2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Tırnak kenarları sivri kalıyor azıcıkuzayınca çiziyor cnm bizim de öyle
Lifliyorum cnm ama bizim pullar dökülüp dökülüp geri geliyor. Zeytinyağı kullanmaya başladığımdan beri gitti pullar ama bacaklar hala pıtır pıtır.

bez: prima premium care
ıslak mendil: prima( uni baby kalmamıştı markette)
şampuan sebamed
pişik kremi : desitin
yüzünü pamuğu anne sütü ile ıslatıp siliyorum. şimdiden kızıma süt bakımı yapıyorum

şu an kadar hiç lif kullanmadım. yumuşak ağız bezlerini tavsiye ederim.

selam anneler bizde 21 mayıs doğumluyuz 2. aya yaklaştık benim sütüm fazla gelmiyor arada mamada veriyorum önce emzirip arkasından mama ilk ay doktor emdikten sonra 30 yda 45 cc mama ver demişti ama bazen sadece mama veriyorum sizler kaçlık veriyorsunuz tek mama verdiğinizde 60lık yada 90 lık veriyorum daha yiyecek gibi eşimde çok verme diyor bu bizim 2. bebiş oğlum 8 yaşında uzun aradan sonra herşeyi unutmuşum okadar zor geldiki rahata alıştıktan sonra gerçi oğlanın bi sıkıntısı yok allaha şükür

bnmde sertleşmiyordu ama 3 saate geçmemle sertleşmeye başlaması bir oldu bu arada ben humananın süt arttırıcı çayınada başladım iyi gibi şimdilik.

Benim kizim bazen oyle oluyo ki her yarim saatte bir emmek istiyor
Ozellikle uykuya dalamayip uyanmissa,meme vermezsem kiyameti kopariyor.
Ben de 3 saatte bir meme vermek istiyorum ama ne mumkun..nasil oyalarim bilemiyorum.

Bezrima
Islak mendil:unı baba
Pişik kremi: ad plus ve mustela
Losyon ve yüz kremi : mustela
Yağ : sebamed
Şampuan:sebamed

Hepsinden memnunum

Yazdiklarinizi okudum ve moral bukdum tesekkur ederim..bebek buyutmenin bu kadar zor oldugunu bilmiyordum,tabi bebekten bebege de fark olsa gerek..benim kizim ilk haftalarinda surekli emmek istiyordu oyle ki 7-8saat boynca kisa uyku araliklariyla emiyordu, sirf bu yuzden agladigim bile oldu..suan emme konusunu eskiye oranla biraz astik sayilir..suan da gunduz uykularinda problem yasiyoruz,aksam saatlerinde kolik aglamalar, feryat figan,..suan kizim 49 gunluk..daha kucuguz ama bi duzen tutturamamis olmak beni strese sokuyor..uykusuz kalmak gunu 4-5 saat uykuyla tamamlamak da ayri bir stres..kendimi butun bunlarin yakinda duzelecegine dair teselli ediyorum..bi sekilde Allahin izniyle buyuyecek diyorum..en guzeli dediginiz gibi olabildigince relax olmak..ve ani dusunup ona konsantre olmak..yarini dusunerek strese girmemek lazim..

dr mama verırsende 50 geçmesin dedi emdirip sonra veriyorum verceğim sıra

iki ayı dolu dolu geçtik 2.5 aylığız

alocum relax olmaya çalışıyorum ama bir yerde zemine çakılıyorum zaten kendimle alakalı hiç birşey yapamıyorum yaptıgım bir banyo şuan kendim üçüncü plandayım cocugum eşim ve ben kızımla ilgileniyorum eşimin yemeği üstü başı ıvır zıvırı zaten pert olmuş oluyorum bir yaptıgım kendime en huzurlu oldugum şey fırsat bulup banyo yapmak oluyor

gezmeye desen gitceğimiz yerler arabalı arabamız yok in bin in bin zehir oluyor
tam alıp kucağıma gezeceğim derken işe başlıcam çok rutin şuan hayatım sabah kahvaltı yatağımı tooplayıp kızımla ilgileniyorum saat 8 oldumu eşim bakıyor tabi ben yemekti sofraydı felan filan tek bakmak bazen yoruyor ama yinede çok çok şükür alla güç kuvvet yavrularımıza sağlık versin

bugunlerde gececek büyüyecekler

Benim kizim bazen oyle oluyo ki her yarim saatte bir emmek istiyor
Ozellikle uykuya dalamayip uyanmissa,meme vermezsem kiyameti kopariyor.
Ben de 3 saatte bir meme vermek istiyorum ama ne mumkun..nasil oyalarim bilemiyorum.

cnm ben emzikle oyalıyorum zaten gerçekten aç olunca emziği asla kabul etmiyor. Eğer doğru emerse (20dk-30dk gibi ve her iki göğüstende 10dk biri 10dk biri gibi mesela) gerçekten 3 saatte acıkıyorlar bende çok düşündüm doktordan gelince naısl olucak diye zorla sütümü tıkadım ağzına uzun süre emzirdim 3 saatte istemeye başladı. Ama kolik tarzı gaz sancısı ağlamalarına bende birşey yapamıyorum :)

Kızlar bnm oğlum uyumuyor yaaaaa bugün max 15 dk kadar uyudu. Uykusu var belli ama dalıp gidemiyor. 1 saat memede kaldı şimdi tam uyudu dedim yatağa koydum gözlerini açtı. Ne yapıcam ben ya

Bizimkide oyleydi bir ara bir haftadan fazla cektik humananin iyi geceler cayini verdik azda olsa ise yaradi.uykusuz olunca cok huysuz mizmiz oluyorlar annelerinide cok yipratiyorlar malesef ama hepsi geçici sabretmek lazim

Ya kizlar bu konu milyon kez konusuldu farkindayim ama gogus uclarim berbat yarildi herkes halime aciyor ve asil problem surekli sagdigim icin biberona kanbosaliyor ne kullaniyim ne aliyim lutfen yardim.

Natural nipple butter tek gecerim canım bende birçok şey denedim ama birtek bunun faydasını gördüm

Arkadaşlar herkes farklı birşey söylüyor.Geçen gün tvde bir doktor.göğsünüzü sonuna kadar emzirin çünkü ilkönce karbonhidrat ağırlıklı sonra protein ağırlıklı en son yağ ağırlıklı süt gelir.aynı anda 2 sini emzirirseniz yağı yeterince alamaz ve anne sütü daha kısa sürede azalır diyordu.bende tek göğüs emziriyorum.yalnız 3 saat kuralına uymuyorum.ne zaaman isterse veriyorum.bazen 4 saat bazen 2 oluyor.sonuçta her zaman ağladıgında da acıkmış olmuyor ama sonuçta kokumuzu alıyor ve göğüste güvende hissediyor kendini.o güvenede ihtiyacı var.
yani aslında söylenenlerin hiçbiri doğru değil.Doğru olan bebeklerimiz ve istekleri.bizde emre amade inekler=)
Eh zaman gelicek uykular ve yemeklerde düzene girecek umarım.rabbim yardımcımız olsun en çok psikolojik olarak...

kızlar benim oğlan acaip hareketlendi kollar bir yöne bacaklar hep havada asılı vaziyette kıpır kıpır

oyun halısı yada ikili egzersiz arkadaşı almak istiyorum tavsiyeleriniz varmı?
:26:

bu hoşuma gitti aslında ama hangisi kullanışlı olur oğlum sever bilemedim

Son düzenleme:
merhaba annelerr ve tatlı kuzularıı benim iş sıkıntım şimdiden başladı nasıl bırakıp gideceğimi düşünüyorum aranızda işe başlayan varmı varsa emzirme olayını nasıl yapıyorsunuz

Yalnız çok zor oluyor ama ya ben sıkıntı strese girince süt de azalıyor sanki

Hem de nasil zor oluyor canim anne olmak kolay değilmiş bosuna denmemis cennet annelerin ayaginin altindadir diye.bebek uyumayinca sende uyuyamiyorsun dinlenemiyorsun haliyle stres oluyorsun bu da sutu etkiliyor. Tek tavsiyem yatarak emzirmeyi dene biz bunun cok faydasini gorduk en azindan uzanmis oluyorsun ayrica bebek uyudugunda sen yanindan kalkabiliyorsun öbür türlü uykuya daldigi zaman yatagina koymaya kalktiginda uyaniyorlar en azindan bizim ki öyle

Canim bunu bende arastirdim en sonunda tiny love tekmele oyna oyun halisini aldim bizim sipanin ilgisinide cekti bir cok odul almis zaten tavsiye ederim

Çok dayanamadığım zamanlar ki sabah saatlerinde artık pilim bitmiş oluyor galiba yanıma alıyorum. Ama devamlı yatarak emzirilen çocuklarda ortakulak iltihabı çok oluyormuş bilginize olsun :)
Yanıma almaktan da uyurum nefesini keserim diye korkuyorum. Şöyle birazcık daha büyüseler sarılmayı kollamayı öğrenseler de öyle uyusak koyün koyuna ne güzel olurdu

Ben de bebeğimin ağlamalarından mızmızlıklarından yıldım ve birçok şey denemelerimden sonra bebeklerin bir türlü uyuymamalarının ve ağlamalarının nedeninin şayet gazı yoksa tamamaıyla karnının doymuyor olmasından kaynaklandığı kanısına vardım. Bunu nasıl denedim. Profesyonel bir pompa kiraladım ve sütümü sağıp biberonla vermeye başladım ayrıca biberon kadar sütüm olmadığı zamanlarda da sma gold mama verdim ve bu besinlerin ölçüsü de 150 cc oldu. Başka bebekleri bilemiyorum ama benimki tek öğünde 150 cc kadar yemezse doymuyor ben bu sonuca vardım. 150 cc besin bebeği 3 saat huzurlu tutabiliyor uykuya daldırabiliyor. Tabii aralarda yine emziriyorum ama beslenme ağırlığımız sağdığım anne sütü ve günde 1 veya 2 kez verdiğim sma gold mama üzerine. Bence sizler de bebeğinizin karnının tam doyup doymadığını sütünüzü sağarak ölçün. Sma gold mamanın kutusunda 2 aylık bebeklerin 4 saatte bir 150-180 cc aralığında mama alması gerektiğini yazıyor. Anne sütünün mamadan daha çabuk hazmedildiğini düşünürsek bebek emmekle 150 cc civarında anne sütü alamazsa yarı aç durumda oluyor. Ben 2 aylık araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım ve sonuçlar da bu tezimi doğruladı. Bebeklerimiz ortalama 6-7 kg arası oldu nedeyse elbetteki süt ihtiyaçları da kilosuyla orantılı olarak artıyor. İlk zamanlar tamam dedim ağlaması normal herkes 40 ı çıksın düzelecek dedi. Ama 40 ı çıkınca bebeğim daha da huysuz olamaya başladı uykuları azaldı hatta gündüz hiç uyumamaya başladı meğerse oymadığındaymış. Midesi tam dolunca öyle mışıl mışıl uykuya dalmaya başladı ki derin bir ohh be çektim. Koca bir biberon anne sütü bile 1,5 saatte hazmediliyormuş düşünün. Çocukların çoğ biberon kadar çekemediği için sık sık meme istiorlar. Bence sütünüzün bebeğinize yeterli olup olmadığını sağarak ölçün derim. Herkese kolay gelsin ne kadar zor olduğunu bilsem de ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…