2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Uyuduuuuuuuuuu sukurrrr .... Umarim rahat bir gece geciririz. Uyudu ama bende de Hal kalmadi. Bebeginizi yatirmadan once isleri uzun suruyor mu? Bizim cok uzun suruyor, alt degistir, sunet oldugu icin ilaclari var onlari ver ki hic kolay degil agizdan bizimkine ilac vermek, sadece gece mama veriyorum onu ver, vermeden once icime sinmedigi icin birde emziriyorum... Uyumusken azicik sizinle dertleseyim dedim, herkese iyi geceler umarim kesintisiz 4-5 saat uyuyacaginiz bir gece gecirirsiniz...

tecrubelı annelerden tavsıye ıstıyorumm...
merhaba arkadasslar!ben allah nasıp ederse agustos annesı olacagımm!!kuzumu kucaklamayı o kadar cok arzuluyorum kıı!yavas yavas haızrlıklarımız bıttı sayılır ama ben yıne de sızın gıbı tecrubelı annelerden tavsıye ıstıyorumm!hastaneye gotur dıyecegınız,evde bebek ıcın kullandıgınız olmazsa olmazlarınız,sunu al bunu alma dıyecegınız neler var!ınanaın cok makbule gecer onerılerınız,,,sonucta benım ılk dogumumm,ılk bebegım!!fazladan bısey almak ıstemıyorum!evdekı oturma odası-salon ılıskısıne donmesınn!!bır suru para verıp ,kullanmayıpda bı kenarda kalmasını ıstemıyorumm! sımdıden cok tesekkur ederım !

Selam umarım doğumun kolay olur ve hayırlısı ile kucağına alırsın öncelikle bu dönemlerde iyi uyumaya gayret et çünkü doğumdan itibaren başlıyor maraton çok fazla eşya ile doldurma ve gereksiz bi sürü şeyle kullandıkta zaten görüyorsun daha çok neye ihtiyacın olduğunu ve ilk aylarda çabuk büyüdükleri için aklında olsun beni en çok rahat ettiren çıt çıtlı bodyler oldu :)

Biz dün gündüz hiç durmadık sürekli bir aç modundaydık anlamıyorum herhalde midesi hızla büyüyor yoksa sütüm mü daha az geliyor anlamadım
Kolay gelsin anneler

Simdi asidan geldik kizlar emiyor simdi ins.atesi cikmaz. Bu arada 64 gunluk olduk.kilomuz 5650gr. Boy 60 cm. Kafa capi 40cm ckkti

kızlar merhaba bugün doğumumuz itibariyle 72. günümüz ve regli olmuş bulunmaktayım çok şükür rahatladım :)) çünkü inanılmaz şişliğim olmuştu eh kalmaz artık...

günaydınlar.. şükür atlattık bu geceyi. ateşi en fazla 37.5 oldu.hemen inmeye başladı sonra. şurup vermedim. inşallah böyle atlatırız.

gunaydınn annişler
ıkı gun once kuduran kızımla, cok sukur dun daha az ağlamayla atlattık
gece cayı verdim onunmu faydası oldu acaba
bakalım bugunde vereyım faydası olursa diğer kolık annelerı sızde kullanabılırsınız..
bidecok ağladıgında plates topunun ustunde zıplıorum hem gazını cıkarıo hem sakınlesıo
hatta battnıyenın arasında sallamayı unutturdum gunduzlerı,plates topunun ustunde zıplaya zıplaya uyuyoz
yerın ekoyuorum uyanıo hemen alıorum yenıden zıplaıorum yenıden koyuorum yenıden uyanıo 3-4 denemde dalıo bıraz daha
ben nerdeyse eskı kıloma dondum boyle olunca ama göbek var bıraz plates yapmıstım daha onceden
eşim cok kasmadan karın kaslarını çalıştırabılırsın dedı..plates topunun ustunde zıplarken karnını sık dedı
ama kıza sureklı pişş pişşş dediğim ıcın sıkamıorum
korse aldım sırtım ıcın..kız sureklı kucağımda cok ağrıodu
reflum var bu stresle yorgunlukla azıo zaten, onuda takamıorum sıkı seyler gıyme dedı dr,bırak korseyı
sızler nele yapıosunuz göbek için 54 kıloyum ama göbek kötü duruo cok yok ayva göbeğinden hallıce ama
benım eskıden dumduzdu..

Kizlar bebisimle yolculuga ciktim ilk kez ankaradan izmite gidiyoruz esim kizim ben simdilik sorun yok masallah... İnsallah boyle devam eder :)

Canim bende eski kiloma geri dondum bu kolik bebisler cabuk eritti bizi gobek kalmadi diyebili ama gaz olunca acaip sisiyo hamilelikten bu kaldi bana sanirim sen gobusu cok takma daha dogurali ne olduki 1 2 aya oda gider sikilasir bende gigusten sikayetciydim kocaman teyze memeleri gibi oldu napcam toplarmi diye su emzirme sutyenleri igrenc gosteriyomus onu farkettim dun yeni incinin toparlayici bi modelini aldim sukur eskisinden guzel gozukuyo hem zayifladigimda cikti ortaya

Canim bunu bende arastirdim en sonunda tiny love tekmele oyna oyun halisini aldim bizim sipanin ilgisinide cekti bir cok odul almis zaten tavsiye ederim

Ben de tiny love tekmeleme minderinden aldim.int.te bi siteden 165tl fiyati.ertesi gun elime ulasti..bizimki sevecek mi sevdi mi pek anlamadim..ilerleyen gunlerimizde daha cok ilgisini ceker diye umuyorum.
Tiny love ana kucagi almayi dusunuyorum..kullanan arkadaslar memnun musunuz? Titresimiyle yada sallantisiyla uykuya dalabiliyor mu minikleriniz?

Bu arada bende kucagimda yatirir pozisyonda ziplatarak uyutmaya calisiyorum emzgi tutturdum bu posyonda 2 gundur uyuyacagi zaman emzigi alip uyuyo daha derin dalabiloyor sukur

Ben aldım canım tin ylove ana kucağı ilk zamanlar çok kullandım hatta uyanmaya yakın titreşimini bir açıyordum dayanamayıp geri uyuyordu ama 35 günlükken kolik başladı artık içine bile yatmıyor kv indirdim onda duruyor

Aşımızı ollduk bugün ama öncesinde ve sonrasında durduk yere sakın ateş düşürücü verme dedi ebe 37.5 geçerse verirsin dedi kontrol edicem artık napayım ilacın etkisini azaltıyormuş galiba

Hepinize kolay gelsin kızlar. Bizde pazartesi 2. Ay aşımızı olduk ateşi 38.3 e kadar çıktı dr sadece yüzde 10 luk bir kesimin ateşi çıkıyor ateş beklemiyoruz bu aşıda ama çıkabilir demişti. Calpol verdim kasıklarına alnına kol altlarına ılık suya batırdığım bezleri koydum en son gece yatmadan fitil koydum yarım çünkü yüksek seyrediyordu gece güzel uyudu ertesi günde öğleye kadar hafif ateşi oldu sonra iyiydi maşallah. 67 günlük olduk büyüme atağındayız sanırım sürekli meme istiyor uyumuyor 2 gündür ama gece uykusu güzel. Kendisi dönüyoragular gülücükler maşallah havalarda uçuşuyor bu arada bu ay 1200 gram almışız 4560 gram olmuşuz boyuda 55 cm doğduğunda 3000 diama 2650 ye kadardüşmüştü sarılıkta. Dr gelişimi çok iyi dedi sadece anne sütü alıyor. Alerjimiz devam ediyor et süt kuruyemiş yasak. Şimdilik durumlar böyle:))

Aşımızı ollduk bugün ama öncesinde ve sonrasında durduk yere sakın ateş düşürücü verme dedi ebe 37.5 geçerse verirsin dedi kontrol edicem artık napayım ilacın etkisini azaltıyormuş galiba

Şifa olsun canım inşallah aşısı. ateşi çıkarsada endişe etme düşüyor Allahın izniyle. Zaten anlaşılıyor hemen gözler süzülüyor halsizleşiyolar birde yanıyor tabi teni. Kolay gelsin

Bizde aşılarımızı olduk inşallah ateşsiz atlatırız. 63 günlük olduk kilomuz 5.900 boyumuzda 61 cm olmuş çok şükür gelişimi iyi sorun yok dedi doktorumuz.

Arkadaşlar bir şey öğrenmek isiyorum rota aşısı yaptıranlar 2.,4.,6. ayda olmak üzere 3 doz yaptırıcaz biz yaptıran varmı acaba yada evde kendi yapan, 3. ve 5. ayda yaptırıp ikki dozda yaptırılabiliyormuş kafam çok karıştı. Bu aşıyı eczaneden sipariş verdim ağızdan olduğu için evde biz damlatıcaz rotateq marka olan 3 dozlukmuş, 2 dozluk olursa rotarix diye markası olan alınacakmış falan. Bilgisi olan???

Canim bunu bende arastirdim en sonunda tiny love tekmele oyna oyun halisini aldim bizim sipanin ilgisinide cekti bir cok odul almis zaten tavsiye ederim

araştırayım bunu da teşekkür ederim tavsiyen için

Bunlar için biraz erken sanki. Ancak 4 aylık olunca bunlarla oynayabilirler el ile kavrama olayları o zaman gelişiyor büyük oğlumdan biliyorum.

park yatağında asılı oyuncakları var sürekli onlara bakıp vurmaya çalışıyor en azından uyanık kaldığı zamanlarda dikkatini çeker oyalanır diye düşünüyorum:26:

benim oğlum da 8. haftada ağlamalara sızlamalar huysuzluklara başladı sık emmek istiyor gün içinde de, hatta büyüme atağı mı geçiriyor diye düşündüm geçmiş sayfalarda da yazdım ama sanırım kolik ağlamaları bunlar 3-4 gecedir saat 10 da ağlaması başlıyor gece 11-12 ye kadar sebepsiz çığlıklar atıyor kucağımda debeleniyor eliyle vuruyor herşeyimiz düzenliyken tepetaklak oldu sankii

biz yaptırdık doktorumuz hiç ilaç yanlısı değil ama bu aşıyı özellikle tavsiye etti hastaneye gelen bebek vakalarının %80'i bu sebeptenmiş, ishali kusmayı hafif geçiriyorlar bu aşıyı olduktan sonra dedi bende araştırdım ve yaptırmanın doğru olacağına karar verdim 145 tl idi fiyatı

bana da öncesinde herhangi birşey verme demişlerdi aşının etkisi azalıyormuş ateşi 37,5 olunca yarım fitil verdim düştü ateşlenmedik şükür umarım sizdde kolay atlatırsınız

Son düzenleme:
konik ağlamalar biz 20 günlükken başladı ama kısa sürdü 8.30 calar saat gibi sasşmaz başlardı 10.30 kadar nefesi kesilirdi ağlamaktan o denli kendi kendine gitti ama kv çok okudu dua okuyun nefesi kuvvetli birilerine başına kuran koyun 1o gün kadar sürdu birde o saatte banyo felan yaptırsanız belki iyi gelir

selam guzel anneler
bızde dun 2.ay asılarımızı olduk
bu ay 4 cm uzamıs kızım 49 du 53 cm olmus
kılosuda 4500 olmus gecen aydan bu yana 630 gr almıs
doktor kotu degıl fakat sınırda oldugunu soyledı.
2870 dogmustu kızım benım dogumdan berı 1630 kılo almıs oluyo yanı.
Smdıde bunu taktım kafaya.
ancak mamaya gerek yok emıyosa sutunu artırmaya bak dedı.
Uzuldum sımdı oyle az kılo alınca gecen ay 1 kılo almıstı.
Ne yapabılırım bılmıyorum sutum yetıyo sanıyodum ama daha artırınca kılo alırmı
yada yedıklerıme mı dıkkat etmem lazım besın acısından acaba
cunku gun ıcınde fırsat bulupta cok ıyı beslenemıyorum
bol su ıcıyorum ama...

Atesımız cıkmadı cok sukur ıns bundan snrada cıkmaz.
Su 3 gun banyo olayı nasıl kızlar ası oldugu gunu 1 mı sayıyoruz.
Yoksa ertesı gunden ıtıbarenmı 3 gun bılenınız varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…