2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

Bunlar için biraz erken sanki. Ancak 4 aylık olunca bunlarla oynayabilirler el ile kavrama olayları o zaman gelişiyor büyük oğlumdan biliyorum.

Zaten her zaman demiyorum yoruldugun zor zamanlarda cok iyi geliyor. Orta kulak iltihabı yol acan risk faktörlerinden biri ama illa olacak diye birşey yok. İnşallah o gunlerde gelecek sonra başka dertleri baslayacak hayatimiz onlara endeksli artik:))

Ben uykusuzlugun illa tam doymadigi icin kaynaklanan durum oldugunu sanmıyorum açıkçası. Benimde bebeğim uyumAdigi zaman herkes actir dedi mama verdik takviye yine uyumadi bence her bebekte illa birsey oluyor kimi emzik almiyor bizimki gibi kimi uykusuz kimi gazli zamanla herseyin rayina oturduguna inanıyorum

Natural nipple butter tek gecerim canım bende birçok şey denedim ama birtek bunun faydasını gördüm
Camim bu krrmi nerden tin edebolirim?

Ben 35 gun sonra çalışmya baslayacagim sutumu sagarak biberonla vermeye devam edeceğim-ki zaten su amda da boyle yapiyorum- sen ne zaman basliyorsun calismaya?

Ben 35 gun sonra çalışmya baslayacagim sutumu sagarak biberonla vermeye devam edeceğim-ki zaten su amda da boyle yapiyorum- sen ne zaman basliyorsun calismaya?

Canim internet ve eczanelerde var. Biz baska bir krem alirken eczaci bunu onerdi esantiyon verdi bile yetti bana

maalesef 22 ağustosta bende lansınoh çift pompalısından aldım elektronik ama bizimkide biberon almıyo şimdilik napacaz bilmiyorum

Evet haklısın cnm doymayınca huysuz oluyorlar çok şkür bizim böyle bir sorunumuz olmadı (sütümü sağdığım için ne kadar aldığını biliyorum)sorun keşke bu olsaydı sorunumuz en azından emmesini artıttırır yada mama takviye yapardım ama bizim 24 saat içerisinde sadece 20:30 ve 22 saatleri arası problemimiz var kolik gibi ama deil her gün aynı saatlerde ağlıyor durdurulamaz bir ağlama, sonrasında mideden gazını çıkarıyor tabi 2 saat kucakta sıvazlıyoruz ve bu sorunumuz 2 ayımız bitti yeni başladı doktor midesinin çok hassas olduğunu söyledi. gazını ne kadar alırsam alıyım hızlı emdiği için çok fazla hava yutuyor gün iiçinde hep birikiyor ve akşam saatlerinde patlama yaşıyoruz maalesef, o saatlerden birini yeni bitirdik Allah sabır versin kolikli ailelere çok zor gerçekten, insanın içi gidiyor bebeğini öyle görünce.

Aynen canım yaaa, benimkiside okadar uysal bir bebekti ki ama 2,5 aylikken aksam uzeri nedensiz aglamaya basladi, oyle mizmizlanma Falan degil hele dun bogazi yirtilircasina bagirarak agladi, mumkun degil cevrenin farkina varmiyor, gormuyor, duymuyor oyle bir aglama. Bugunde aksam basladi ama en basindan cok sakin davrandim ve uykusunu kacirmamaya calisarak daha hafif atlattim cok sukur. Bu nedir yaaa 2,5 aylik kolik mi olur? Bu arada sunetini yaptirdim, gercekten rahat oldu, yaptirirken cok agladi orasi biraz zordu ama ertesi gun aci Falan cekmedi sunetten dolayi, yaptirmak isteyenlere Tavsiye ederim ileride daha zor cunku. Ilginen olursa diye yaziyorum goztepe medikalparka yaptirdim, fiyat 600 tl.

Evet bizimkiside morarana kadar ağlıyor aynı bizimkisini anlatmışsın. Tek tesellim 3. hafta başlamamış olması genelde o haftalarda başlarmış en azından daha az çekicez inşallah, en kötü 4. ay bitiyormuş.

Ya kızlar oğlum 2 gündür kaka yapmıyor çokmüzülüyorum hatta uzun zamandır yapamıyordu ben hergün kulak çubuğuyla uyararak yaptırıyordum poposunu ama alışır diye yaptırmak istemedim artık yarın 3. gün olacak neden yapamıyor çok kafaya taktım anne sütü artı günde 3 defa 660 ml mama veriyorum mamadan sonra her ihtimale karşı 2 çay kaşığı su veriyorum bugün zeytinyağı içirdim ama çok rahatsız oldu durmadan öksürdü yutkunum durdu kuzum

Senin ne zaman basladi canim?

Bir hafta oldu 8. haftasında başladı hiç aksatmadan aynı saatte ağlıyor 8 hafta boyunca o kadar uysaldıki anlatamam, ilk haftalarda bile 5 saat deliksiz uyuduğunu biliyoruz, sadece meme istediğinde ağlardı yatağına koyduğumda kendi uyurdu nazara geldik galiba:)

Benim kızımda 2 günde bir yapıyodu 3. güne geliyordu hatta doktor 4 günü geçmediğimiz sürece hiçbir sorun yok demişti gerçektende hiçbir problem olmadı sonra yine hergün yapmaya devam etti ben hiç müdehale etmedim. Su alımı gereksiz cnm anne sütünün %80i zaten su, kaygılanma düzene girecektir bence.

merhaba kızlar benim kızımda katılana kadar ağlıyor ara ara... daha fazlaydıda şu 1 2 haftadır azaldı. ama bugün 4 ten 11 e kadar mızırdadı ve uyumadı... en sonunda dayanamadım soktum musluğun altına ılık suda bi yıkadım, şimdi uyuyo neden ağlıyo hala çözmüş değiliz karnı tok gazı çıkarıldı altı temiz??? bu mayıs bebekleri kesinlikte sorunlu ben bunu anladım. ilk kızım aralık 2010 doğumlu melek gibiymiş kuzucum :)))

Aynen yaaa benımkıde kendi uyurdu, gazini bile aglamadan degisik sesler cikartarak cikarirdi, sadece emmek icin mizmizlanirdi onda bile siddetli aglamazdi, demekki buyurken buda olabiliyor,, bak ayni zamanlarda olmuslar hemen hemen belkide gelisimi icin gereklidir. Yinede acayip korkuyorum aglar susturamam caresiz kalirim diye, umarim cok uzun surmez. Birsey sorucam simdi aklima geldiii, duzen degisikligi Falan yaptiniz mi gezme, disari cikma, misafir agarlama olabilir, acaba ondan mi, biz sadece hafta sonu cikiyoruz.

İyi geceler kızlar, şöyle bir yazılanları okudum geçmişe dönük, herkesin bebeği agu gibi bir takım sesler çıkarmaya başlamış sanırım. Fakat benim bebeğimden daha hiç böyle sesler işitmedim. Şuan da 2,5 aylık. Sadece bazen sesli bazen sessiz gülücükler atıyo o kadar. Merak ettim bu durum normal midir acaba?

Canım her bebeğin gelişimi farklı bizde 2 ay 1 haftalık oldu daha 2 aylık olmamıştı ilk agu dediğinde şimdi resmen konuşuyor sen konuş onunla sık sık belki aguluyordur sen farketmemiş olabilirmisin acele etme herşeyin vakti var

aynen bugun pek huysuz uykudan ağlıyor ama uyumuyor ütün gün kucağıda isteimyor üstümü bile değiştiremedim ağlıyor keyfi yok şu saat anca uyudu kuş uykusu şimdi mıkıldanır

Canım bi iç giysini (ben atletimi koyuyorum) yatırdığında bebeğin başının yanına koy kokunda uyusun. Deneme yanılma yöntemi ne duyarsam deniyorum. Ya tutarsa :)

Aynen kilo alımı iyi bir bebekse mama vermenin anlamı yok. Mama tokluk hissi verip uyutuyor evet anne sütünden hazmı daha geç olduğu için de daha çok uyuyor bebek.

ya açıkçası biz komple düzenini değiştirdikten sonra oldu ama doktor alakası yok dedi:S çocuğu saatli sistemli beslemeye başladım gaz sorunu nedeniyle belki alışmaya çalşıyordur. Yada banyo saati falan şaştı hep iftardan dolayı bilmiyorumki bunlar etkilermi. Ama gün içinde hiçbir sorunumuz yok dediğim gibi 20:30 oluyor uyusa bile çığlıkla uyanıyor((

evet kızlar 2.5 aydan sonra bizim de kolik ağlamaları başladı.. aynen düzen değişikliği falan mı dedik ama yok düzelmedii. doktor da 2.5 ay rahat etmişsin ona şükret dedi.. o kadar usluydu ki bebeğim noldu birden anlam veremiyorum.. saatinde kakasını yapardı yani o derece... gazını da çıkarıyor ama yine de zinco kullanıyorum. emmeye başladıktan 5 dk sonra ağlamaya başlıyor, bacaklarını geriyor meme almak istemiyor.. karnı birden gaz doluyor sanırım ilk sütten kaynaklı..sonra gazı çıkınca susuyor.. rezene vermeye başladım.. eğer uzun süre emmemişse de o ilk sütü sağıp öyle veriyorum memeyi. tek memeyle doyuyor zaten.. bir de şöyle bir durum var.. sütüm çok arttıı günde 250 ml yakın süt (ilk süt olarak sulu kısım) sağıp dolaba koyuyorum. başa çıkamıyorum artık ve başım dönmeye başladı zaman zaman.. sütün artması fazla gelmesi de gaz yapıyor sanırım.. mideleri büyüyor belki bilemiyorum ama bizim ki kucakta zıplayınca baya rahatlıyor ama en etkilisi rezene oldu.. dün şükür gaz sancımız olmadı mesela.. emmeden önce zinco da veriyorum.. hepimize kolay gelsin.. tek korkum 6.-9. ay a kadar bile süreiliyormuş.. çok korkuyorum... bir de gaz için yapılan hareketleri yaptırınca hemen gaz ile birlikte kaka yapıyor rahatlıyor baya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…