- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.181
burda bi arkadaş paylaşmıştı "tomrisin emzirme notları" nı ilgimi çekti yapmaya karar verdim.
daha önce bahsetmiştim 55 gün sonra oğlum memeyi almaya başlamıştı. ben de mamayı tamamen kestim pompa olayını da bıraktım 2 gündür istedikçe memeye koydum. sütüm azdı biliyorum artsın diye bunu yaptım. yani 3 günlük emzirme kampına girdim. dün oğlumun çişiyle beraber kan geldi. hemen acile götürdük. herşeyi anlattım doktora. keşke 2 aydır mamaya alışmış çocuğu aniden bıraktırmasaydın. muhtemelen susuz kalmış idrar yolları tahriş olmuş bi daha olursa getirin dedi.ben malum kampta olduğum için eve geldim mama vermedim su verdim. akşam olmadı aynısı. gece uyku sersemliğiyle pek su içmemişti sabah yine aynısı oldu. hemen mama yaptık. anlayacağınız kamp olayı yalan oldu. evladımın nasibinde mama var demekki.
Ya canım ben bu katılığı anlamıyorum. Mama çok çok kötü birşey olsa idi emmeyen bütün bebekler hasta olurdu. Evet emzirmek büyük kolaylık hem yararlı. Ama olmuyorsa da dünyanın sonu değil. İsterseniz aklınız gönlünüz rahat olsun diye çocuk drnuza danışıp mamayı azaltmayı deneyin. Ya da hiç bebeğinizi üzmeyin o nasıl istiyorsa öyle beslensin.
MERHABALAR... Ben aslında haziran annesi olucaKTIM ama bebeğimin dünyaya erken merhaba demesı sonucu 10 mayısda kuzucugum dunyaya geldi arkadaşlar. bebeğimin gelişimini burdan sızın bebeklerinizle birlikte takip etmek istiyorum benide aranıza alırmısınız :)
Hosgeldin canim benim kizimda 10 mayista dunyaya geldi:)
burda bi arkadaş paylaşmıştı "tomrisin emzirme notları" nı ilgimi çekti yapmaya karar verdim.
daha önce bahsetmiştim 55 gün sonra oğlum memeyi almaya başlamıştı. ben de mamayı tamamen kestim pompa olayını da bıraktım 2 gündür istedikçe memeye koydum. sütüm azdı biliyorum artsın diye bunu yaptım. yani 3 günlük emzirme kampına girdim. dün oğlumun çişiyle beraber kan geldi. hemen acile götürdük. herşeyi anlattım doktora. keşke 2 aydır mamaya alışmış çocuğu aniden bıraktırmasaydın. muhtemelen susuz kalmış idrar yolları tahriş olmuş bi daha olursa getirin dedi.ben malum kampta olduğum için eve geldim mama vermedim su verdim. akşam olmadı aynısı. gece uyku sersemliğiyle pek su içmemişti sabah yine aynısı oldu. hemen mama yaptık. anlayacağınız kamp olayı yalan oldu. evladımın nasibinde mama var demekki.
Kizlar ben igrenc sacma sapan 1 psikolojinin icine girdim kendimden nefret ediyorum.gorumcelerim onlarin cocuklari annem kardeslerim bebegim uyurken uyandirip sevmek istiyolar bende uyutana kadar canim ciktigi icin rahatsiz oluyorum.dun anneme iftaraa gittik tam ezan vakti 10 yasindaki kardesim soylememe ragmen gitti uyandirdi herkes sofraya oturdu ben kucagimda bebek sinir oldum agladim annemle cok kotu kavga ettim esimle ciktik gittik evden annemd3 cok agladi.yoldayken dayanamadim anneme geri dondum ozur diledim kendimi hic iyi hissetmiyorum herkesin iftarini gununu berbat ettim nolur bana dua edin eski halime donmek istiyorummm cok tuhaf 1 insan oldum allaha sukur 1 derdimde yok ccok mutlu 1 ailem var neden boyle oldum bilmiyorum
cnm aynı oynak psıkoloıye sahıbım..cok yoruluorum kızım uyumuo dınlenmeye fırsatım yok..sutun yetmıo:)
buun kısa surelı arkadsa gıdeyım degısıklık olsun dedım cagırdı oturalım dıe
ıkı tane cocugu var...bızım kızın uykusu geldı salladık uyudu ama cocuklar azıcık yuksek sesle konussa uyandı
bı turluı dalamadı..arkadasım cok kotu alıstırmıssın dedı..bende kolık olunca valla butun yanlsıları yaptık dedım
tek durdugu yer battankıye arası olunca dedım..onun coocukları cok sakındı
hatırlıorum ben emzırıp anakucağına koyardı obur acıkıncayakadar sesı cıkmazdı..derın derın uyurdu..
hayat hıc normale donmeyuecek gıbı gelıo bazen..benle doğum yapan arkadasalerım pıknılklere gıdıo gezıo tatıle cıkıolar
ben bı ev gezmesıne gıdemıorum...bıde sut ılayı var bukadar sıkıntının ıcınde artarmı..cok zor..cok ıstıoum ama cok zor
bak benı dusun kendı hayatına sukret cnm gecıcı bı durumdur geccektır bende ole dıorum
bu bır surec gececk dıorum ınsallah
bende okudum cnm bıraz bende bı yazıcam bakalım,uye olmakmı gerekıo maıl mı atıoruz
benım bebegım kolık cunku hiç oyle bı anne yorumu gormrdım sımdılık
belkı baska tavsıyeelrı olur bana da..
ildauni dediğin gibi kolik saatinde oğlum emmiyordu yatakta zıplarken tutturdum ağzına sonra ağzına emziği verdim koydum ayağıma o kadar hızlı salladımki sersem oldu ağlarken uyudu ama kıpır kıpır olsun en azından katıla katıla ağlamıyor sol kolum çok ağrıyor artık zıplatmaktan bunada şükür
Canim cok sukur sutum yeterince var emme derdimiz hic olmadi.disarida cikiyoruz aklimiza estikce ama yillardir ilk kez evdeyim cok bunaldim duvarlar ustume geliyo esim olmadan disari cikmam imkansiz kendimi mahkum gibi hissediyorum 1 de herkes bebegimi buyutmeme karisiyo emzik ver dediler tam 5 tane farkli emzik aldim emmiyo istemiyo diyorum gorumcemlere ayy yok sen ugrasmiyosun yok kalin giydi yok ince giydi onlara agzimi acip 1 se diyemiyorum anneme patliyorum sanirim esimlede cok sey paylasamiyoruz bebek yuzunden onun etkis8 var galiba yatak muhabbetimiz vardi hergun en az 1 saat konusur gulerdik simdi yataga girer girmez uyku hatta o kadar takmisim ki kafaya 2 gecedir esimin beni aldattigini goruyorum tovbr tovbe...yapmaz oyle sey guvenim sonsuz ama kari koca olmay8 unuttuk sadece anne babayiz c ok uzuluyorum cok =(
Canım aynı benimde arkadaşlar geliyo oğlum kolik diyorum anlamıyorlar evde sıkılıyordur diyorlar ben manyağım sanki eve bayılıyorum eşimle bile çıksak yoldan dönüyoruz arabada uyuyor inince bağırıyor hiçbiryere çıkamıyorum emziği benimkide almadı ama zorla alıştırdım öğürdü çok pekmezi sulandırıp batırıp verdim şimdide zor alyor ama veriyorum
Kizlar,canim sikkin benim biraz,lutfen yorumlarinizi eksik etmeyin.Benim bebis yaklasik 1-1bucuk haftadir eskisi gibi kaka yapmamaya basladi.Onceden hergun mutlaka yapardi hatta cogu zaman gunde 2 kere.Ama sonradan 1 gun yapip 1 gun yapmamaya basladi.Suan boyle gidiyo.Ve 2-3 gundur eskisi gibi emmiyor.Az yiyor gerisini sadece emzik gibi emmek icin emiyor.Bilmiyorum.Haftasonu atesim cikmisti,goguslerim de agriyordu cunku kitle olusmustu biraz.Bu etkilemis olabilir mi ? Goguslerimi sikiyorum sut cikiyor ama acaba azaldi mi anlayamadim.Bugun tarttim.1 haftada 150 gr civari almis.Normal mi bu ?
aaa negüzel canım aynı günler :) bende bunun ıcın burdayım canım bebeğim prematre doğduğu ıcın aynı zamanda doğan bebıslerin boy ve kilosu gelişimi hareketlerini merak ediyorum :)
kızlar yarın oğlum 2 aylık oluyor ve kanguru aldım..evde yaptığımız denemelerde fazla durmuyor ağlıyor..acaba erken mi kanguru için yoksa benim ki mi sevmiyor..2 aydır eve tıkılıp kalmışım bunalımlardayım resmen..bebek arabasındada ağlıyorr offff
Kizlar ben igrenc sacma sapan 1 psikolojinin icine girdim kendimden nefret ediyorum.gorumcelerim onlarin cocuklari annem kardeslerim bebegim uyurken uyandirip sevmek istiyolar bende uyutana kadar canim ciktigi icin rahatsiz oluyorum.dun anneme iftaraa gittik tam ezan vakti 10 yasindaki kardesim soylememe ragmen gitti uyandirdi herkes sofraya oturdu ben kucagimda bebek sinir oldum agladim annemle cok kotu kavga ettim esimle ciktik gittik evden annemd3 cok agladi.yoldayken dayanamadim anneme geri dondum ozur diledim kendimi hic iyi hissetmiyorum herkesin iftarini gununu berbat ettim nolur bana dua edin eski halime donmek istiyorummm cok tuhaf 1 insan oldum allaha sukur 1 derdimde yok ccok mutlu 1 ailem var neden boyle oldum bilmiyorum
kızlar beray ım tam 1 haftadır konuştuğumuzda yüzümüze dokunuyor, renkli oyuncakları tutuyor, sütünü içerken eli biberonunun üstünde :) anakucağında oyalanıyor... kuzucum büyüdü bile :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?