- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.001
bubchen gecene civile gittim orda gördüm kremi çok iyi bademli felan ama ilk duydum ne bileyim hiç işim olmamıştı şimdiye kadar benim kızım tırnakların kesiyorum ama yinede çiziyor yanaklarını krem sürüyorum onu alacakım bilemedim
lifliyormusun bebeği ben lifliyorum pullukları gitti süngerle yıkamıyorum deri değişiyormuş kv demişti kabuklanıyor
selam kızlar arada gırıp yazdıklarınızı okuyorum ama yazma fırsatım olmuyor genelde gündüzleri uyuyarak geçiriyorumbenim kız 5 lere kadar oturuyor da oruc tutmuyorum ben sütüm azalır diye çünkü tek gögsümde bezeler çıktı doktorum süttendir dedi ama yine de meme usg istedi o gögsümden süt az geliyor. bu ay kilo alımı azalıırsa doktorum mamaya başlatıcak hiç aklıma gelmezdi yaşına kadar emzirmekdi niyetim ama kısmet artık bilemiyorum prensesim iyi çok şükür her gün onun yeni şeylerini keşfetmek beni acayip mutlu ediyor ama sanki eşimle aramız soğuk gibi yani beni anne modunda görüyor artık :44: gezmeler değişti eşimle aynı anda yataga bile girip uyuyammıyoruz o uyuyor ben kızla oturuyorum bazen koltukda uyuya kalıyorum ne bilim bu beni üzüyor çok paylaştığımız şeyler azaldı gün geçtikçe kızımız ikimizinde çoğu vaktini alıyor birbirimizze ayıracak vaktimiz kalmıyor :44: ne bilim öle yani bizim 3 ay olmamıza kaldı 12 ggüncük kocaman oldu kızım maşallah çok şükür rabbime ben size yatarken benim fınfığım yatagında kendi kendine ağucuklar yapıyor annesi dayanamaz onun agucuklarına hemen yanına gidip az sohbet edim kızımla öpüldünüzzzz
bnmde sertleşmiyordu ama 3 saate geçmemle sertleşmeye başlaması bir oldu bu arada ben humananın süt arttırıcı çayınada başladım iyi gibi şimdilik.
kızlar arada ben de takip ediyorum burayı. 15 mayıs doğumlu 2. kızım. ilki de 22 şubat 2011 yani 26 ay arayla doğdular. ilk kızım 9 aylık oluncaya kadar inanılmaz kolay bir bebekti. daha doğrusu ben ne kadar kolay bir bebek olduğunu anca ikincim olduktan sonra anladım:) sizin şimdi burda çok zorlandığınızı yetişemediğinizi filan okuyorum. ayyyynen ben de böyleydim diyorum ve o günlerime üzülüyorum. her türlü gereksiz ayrıntıya o kadar çok takılıyormuşum ki. bir de ağlasa aman ne var bişi mi olacak filan diye endişeden hayatı zindan ediyordum kendime. sürekli bi melankoli halindeydim. kızımın yanından ayrılmadım 7-24 hep birlikteydim hiç bir kimseye bırakmadım. eşimden başka kimseye bezini bile değiştirtmedim aşırı kendime bağladım filan filan:)
ama inanın peşpeşe 2. bir çocuğunuz olsa o kadar rahat büyütürsünüz ki. resmen 2. kızımı saldım kendi kendine büyüyor:)) hem de akşamları ağlayan ve süper gazlı bir bebek. gazını çok zor çıkardığımızdan hiç uzun bi uykusu yok. her bakımdan daha zor olmasına rağmen ben hiç endişelenmiyorum. biliyorum ki bütün bu dönemler geçici. kolik ağlamaları 3-4 ayda gececek. sonra dişler başliicak onlar da dönem dönem ve geçecek 2 yaşında çocuğun büyük ölçüde işi bitiyor zaten. şimdi babası alır da büyük kızımı dışarı çıkarlarsa filan ooohh diyorum. tek çocukla kaldım deyip bi mutlu bi mutlu kahvemi yapıyorum içiyorum:) küçük kızımla rahat rahat konuşuyorum seviyorum. zira büyük kızım hala çok kıskanıyor:)
neden bu kadar uzun uzun anlattım. hayatı zindan etmeyin kendinize diicem. aslında tahmininizden daha hızlı büyüdüklerini göreceksiniz. naçizane fikrim bu. rahat olun. bebişler stresi hemen hissediyorlar ve kendilerine alıyorlar. ha bir de şunu gördüm ilk 6 ayında bebeklerin hepsi birbirinden farklı oluyor sanki. kimisi çok ağlıyor kimisi çok uyuyor vs. ama sonra hepsi birbirine benzemeye başlıyor. hele 1 yaşından sonra 3 aşaa 5 yukarı hepsi aynı. düzen olarak yani:) lütfen rahat olun.
selam anneler bizde 21 mayıs doğumluyuz 2. aya yaklaştık benim sütüm fazla gelmiyor arada mamada veriyorum önce emzirip arkasından mama ilk ay doktor emdikten sonra 30 yda 45 cc mama ver demişti ama bazen sadece mama veriyorum sizler kaçlık veriyorsunuz tek mama verdiğinizde 60lık yada 90 lık veriyorum daha yiyecek gibi eşimde çok verme diyor bu bizim 2. bebiş oğlum 8 yaşında uzun aradan sonra herşeyi unutmuşum okadar zor geldiki rahata alıştıktan sonra gerçi oğlanın bi sıkıntısı yok allaha şükür
Benim kizim bazen oyle oluyo ki her yarim saatte bir emmek istiyor
Ozellikle uykuya dalamayip uyanmissa,meme vermezsem kiyameti kopariyor.
Ben de 3 saatte bir meme vermek istiyorum ama ne mumkun..nasil oyalarim bilemiyorum.
Kızlar bnm oğlum uyumuyor yaaaaabugün max 15 dk kadar uyudu. Uykusu var belli ama dalıp gidemiyor. 1 saat memede kaldı şimdi tam uyudu dedim yatağa koydum gözlerini açtı. Ne yapıcam ben ya
Ya kizlar bu konu milyon kez konusuldu farkindayim ama gogus uclarim berbat yarildi herkes halime aciyor ve asil problem surekli sagdigim icin biberona kanbosaliyor ne kullaniyim ne aliyim lutfen yardim.
Bizimkide oyleydi bir ara bir haftadan fazla cektik humananin iyi geceler cayini verdik azda olsa ise yaradi.uykusuz olunca cok huysuz mizmiz oluyorlar annelerinide cok yipratiyorlar malesef ama hepsi geçici sabretmek lazim
Yalnız çok zor oluyor ama ya ben sıkıntı strese girince süt de azalıyor sanki
kızlar benim oğlan acaip hareketlendi kollar bir yöne bacaklar hep havada asılı vaziyette kıpır kıpır
oyun halısı yada ikili egzersiz arkadaşı almak istiyorum tavsiyeleriniz varmı?:26:
bu hoşuma gitti aslında ama hangisi kullanışlı olur oğlum sever bilemedim
Eki Görüntüle 756723
Eki Görüntüle 756725
Hem de nasil zor oluyor canim anne olmak kolay değilmiş bosuna denmemis cennet annelerin ayaginin altindadir diye.bebek uyumayinca sende uyuyamiyorsun dinlenemiyorsun haliyle stres oluyorsun bu da sutu etkiliyor. Tek tavsiyem yatarak emzirmeyi dene biz bunun cok faydasini gorduk en azindan uzanmis oluyorsun ayrica bebek uyudugunda sen yanindan kalkabiliyorsun öbür türlü uykuya daldigi zaman yatagina koymaya kalktiginda uyaniyorlar en azindan bizim ki öyle
cnm ben emzikle oyalıyorum zaten gerçekten aç olunca emziği asla kabul etmiyor. Eğer doğru emerse (20dk-30dk gibi ve her iki göğüstende 10dk biri 10dk biri gibi mesela) gerçekten 3 saatte acıkıyorlar bende çok düşündüm doktordan gelince naısl olucak diye zorla sütümü tıkadım ağzına uzun süre emzirdim 3 saatte istemeye başladı. Ama kolik tarzı gaz sancısı ağlamalarına bende birşey yapamıyorum :)
Yalnız çok zor oluyor ama ya ben sıkıntı strese girince süt de azalıyor sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?