- 18 Nisan 2013
- 1.433
- 73
- 83
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.101
kızlar mrb hep nurray ı merak ediyorum haber var mı
Ben de gercekten tebrik ederim. Nasil bir formul kullamdin bana da anlatir misin. Benim bebegim 69 gunluk ve bir kac kere disinda hic emmedi. Ben ilk gunden beri sagarak verdim ve hic mama vermiyorum. Kilo alimida gayet iyi sutumde hic sxalmafi azmettim gece gunduz hic sektirmexen sagiyorum her gun memeye tutuyorum ama ya gogus uclarim olmadigindan ya rahata alistigindan ya da baska bir sebepten benimki almiyor tabii ki BENBILMEMIM dexigi gini kezke het anne tadabilse bu duyguyu ben hala agliyorum emmiyor diye ama istedigin kafar cabala olmayinca olmuyor maalesef.Arkadaşım seni tebrik ederim.Israrla devam etmişsin umudunu kesmemişsin.Memeyi almış ya gerisi gelir. Ben memeye tutturmakta ilk 10 gün kadar zorluk yaşamıştım.Bir kaç kere mama vermiş sonra sağarak vermiştim.Ama emzirmeye çalışmaktan hiç vazgeçmedim.Sonrasında da bir kavradı o gün bugündür memem ağzında kuzumun .Emzirmek her derdine deva.Kakasına zorlanırken emziriyorum rahat rahat yapıyor.Nedeni belli olmayan huzursuzluklarında emziriyorum melekler gibi uyuyor.Umarım güzel bir şekilde anne oğul ilişkiniz daha da pekişecek bu durumla beraber.
Emdikçe sütün artar. Pompayla sağarken daha az süt çıkar.Bebeğin çene kasları kuvvetlendikçe güçlü çekişlerle memeni boşaltıyor.Memelerin sert olması gerekmiyor.Yumuşak memelerimizden de bebeğimizi doyuracak kladar süt gelir.Çektiği süt ona yetiyordur.Doymasa uyumaz ve ağlar. Gazdan kaynaklı olsa memeyi alamaz.gazdan kaynaklı uykuya da dalamaz huzursuz olur. benim kızım gazlıyken ya da kaka yapmaya uğraşırken memeyi çekiştirir durur,ememez ara veririm gazını çıkarırım devam eder emmeye.Mama konusuna gelince.bence sık sık emzir.yavru her acıktığında belli eder zaten duramıyor demişsin.ısrarla doymadığını düşünürsen mama verebilirsin.Seni azminden ötürü tekrar tebrik ederim.Etrafımda memeleri acıyor diye ilk ayda emzirmeyi kesen var.Sütüm yetmiyor diye mama veren hiç emzirme denemesi olmayanlar var. Mama vereceğimiz vakitler gelecek zaten birkaç ay sonra güzel güzel ek gıdalar vereceğiz yavrularımıza .Bol sütlü günler dilerim..
kızlar selam, yazlıkta olduğumdan 18 gündür hiç fırsat olmadı nete girmeye
Ben aldim kullaniyorum bebegim minikken biraz zor luyordu icine yerlestirmezi falan ama su an gayet memnunum
oğlan da bayaa bayaa fena bir tip oldudakikam olmuyor boş 18 günde 1 kere kaçarak denize girdim geldim yani o derece
nurayın bebeği nasıl, şifa bulmuştur inşallah.. kavuştular mı hayırlısıyla?
bir de babasling almayı düşünüyorum kullanan var mı? erkek bebek de normal kanguru zararlıymış, sling özellikle emzirmek için mantıklı geliyor. ne olur yardım edin..
sevgiler..
kızlar çok kötüyüm ben.. 26 nisanda doğum yaptım 40 ımın çıkmasına 2-3 gün kala adet oldum gibi azdı ama adet oldum dedim.. haziranın 4 üne tekabül ediyor. haziran 14-16 sı gibi antalyada tatildeyken kaza oldu işte.. hatta ertesi gün çok az bir lekelenme oldu tekrar adet oldum sandım ama 1 damlaydı önemsemedim.. 2-3 gün önce gece uyurken birden başım dönüp midem bulanmaya başladı çıkardım.. dün gece tam uyuyacakken yine aynısı oldu.. az önce yine başım döndü birden midem bulandı çıkardım. sabah çok zor duruyordum ayakta. şükür oğluş uyuyor şimdi.. sürekli emziriyorum ve sağıyorum.. ilk 4 günden snra hiç mama vermedim sadece emziriyorum.. sütüm de var şükür az olsa yine neyse.. test yapmaya çok korkuyorum. daha önce hamileliğimde de böyle olmuştu gece bulantı şeklinde başlamıştı. yoksa halsiz mi kaldım anlamıyorum ki... :2: nolur bişiler söyleyin ya.. bebeğimi emzirmek istiyorum ben hamile kalmak neyse.. ama hamileyken de emziriliyormuş biraz rahatladım gibi yine de rabbim isteyenlere versin ya.. ilki de böyle kaza olmuştu.. bir türlü konduramamıştım.. midem çooook bulanıyor...
kızlar benim kızımda doğdugundan bu yana göğsumun bırını almıodu..
ayakta gezdırerek plates topunun ustunde zıplayarak vermeye çalıstım..azda olsa emmeye başlamıstı
sonra kolık başladı emmelerı hep bolunmeye başladı kızarmaya bagırmaya basladı..basınden berı akşam gece 1-2 kez mama verdım hep..sutum akşama bıtıodu cunku..sonra mastıt oldu o ememediği göğüs..meger bebek boşaltmadıgı ıcın emıpte,bırıkıp mastıt olmuş..
ve o göğsumdekı sut zaten daha azdı dahada azaldı..sonra ben 3-4 saate bır sağdım ıkı göğsumude cunku sutum azalmıstı kızım sonun akadar emmıodu..yıne mastıt olmasın dıe..bıraz arttı sütüm..sonra hasta oldum, yıne ııce azaldı sutum..
suanda yine sagıp verıorum bıraz arttı 20 30 cc ancak cıkıoudu hastayken
gece mama verıorum hep 3 kez filan..ve gece hiç sağmıorum..sabaha bırıkmıs oluo bıraz..
lımbocum gece fılan nasıl sagıosun benım kızım gece gunduz kolık..ınan vakıt bulup 3 saatte bıt mumkun degıl sagamıorum..
ve sadece sabah sutum yogun oldugunda zar zor emzıorum ayakta 1 kez ..memeyı unutmasın dıe..benım kkzımda almıo değil ama cok az emıp emıp bırakıo hava yutuo ve boşaltmıo goğsu doymuo ozamanda..en azından sagıp verınce ben kontrol edebılıorum ne kadar içti doydumu doymadımı dıe..zaten sureklı aglıo.bıde doymazsa hekm sık sık acıkıo..sık sık besleyınce gazı cok oluo uykuya zaten dalamıo ,ozaman hele hiç uyumuo..
bende böyle bir çözüm buldum...ama elbettw benı emmesını,sutumun yetmesını dılerdım.llımbocum en azından sen mama vermıomussun..buna sukur üzülme bak sütün yetıo en azından..ben gıdım gıdım sagıp bırıktırıp akşama zar zor yetırtıorum.sonrası mama..
elfocum bende her mamdan once emzırmeyı denedım dediğin gıbi doyuomu doydummu sanıo bılmem az alıodu mamayı..
baktım kontrol edemıorum ve hep o ılk sutu ıcıo..vazgectımm
kızlar çok kötüyüm ben.. 26 nisanda doğum yaptım 40 ımın çıkmasına 2-3 gün kala adet oldum gibi azdı ama adet oldum dedim.. haziranın 4 üne tekabül ediyor. haziran 14-16 sı gibi antalyada tatildeyken kaza oldu işte.. hatta ertesi gün çok az bir lekelenme oldu tekrar adet oldum sandım ama 1 damlaydı önemsemedim.. 2-3 gün önce gece uyurken birden başım dönüp midem bulanmaya başladı çıkardım.. dün gece tam uyuyacakken yine aynısı oldu.. az önce yine başım döndü birden midem bulandı çıkardım. sabah çok zor duruyordum ayakta. şükür oğluş uyuyor şimdi.. sürekli emziriyorum ve sağıyorum.. ilk 4 günden snra hiç mama vermedim sadece emziriyorum.. sütüm de var şükür az olsa yine neyse.. test yapmaya çok korkuyorum. daha önce hamileliğimde de böyle olmuştu gece bulantı şeklinde başlamıştı. yoksa halsiz mi kaldım anlamıyorum ki... :2: nolur bişiler söyleyin ya.. bebeğimi emzirmek istiyorum ben hamile kalmak neyse.. ama hamileyken de emziriliyormuş biraz rahatladım gibi yine de rabbim isteyenlere versin ya.. ilki de böyle kaza olmuştu.. bir türlü konduramamıştım.. midem çooook bulanıyor...
Kizlar iznimin bitmesine 1 ay kaldibensu_duyguda başlıyordu sanirim bizim gibi basks ise baslayacak olan var mi?
kızlar sadece anne sütü alan bebişlerin kakaları gazları filan kokuyormu ya?? bizimki kokmazdı bikaç gündür baya baya kokuta kokuta pırtlatıyor bu rotavirüs aşısı mı etkiledi bağırsakları acaba :26:
Ya benimkide oyle, surekli emziriyorum sadece gece 60 cc mama veriyordum ama bugun ilk kez gunduz de verdim, emdigi icin 40cc Falan icti. Snuclulukta duyuyorum gunduz verdigim icin ama napiyim sut Falan kalmiyorki eme eme... Sen mama veriyor musun?
Kızlar çok şükür sütüm bebeğime fazla geliyor, bebeğime de sağarak veriyorum ve onun bitiremediği sütleri buzluğuma koyuyorum. Ancak buzluğum dolmaya başladı, derin dondurucum yok. Birkaç hafta içinde yer bulamazsam en eski tarihliden başlayıp atmak zorunda kalacağım. Nereye bağışlayabilirim? Bir fikri olan var mı? İstanbul, Beykoz'da yaşıyorum. İhtiyacı olan tanıdığınız biri varsa lütfen benimle irtibata geçsin yada ben kiminle irtibata geçebileceksem onun bilgisini verin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?