2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .

üzülme vede takma canım benim kızımda öyle 4cm boy artmış 700 gr artmıstı hatta canım sıkıldı mama verdım öğün arasında bir kaç gün silkelendım dedim kötü değil ki sınırda ama dr yetersız görseydı mama ver derdı sen takma ve emzırmeye devam et

bizde prş gunu ası olmustuk pazar yıkayabilirsin ben pzt yıkamıştım :) o gun üşenmiştim garantı olsun dıye pzt yıkadım

Biz dün gündüz hiç durmadık sürekli bir aç modundaydık anlamıyorum herhalde midesi hızla büyüyor yoksa sütüm mü daha az geliyor anlamadım
Kolay gelsin anneler

Ya benimkide oyle, surekli emziriyorum sadece gece 60 cc mama veriyordum ama bugun ilk kez gunduz de verdim, emdigi icin 40cc Falan icti. Snuclulukta duyuyorum gunduz verdigim icin ama napiyim sut Falan kalmiyorki eme eme... Sen mama veriyor musun?

CANIM BİZ BUGÜN 2. AY aşımızı olduk ebeye sordum vurdurmak istiyorum dedim 3. ayda vuruluyor dr yazdırırsın gel burda biz veririz dedi

valla biz bugün aşı olduk pazartesi banyo yaptırabilirsin dedi o gün yaptırırım bu sabah banyo yapıp gitmiştik inşallah ateşimiz olmaz şimdilik yok ama

rota vırus bızde yapptırcaz kısklar o ıshal bebeklerı mahvedıo cok kılo kaybedıolar
yazık bebekler..
kullandığımız seylerı yazmıssınız bende yazayım
bez: prima aktif
ıslak mendıl: unı baby
sampuan ve pişik kremi mustela(köpük)
sampuandan cok memnun klamadım... kızımın saclrı yıkadıktan sonra bıle sankı temız temız kokmuo
sebamed alıcam bıde onudenıcem bakalım..
dalın cok guzel kokuo fakar daha fazla kımyasal var dıe dusunmuorum onu
oyun halısına gelınce ben fısher price ın tıtresımle anakucağı sklınde olanını aldım
ama benım kızım kuduruk durmuokı ıcınde sadece sabahalrı bıraz keyfı yerınde oluo ozaman duruo bıraz
odasında beşiği var odamızda park yatagı var hamagı var hiçbirinde uyumuo..ozellıkle gece
nıne dede usulu terzıye hamak dıktırdık elde sallnıo sansın dıe..görsenız gulmekten ölürsünüz onun ıcınde uyuo sıpam bırazda olsa
ama onuda sallamak gerekıo esım salllama mekanızması sipariş vermiş..fıyatıda bı kendısi salllanan besık kadar,dedım sallaan besık alaydık gelmedı daha nasıl bısey merak edıorumn
anlamadım kı ben kızımı ilacı fazla kacırdılar heralde dıorum tup beebiş ya bızımkı
bu model oldu bızmkı de

cnm cok okuorum kucağımdayken filan
face resmını bıle koymadım beyaz renklı gozlü bır bebek kızım
zaten kuduruo iyice beter olur nazar olur diye..
hatta bı hocaya okuttuk okunmus su aldık mamasına banyosuna ekledık
ama senın bebeiş kolık değilmiş bence cnm kolık okadar kısa surmez
kısa surelı huzursuz olmus sanırım
ama gözunaydın cok sukur gecmıs gitmiş

hahah ilahi güldürdün beni allahta seni güldürsün

Altacma ortulerinden al mutlaka..benim icin hayat kurtarici oldu diyebilirim..yoksa kizim yaklasik 20 defa yatak ortumu fosforlu sari kakasiyla lekelemisti..:)

Cnm ben bugün o rota peşindeydim hep aşılarımızı sağlık ocağında olduk rota özel aşı olduğu için bakanlık yapılamaz demiş sağlık ocakları yapmıyormuş neyse özel hastaneye gidin yada eczaneden alıp siz yapın dediler, yada gelin biz uygularız dediler bizde evde yaptık eşim sağlıkçı bnmde o yaptı. Özel aşı ücreti:142 tl bu arada yaptırıcaklara bilgi olsun. 2. yada 3. ay farketmiyormuş. Doktorumuz karma aşılarla yaptırmamı tembih etmişti o yüzden bizde bugün yaptırdık bir diğeri 4. ay olucak. 3. ayı geçmediği sürece ilk doz sorun 2 yAda 3. ay farketmezmiş

SELAM KIZLAR....evime geri döndüm...izmirdeyim bebegimle basbasa...bebiş 2 aylık ...farkında olmadan kucaga alıstırmısız...kollarım kopuyor kucakta tasımaktan...kızlar hiçbi iş yapamıyomm..kafayı yicem...şu kucak olayından kurtulmak istiyorum ve ev işimi yemegimi temizligimi yapmak istiyorum ne olur kızlar bana tavsiyede bulunun bu bebiş yattıgı yerde durmak istemiyorrrrrr hep kucak hep kucak ayyyy cok bunaldım ya...ana kucakları ise yarıyo mu bu hususta ?????offfffffffffff

57 günlük bi oğlum var. 2 gün öncesine kadar memeyi almadı hep sağarak verdim. 2 saate bir 30 cc çıkıyor bi de 50 cc mama yapıp veriyordum. hatta çoğu zaman saat başı acıkan ve acıkınca yüzünü gözünü çizip o biberon gelinceye kadar çığlık çığlığa ağlayan bi çocuktu.
2 gün önce zorlanmadan ağlamadan memeyi aldı çok şükür. meme almaya başladığından beri daha az mama içiyor acaba pompaya göre daha mı çok çekiyor? bi de 2 dakika emip uyuyakalıyor. 2 gündür gece gündüz bayılmış gibi uyuyor. aç kalıyor da şekeri düşüyor desem artık 2 aylık oldu. ilk 1 aydA oluyor şeker düşmesi diye biliyorum. hiç emzirme tecrübem olmadığı için anlam veremiyorum. aç kalıp da uykuya dalan bi çocuk değildi ki bu. kulağını saçını çeker kesiyorlar gibi ağlardı. böyle mi emer bebekler? 2-3 dakika emip yoruluyor uzun uzun uyuyor
bi de gaz yutuyor sürekli acaba gaz tokluk hissi mi oluşturuyor (saçma bi yorum mu oldu ki)

Kizlar iznimin bitmesine 1 ay kaldi bensu_duyguda başlıyordu sanirim bizim gibi basks ise baslayacak olan var mi?

Benimde 15 ağustosta işe başlamam gerekiyor ama heyet raporu almaya uğraşacağım. Ücretsize ayrılamıyorum ev kredimiz borçlar çok. Ay sonunda kadın doğum uzmanımla konuşmaya gideceğim hem kontrolde olurum. İnşallah heyet alabilirim bebiş biberonla içmeyi bile bilmiyor dün denedim hiç almadı bbile ağzına. Şartları zorlayacağım senelik izin heyet 40 günlük rapor hepsini kullanıp kalabildiğim son güne kadar yanında kalmak istiyorum kuzum benim 10 yılda ancak geldi zaten:)

cnm memeden gelen ilk süt yani sulu olan bol miktarda oksitosin içerdiği için uyku ilacı etkiside yapıyor o yüzden uyuyakalıyordur ama uyandır ve devam ettir çünkü o sütten sonra gelen süt yağlı ve proteinli olan kısım o kısmı mutlaka içsin. Memede uyuması çok normal ve evet pompadan çok daha fazlasını alıyor neredeyse 2 katı fazlasını emermiş, emdikçede sütün çoğalır zaten, her iki göğsündende emzir bir seferde. Bizimkiside çok gazlı biraz bizden kaynaklanıyor rezene çayını öneririrm kendine ben içmediğimde daha fazla gazlanıyor çünkü, birde kesin biliyorsundur da yinede yazıyım saçma olmamış gazlı çocuk daha fazla ememez:) memenin tümünü kahverengi kısmını ağzına tık o zaman daha az gazlanır hava yutmasın ve 10dakikada bir gazını alırsan rahatlar:).

teşekkür ederim canım. peki mamayı birden kessem aç mı kalır ki?

teşekkür ederim canım. peki mamayı birden kessem aç mı kalır ki?

bence yavaş yavaş kes aç kalması bir yana bebekler alışkanlıkları birden değişince hırçınlaşabiliyorlar, valla bence tamamen meme vermeye başlayınca o gün git sağlık ocağına kilosuna baktır sonra 3 gün sonra yine git bak bakalım kilo alımı nasıl iyiyse mamaya hiç gerke yok, hemşireler yardımcı olucaktır sana.

İyi geceler hanımlar
Biz de 2. Ay aşılarımızı olduk bugün. Öğlene kadar hiç keyfi yoktu içini çekti hep uykusunda. Bide baya uyudu keyifsizdi. Akşamüstü ateşimiz çıktı. 37,6 da calpol verdim. 2-3 saatte anca düştü ateşi. Ve yine uyudu. Zormuş bu aynı anda 3 aşı olayı.

Arkadaşım seni tebrik ederim.Israrla devam etmişsin umudunu kesmemişsin.Memeyi almış ya gerisi gelir. Ben memeye tutturmakta ilk 10 gün kadar zorluk yaşamıştım.Bir kaç kere mama vermiş sonra sağarak vermiştim.Ama emzirmeye çalışmaktan hiç vazgeçmedim.Sonrasında da bir kavradı o gün bugündür memem ağzında kuzumun .Emzirmek her derdine deva.Kakasına zorlanırken emziriyorum rahat rahat yapıyor.Nedeni belli olmayan huzursuzluklarında emziriyorum melekler gibi uyuyor.Umarım güzel bir şekilde anne oğul ilişkiniz daha da pekişecek bu durumla beraber.
Emdikçe sütün artar. Pompayla sağarken daha az süt çıkar.Bebeğin çene kasları kuvvetlendikçe güçlü çekişlerle memeni boşaltıyor.Memelerin sert olması gerekmiyor.Yumuşak memelerimizden de bebeğimizi doyuracak kladar süt gelir.Çektiği süt ona yetiyordur.Doymasa uyumaz ve ağlar. Gazdan kaynaklı olsa memeyi alamaz.gazdan kaynaklı uykuya da dalamaz huzursuz olur. benim kızım gazlıyken ya da kaka yapmaya uğraşırken memeyi çekiştirir durur,ememez ara veririm gazını çıkarırım devam eder emmeye.Mama konusuna gelince.bence sık sık emzir.yavru her acıktığında belli eder zaten duramıyor demişsin.ısrarla doymadığını düşünürsen mama verebilirsin.Seni azminden ötürü tekrar tebrik ederim.Etrafımda memeleri acıyor diye ilk ayda emzirmeyi kesen var.Sütüm yetmiyor diye mama veren hiç emzirme denemesi olmayanlar var. Mama vereceğimiz vakitler gelecek zaten birkaç ay sonra güzel güzel ek gıdalar vereceğiz yavrularımıza .Bol sütlü günler dilerim..

Son düzenleme:
elfo arkadaşım bende çok tebrik ederim çok sevinidim memeyi almasına,çünkü her annenin yaşaması gereken bi duygu olduğunu düşünüyrum,arkadaşında dediği gibi bence her istediğinde emzir yinede doymazsa öle verirsin mamayı ve tabiki bebekler pompadan çok daha hızlı ve fazla çekiyorlar,bol sütlü sağlıklı günler dilerim...

kızlar selam, yazlıkta olduğumdan 18 gündür hiç fırsat olmadı nete girmeye

oğlan da bayaa bayaa fena bir tip oldu dakikam olmuyor boş 18 günde 1 kere kaçarak denize girdim geldim yani o derece

nurayın bebeği nasıl, şifa bulmuştur inşallah.. kavuştular mı hayırlısıyla?

bir de babasling almayı düşünüyorum kullanan var mı? erkek bebek de normal kanguru zararlıymış, sling özellikle emzirmek için mantıklı geliyor. ne olur yardım edin..

sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…