2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Arkadaşlar biizde 59 günlük olduk 40ımda kanamam sona ermişti fakat tekrar koyu renkli ve adetin ilk belirtileri gibi kanamam başladı ama devamı gelmiyor aranızda bunu yaşayan var mı?

Selam kızlaaarrr

pel1905 benim de 40ımda kanamam bitti , fakat geçen gün tekrardan kanamam gelmiş , ben de adet oldum zannettim , 2-3 gün boyunca gelir diye bekledim fakat bir daha kanamam gelmedi O zaman o kanama neyin nesiydi ben de anlamadım..Bir daha da tekrarlamadı.Şu sıcaklarda kanama filan hiç çekilmez , inşallah biraz zaman geçer de öyle başlar adet dönemimiz di mi ama

Ya kızlar ben aslında foruma gırıyorum ara ara ama burayı hiç takip edemiyorum keşke mail grubu falan oluşturabilsek ne güzel olurdu... astirid,gülsevdam,anne34,umutsevgim,kucukmeleklerim,hayal2012 ,lavantalavanta ve diğer tüm güzel anneler...Hepinizi öpüyorum bebişlerinize ve kendniize iyi bakın canınızı da hiçbirşeye sıkmayın olur mu

Bende hic adet gormedim saten ayni hafta dogum yapmistik senin le yaa saten gormek istemiyorum arada cekiyorum adet sancisi az bisey ....gecti sonra uzun zamandir yok bisey..... Kizlar korkutmiyayim ama emzirirken hamile kalmak daha kolay oluyor dedi dr um aman dikkat!!!!!!!! Birde ben butun kilo larim gitti hic kalmadi ama cok halsizim orucumu dav1 gun tutuyorum 1 gun tutmuyorum cok basim donuyor 1 kere bayilmisim evde allahtn duserken bir yerimi kirmadim dr gittim vucitta bisey kalmamis bir suru vitamin verdi benim gibi olan varmi aranizda ????

Bnmki sevdi cnm şuan içinde çıldırıyor kollar bacaklar havada agucuklar uçuşuyor :) bende biraz rahatlarım umarım :)

Cabuk gecer canim merak etme Allah yardimciniz olsun ...

Kızlar önemli birşey sorucam bebeklerinizin teri tuzlumu acaba anne karnında dr genetik bir rahatsızlıktan şüphelenmişti şimdi korkuyorum ilk belirtileri teri aşırı tuzlu olmasıymış ama nasıl anlarım bilemedim bana tuzlu geldi sizinkiler nasıl

Selam kizlar; yavrum uyurken bir bakayim kim ne yapiyor diye:)
benim kuzu yumruugnu sapur supur emiyo uykudada meme emer gibi dudak hareketleri
Saat basi emme istegi var bazen bos meme veriyorum emzik niyetine kullaniyor cunku ve benimkide 1 haftadir bacaklarini kaldiriyor
Park besigin alt acma unitesine vuruyor:)
Cepten girdigim icin alinti yapamadim ebecik bende oruc tutuyorum ramazan orucu oldugu icin
Benim bildigim bozarsan 61 gun kefaret gerekir diye biliyorum...
Kizlar benim bebiste kansizlik var doktor kan ilaci sabah aksam iccek dedi ama benimki arada kusuyo o ilaci
reflusu icinde midesurubu gunde 3 defa iciyor kuzum
Hergun enaz 1 2 saat disari cikartip gunes temiz hava aldiriyorum sonrasi banyosu iftar hazirligi derken gun bitiyo
Herkese kuzulariyla hayirki ramazanlar dileyip uyumaya calismaya gidiyorum
Ah ne zaman 4 5 saat araliksiz uyucaz:)

Cnm senin dediğin o terdeki tuz miktarı özel bir tahlille ölçülüyor. Onu sen anlayamazsın bence. Kistik fibrozis hastalığından bahsediyorsun sanırım. Terin tuzlu olmadı dışında devamlı boğaz enfeksiyonu hırıltılı solunum astım şikayetleri benzeri bağırsak şikayetleri hazımsızlık kabızlık eşlik etmeli.

Selam arkadaşım bir şey sorucam reflü şurubu ne kullanıyorsunuz acaba ? Bizimkisindede hafif reflü durumu söz konusu (sık emzirmeden kaynaklı oluşmuş) doktor gaviscon verdi fakat açıkçası bitkisel bir çözüm arıyorum ben.

Bu arada ne zaman 4-5 saat aralıksız uyucaz demişsin:)) Yeni bir doktora gidiyorum emzirme düzeni ayarladı 07:00-10:00-13:00-16:00-19:00-22:00-04:00( yada 1de kalkıp 4ü es geçicek) her emzirme yarım saat sürüyor 15 dakika bir göğüs 15 dakika diğer göğüs gerçekten 1,1.5 saatte acıkan biizm kız 3 saate çıkardı ve geçen gece 5.30 saat kesintisiz uyuduk inanamadım bende bebek 2 göğüsü dolu dolu tam alınca acıkmıyo. Mide sütü 1.5 saatte sindiriyor evet ama annenin göğsü 3 saatte tam doluma ulaşıyormuş zorlamaylada olsa ben uygulmaya çalışıyorum ve gerçekten işe yarıyor.

Son düzenleme:

Canım bizim çok gaz sıkıntımız olduğu için 2 haftadır 3 saatte bir emziriyorum biraz daha rahatladık zaten dolu dolu emince 1 saat sonra emzirmek istesende almıyor memeyi kv alıştırmışsın bak emmiyor diyor gazımızda daha rahatladı zaten kolik bebeğiz o saatlere uyman şart değil 3 saatte bir kendin ayarla saatini

Canım sadece kabızlık var yani kabızlık dediysem gün içinde kakasını yapmıyor 2. günü beklemedim hiç kendimkulak çubuyla uyarıp yaptırıyorum çünkü çok gazlı zaten birde onun sıkıştırmasıla çok ıkınıyor ama bugün bekliycam yarında yamassa dr gidip konuşucam teri tuzlu ama aşırı olup olmadığını anlamıyorumki 2 bebek arasında karşılaştırma yaparakta anlaşılırmış başka şikayetimiz yok zaten sadece şüphe ama şüphesi bile uykularımı kaçırmaya yetti

Dr nuz neden böyle bir düzen oluşturdu neden gerek gördü merak ettim. İlk 3 ay her talep ettiğinde bebek emzirilmesi gerekiyor diye biliyorum ben çünkü bazen sadece huzursuzluğunu geçirmek için emmek istiyor. O zamanlarda ne yapıyorsunuz ?

güzel yonem bizde öyle yapıyoruz üç saatte bir ama nedense göğüslerim eskisi gibi sertleşmiyor ya gün gün yumusuyor mu ne

benim dr da kontrolunde öyle demişti günde altı öğün emmeli şimdide 5 öğüne indi iki ayını tMALADIĞI İÇİN

Canim niyet ederken basima 1 hal kaza gelirse senin rizanla bozacagim diye hep niyet ediyorum zaten kendim aciktigim ya da rahatsizlandigim icin bozmadim resmen goguslerim bosaldi oglum bagira bagira agladi sutum gelsin diye bozdumzaten biz tutmak zorunda olmadigimiz icin kefaret olmuyomus ama sordururum insallah 61 gun borclanmamisimdir simdi de 1 gun tutup 1 gun tutmiycam Allah kabul eder insallah

kıslar tek tek alıntı yapamadım ama bebeğe yalnız bakmayla ılgılı sorularıma cvp verdiğiniz ıcın cok tesekkur ederım
okudum moral oldu..ve dediğiniz gibi okadarda zor olmuo hatta duzen olusturmaya calısıorum
mudahale eden yok benı sinir eden yok:)
duzen kurmaya calısıorum dedım ama bu okadar kolay olmuyor 3 saatte bır beslemek enb ıyıısymıs
ben hastalanıunca sutum azalmıstı..emip hepsınbı cıkarmıodu kızım bende sagarak verıorum..ama 2 satte bır 60-70 cc ıcıo kızım
67 gunluk olduk..koliğiz ayrıca hanı ağlı zaten ağlata ağlata 3 saati bekletemem.
3 satte bır beslemeyı basaran anneler siz nasıl basardınız azar azar mı sureyı uzattınız yoksa 2 saat olunca pat dıe başlıo ağlamaya
90cc versem ıyıce doysun desem içmıo okadarınıda tavsıyelerınızı beklıorum ve tebrık edıorum basaranları ozellıkle uykularını saatlere göre ayarlyabılenlerı..benım kızım kolık olunca duzen kurmak cok güç

Ya kizlar bu konu milyon kez konusuldu farkindayim ama gogus uclarim berbat yarildi herkes halime aciyor ve asil problem surekli sagdigim icin biberona kanbosaliyor ne kullaniyim ne aliyim lutfen yardim.

Ya kizlar bu konu milyon kez konusuldu farkindayim ama gogus uclarim berbat yarildi herkes halime aciyor ve asil problem surekli sagdigim icin biberona kanbosaliyor ne kullaniyim ne aliyim lutfen yardim.

cnm bana e vıtamını kapsullerı ıyı gelmıstı patlatıp gogsune sur acık gez vevde en az yarım saat..lansınoh zeytonyagı okadar etkılı olmamıstı bende..bıde her sagmadan once lanolın kren surkı nemlı olsun

selam güzel anneler bir kaç gündür telefondan forumu takip ediyorum ama telden yazamadığım için bilgisayardan girdim bugün. cumartesi kontrolümüz vardı. doktora srularımın listesini yapıp gittim. öğrendiklerimi sizinlede paylaşayım istedim.

ilk önce gaz sorunu olan bebişler günde yarım çay bardağına kadar rezene çayı içebilirmiş. hem rezenenin gazı %50 azalttığı tespit edilmiş.

ayrıca mama ile beslenen annelerin mamadan sonra 2-3 çay kaşığı su vermesi iyi olur dedi doktor.

bebeklerin bu sıralar oral yolla öğrenmeye başladıklarını ve elini ağzına götürmesinin iyi olduğunu söyledi. bırakın yapsın dedi.

ayrıca 2,5 aylık olduğunda parlak renkleri özellikle kırmızıyı çok iyi gördüğünü söyledi.

birde aşıya götürmeden önce şakın ilaç verme dedi. çünkü aşıyla canlı organşzma veriliyor ateş olması çok normal, aşının etkisini kırmamalıymışık. ama bu konu beni çok tedirgin etti. Ateşten çok korkuyorum ben ya(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…