- 16 Ocak 2013
- 664
- 131
- 323
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.141
Fatmacım maşallah sütüne bağışlanmak cokguzelde süt kardeslıgı durumu var gercı çok bılgım yok ama bı araştır ıstersen
Canim sunet yaptirdik demissin, bende gecectigimiz pazartesi yaptirdim, icim gitti ama simdi iyi cok sukur. Yarasi var tabi halaaa, senin nasil gecti sunet, iyilesti mi? Birde biz 4. Gun banyosunu yaptirdik size ne zaman yapabilir dediler? Ama sunet isinin bitmesiyle omuzumdan buyuk bir yukun kalkti. SevgilerSağol canım, şu 10 gün içinde soran olmazsa oğlumun doktor kontrolünde doktoruna soracağım. Belki o tanıyordur ihtiyacı olan birilerini.
Canım sütümü mümkün olduğunca düzenli sağmaya çalışıyorum 3-4 saatte bir. İlk ay göğüs uçlarım çok yara olmuştu, emzirirken canımdan can gidiyordu, hatta 2-3 hafta mama takviyesi bile yaptım bebeğime. sonra geceleri sağıp gündüzleri emzirmeye devam ettim, böylece göğüslerimi de dinlendiriyordum. Sonra baktım oğlum göğüslerimi boşaltamıyor ve biberona alıştı, şimdi sürekli sağıyorum, çok seyrek emziriyorum. Hafta başında sünnet ettirdik, meme ile hiç zorlamıyorum bu aralar.
Emziren annelere tavsiyem özellikle geceleri bebek emdikten sonra yatmasınlar, göğüslerini sağıp boşaltsınlar. En çok süt üretimi gece oluyor ve bebekler geceleri çok az süt emiyor. Beyin ne kadar çok uyarılırsa süt üretimi o kadar artıyor.
Bir de internetten naturpy diye bir süt çayı araştırması yaptım, bugün siparişini verdim. Sütümü arttırmaktan ziyade içeriği için deneyeceğim. Bebeğim gazlı ve çok sıkıntısı oluyor. Kullananlar bu açıdan memnunmuş, bebekleri rahatlamış. İstiyorsanız siz de deneyin...[/QUOTE
Bende kullanmaya başladım o çayı bakalım
cnm dun okudum msjını cvp veremedım kızım durmadı..
mıde bulantısı kusma strese baglı gastrıtten de olur cnm
oğlunun kolik agrıları baslamıstı..hem yorulmussunudr hemde ınsan ıster ıstemez stres oluo bebek cıglık cıglığa ağlayınca
oda ılk once mıdeye vuruo..stres mıde asıdnı artırıp,kapaklarını gevsetıo..
benım reflum var strese hiç gelmıo..ıkı hafta neler cektım bende kustum bısey yıyemnedım sureklı öğurdum
mecburı ılaca başladık
bendekı reflunun tek belırtısı bulantı asırı derecde..ne yanma ne eksıme ne agrı var..
onun ıcın dırek gebeliğe yorma,haa oda olabılır ımkansız değil..ama ılk okuyunca benım aklıma dırek stres, yorgunluk geldı..
bu araad bız de ılk ilşkıde korunmayı unuttuk
unuttuk dıorum cunku bızım 3 yıl korunmasız ılişkıye ragmen bebeğimiz olmadı..yıllaeca koryunmayınca unutmusuz
sonra hatırladık aa hanı koruncaktık artık dıe
bu sebeple gece uykum kaçtı benımde
yahu dıorum kac defa tup bebeğe ragmn olmadı sımdı tek ilişkıylemı olcak
öbur taraftaki cadı dıokı neden olmasın kaç arkaadsının oyle olmadımı tupten sonra
velhasıl kelam erkenden dıkıldım ayaga,kociş baktıkı uykum yok kıprasmaya başladı sonuc: halvet dus derken faltası gıbı oldu gozlerokadar komıgızkı benım kızım kıpır kıpır uyuo 5ten sonta ,sureklı sallıorm besıgınde..bı elım kızı sallıo bı yandan esımle ılgılnmye calısıorum..bu araad ebru sallı boşanmıs..coocuk romantızmı ölduruo demıs...yanı besık salllama arası ılışkı ancak okadar olur napalım
bu arada herkese gunaydınn
Canim sunet yaptirdik demissin, bende gecectigimiz pazartesi yaptirdim, icim gitti ama simdi iyi cok sukur. Yarasi var tabi halaaa, senin nasil gecti sunet, iyilesti mi? Birde biz 4. Gun banyosunu yaptirdik size ne zaman yapabilir dediler? Ama sunet isinin bitmesiyle omuzumdan buyuk bir yukun kalkti. Sevgiler
Canım geçmiş olsun. Benim de hastaneye giderken ayaklarım geri gitti ama yapacak bir şey yok, oldu bitti çok şükür. Doktoru sargısını Çarşamba açtı, 3 gün sonra yıkayın dedi ama biz dün akşam filede fazla su değdirmeden yıkadık. Geceleri doğru düzgün uyuyamamaya başlamıştı, her akşam yatırmadan önce yıkıyordum ben onu. Sargısı açılınca günde 2 defa bir merhem sürüyorum o kadar. Hala eti ve dikiş yerleri pembe ama dün ucundan biraz dokundum, acımıyor sanırım, sesini çıkarmadı. Lokal yapıldı bizimki, uyuşturan iğnenin yapıldığı yer baya morarmış, çok ağladı zaten o iğne yapılırken. 1 haftaya kadar iyileşir diye umuyorum. Herkes küçük yaptırmakla iyi ettiğimizi söyledi, hatta hastanedeki hasta bakıcı bu çok büyümüş dedi 2,5 aylık bebek için. Büyük geçmiş olsun.
Off az önce test yaptım tek çizgi. Çok mutlu oldum.koçiş üzülüyor delirtti beni. Yapalım o zaman dedim. Rüyamda erkek bebek gördüm zaten... Hala da midem bulanıyor niye bilmem. İldauni haklı belki h içi doktora gideceğim. Rabbim olmayana versin inş.
Aaa kızlar daha sımdıden pes etmeyın eslerlede ılgılencez bebıslerlede ama esler bebeklerden daha çok ılgı ısıtıyorlar üstelik sızın 1tane ben napım ergenıde var besıktede esıktede ama hepsı cooooook tatlı
Canım geçmiş olsun. Benim de hastaneye giderken ayaklarım geri gitti ama yapacak bir şey yok, oldu bitti çok şükür. Doktoru sargısını Çarşamba açtı, 3 gün sonra yıkayın dedi ama biz dün akşam filede fazla su değdirmeden yıkadık. Geceleri doğru düzgün uyuyamamaya başlamıştı, her akşam yatırmadan önce yıkıyordum ben onu. Sargısı açılınca günde 2 defa bir merhem sürüyorum o kadar. Hala eti ve dikiş yerleri pembe ama dün ucundan biraz dokundum, acımıyor sanırım, sesini çıkarmadı. Lokal yapıldı bizimki, uyuşturan iğnenin yapıldığı yer baya morarmış, çok ağladı zaten o iğne yapılırken. 1 haftaya kadar iyileşir diye umuyorum. Herkes küçük yaptırmakla iyi ettiğimizi söyledi, hatta hastanedeki hasta bakıcı bu çok büyümüş dedi 2,5 aylık bebek için. Büyük geçmiş olsun.
Canim sizede gecmis olsun. Bizimde igne yapilan yer mosmor, ama bizim sunet sonrasi sarmadi doktor, direk bezledik buyuk bez bagladim degmemesine dikkat ettim iyi cok sukur, steril ve agri kesici iki krem kullandim, 4. Gun banyosunu yapti, dedigin gibi dokundugumda aci hissetmiyor. Cok sukur erkenden hallettik. Birde pipiyi Geri itin dedi doktor onu cok yapamadim korktum :) damatliginida gor insallah
sutum cogaldı ama kızım hala tam olarak emmiyor ben de emzırma kampını deneyecegım umutluyum bu yöntemden bakalım.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomrisin Emzirme Notları 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı!
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomrisin Emzirme Notları 7: Mamaya Başlamış Bebekler İçin Emzirme Kampı
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomrisin Emzirme Notları 2: Doktor mama önerdi!
konuların altındakı yorumları da okumanızı onerırım uzun yazılar yorumlarda oyle ama umarım faydalı olur arkadaslar
sutum cogaldı ama kızım hala tam olarak emmiyor ben de emzırma kampını deneyecegım umutluyum bu yöntemden bakalım.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı!
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 7: Mamaya Başlamış Bebekler İçin Emzirme Kampı
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 2: Doktor mama önerdi!
konuların altındakı yorumları da okumanızı onerırım uzun yazılar yorumlarda oyle ama umarım faydalı olur arkadaslar
Linkler açılmıyor canım
inceledim çok beğendim. bu akşamdan itibaren ben de başlayacağım. oruç da tutuyorum acaba bıraksam mı?
Ayyyy hadi gecmis olsun canim ayni gun dogum yapmistik seninle bende ayni durmdayim bugun yine bayildim merdimenden dustum allahtan son iki basamak kala kolum tutmuyor simdi midem cok kotu adetim gelmiyor korkuyorum dr gorustum cok dikkat et emzirirken kolay hamile kalabiliyosun dedi hatta bi test yap dedi cok korktum yaptirmadim hamile olsam anlarim hemen ama lkafamda kurcalan miyor degil napcam bilmiyorumOff az önce test yaptım tek çizgi. Çok mutlu oldum.koçiş üzülüyor delirtti beni. Yapalım o zaman dedim. Rüyamda erkek bebek gördüm zaten... Hala da midem bulanıyor niye bilmem. İldauni haklı belki h içi doktora gideceğim. Rabbim olmayana versin inş.
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 1: Merhaba!
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 7: Mamaya Başlamış Bebekler İçin Emzirme Kampı
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 2: Doktor mama önerdi!
Bebek Yapım Bakım Onarım: Tomris’in Emzirme Notları – 3: Peki sütü arttırmak için ne yapmalıyız? Emzirme Kampı!
yasemıncım sana nekadar tesekkur etsem az
emzırmeyle ılıglı bende cok sorun yasıorum mastıt oldum,sonra hasta oldum sutum azaldı kızım emmeyı bırakmak uzereydı
sadeve gunde 2 kez emıodu ve gecede mama verıorum 3 kez..ılk once gunde 1 kez verıodum
aynen yazıdakı gıbı gıttıkce sut azalıp mama cc sı arttı..
ama benım kızım kolık uyanık oldugu her daım aglıo
bılmıorum onuc alabılrımııym benım esım hiç sabırlı bırı değilkı sabretsın kızın ağlamasına
cocuk açlıktan ağlasa mama verelım gıtsın der benım dırencimi kırar..cok buyuk bır es desteği lazım bu konuda
hafta ıcı her gun gelen yardımcım var aslında uygulayabılırım ama
göğsumun bırısı ozellıkle(kızımın emmeyı sevmediği) nerdeyse kurumak uzere sbaah kadar sagmadığım halde sabah sadce 50 cc cıkıo..buna ragmen artar mı acaba..
yıende denıcem en azından sonradan vijdan azabı duymam yapmadım demem
ama oncelıkle su lactatıon aıd yapmam lazım en azından bi sure bı kaç gun...kızımın yenıden emmeyı hatırlaması lazım
cok saol cnm
yasemıncım sana nekadar tesekkur etsem az
emzırmeyle ılıglı bende cok sorun yasıorum mastıt oldum,sonra hasta oldum sutum azaldı kızım emmeyı bırakmak uzereydı
sadeve gunde 2 kez emıodu ve gecede mama verıorum 3 kez..ılk once gunde 1 kez verıodum
aynen yazıdakı gıbı gıttıkce sut azalıp mama cc sı arttı..
ama benım kızım kolık uyanık oldugu her daım aglıo
bılmıorum onuc alabılrımııym benım esım hiç sabırlı bırı değilkı sabretsın kızın ağlamasına
cocuk açlıktan ağlasa mama verelım gıtsın der benım dırencimi kırar..cok buyuk bır es desteği lazım bu konuda
hafta ıcı her gun gelen yardımcım var aslında uygulayabılırım ama
göğsumun bırısı ozellıkle(kızımın emmeyı sevmediği) nerdeyse kurumak uzere sbaah kadar sagmadığım halde sabah sadce 50 cc cıkıo..buna ragmen artar mı acaba..
yıende denıcem en azından sonradan vijdan azabı duymam yapmadım demem
ama oncelıkle su lactatıon aıd yapmam lazım en azından bi sure bı kaç gun...kızımın yenıden emmeyı hatırlaması lazım
cok saol cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?