- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.021
kızlar benim oğlan acaip hareketlendi kollar bir yöne bacaklar hep havada asılı vaziyette kıpır kıpır
oyun halısı yada ikili egzersiz arkadaşı almak istiyorum tavsiyeleriniz varmı?:26:
bu hoşuma gitti aslında ama hangisi kullanışlı olur oğlum sever bilemedim
Eki Görüntüle 756723
Eki Görüntüle 756725
Çok dayanamadığım zamanlar ki sabah saatlerinde artık pilim bitmiş oluyor galiba yanıma alıyorum. Ama devamlı yatarak emzirilen çocuklarda ortakulak iltihabı çok oluyormuş bilginize olsun :)
Yanıma almaktan da uyurum nefesini keserim diye korkuyorum. Şöyle birazcık daha büyüseler sarılmayı kollamayı öğrenseler de öyle uyusak koyün koyuna ne güzel olurdu
Camim bu krrmi nerden tin edebolirim?Natural nipple butter tek gecerim canım bende birçok şey denedim ama birtek bunun faydasını gördüm
merhaba annelerr ve tatlı kuzularıı benim iş sıkıntım şimdiden başladı nasıl bırakıp gideceğimi düşünüyorum aranızda işe başlayan varmı varsa emzirme olayını nasıl yapıyorsunuz
benım kelebek az kucaga alıyorum hemen kafasını saga sola heyecan yapıyor Acıyor agzını doymuş olsa bile hepppp aranıyor yaa ama verıncede kusuyor
Camim bu krrmi nerden tin edebolirim?
Ben 35 gun sonra çalışmya baslayacagim sutumu sagarak biberonla vermeye devam edeceğim-ki zaten su amda da boyle yapiyorum- sen ne zaman basliyorsun calismaya?
Camim bu krrmi nerden tin edebolirim?
Ben 35 gun sonra çalışmya baslayacagim sutumu sagarak biberonla vermeye devam edeceğim-ki zaten su amda da boyle yapiyorum- sen ne zaman basliyorsun calismaya?
Ben de bebeğimin ağlamalarından mızmızlıklarından yıldım ve birçok şey denemelerimden sonra bebeklerin bir türlü uyuymamalarının ve ağlamalarının nedeninin şayet gazı yoksa tamamaıyla karnının doymuyor olmasından kaynaklandığı kanısına vardım. Bunu nasıl denedim. Profesyonel bir pompa kiraladım ve sütümü sağıp biberonla vermeye başladım ayrıca biberon kadar sütüm olmadığı zamanlarda da sma gold mama verdim ve bu besinlerin ölçüsü de 150 cc oldu. Başka bebekleri bilemiyorum ama benimki tek öğünde 150 cc kadar yemezse doymuyor ben bu sonuca vardım. 150 cc besin bebeği 3 saat huzurlu tutabiliyor uykuya daldırabiliyor. Tabii aralarda yine emziriyorum ama beslenme ağırlığımız sağdığım anne sütü ve günde 1 veya 2 kez verdiğim sma gold mama üzerine. Bence sizler de bebeğinizin karnının tam doyup doymadığını sütünüzü sağarak ölçün. Sma gold mamanın kutusunda 2 aylık bebeklerin 4 saatte bir 150-180 cc aralığında mama alması gerektiğini yazıyor. Anne sütünün mamadan daha çabuk hazmedildiğini düşünürsek bebek emmekle 150 cc civarında anne sütü alamazsa yarı aç durumda oluyor. Ben 2 aylık araştırmalarım sonucu bu kanıya vardım ve sonuçlar da bu tezimi doğruladı. Bebeklerimiz ortalama 6-7 kg arası oldu nedeyse elbetteki süt ihtiyaçları da kilosuyla orantılı olarak artıyor. İlk zamanlar tamam dedim ağlaması normal herkes 40 ı çıksın düzelecek dedi. Ama 40 ı çıkınca bebeğim daha da huysuz olamaya başladı uykuları azaldı hatta gündüz hiç uyumamaya başladı meğerse oymadığındaymış. Midesi tam dolunca öyle mışıl mışıl uykuya dalmaya başladı ki derin bir ohh be çektim. Koca bir biberon anne sütü bile 1,5 saatte hazmediliyormuş düşünün. Çocukların çoğ biberon kadar çekemediği için sık sık meme istiorlar. Bence sütünüzün bebeğinize yeterli olup olmadığını sağarak ölçün derim. Herkese kolay gelsin ne kadar zor olduğunu bilsem de ..
Evet haklısın cnm doymayınca huysuz oluyorlar çok şkür bizim böyle bir sorunumuz olmadı (sütümü sağdığım için ne kadar aldığını biliyorum)sorun keşke bu olsaydı sorunumuz en azından emmesini artıttırır yada mama takviye yapardım ama bizim 24 saat içerisinde sadece 20:30 ve 22 saatleri arası problemimiz var kolik gibi ama deil her gün aynı saatlerde ağlıyor durdurulamaz bir ağlama, sonrasında mideden gazını çıkarıyor tabi 2 saat kucakta sıvazlıyoruz ve bu sorunumuz 2 ayımız bitti yeni başladı doktor midesinin çok hassas olduğunu söyledi. gazını ne kadar alırsam alıyım hızlı emdiği için çok fazla hava yutuyor gün iiçinde hep birikiyor ve akşam saatlerinde patlama yaşıyoruz maalesef, o saatlerden birini yeni bitirdik Allah sabır versin kolikli ailelere çok zor gerçekten, insanın içi gidiyor bebeğini öyle görünce.
Aynen canım yaaa, benimkiside okadar uysal bir bebekti ki ama 2,5 aylikken aksam uzeri nedensiz aglamaya basladi, oyle mizmizlanma Falan degil hele dun bogazi yirtilircasina bagirarak agladi, mumkun degil cevrenin farkina varmiyor, gormuyor, duymuyor oyle bir aglama. Bugunde aksam basladi ama en basindan cok sakin davrandim ve uykusunu kacirmamaya calisarak daha hafif atlattim cok sukur. Bu nedir yaaa 2,5 aylik kolik mi olur? Bu arada sunetini yaptirdim, gercekten rahat oldu, yaptirirken cok agladi orasi biraz zordu ama ertesi gun aci Falan cekmedi sunetten dolayi, yaptirmak isteyenlere Tavsiye ederim ileride daha zor cunku. Ilginen olursa diye yaziyorum goztepe medikalparka yaptirdim, fiyat 600 tl.
Evet bizimkiside morarana kadar ağlıyoraynı bizimkisini anlatmışsın. Tek tesellim 3. hafta başlamamış olması genelde o haftalarda başlarmış en azından daha az çekicez inşallah, en kötü 4. ay bitiyormuş.
Senin ne zaman basladi canim?
Ya kızlar oğlum 2 gündür kaka yapmıyor çokmüzülüyorum hatta uzun zamandır yapamıyordu ben hergün kulak çubuğuyla uyararak yaptırıyordum poposunu ama alışır diye yaptırmak istemedim artık yarın 3. gün olacak neden yapamıyor çok kafaya taktım anne sütü artı günde 3 defa 660 ml mama veriyorum mamadan sonra her ihtimale karşı 2 çay kaşığı su veriyorum bugün zeytinyağı içirdim ama çok rahatsız oldu durmadan öksürdü yutkunum durdu kuzum
Bir hafta oldu 8. haftasında başladı hiç aksatmadan aynı saatte ağlıyor 8 hafta boyunca o kadar uysaldıki anlatamam, ilk haftalarda bile 5 saat deliksiz uyuduğunu biliyoruz, sadece meme istediğinde ağlardı yatağına koyduğumda kendi uyurdu nazara geldik galiba:)
Benim kızımda 2 günde bir yapıyodu 3. güne geliyordu hatta doktor 4 günü geçmediğimiz sürece hiçbir sorun yok demişti gerçektende hiçbir problem olmadı sonra yine hergün yapmaya devam etti ben hiç müdehale etmedim. Su alımı gereksiz cnm anne sütünün %80i zaten su, kaygılanma düzene girecektir bence.
İyi geceler kızlar, şöyle bir yazılanları okudum geçmişe dönük, herkesin bebeği agu gibi bir takım sesler çıkarmaya başlamış sanırım. Fakat benim bebeğimden daha hiç böyle sesler işitmedim. Şuan da 2,5 aylık. Sadece bazen sesli bazen sessiz gülücükler atıyo o kadar. Merak ettim bu durum normal midir acaba?
aynen bugun pek huysuz uykudan ağlıyor ama uyumuyor ütün gün kucağıda isteimyor üstümü bile değiştiremedim ağlıyor keyfi yok şu saat anca uyudu kuş uykusu şimdi mıkıldanır
Ben uykusuzlugun illa tam doymadigi icin kaynaklanan durum oldugunu sanmıyorum açıkçası. Benimde bebeğim uyumAdigi zaman herkes actir dedi mama verdik takviye yine uyumadi bence her bebekte illa birsey oluyor kimi emzik almiyor bizimki gibi kimi uykusuz kimi gazli zamanla herseyin rayina oturduguna inanıyorum
Aynen yaaa benımkıde kendi uyurdu, gazini bile aglamadan degisik sesler cikartarak cikarirdi, sadece emmek icin mizmizlanirdi onda bile siddetli aglamazdi, demekki buyurken buda olabiliyor,, bak ayni zamanlarda olmuslar hemen hemen belkide gelisimi icin gereklidir. Yinede acayip korkuyorum aglar susturamam caresiz kalirim diye, umarim cok uzun surmez. Birsey sorucam simdi aklima geldiii, duzen degisikligi Falan yaptiniz mi gezme, disari cikma, misafir agarlama olabilir, acaba ondan mi, biz sadece hafta sonu cikiyoruz.
Aynen canım yaaa, benimkiside okadar uysal bir bebekti ki ama 2,5 aylikken aksam uzeri nedensiz aglamaya basladi, oyle mizmizlanma Falan degil hele dun bogazi yirtilircasina bagirarak agladi, mumkun degil cevrenin farkina varmiyor, gormuyor, duymuyor oyle bir aglama. Bugunde aksam basladi ama en basindan cok sakin davrandim ve uykusunu kacirmamaya calisarak daha hafif atlattim cok sukur. Bu nedir yaaa 2,5 aylik kolik mi olur? Bu arada sunetini yaptirdim, gercekten rahat oldu, yaptirirken cok agladi orasi biraz zordu ama ertesi gun aci Falan cekmedi sunetten dolayi, yaptirmak isteyenlere Tavsiye ederim ileride daha zor cunku. Ilginen olursa diye yaziyorum goztepe medikalparka yaptirdim, fiyat 600 tl.
Evet bizimkiside morarana kadar ağlıyoraynı bizimkisini anlatmışsın. Tek tesellim 3. hafta başlamamış olması genelde o haftalarda başlarmış en azından daha az çekicez inşallah, en kötü 4. ay bitiyormuş.
Aynen yaaa benımkıde kendi uyurdu, gazini bile aglamadan degisik sesler cikartarak cikarirdi, sadece emmek icin mizmizlanirdi onda bile siddetli aglamazdi, demekki buyurken buda olabiliyor,, bak ayni zamanlarda olmuslar hemen hemen belkide gelisimi icin gereklidir. Yinede acayip korkuyorum aglar susturamam caresiz kalirim diye, umarim cok uzun surmez. Birsey sorucam simdi aklima geldiii, duzen degisikligi Falan yaptiniz mi gezme, disari cikma, misafir agarlama olabilir, acaba ondan mi, biz sadece hafta sonu cikiyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?