2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
slm kıslar herkeste bı kolık baslamıs ama sansılısını bukadar zaman rahat etmısınız bız 22 gunlukten buyana koliğiz
dun artık 2 de uyudu 1 gıbı artık baktık suusmuo arabayla gezdırdık o saatte yıneuyumadı..
esım cok sınırlenıo 4. tup bebek denemsınde zorla lede edılmıs bır bebek..buna ragmen adam mutlu olmuo
benı sucluo hatta ben cok ıstemısım bebeğim olsun dıe onun ıcın bu ımtıhanı vermıs allah daha neler neler bı yandan
bebeğim ağlıo o da bana bıyandan laf sayıo..sankı bebeğimın kolık olması benım sucummuş gibi..cok kırıldımm ıncındımm
kızım yıne aglıo bızım gunduzde kolğiz..
bende ıstersım doğal yolla hemen hamıle kalayım..esımden kaynaklı olmuodu cocuğumuz ve ben onun ıcın nelere katlandım..
bı kez olsun yuzune vurmadım sen ınfertilsin demedimm..kendısı kaçkez ısyan ettı ben sabrettım duayla namazla ıstedım..
ben ona demıorum bu coocuk senın ısyanların yuzunden boyle oldu diye..yıne yenıden sabredıorum..sonra gelıp özur dılıo
sen cok ıyı bır annesın kız saatlerce aglayınca sınırlenıp sana yuklenıorum dıyor...ınsan allajhtan gelen ımtıhana katlanıoda
kuldan gelen bu kırıcı sözlere dayanamıo..yoksa bılıorum kı bu gunlerde gececk kolık daım kalmayacak sonucta..
iişte boylee kıslarr siz gercekten cok ıyı durumdasınız ben 22.gunden berı cekıorum coocuk gazdan emedı mastıt oldum sütüm azaldı sonra tam yenıden artyıo derken hasta oldum bu defa ıyıvce azaldı serumlar yedim,şimdi emmek ıstemıo sagıp verıorum damla damla,ona bıle vakıt yok akşam gece mama verıorum bıtıo sütüm ..rabbım daha buyuy dert vermesın
bakın bu durumu benım esım gıbı karsılayan esler de var...kolay gelsın herkese..

Son düzenleme:

mrb cnm..bizim miniğimiz de tüp bebek. eşinin dediklerine üzülmen normal tabi. karşılıklı isteyerek zor yollardan geçerek,en çok biz kadınlar zorlanarak kucağımıza aldık bebişlerimizi. tabiki kolik olması senin benim suçum değil. onun da elinden birşey gelmediği için sana kızıyordur.babaların da içi gitmezmi onlar ağladığında. bebeğin için sen üzülmemeye çalış daha sakin olmaya çalış.biz huzursuz olduğumuzda bebişler de huzursuzlanıyor. En yakın zamanda ggeçer ağlamaları inş.
Bizde bugün 2. ay aşılarımızı olduk. çok ağladı yavrum. dr ateşi 38 olursa calpol verdi. şimdi uyuyor kuzum. inş ateşi yükselmez. Herkese bebişiyle sağlıklı günler...

Biz de yarın olacağız aşıları çok korkuyorum inşallah ateşlenmez bebeklerimiz.

tesekkur ederım cnm msjın ıcın elbette oda cok uzuluo,bı sevemdık cocugu sureklı aglıo
sadece susturmaya calısıoruz dıyor..oda cok uzuluo ama cocuğun kolık atagıgelmısken ve zaten fızızksel ve ruhsal olarak
çöktugun bı anda bır de suclanmak ,sureco dahada cekılmez hale getırıo..bugun 71 gunluk olduk..
zaten sahıp olmaya calıstıgımız o 4 yıl 4 tup asılamalr takıpler okadar yordu ki..rısklı bır gebelık ve ustune kolık
tam bir kokteyl olduama ben ınanıorumkı gececk..hepsı ust uste geldı ama güneşin bu karanlık gunleerın ardından doğması yakındır..sadece yazıp dökmek ıstedım içimi iyigeldı
bu arada beım eşim doktor bız aşıya gıtmeden verdık calpol ve 6 satte bır ıkı kezdaha verdık cnm atesının cıkmasını beklemdık
ama ölctuk ara ara cıkmadı ateşi ama huzursuz oldu bıraz ertesı gune daha ıyı oluolar merak etme..

Son düzenleme:
Biz de bugün 2. ay aşılarımızı yaptırdık, şimdi uyuyor ama huzursuz kaşlarını çatmış öyle uyuyor, benim de çok uykum var ama yatamıyorum arada uykusunda ağlıyor gidip ayılmadan sallıyorum, babası da işten erken geldi uykum var dedi gitti yattı, babalık böyle bşey sanırım o arada oğlum çok ağladı yattığı yerden bağırıyor ne oldu diye ne olacak ağlıyor dedim
hemşire ateşi çıkabilir ateş üşürücü verirsiniz demişti çıkmaz inş.

Kızlar bebişlerin şaşı bakma olayı ne zaman geçiyor ? Bu arada göz rengi degisen var mı ?

3 aydan sonra yavaş yavaş azalır dedi Dr bize 1 yaşından sonra devam ediyorsa muayene şart. Bizimki değişmeye başladı artık gittikçe kahverengileşiyor kısım kısım. 6 ayda tam belli olur rengi diyorlar.

ızlar bugün 3. gün ve biraz önce Allaha şükür kaka yaptı oğlum bir bez dolusu yine altın sarısı ama biraz daha kıvamlı ama zaten yavaş yavaş kıvamlı olması lazımmış belkide ondan yapamıyordu Allah tan çok zorlanmadı bu arada bizde 35 günlükten beri kolik bebeğiz akşamları kesintisiz ağlamamız var eşim evde olursa 5 dk gezdirip bu anne istiyor diyip yapıştırır kucağıma ama hep şükrediyorum çok zor oldu bebeğim 5. senemizde ve çektiğim onca rezilliklerden sonra yani dr gidip gelerek kan pıhtışlaşmam olduğunu öğrendik 10 ay boyunca hergün iğne oldum sezeryanla doğum yaptım annem sadece 6 gün kaldı yanımda kv de 6 gün kaldı ama hiçbir yardımı olmadı oğluna yemek yaptı akşamları sadece o haldeyken çok zorlanıyordum dikişlerimi zorladım sonra oğlumun gazı başladı tam gaz işini halledicez derken kolik ağlamaları başladı geceleri arabalarda gezmeye başladık şimdi kabız olduk ama çok şükür 3 gündür gündüzleri uyuyor ve aguluyor konuşuyor benimle dünyalar benim oluyor mis gibi kokuyor tekrar içime sokasım geliyor çok seviliyormuş evlat bir başkaymış

ah bu babalar diyip baslayayim yazmaya uzuuun zaman oldu giremedim. 14 mayis da Tarik imi kucagima aldim sukur tabi riskli gebeliğin dogumuda riskli oldu neyse hatırlamak istemiyorum. olanda hayir vardir. bizim babamizda gece uykulari azalinca cilgina dondu birde ramazan yaramadi babamiza Tarik in butun bakimi bana kaldi neyse bir yil öncesini dusununce sukur evladimiz kucagimizda.
birde dua edin arkadaşlar bizim daha dogmadan ogrendigimiz bir problemimiz vardi Ayaklarimiz carpikti sukur tedavisi olan birsey.her iki ayagimizda haftalik degismek uzere iki ay alcidaydi. oğlumun ayaklari 8 günlükken alcilanmaya basladi beni oyle uzduku hamileliğimde cektigim acilarin hepsi viz geldi.evlat baskaymis gecen cuma kucuk bir operasyon oldu narkoz aldi simdi hic cikmamak uzere iki ayagimiz alcida kalacak tam 1 ay sonrada ortez diye ozel bir ayakkabı giycez uzun bir tedavi.ah annem opmeye kiyamadigim oğlum. tabi butun bunlari burada ifade edebiliyorum nedense guclu gözükmek zorundaymisim gibi hissediyorum kendimi ama buraya yazmaya baslayinca anladim ne kadarda coooook uzuldugumu.aman neyse arkadaşlar iyi olcak oğlum inslh su Ramazan ayi hürmetine. benim lohusalık patlamasi yeni oldu galiba.. bu yüzden cok sik gelemiyorum
hepinize bebislerle saglikli huzurlu günler olsun

Bu sasi bakma olayi esimle benim canimi cok sikiyodu normal olmasina sevindim.bu arada kizlar benim oglumda 2 ay 10 gunluk dogdugu gunden beri gunduz hic uyumuyodu 2 gundurde surekli uyumak istiyo ve uyuyo hasta degil atesi yok ama gece gunduz uyuyo normal mi ki var mi boyle 1 sey yasiyan

smone nerdeyse ayni anda yazmisimiz evlat baskaymis diye.galiba bizim gibi zor caba ve sabir sonucu bulanlar daha farkli goruyor evlatlarini. Rabbim bizi onlarla onlari bizle imtihan etmesin. ah kayinvalide demeyin bana gene yapti yapacagini hem gelmedi kac yil sonra torunu olmuş ayaklari böyle buna rağmen gelmedi. bebek mevludumuze bile gelmedi omur boyu unutmuycam ben bunu hak edecek gelinlik yapsaymisim keşke ilk torunun gel gor demiştim bide. gelmemesi yetmiyormuş gibi akilsiz esimide kullanip çenesi hic durmadi ben onada esimede hakkimi helal etmiyorum ne lohusaligimi ne sevincimi ne uzuntumu yasattilar bana. ben gelmediğini takmıyorum ama aptal esim bunu dert edip benim ailemin yoğun ilgisini kiskanip demediğini yapmadigini birakmadi. nerde kalmis benim oyle zor bir hamilelik geçirdiğim doğum yaptigim 2. gun hersey bitti.Annem tam 1 ay kaldi yanimda esimin atarlarini ceke ceke tabi insanin anasi neyse evladida o. o anadan bu çocuk iste. tabi sonra ozur diledi falan ama bendende gel gor o vakit beni cok kirdi. anasina yalvar yakar bilet aldi getirtecek. duşunun torun görmeye davetle geliyor hemde biletinide biz aliyoruz Allah bilir takacagi altinida esim almistir. tabi annesi cok emek verdi benim hamileliğimde ve doğumumda esimin teşekkür etmesi sart. bu adam ne zaman görecek gerçekleri. Rabbim okadinin serrinden beni muhafaza etsin

bizimkiside uykucu bir bebek genelde ama bazı dönemlerde daha çok uyuyor büyüme atakları oluyor arada normal çok acıkır çok uyurlarmış:) hiiçç ellemeyin uyusun sonrasında yeni birşeyler öğrenmiş oluyorlar internette bu konuyla ilgili birçok yazı var "büyüme atakları" gnelde 3.,6. hafta, 3. ay deniyor ama her bebekte gelişime göre ayrı dönemlerde oluyormuş.

herkes kocalardan şıkayetçiymiş ıyı oldu dertleştık kızlar
zora hiç gelemıolar allh onun ıcın anneliği bız kadınlara vermiş ben eeşimin bu hallerıne hiç alışık degılım
sarılömadan uyuömayan sefkat dolu adam kızımın kolık cığlıkları baslayınca onada gelıo krizler
takmamaya calısıorum gececek bu gunlerr unutcaz hepsını,kızımın kokusu herseye bedel
ben kendıme yaptım kızımı zaten ,bsabasının cvanı cok tatlı bılıodum
neuyse bınbır özur yazır ettı umarım tekrarlamaz
KUZUMKUZU cnm sende cok sıkıntılar yasamıssın,ınan gercektan evlat konusu bızım ımtıhanımız dılerımkı bu kolıkle son bulsun
hem oncesı hem gebeliği hem sonrası sıkıntılı olmus benım gibi..ama gececek uzulme..canları sag olsun da herseyın bı caresı bulunur elbet..nısan topiğinde bır anne bebeğini kaybttı..çok uzuldum onun ıcın yerıne bıle koyamadım kendımı..bızımkıler dert mı onun yanıunda dedımm..allh sabır versın annesıne..sen de güçlü ol bebeğin için caresız değil ya cok şukur gelır gecer allhın ıznıylee

Rabbim sabır versin size oğlunuza da çok zor. Ama hayırlısı ile hepsi gelip geçecek inş

cnm bende kullandım ığne 9 ay boyuncahatta dedımkı o iğnelerdenmı kolık oldu cocuk naptı..cunku kullandıgını bıldığım
butun arkadaslarımın bebeklerı kolık nerdeyse..algıları acıkoluomus daha zekı oluolarmış kolık bebeler tek tesellım o

Herkese merhabalar :) topiği hamileliğimden beri takip ediyodum ama iş yoğunluğu vs derken hiç yazma fırsatım olmadı.13 mayısta ikinci kızım oldu. kolik konusunu ve eski hayatımıza ne zaman dönebiliriz diyenleri görünce yazmak istedim.büyük kızımda yaklaşık 3 haftalıkken başladı ve 4.5 ay bitene kadar devam etti. Hayat bi daha normale dönmez sanıyodum ama dönüyo ve 3.5 yıl gibi kısa bir zaman sonra bile dönüp baktığınızda keyifle bahsettiğiniz zamanlar bile oluyor.saç kurutma makineleri,cdler su sesi,gaz ilaçları,gece acile gitmeleri bile gülümseyerek "gecenin 12sinde nasıl arabayla tur atmıştık" diye anımsayabiliyorsunuz. Bizim en iyi çözümümüz araba turları olmuştu.bunun yanında annenin stresi de çok etkiliyor kolik sancılarını.tabi bir kere başlayınca çıkmaza giriyor ve tam bir kısır döngü...annenin stresi arttıkça sancı da artıyor.en azından benim için öyle oldu. Bebeğe yalnız bakma konusunda da söyleyeceğim bir iki şey var aslında. Kabul ediyorum hem ev işine hem çocuğa yetişmek sınırları zorluyor ama özellikle tek çocukken tek başına bakmak çok daha keyifli.her şeyi müdahalesiz tek başıma keşfetmek tarifsiz bir mutluluktu benim için.ev me kadar kalabalık olursa o kadar zor oluyodu ve lohusa depresyonu varmış gerçekten dedim ve dedirttim :)ne zaman ev boşaldı çocuk büyütmenin keyfine vardım :) uyku düzeni için de çok acele etmedim,6.aydan sonra oturdu gerçi hala yaz tatillerinden ve hastalıklardan sonra değişebiliyor.
Eşlerle de düzeliyor zamanla. Beklentinizi yüksek tutmayın ve sonradan telafisi zor şeyler söylemeyin yeter.eşim ikinci çocuğu çok istemesine rağmen hamilelik sürecinde çok da yanımda değildi ama hiç kırılmadım bile.
Her şey çok hızlı olup bitiyor.bir bakmışsınız birinci yaş günü hazırlıkları konuşuluyor topikte.yeter ki sevdiklerimizin ve başta çocuklarımızın sağlığı iyi olsun.çok gevezelik ettim😔umarım sıkmamışımdır

slm kızlar 70 gunluk kızım var bugun kalca ultrasonu cekıldı ıyı cıktı cok şükür dr rota asını söyledı zehırlı ıhsal için arastırdım genelde olumlu ve olumsuz acıklamalar var sızce ne yapmalıyım bıde bu ası ıshale yakalanmasını engellemı sadece şiddetı azaltıyomuşşş

Canım rota virüs denen mikropçuk kanlı ishal yapıp Allah korusun ölüme sebebiyet verebilir. Yani aşıyı yatırdığımızda bu virüs bebeğimizi etkilerse hafif atlatmasını sağlayacak. Ama bebeklerimiz yine başka sebeplerden ishal olacak bu aşının onlarla alakası yok yani.

kızlar bebeğinizin kilo ve boyu nasıl bugün tam 2 ay 7 günlük kilo 4.900 boyu 58 cm çıktı bu ay 7 cm uzamış oğlum kiloda iyi dedi dr tabi biz 2.660 doğduk ufaklıktı biraz sizlerin nasıl açıkçası zaten kilolu bir bebek olsun istemiyorum ama sağlıklı olması en önemlisi ayda 1 kilo alıyor oğlum

Ayda bir kg gayet normal biz 3.300 doğduk 3kg düştük su anda 77 günlük olduk bır hafta önce 5.200 tartıldı
Evet tek basına bakma olayına ve her gunü keşfetmeye gönülden katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…