- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.201
Umarim en yakin zamanda alisir canim. Yoksa kasikla beslenebilir biraz zor ama bi tanıdığım in bebegi oyle beslendi bi surebendede aynı sorun bebeğim biberon alımıyor bide 1 ay sonra işe başlıcam sağdığım sütleri nasıl vereckler bilmiyorum
burda bi arkadaş paylaşmıştı "tomrisin emzirme notları" nı ilgimi çekti yapmaya karar verdim.
daha önce bahsetmiştim 55 gün sonra oğlum memeyi almaya başlamıştı. ben de mamayı tamamen kestim pompa olayını da bıraktım 2 gündür istedikçe memeye koydum. sütüm azdı biliyorum artsın diye bunu yaptım. yani 3 günlük emzirme kampına girdim. dün oğlumun çişiyle beraber kan geldi. hemen acile götürdük. herşeyi anlattım doktora. keşke 2 aydır mamaya alışmış çocuğu aniden bıraktırmasaydın. muhtemelen susuz kalmış idrar yolları tahriş olmuş bi daha olursa getirin dedi.ben malum kampta olduğum için eve geldim mama vermedim su verdim. akşam olmadı aynısı. gece uyku sersemliğiyle pek su içmemişti sabah yine aynısı oldu. hemen mama yaptık. anlayacağınız kamp olayı yalan oldu. evladımın nasibinde mama var demekki.
Kizlar,canim sikkin benim biraz,lutfen yorumlarinizi eksik etmeyin.Benim bebis yaklasik 1-1bucuk haftadir eskisi gibi kaka yapmamaya basladi.Onceden hergun mutlaka yapardi hatta cogu zaman gunde 2 kere.Ama sonradan 1 gun yapip 1 gun yapmamaya basladi.Suan boyle gidiyo.Ve 2-3 gundur eskisi gibi emmiyor.Az yiyor gerisini sadece emzik gibi emmek icin emiyor.Bilmiyorum.Haftasonu atesim cikmisti,goguslerim de agriyordu cunku kitle olusmustu biraz.Bu etkilemis olabilir mi ? Goguslerimi sikiyorum sut cikiyor ama acaba azaldi mi anlayamadim.Bugun tarttim.1 haftada 150 gr civari almis.Normal mi bu ?
bendede aynı sorun bebeğim biberon alımıyor bide 1 ay sonra işe başlıcam sağdığım sütleri nasıl vereckler bilmiyorum
Kizlar ben igrenc sacma sapan 1 psikolojinin icine girdim kendimden nefret ediyorum.gorumcelerim onlarin cocuklari annem kardeslerim bebegim uyurken uyandirip sevmek istiyolar bende uyutana kadar canim ciktigi icin rahatsiz oluyorum.dun anneme iftaraa gittik tam ezan vakti 10 yasindaki kardesim soylememe ragmen gitti uyandirdi herkes sofraya oturdu ben kucagimda bebek sinir oldum agladim annemle cok kotu kavga ettim esimle ciktik gittik evden annemd3 cok agladi.yoldayken dayanamadim anneme geri dondum ozur diledim kendimi hic iyi hissetmiyorum herkesin iftarini gununu berbat ettim nolur bana dua edin eski halime donmek istiyorummm cok tuhaf 1 insan oldum allaha sukur 1 derdimde yok ccok mutlu 1 ailem var neden boyle oldum bilmiyorum
Kizlar,canim sikkin benim biraz,lutfen yorumlarinizi eksik etmeyin.Benim bebis yaklasik 1-1bucuk haftadir eskisi gibi kaka yapmamaya basladi.Onceden hergun mutlaka yapardi hatta cogu zaman gunde 2 kere.Ama sonradan 1 gun yapip 1 gun yapmamaya basladi.Suan boyle gidiyo.Ve 2-3 gundur eskisi gibi emmiyor.Az yiyor gerisini sadece emzik gibi emmek icin emiyor.Bilmiyorum.Haftasonu atesim cikmisti,goguslerim de agriyordu cunku kitle olusmustu biraz.Bu etkilemis olabilir mi ? Goguslerimi sikiyorum sut cikiyor ama acaba azaldi mi anlayamadim.Bugun tarttim.1 haftada 150 gr civari almis.Normal mi bu ?
Canim oncelikle gecmis olsun. O idrarinda gordugun kan degil muhtemelen urik kristalleridir. Ben de dogdugu ilk hafta memeyi alsin diye diretmistim baska bir sey vermemistim fakat memeyi tutmadigi ve beslenemedigi icin o kirmzi lekelerden olmustu idrarinda hatta o kadar sivi kaybetmistiki cisi cok az ve kahverengiydi. Doktor bebegimde ciddi sivi kaybi oldugunu birkac gun su vermemi soylemisti. Hala hatirladikca aglayasim gelir. Ben de o zaman mamaya baslamistim ve bebegimin memeyi wlmayacagini anlamistim. Fakat hergun duzenli sagdim sutum basta azdi cikan sutumu arti mama tak viyesi yaptim 3 hafta sonra malt icecekler humana steel tea hip natal ve duzenli sagma sonucu sutum artti ve mamayi tamamen biraktim lansinoh çift li ektrikli kullaniyorum fakat bir de ameda sbm kiraladim (bu ay geri verdim) yani neticede sahsi fikrim su ki bebek en basta memeyi almadiysa imkansiz degil tabii ama % 100 memeye donmesi zor. Bu nedenle sana tavsiyem sutunu sagarak arttirip bebegini anne sutuyle beemen. Tomris Hanimin dedigi gibiTabii ki bebegin sutu direkt anne mem3sinden almasi cok güzel fakat sagilmis sutte dunyadaki tum mamalardan daha kiymetli... bol sutler sevgiler...
Canim sutun yariyordur bebistebeskisinden daha guclu emdigi icin az emiyor ama doyuyordur benim doktorum ayda 400 500 gr alan anne sutuyle beslenen bir bebek bizim icin normaldir demisti yine de takip et bakalim ama takma. Bizde sik sik kaka problemi yasiyoruz 3 gun yapamiyor kuzum bazen 4. Gun fitil veriyorum bakiyorum koyulasmis kakasi sutu verimli kullandikari icin oluyomus. Bebegin neseliyse hali keyfi yerindeyse uzulme:)
Fitil verme canım çok sıkıntıya girmedikçe 1 hafta bekleyebilirmişsin bizde dr gittik 3 gün oldu diye fitil bağırsak tembelliği yapıyormuş bekleyin ağlamazsa sıkıntı yapmazsa dedi eve geldi uyurken yatı 3 günde bir yapıyor ama çok sıkıntı olursada 4-5 güne poposunu uyarırsın kulak çubuğuna zeytin yağı yapıp ama ıkınmayı öğrenmesi lazımmış bizimde kakamız koyulaşmış biraz rengi hala sarı pütürlü ama artık su gibi değil
Canim sutun yariyordur bebistebeskisinden daha guclu emdigi icin az emiyor ama doyuyordur benim doktorum ayda 400 500 gr alan anne sutuyle beslenen bir bebek bizim icin normaldir demisti yine de takip et bakalim ama takma. Bizde sik sik kaka problemi yasiyoruz 3 gun yapamiyor kuzum bazen 4. Gun fitil veriyorum bakiyorum koyulasmis kakasi sutu verimli kullandikari icin oluyomus. Bebegin neseliyse hali keyfi yerindeyse uzulme:)
Canim aglamiyosa doyuyor demektir okadar takma benimkinin de ishal kesilmiyor dr gitcez son care
benimkisi de 4-5 gün yapmıyor ilaç veriyoduk son zamanlarda yapsın diye, doktorumuz vermeyin 1 haftaya kadar normaldir dedi. takma kafana
cnm hiç endişe etme bnm bugün 4. gün az önce kakasını yaptı doktor emen bebeklerde 1 haftaya kadar normal dedi bana, doyup doymadığı için kıstası en az 5-6 dolu çişli bez olması gerekiyormuş böyleyse takma kafana. Bir haftada 150 gr az ama bizimkiside 2 haftada 300gr almıştı sonraki iki haftada 700gr almış yani değişebiliyor kilo alımları, rahat ol sen kafaya taktıkça sütler azalıyor
Fitil verme canım çok sıkıntıya girmedikçe 1 hafta bekleyebilirmişsin bizde dr gittik 3 gün oldu diye fitil bağırsak tembelliği yapıyormuş bekleyin ağlamazsa sıkıntı yapmazsa dedi eve geldi uyurken yatı 3 günde bir yapıyor ama çok sıkıntı olursada 4-5 güne poposunu uyarırsın kulak çubuğuna zeytin yağı yapıp ama ıkınmayı öğrenmesi lazımmış bizimde kakamız koyulaşmış biraz rengi hala sarı pütürlü ama artık su gibi değil
Kizlar cok sagolun ya yorumlar icin.Su kaka olayinda cok rahatladim madem 1 haftaya kadar normalmis,o zaman sorun yok.Az yemesi biraz kafama takildi ama kontrol edicem bakalim nasil devam edecek...
Bu arada sizler,bebisler ellerini emdiginde mudahele ediyomusunuz alismasinlar diye ?
Canim bende vermeyi hic istemiyorum ama koligimiz vardi bide kaka uapamayinca iyce cosuyodu dayanamiyodum veriyodum artik hergun mutlaka bacak hareketleri yaptiriyorum kendi yapmaya basladi cok sukur. Koyu kivamli puturlu kaka sutu iyi isledi anlamina geliyomus ara ara olmasi iyi galiba
Kizlar sol gogsum tam bosaldiginda bi sizlama oluo sanki icinden yanio gibi sonra gecio yavas yavas bu sanci ucundanmi yoksa ictenmu geluo anlamiorum bole yasayan varmi normalmi sizce yoksa dr gtmelimiyim luttfen cevap yazin
Kizlar benim gibi ayni durumda olaniniz varmi 6 yasinda kizim var ona hic zaman ayiramiyorum kendimi cok suclu hissediyorum hep kucuk kizim emmek istiyor 2 saate bir veriyorum benden bisey istiyor kizim tmm diyorum unutuyorum sonra cok gece kardesini uyutup ilhilencem diyorum ama bakiyorum beklerken uyuya kalmis bu yuzden cok uzuluyoerum ne yapcami hic bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum((((
Kizlar benimbebegimde bu ara az emiyo ben sagip verdigim icin cc takip ediyorum onceye gore 100- 200cc az iciyo neden acaba buyudukce daha cok icmesi gerekmiyor mu bilemedim bir de yumrugunun tamamini agzina somuyo benim ki:) kakasi hardal icinde pütürler var ve beni asil dusunduren bi kac seferdir sümügümsü seyler var acBa endiselenmeli miyim bilgisi olan vR m8?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?