2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
kızlar benım kızımın uykusu çok hafif ya üstünü açmış mı dıye bakmaya gidiyorum hemen kımıldıyor ya

yoldan araba geçer ona bile pırpırlanıyor sizlerin nasıl

aklıma bir fikir geldi kızlar liste yapalım çizelge bebeklerimizin adları doğduğu gün felan böyle hem daha iyi tanımış olruz çalışıp çalışmayacağımızı özel dr gittiği yada sağlıktakibi hem fikir olur hem öğrenmiş oluruz ama ben hiç anlamam çizelg olayından burada

siyah yerleştinmi alıştınmı havasına buranın nasıl gidiyor

Sevdim ben bu yeni muhiti tabi eşyaları yerleştirmek biraz yavaş oluyor çünkü bebişle tam bitiremiyorum hiç bişeyi yavaş yavaş olacak birde yavaşlar dışarıyı keşfetsem süper olacak hiç bir yeri bilmiyorum çünkü

kızlar benım kızımın uykusu çok hafif ya üstünü açmış mı dıye bakmaya gidiyorum hemen kımıldıyor ya

yoldan araba geçer ona bile pırpırlanıyor sizlerin nasıl

ya benim kızımda aynı. zaten zor uyuyor , uyuduğunda parmak ucumda yürüyorum resmen. geçen bir yazı okudum internette . insanlar 1,5 saat derin uyuyup, yarım saat aktif uykuya geçerlermiş. aktif uykudan derin uykuya geçiş bizim için sarunsuz olurken bebeklerde derin uyku 50-60 dak. olup aktif uykuya geçince tekrar derin uykuya geçişleri sorun olabilirmiş. aktif uyku bebeklerin kıpırdadıkları zamanlar. işte aktif uykuya geçince tekrar derin uykuya geçmeleri için bizim yardımımıza ihtayaçları olurmuş. sanırım bizim kızlarda aktif uykuda uyuyup derin uykuya geçemiyorlar.

ee bide şu gaz olayıda var uykuyu bölen:))

fatma maşallah diyelimi ilk önce sütünün çokluğunu neye borçlusun neler yapıyorsun

vede hastanelere de verebilirsin

Sağol canım, şu 10 gün içinde soran olmazsa oğlumun doktor kontrolünde doktoruna soracağım. Belki o tanıyordur ihtiyacı olan birilerini.

Canım sütümü mümkün olduğunca düzenli sağmaya çalışıyorum 3-4 saatte bir. İlk ay göğüs uçlarım çok yara olmuştu, emzirirken canımdan can gidiyordu, hatta 2-3 hafta mama takviyesi bile yaptım bebeğime. sonra geceleri sağıp gündüzleri emzirmeye devam ettim, böylece göğüslerimi de dinlendiriyordum. Sonra baktım oğlum göğüslerimi boşaltamıyor ve biberona alıştı, şimdi sürekli sağıyorum, çok seyrek emziriyorum. Hafta başında sünnet ettirdik, meme ile hiç zorlamıyorum bu aralar.

Emziren annelere tavsiyem özellikle geceleri bebek emdikten sonra yatmasınlar, göğüslerini sağıp boşaltsınlar. En çok süt üretimi gece oluyor ve bebekler geceleri çok az süt emiyor. Beyin ne kadar çok uyarılırsa süt üretimi o kadar artıyor.

Bir de internetten naturpy diye bir süt çayı araştırması yaptım, bugün siparişini verdim. Sütümü arttırmaktan ziyade içeriği için deneyeceğim. Bebeğim gazlı ve çok sıkıntısı oluyor. Kullananlar bu açıdan memnunmuş, bebekleri rahatlamış. İstiyorsanız siz de deneyin...

Merhaba bizim haiziran annelerinde bir arkadasimozon cok cok az bebegine anne sutu veremedigi icin uzgun sut anne arayacakti neredeuse sprayim istanbullumu diye

Halilefe naptin nasilsin? Seni merak ediyorum noldu hamilelik isi diye. Valla benim ilk oglumda hemen hamile kaldim ikincisi yani bunun icin tam 6 yil bekledim olmadi ne uzuldum ne agladim sonra kendiliginden geldi kuzucum, iki kardes aralari 12 yastir bu yuzden. Benim ikinci oglum 6 yil olmadi diye simdi pek dikkat etmiyorum yani korunmuyorum, senin yazdiklarini okuyunca kendi adimada korktum. Durumdan haber dar edersen sevinirim....

Ateşölçer olarak evde digital ucuz bir derece vardı.önceleri onu kullandım.Makattan ölçmek istemedim.koltukaltında y da ağzında yeterli süre tutmuyor huzursuz olunca.Doktorumla da görüştüm.Alından ölçerlerin vücut ısısını tam yansıtmadığını en iyisinin kulaktan ölçer olduğunu söyledi.Ben de uzun yıllar kullanılacak bişey deyip en iyisini almak istedim.Braun kulaktan ölçer aldım.2-3saniyede ölçüyor.Çok memnunum.

Bende dün akşam aşıdan sonra eşime aldırdım hatta kazıklanmış yazık chicconun kulaktan ölçerini aldırdım en iyisi kulaktan dedi hemşire arkadaşım 100 liralık şeye gidip 141 lira vermiş çok güldüm 1 lirayıda almışlar bide kampanyada demişler geri götüreyimmi dedim olmaz dedi ama çok güzelmiş 1 saniyede ölçüm yapıyor pratik

off kociş geldi yarın test alıp yapıcaz çok sağlıklı değilmiş ama.. şimdi git test al diyemedim görümcemin gelinine gitcekler, durumu çok riskliymiş.. ya bebek düşer ya da patlarsa seni zehirler demiş doktor medical park a, ali fuat Şengör e falan gidecekler.. yarın antalyaya gidecekler moralleri bozuk.. küçük görümcem e demiş kocam kusuyor midesi kötü falan diye.. içimden kesin hamilesin dedim diyor... daha önceki hamileliğimi de o bilmişti ben hiç tahmin etmezken anlamıştı hemen.. off yaa.. yarın test yapcam olmadı pazartesi kandan baktırcam falan işte... çok korkuyorum ya.. kociş diyor nolsun ikisi bir birlikte büyür diyor.. psikolojik falan mı ya.. anlamadım ki.. gece tam uyucam midem bulandı, uykudan uyandım mide bulantısı baş dönmesiyle.. onlarda mı psikolojik diyorum sonra.. bir de son 2-3 gündür akıntım arttı çamaşırım sürekli bir ıslanıyor bu aralar.. adet olcam ya da terden falan dedim ama yok yani akıntı beyaz çamaşır giydim belli oldu.. offf offf.. nerelere gideyim ne yapayım Allahım... yaaa kızlar o değilde benim kadın doğum doktoru en son kontrole gittiğimde tekrar geleyim mi dedm yok seneye görüşürüz demişti.. adam ben de bu potansiyeli görmüş mü içine mi doğdu anlamadım ya.. hep aklıma o söz geliyor... sezeryan oldum dikişlerim iyileşti mi içerdekiler falan.. offf offf.. :18:

Canım bende tebrık ediyorum senı ama arkadasın dedıgı gıbı alamayınca almıyo benım 4. Bebek ve ılk defa mama vermeden büyütüyorum yavrumu dıgerlerındede çok uğraşmıştım ama sutum yetmıyordu sımdı azalacak dıye yedıklerıme dıkkat etmeye çalışıyorum bıde bana bal serbetı çok ıse yaradı Rabbım bütün bebeklere saglık versın annelerınede bol bol süt

Fatmacım maşallah sütüne bağışlanmak cokguzelde süt kardeslıgı durumu var gercı çok bılgım yok ama bı araştır ıstersen

Merhaba,ben haziran annesiyim arkadasim haber verdi, mayis annelerinden birisi sutunu bagislamak istiyor diye aradiginiz o kisi benim yana yakila kizima sut annesi ariyordum.
10. Gunden sonra sutum bollasmisti hatta bebegimin bogazina kaciyordu oluk oluk akiyordu diyebilirim sonra birden uzuntuden,yorgunluktan mi bilmiyorum goguslerim sondu,sutum azaldi benimkide o kolaylikla icmeye alistigindan emmedi 2 dk. Emip birakiyor sagdigimda 5 yada 10 cc cikiyor en muhtesem aninda 20 cc. Tamamen anne sutu ile besleyemesemde bir sure bagisikligi icin ona bunu saglamak istiyorum hic olmazsa gunluk bir posetde olsa versem yeter.Bize bu olanagi saglarsaniz cok mutlu olurum İstanbul umraniye (serifali) de oturuyorum.Sizin icinde uygunsa haberinizi bekliyorum

cnm dun okudum msjını cvp veremedım kızım durmadı..
mıde bulantısı kusma strese baglı gastrıtten de olur cnm
oğlunun kolik agrıları baslamıstı..hem yorulmussunudr hemde ınsan ıster ıstemez stres oluo bebek cıglık cıglığa ağlayınca
oda ılk once mıdeye vuruo..stres mıde asıdnı artırıp,kapaklarını gevsetıo..
benım reflum var strese hiç gelmıo..ıkı hafta neler cektım bende kustum bısey yıyemnedım sureklı öğurdum
mecburı ılaca başladık
bendekı reflunun tek belırtısı bulantı asırı derecde..ne yanma ne eksıme ne agrı var..
onun ıcın dırek gebeliğe yorma,haa oda olabılır ımkansız değil..ama ılk okuyunca benım aklıma dırek stres, yorgunluk geldı..
bu araad bız de ılk ilşkıde korunmayı unuttuk
unuttuk dıorum cunku bızım 3 yıl korunmasız ılişkıye ragmen bebeğimiz olmadı..yıllaeca koryunmayınca unutmusuz
sonra hatırladık aa hanı koruncaktık artık dıe
bu sebeple gece uykum kaçtı benımde
yahu dıorum kac defa tup bebeğe ragmn olmadı sımdı tek ilişkıylemı olcak
öbur taraftaki cadı dıokı neden olmasın kaç arkaadsının oyle olmadımı tupten sonra
velhasıl kelam erkenden dıkıldım ayaga,kociş baktıkı uykum yok kıprasmaya başladı sonuc: halvet dus derken faltası gıbı oldu gozlerokadar komıgızkı benım kızım kıpır kıpır uyuo 5ten sonta ,sureklı sallıorm besıgınde..bı elım kızı sallıo bı yandan esımle ılgılnmye calısıorum..bu araad ebru sallı boşanmıs..coocuk romantızmı ölduruo demıs...yanı besık salllama arası ılışkı ancak okadar olur napalım
bu arada herkese gunaydınn

ben adet oldumm
ne sandınn akıllım,onca tüp bebekle bıle zor olmus da tek ilişkıyle nokta atışı yaparım mı sandın
halılefe gözüm kulağım sende ınsallah yanlış alarmdır ama hayırlısı olsun aksıysede..
bakalım mevlam ne eyler neylerse guzel eyler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…