden hayatı zindan ediyordum kendime. sürekli bi melankoli halindeydim. kızımın yanından ayrılmadım 7-24 hep birlikteydim hiç bir kimseye bırakmadım. eşimden başka kimseye bezini bile değiştirtmedim aşırı kendime bağladım filan filan:)

ama inanın peşpeşe 2. bir çocuğunuz olsa o kadar rahat büyütürsünüz ki. resmen 2. kızımı saldım kendi kendine büyüyor:)) hem de akşamları ağlayan ve süper gazlı bir bebek. gazını çok zor çıkardığımızdan hiç uzun bi uykusu yok. her bakımdan daha zor olmasına rağmen ben hiç endişelenmiyorum. biliyorum ki bütün bu dönemler geçici. kolik ağlamaları 3-4 ayda gececek. sonra dişler başliicak onlar da dönem dönem ve geçecek 2 yaşında çocuğun büyük ölçüde işi bitiyor zaten. şimdi babası alır da büyük kızımı dışarı çıkarlarsa filan ooohh diyorum. tek çocukla kaldım deyip bi mutlu bi mutlu kahvemi yapıyorum içiyorum:) küçük kızımla rahat rahat konuşuyorum seviyorum. zira büyük kızım hala çok kıskanıyor:)

neden bu kadar uzun uzun anlattım. hayatı zindan etmeyin kendinize diicem. aslında tahmininizden daha hızlı büyüdüklerini göreceksiniz. naçizane fikrim bu. rahat olun. bebişler stresi hemen hissediyorlar ve kendilerine alıyorlar. ha bir de şunu gördüm ilk 6 ayında bebeklerin hepsi birbirinden farklı oluyor sanki. kimisi çok ağlıyor kimisi çok uyuyor vs. ama sonra hepsi birbirine benzemeye başlıyor. hele 1 yaşından sonra 3 aşaa 5 yukarı hepsi aynı. düzen olarak yani:) lütfen rahat olun.

Şampuan ilk aklıma gelendi sebamed le başladım bübchen kullandım şimdi Balıkesir'den doğal zeytinyağlı sabun getirmişler onu kullanıyorum ama hep aynı. Tarasam da değişmiyor cnm başta Konak zannedip taradım çok.

Bnmki de kafayı sağa sola istediği yere çevirebiliyor ondan rahatım cnm. Ve de gaz rahat çıkıyor şükür. Bnm oğlum da bazen ginde 4-5 kere kaka yapabiliyor. Sümüksü kaka tehlikeli olabilir cnm bence ihmal etme.

Selmlar anneler,
Bugun 73. Gunumuze girdik sukur. Dun kesinlikle ikna oldum ki sokakta dogan bebegim (dogumundan bir ay once annemle kizilay da gezerken suyum gelmisti)tam bir sokak kizi . Disarda bir iki mirin krin eden bebgim evde tam bir cnavar hic susmuyor, kafayi yiyouz esimle.
Dun de yine evde tutturunca iftardan sonra hemen yanimizdaki parka ciktik apar topar.yarim saat sonra eve geldim ki polisler, cilingirler, komsular, annemler...herkes sokakta.meger aceleden saln camini acik birakip cikmisim. Alarmi da kurunca guvenlik sirketi polisleri,annemleri;annemler komsulari ayaklandirms. Telefonlari da evde unutmusuz. Amaaan ne olay ne olay. Sinirden saatler boyu agladim. Kizim mi?sokakta uyudu, evde de devam...

Bebislerimizde ayni seyleri yasadigimiz gibi ozel hayatimizda da ayni seyleri yasiyoruz bende sizlerdenim 1 haftadir kusuz kocisle hemde ben kistum o bana daha beter kustu. bir kedim bile yoka baglamayim bitanecik prensesim zeynebim var cok sukur:)))eee bebek olunca esler de daha bi cocuklasiyo bosverin takmayin kizlar hatta ben naza poza cekiyorum iyce kimseyi cekemem bu saatten sonra benim de yardima ilgiye ihtiyacim var. ama yine de siz beni dinlemeyin eslerin aasini yapmak en mubah olani brn icimi dokeyim dedim:))

Cok tesekkurler iste bizim bunlari duymaya ihtiyacimiz var:)

İyi geceler hanımlar
Bugün oğluşa oyun halısı aldık. Umarım sever ve oyalanır. Kucakta hoplatmaktan kollarım kopuyor.

Hanımlar bebek telsizi kullanan varmı aranızda??? Avent inkini aldık biz ama fazla cızırdıyor sanki. Bunların hepsi böyle mi acaba ?

Bizde bebek telsizi kullanıyoruz kraft memnunuz, cızırtı yapmıyor bizimkisi, eğer sokakta yan apartmanlarda falan telsiz kullanan çok varsa parazit yapıyordur hangisi olsa farketmez hepsi yapar sanırım bizim buralarda pek yok:)

Oyun halısı bizde almayı düşünüyoruz 3. aydan sonra özellikle bayağı iyi oluyor tabi oynarlarsa:)

Arkadaşlar biizde 59 günlük olduk 40ımda kanamam sona ermişti fakat tekrar koyu renkli ve adetin ilk belirtileri gibi kanamam başladı ama devamı gelmiyor aranızda bunu yaşayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…