2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Ben de gercekten tebrik ederim. Nasil bir formul kullamdin bana da anlatir misin. Benim bebegim 69 gunluk ve bir kac kere disinda hic emmedi. Ben ilk gunden beri sagarak verdim ve hic mama vermiyorum. Kilo alimida gayet iyi sutumde hic sxalmafi azmettim gece gunduz hic sektirmexen sagiyorum her gun memeye tutuyorum ama ya gogus uclarim olmadigindan ya rahata alistigindan ya da baska bir sebepten benimki almiyor tabii ki BENBILMEMIM dexigi gini kezke het anne tadabilse bu duyguyu ben hala agliyorum emmiyor diye ama istedigin kafar cabala olmayinca olmuyor maalesef.

Kızlar doğum izni bittiğinde kadın doğum uzmanının heyet raporu vermeye yetkisi varmış. Yine bu forumda oluduğuma göre 2,3 ay heyet raporu alan bile olmuş sanırım. Kanun maddesinede baktım doğum izni bitiminde kd drunun duruma göre rapor verebileceği süreyi uzatanileceği yazıyor. Benimse 15 ağustosta başlama yapmam gerekiyor. 30 temmuza randevu aldım doktorumdan gidip konuşacağım bu heyet raporu işini. Bebeğimde zaten alerji çıktı sadece anne sütüyle besleniyor. Et süt tamamen yasak yemiyorum. Bebeğinde ek gıdalara geçişi farklı oluyor süt ve süt ürünleti yemeyecek alerjisi geçdne kadar. 3 aylık bebişimi bırakıp işe başlamak hiç istemiyorum ücretsizede ayrılamıyorum borcumuz çok. Bu şekilde kadın doğum uzmanından heyet raporu alan yada bu konuda bilgidi olan var mı?

beni çok onure ettiniz arkadaşlar çok teşekkür ederim. düzenimizi tam oturtmuşken tekrardan yeni bi düzene geçiyoruz yine zorlanıyoruz ama olsun sütüm artsın oğlum mamayı kessin inş.
sabah emmekte çok zorlandı gazı vardı sanırım çıkarmaya çalıştım çıkmadı. gece boyu da 3 kere felan emdi. hızlı hızlı 3-5 kere emip uyuyakalıyor. mama yaptım ilkinde içmedi 2. meme denemesnden sonra hepsini iştahlı şekilde içti. doyuyor mu doymuyor mu anlamıyorum. açlığından ölmez herhalde düzen oturtana kadar bi de evet yılmadım hep memeyi verdim almasa da vermeyi denedim ama alması benim başarım değildi. yer gök duaymış esmaül hüsna okuyup üstüne üfledim ben onun mucizesi diyorum

kızlar benim kızımda doğdugundan bu yana göğsumun bırını almıodu..
ayakta gezdırerek plates topunun ustunde zıplayarak vermeye çalıstım..azda olsa emmeye başlamıstı
sonra kolık başladı emmelerı hep bolunmeye başladı kızarmaya bagırmaya basladı..basınden berı akşam gece 1-2 kez mama verdım hep..sutum akşama bıtıodu cunku..sonra mastıt oldu o ememediği göğüs..meger bebek boşaltmadıgı ıcın emıpte,bırıkıp mastıt olmuş..
ve o göğsumdekı sut zaten daha azdı dahada azaldı..sonra ben 3-4 saate bır sağdım ıkı göğsumude cunku sutum azalmıstı kızım sonun akadar emmıodu..yıne mastıt olmasın dıe..bıraz arttı sütüm..sonra hasta oldum, yıne ııce azaldı sutum..

suanda yine sagıp verıorum bıraz arttı 20 30 cc ancak cıkıoudu hastayken
gece mama verıorum hep 3 kez filan..ve gece hiç sağmıorum..sabaha bırıkmıs oluo bıraz..
lımbocum gece fılan nasıl sagıosun benım kızım gece gunduz kolık..ınan vakıt bulup 3 saatte bıt mumkun degıl sagamıorum..
ve sadece sabah sutum yogun oldugunda zar zor emzıorum ayakta 1 kez ..memeyı unutmasın dıe..benım kkzımda almıo değil ama cok az emıp emıp bırakıo hava yutuo ve boşaltmıo goğsu doymuo ozamanda..en azından sagıp verınce ben kontrol edebılıorum ne kadar içti doydumu doymadımı dıe..zaten sureklı aglıo.bıde doymazsa hekm sık sık acıkıo..sık sık besleyınce gazı cok oluo uykuya zaten dalamıo ,ozaman hele hiç uyumuo..
bende böyle bir çözüm buldum...ama elbettw benı emmesını,sutumun yetmesını dılerdım.llımbocum en azından sen mama vermıomussun..buna sukur üzülme bak sütün yetıo en azından..ben gıdım gıdım sagıp bırıktırıp akşama zar zor yetırtıorum.sonrası mama..

elfocum bende her mamdan once emzırmeyı denedım dediğin gıbi doyuomu doydummu sanıo bılmem az alıodu mamayı..
baktım kontrol edemıorum ve hep o ılk sutu ıcıo..vazgectımm

kızlar çok kötüyüm ben.. 26 nisanda doğum yaptım 40 ımın çıkmasına 2-3 gün kala adet oldum gibi azdı ama adet oldum dedim.. haziranın 4 üne tekabül ediyor. haziran 14-16 sı gibi antalyada tatildeyken kaza oldu işte.. hatta ertesi gün çok az bir lekelenme oldu tekrar adet oldum sandım ama 1 damlaydı önemsemedim.. 2-3 gün önce gece uyurken birden başım dönüp midem bulanmaya başladı çıkardım.. dün gece tam uyuyacakken yine aynısı oldu.. az önce yine başım döndü birden midem bulandı çıkardım. sabah çok zor duruyordum ayakta. şükür oğluş uyuyor şimdi.. sürekli emziriyorum ve sağıyorum.. ilk 4 günden snra hiç mama vermedim sadece emziriyorum.. sütüm de var şükür az olsa yine neyse.. test yapmaya çok korkuyorum. daha önce hamileliğimde de böyle olmuştu gece bulantı şeklinde başlamıştı. yoksa halsiz mi kaldım anlamıyorum ki... :2: nolur bişiler söyleyin ya.. bebeğimi emzirmek istiyorum ben hamile kalmak neyse.. ama hamileyken de emziriliyormuş biraz rahatladım gibi yine de rabbim isteyenlere versin ya.. ilki de böyle kaza olmuştu.. bir türlü konduramamıştım.. midem çooook bulanıyor...

Son düzenleme:

Canim hayirlisi olsun belki yorgun dusmussundur hamilelik cok erken olur ama Allah yan gelene de bisey diyemessin hakkimda hayirlisi olsun test al strese girme hic sutunu etkiler mazallah bende hamileyken bi sure emziriyosun diye biliyorum

Canim cok gecmis olsun gercekten hepimiz zor bir surecten geçiyoruz. Kimimiz biraz daha sıkıntılı atlatacak napalim her sey evlatlarimiz icin benim kizim masallah gece pek sık uyanmiyor o nedenle sagaboliyorum telefonumu 3 saat bazen 3.5 saatte bir olacak sekilde kuruyorum kalkip sagiyorum gunduz ise kizimi koyuyorum yanima muziklioyuncagini aciyorum aglasada sagiyorum napiyim hattta tek elimle pompayi tutup tek elimle agzina emzik tikmaya calisiyorum ikide bir:) ben eger boyle sagmadaydim coktN full mamaya donmek zorunda kalirdim emmeyen bir bebek olur mu ya... o da benim ki iste.. ne yaptiysak olmuyor.. asil calismaya badlayinca ne olacak bilmiyorum son bir ayim evde iste de 3 satte bir sagicam artık kismet Allah buyuk

Canim sakin strese girme hamileysende dunyanin sonu degil ya annemde kvalidemde bebekleri 3 aylikken hamile kalmislar hatta diyorlarki iyi du cikti aradan bir cirpida sen bi test al bak belki de degilsi dir gecen benimde cok midem bulaniyordu ben daha adet olmadim hic yorgunluktan heralde.emzirme konusunda anemedoktor biramtirmis hamile kinca diye hatirliyorum emindegilim

Canım hayırlısı olsun en iyisi bir test alıp bak sen kayınvalidemde emzirmiş hamileyken bende emzirilmiyor sanıyordum ama öyle değilmiş.

kızlar sadece anne sütü alan bebişlerin kakaları gazları filan kokuyormu ya?? bizimki kokmazdı bikaç gündür baya baya kokuta kokuta pırtlatıyor bu rotavirüs aşısı mı etkiledi bağırsakları acaba :26:

Kizlar iznimin bitmesine 1 ay kaldi bensu_duyguda başlıyordu sanirim bizim gibi basks ise baslayacak olan var mi?

malesef bende varım canım eylül 2 de tamda o gun aşısı var karmalar pöffffffff sabah kahvaltı da aklıma geldi ağladım nasıl dayanacĞIM nasıl atlatırız ilk zamanları sonra alışılıyormus diyorlar ama ben çok zorlanacağım sanırım

bazen kokuyor bazen kokmuyor mamada veriyorum ama sık değil bazen

emdiği zaman anlıyorum kakasını mmasından ayırt edilebiliyor benim yediklerimle alakalı sankı yemeklere az baharatlı kullandınmı sütede mı yansıyor ne kokulu oluyor
bende düşündüm bir ara ancak yediklerime verdim

kızlar şimdi eşim aradı görümcemin gelini 7 haftalık hamileydi. yumurtalığında kist varmış doktor her an patlayabilir demiş... ona da üzüldüm şimdi.. rabbim isteyene versin herkese yaşatsın bu duyguyu.. offf rabbimin gücüne gitmesin beni mi deniyor acaba

Kızlar çok şükür sütüm bebeğime fazla geliyor, bebeğime de sağarak veriyorum ve onun bitiremediği sütleri buzluğuma koyuyorum. Ancak buzluğum dolmaya başladı, derin dondurucum yok. Birkaç hafta içinde yer bulamazsam en eski tarihliden başlayıp atmak zorunda kalacağım. Nereye bağışlayabilirim? Bir fikri olan var mı? İstanbul, Beykoz'da yaşıyorum. İhtiyacı olan tanıdığınız biri varsa lütfen benimle irtibata geçsin yada ben kiminle irtibata geçebileceksem onun bilgisini verin...

Ya benimkide oyle, surekli emziriyorum sadece gece 60 cc mama veriyordum ama bugun ilk kez gunduz de verdim, emdigi icin 40cc Falan icti. Snuclulukta duyuyorum gunduz verdigim icin ama napiyim sut Falan kalmiyorki eme eme... Sen mama veriyor musun?

Selam canım gündüz sürekli emdiği için bende arada mama veriyorum yoksa iyi gelmiyor doymuyor yoksa bazen 60 Bazende 90 cc veriyorum uyumasa bile karnı doyuyor ben sürekli emzirdiğimi düşünerek suçluluk duymamaya çalışıyorum sonuçta elimizden geleni yapıyoruz

Fikir olarak geldi ama yakınlarda bir çocuk esirgeme kurumu varsa olabilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…