- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.081
selam guzel anneler
bızde dun 2.ay asılarımızı olduk
bu ay 4 cm uzamıs kızım 49 du 53 cm olmus
kılosuda 4500 olmus gecen aydan bu yana 630 gr almıs
doktor kotu degıl fakat sınırda oldugunu soyledı.
2870 dogmustu kızım benım dogumdan berı 1630 kılo almıs oluyo yanı.
Smdıde bunu taktım kafaya.
ancak mamaya gerek yok emıyosa sutunu artırmaya bak dedı.
Uzuldum sımdı oyle az kılo alınca gecen ay 1 kılo almıstı.
Ne yapabılırım bılmıyorum sutum yetıyo sanıyodum ama daha artırınca kılo alırmı
yada yedıklerıme mı dıkkat etmem lazım besın acısından acaba
cunku gun ıcınde fırsat bulupta cok ıyı beslenemıyorum
bol su ıcıyorum ama...
Atesımız cıkmadı cok sukur ıns bundan snrada cıkmaz.
Su 3 gun banyo olayı nasıl kızlar ası oldugu gunu 1 mı sayıyoruz.
Yoksa ertesı gunden ıtıbarenmı 3 gun bılenınız varmı?
selam guzel anneler
bol su ıcıyorum ama...
Biz dün gündüz hiç durmadık sürekli bir aç modundaydık anlamıyorum herhalde midesi hızla büyüyor yoksa sütüm mü daha az geliyor anlamadım
Kolay gelsin anneler
Bizde aşılarımızı olduk inşallah ateşsiz atlatırız. 63 günlük olduk kilomuz 5.900 boyumuzda 61 cm olmuş çok şükür gelişimi iyi sorun yok dedi doktorumuz.
Arkadaşlar bir şey öğrenmek isiyorum rota aşısı yaptıranlar 2.,4.,6. ayda olmak üzere 3 doz yaptırıcaz biz yaptıran varmı acaba yada evde kendi yapan, 3. ve 5. ayda yaptırıp ikki dozda yaptırılabiliyormuş kafam çok karıştı. Bu aşıyı eczaneden sipariş verdim ağızdan olduğu için evde biz damlatıcaz rotateq marka olan 3 dozlukmuş, 2 dozluk olursa rotarix diye markası olan alınacakmış falan. Bilgisi olan???
selam guzel anneler
bol su ıcıyorum ama...
konik ağlamalar biz 20 günlükken başladı ama kısa sürdü 8.30 calar saat gibi sasşmaz başlardı 10.30 kadar nefesi kesilirdi ağlamaktan o denli kendi kendine gitti ama kv çok okudu dua okuyun nefesi kuvvetli birilerine başına kuran koyun 1o gün kadar sürdu birde o saatte banyo felan yaptırsanız belki iyi gelir
rota vırus bızde yapptırcaz kısklar o ıshal bebeklerı mahvedıo cok kılo kaybedıolar
yazık bebekler..
kullandığımız seylerı yazmıssınız bende yazayım
bez: prima aktif
ıslak mendıl: unı baby
sampuan ve pişik kremi mustela(köpük)
sampuandan cok memnun klamadım... kızımın saclrı yıkadıktan sonra bıle sankı temız temız kokmuo
sebamed alıcam bıde onudenıcem bakalım..
dalın cok guzel kokuo fakar daha fazla kımyasal var dıe dusunmuorum onu
oyun halısına gelınce ben fısher price ın tıtresımle anakucağı sklınde olanını aldım
ama benım kızım kuduruk durmuokı ıcınde sadece sabahalrı bıraz keyfı yerınde oluo ozaman duruo bıraz
odasında beşiği var odamızda park yatagı var hamagı var hiçbirinde uyumuo..ozellıkle gece
nıne dede usulu terzıye hamak dıktırdık elde sallnıo sansın dıe..görsenız gulmekten ölürsünüz onun ıcınde uyuo sıpam bırazda olsa
ama onuda sallamak gerekıo esım salllama mekanızması sipariş vermiş..fıyatıda bı kendısi salllanan besık kadar,dedım sallaan besık alaydıkgelmedı daha nasıl bısey merak edıorumn
anlamadım kı ben kızımı ilacı fazla kacırdılar heralde dıorum tup beebiş ya bızımkı
bu model oldu bızmkı de
tecrubelı annelerden tavsıye ıstıyorumm...
merhaba arkadasslar!ben allah nasıp ederse agustos annesı olacagımm!!kuzumu kucaklamayı o kadar cok arzuluyorum kıı!yavas yavas haızrlıklarımız bıttı sayılır ama ben yıne de sızın gıbı tecrubelı annelerden tavsıye ıstıyorumm!hastaneye gotur dıyecegınız,evde bebek ıcın kullandıgınız olmazsa olmazlarınız,sunu al bunu alma dıyecegınız neler var!ınanaın cok makbule gecer onerılerınız,,,sonucta benım ılk dogumumm,ılk bebegım!!fazladan bısey almak ıstemıyorum!evdekı oturma odası-salon ılıskısıne donmesınn!!bır suru para verıp ,kullanmayıpda bı kenarda kalmasını ıstemıyorumm! sımdıden cok tesekkur ederım !
CANIM BİZ BUGÜN 2. AY aşımızı olduk ebeye sordum vurdurmak istiyorum dedim 3. ayda vuruluyor dr yazdırırsın gel burda biz veririz dedi
valla biz bugün aşı olduk pazartesi banyo yaptırabilirsin dedi o gün yaptırırım bu sabah banyo yapıp gitmiştik inşallah ateşimiz olmaz şimdilik yok ama
Kizlar iznimin bitmesine 1 ay kaldibensu_duyguda başlıyordu sanirim bizim gibi basks ise baslayacak olan var mi?
57 günlük bi oğlum var. 2 gün öncesine kadar memeyi almadı hep sağarak verdim. 2 saate bir 30 cc çıkıyor bi de 50 cc mama yapıp veriyordum. hatta çoğu zaman saat başı acıkan ve acıkınca yüzünü gözünü çizip o biberon gelinceye kadar çığlık çığlığa ağlayan bi çocuktu.
2 gün önce zorlanmadan ağlamadan memeyi aldı çok şükür. meme almaya başladığından beri daha az mama içiyor acaba pompaya göre daha mı çok çekiyor? bi de 2 dakika emip uyuyakalıyor. 2 gündür gece gündüz bayılmış gibi uyuyor. aç kalıyor da şekeri düşüyor desem artık 2 aylık oldu. ilk 1 aydA oluyor şeker düşmesi diye biliyorum. hiç emzirme tecrübem olmadığı için anlam veremiyorum. aç kalıp da uykuya dalan bi çocuk değildi ki bu. kulağını saçını çeker kesiyorlar gibi ağlardı. böyle mi emer bebekler? 2-3 dakika emip yoruluyor uzun uzun uyuyor
bi de gaz yutuyor sürekli acaba gaz tokluk hissi mi oluşturuyor (saçma bi yorum mu oldu ki)
cnm memeden gelen ilk süt yani sulu olan bol miktarda oksitosin içerdiği için uyku ilacı etkiside yapıyor o yüzden uyuyakalıyordur ama uyandır ve devam ettir çünkü o sütten sonra gelen süt yağlı ve proteinli olan kısım o kısmı mutlaka içsin. Memede uyuması çok normal ve evet pompadan çok daha fazlasını alıyor neredeyse 2 katı fazlasını emermiş, emdikçede sütün çoğalır zaten, her iki göğsündende emzir bir seferde. Bizimkiside çok gazlı biraz bizden kaynaklanıyor rezene çayını öneririrm kendine ben içmediğimde daha fazla gazlanıyor çünkü, birde kesin biliyorsundur da yinede yazıyım saçma olmamış gazlı çocuk daha fazla ememez:) memenin tümünü kahverengi kısmını ağzına tık o zaman daha az gazlanır hava yutmasın ve 10dakikada bir gazını alırsan rahatlar:).
teşekkür ederim canım. peki mamayı birden kessem aç mı kalır ki?
57 günlük bi oğlum var. 2 gün öncesine kadar memeyi almadı hep sağarak verdim. 2 saate bir 30 cc çıkıyor bi de 50 cc mama yapıp veriyordum. hatta çoğu zaman saat başı acıkan ve acıkınca yüzünü gözünü çizip o biberon gelinceye kadar çığlık çığlığa ağlayan bi çocuktu.
2 gün önce zorlanmadan ağlamadan memeyi aldı çok şükür. meme almaya başladığından beri daha az mama içiyor acaba pompaya göre daha mı çok çekiyor? bi de 2 dakika emip uyuyakalıyor. 2 gündür gece gündüz bayılmış gibi uyuyor. aç kalıyor da şekeri düşüyor desem artık 2 aylık oldu. ilk 1 aydA oluyor şeker düşmesi diye biliyorum. hiç emzirme tecrübem olmadığı için anlam veremiyorum. aç kalıp da uykuya dalan bi çocuk değildi ki bu. kulağını saçını çeker kesiyorlar gibi ağlardı. böyle mi emer bebekler? 2-3 dakika emip yoruluyor uzun uzun uyuyor
bi de gaz yutuyor sürekli acaba gaz tokluk hissi mi oluşturuyor (saçma bi yorum mu oldu ki)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?