2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bendede aynı sorun bebeğim biberon alımıyor bide 1 ay sonra işe başlıcam sağdığım sütleri nasıl vereckler bilmiyorum
Umarim en yakin zamanda alisir canim. Yoksa kasikla beslenebilir biraz zor ama bi tanıdığım in bebegi oyle beslendi bi sure

Canim oncelikle gecmis olsun. O idrarinda gordugun kan degil muhtemelen urik kristalleridir. Ben de dogdugu ilk hafta memeyi alsin diye diretmistim baska bir sey vermemistim fakat memeyi tutmadigi ve beslenemedigi icin o kirmzi lekelerden olmustu idrarinda hatta o kadar sivi kaybetmistiki cisi cok az ve kahverengiydi. Doktor bebegimde ciddi sivi kaybi oldugunu birkac gun su vermemi soylemisti. Hala hatirladikca aglayasim gelir. Ben de o zaman mamaya baslamistim ve bebegimin memeyi wlmayacagini anlamistim. Fakat hergun duzenli sagdim sutum basta azdi cikan sutumu arti mama tak viyesi yaptim 3 hafta sonra malt icecekler humana steel tea hip natal ve duzenli sagma sonucu sutum artti ve mamayi tamamen biraktim lansinoh çift li ektrikli kullaniyorum fakat bir de ameda sbm kiraladim (bu ay geri verdim) yani neticede sahsi fikrim su ki bebek en basta memeyi almadiysa imkansiz degil tabii ama % 100 memeye donmesi zor. Bu nedenle sana tavsiyem sutunu sagarak arttirip bebegini anne sutuyle beemen. Tomris Hanimin dedigi gibiTabii ki bebegin sutu direkt anne mem3sinden almasi cok güzel fakat sagilmis sutte dunyadaki tum mamalardan daha kiymetli... bol sutler sevgiler...

Canim aglamiyosa doyuyor demektir okadar takma benimkinin de ishal kesilmiyor dr gitcez son care

Cnm hepimiz aynı haldeyiz emin ol. Bnm oğlum da gündüz çok zor uyuyor. Uyumazsa huysuz oluyor devamlı kucak istiyor kollarım kopuyor. Kaynanama giderim hiç dikkat etmezler bağıra bağıra konuşurlar çocuk uyanır. Anneme giderim uyumasın uyansın da sevelim diye gözlerler en ufak hareketinde çocuğun aaa uyandı diye alıp uykusunu açar oynarlar. Sonra dediğin gibi yok iftar vakti yok çay vakti bi odaya çekilip tek başıma emzirmeye çalışırım. İçten içe de hepsine kızarım. Ramazan başından beri topluluklar belki 2 -3 kere iftar yapmışımdır. Hepimiz de aynı sıkıntılar var ama azıcık sabır. 40 ı çıksın diye bekliyorduk 3 aylık oldular nerdeyse. Bnm çocuğu olan çoğu arkadaşım 4. Aydan sonra rahatladıklarını söylüyorlar ne kaldı ki 4. Aya :) herşey düzene girecek inşallah :)

kıslar aynı dertlerdem muzdarıbız ben memeye alıstırayım yenıden derken kuzum mamayı bıberonu almaz oldu
ne kadar beslenıo anlamıoruz..mecbur yıne sagıp vercem gecede mama...en azından bı duzn tutturmustuk
sagdığım surece sutumde bıtmeyecektır azda olsa..
bıde sunu farkettım kızlar psıkolojım artık pamukıplıgınde..bu kolık okadar yıpratmıskı..76 gunluk olduk 22. gunden berı koliğiz
gun boyu mızmız hıcbıyerde oyalanmayan..sureklı kucağımda orda bıle susmayan bı kızım var
uyku yok gunduzlerı tılkı uykusu koyar koymaz uyanıo yada sallayacaksın sureklı..
bugun arkadasa gıttım uzaylı gıbı hıseetım ..ıyı gelsın dıe gıtmttım moralım coktu geldım..hem yardımcım ıcın dedıkoyu sever dedı
bende hıç sevmem burası kucuk yer sonucta..ben ısınden memnunum..kız kolık olunca alel acele bulmustuk..neyse bu cocugu cok kötu alıstısmısın dedı..sallamaya alısmsı dedı..bılmıokı akşamalrı sallamaya ragmen durmuo..velhasılı kelamm su atte oldu uyuyamadım..
hem kızıma uzuldum beslenmıo dıe hemde psıkollojım epey bozulmus kızlar 3-4 gunduz gecelerı kıza mamaya kalkınca yenıden zor uyuyordum..bugunde bunlar oldu dusunmektn uyuyamıorum yorgunluktan öluorum halbukı..neysekı sızlerı okudum sımdı actım bıraz rahataldım hepımız yaklasık aynı sıkıntıları yasıomusuz dıe..ama su uyku ıcın ne yapayım lutfen yardım edın..

benimkisi de 4-5 gün yapmıyor ilaç veriyoduk son zamanlarda yapsın diye, doktorumuz vermeyin 1 haftaya kadar normaldir dedi. takma kafana

sağol canım. ben de bu vakte kadar sağdım, benimkisi weevel. maalesef hiç işe yaramadı. 2 saate bir 30 ml çıkartıyor hep. o çaylardan da çok içtim hatta mide ağrısına kaldım içmekten. nasibi neyse o olacak artık. dediğin doğru muhtemelen çünkü rengi birebir kan rengi değil turuncu gibi.

Kizlar prensesim taklit etmeye basladi ben ona dil cikariyorum oda bana cikariyor tabi benimki gibi uzatamiyir yandan yandan siritarak cikartiyor hatta bu sabah fotosunu bile yakaladim :) bi yerde okunustum baait hareketlerinizi ve ses tonunuzu taklit edebilir diye ediyo valla:)) ayy biyuyo sipalar yaa:)))

cnm hiç endişe etme bnm bugün 4. gün az önce kakasını yaptı doktor emen bebeklerde 1 haftaya kadar normal dedi bana, doyup doymadığı için kıstası en az 5-6 dolu çişli bez olması gerekiyormuş böyleyse takma kafana. Bir haftada 150 gr az ama bizimkiside 2 haftada 300gr almıştı sonraki iki haftada 700gr almış yani değişebiliyor kilo alımları, rahat ol sen kafaya taktıkça sütler azalıyor

Fitil verme canım çok sıkıntıya girmedikçe 1 hafta bekleyebilirmişsin bizde dr gittik 3 gün oldu diye fitil bağırsak tembelliği yapıyormuş bekleyin ağlamazsa sıkıntı yapmazsa dedi eve geldi uyurken yatı 3 günde bir yapıyor ama çok sıkıntı olursada 4-5 güne poposunu uyarırsın kulak çubuğuna zeytin yağı yapıp ama ıkınmayı öğrenmesi lazımmış bizimde kakamız koyulaşmış biraz rengi hala sarı pütürlü ama artık su gibi değil

Canim bende vermeyi hic istemiyorum ama koligimiz vardi bide kaka uapamayinca iyce cosuyodu dayanamiyodum veriyodum artik hergun mutlaka bacak hareketleri yaptiriyorum kendi yapmaya basladi cok sukur. Koyu kivamli puturlu kaka sutu iyi isledi anlamina geliyomus ara ara olmasi iyi galiba

Canim aglamiyosa doyuyor demektir okadar takma benimkinin de ishal kesilmiyor dr gitcez son care

benimkisi de 4-5 gün yapmıyor ilaç veriyoduk son zamanlarda yapsın diye, doktorumuz vermeyin 1 haftaya kadar normaldir dedi. takma kafana

Kizlar cok sagolun ya yorumlar icin.Su kaka olayinda cok rahatladim madem 1 haftaya kadar normalmis,o zaman sorun yok.Az yemesi biraz kafama takildi ama kontrol edicem bakalim nasil devam edecek...

Bu arada sizler,bebisler ellerini emdiginde mudahele ediyomusunuz alismasinlar diye ?

canım ben müdahale etmiyorum. doktorum normal olduğunu ve müdahale edilmemesi gerektiğini söyledi. bu dönemde oral öğrenmeleri geliştiğini gösteriyormuş.

slm hanımlar bebegım bazen emerken sırtından hırıltı gelıyo bu benı cok rahatsız edıyoo dr göturdum bısey yok dedı süt kacıyodur dedı ama ben yınede evham yapıyorum sızde budurumu yasan varmıı

Canım benimde oğlum kolik akşamları çok ağlayınca bende yaptırdım ama ağlaması azalmadı gündüzleri sıkıntı yoktu o yüzden artık bekliyorum

Kizlar sol gogsum tam bosaldiginda bi sizlama oluo sanki icinden yanio gibi sonra gecio yavas yavas bu sanci ucundanmi yoksa ictenmu geluo anlamiorum bole yasayan varmi normalmi sizce yoksa dr gtmelimiyim luttfen cevap yazin

benimde olmustu baslard.dra gittim birsey cıkmadı.süt kanalları genişliyordur dedi.zamanla geçti

Kizlar benimbebegimde bu ara az emiyo ben sagip verdigim icin cc takip ediyorum onceye gore 100- 200cc az iciyo neden acaba buyudukce daha cok icmesi gerekmiyor mu bilemedim bir de yumrugunun tamamini agzina somuyo benim ki:) kakasi hardal icinde pütürler var ve beni asil dusunduren bi kac seferdir sümügümsü seyler var acBa endiselenmeli miyim bilgisi olan vR m8?

Kizlar benim gibi ayni durumda olaniniz varmi 6 yasinda kizim var ona hic zaman ayiramiyorum kendimi cok suclu hissediyorum hep kucuk kizim emmek istiyor 2 saate bir veriyorum benden bisey istiyor kizim tmm diyorum unutuyorum sonra cok gece kardesini uyutup ilhilencem diyorum ama bakiyorum beklerken uyuya kalmis bu yuzden cok uzuluyoerum ne yapcami hic bilmiyorum fikirlerinizi bekliyorum ((((

Varya arkadasim beni tarif etmissin, benim oglum 12 yasinda buyuk ama bir turlu ilgilenemiyorum, Yazik o kadar da olgun ki anlatamam kardesinin herseyine yetismeye calisiyor, Sabah kahvalti hazirlayacagim derken bi bakiyorum ufaklik agliyor, mizmizlaniyor emziriyorum tabi hemen bitmiyor derken ogluma hic vakit kalmiyor. Dogum zamanimizda o yuzden biraz ters oldu, bebegin kirki ciktiginda okullar kapandi oglum hep evde, okulda keyfi yerindeydi. Ilgiyide bi kenara biraktim kahvaltisi, oglen yemegi, meyvesi derken ikisinide dusunmek ilk zamanlar oldugu icin sanirim bana zor geldi. Allahin gucune gitmesin canlari sagolsun bugunlerde gececek ve miniklerde buyuyecek. Ben 2 agustosta annemlerin yanina gidicem bir ayligina insallah orada rahat ederim, saglikli olsunlarda gerisi bos sende uzulme canim hepsi gececek.

Evet yaaa benimkiside az emiyor, emip hemen birakiyor eskisi gibi degil, donemsel birseydir belki, geceleri sutum cok Bol olurdu o da cok Bol olmuyor artik az emdiginden mi acaba? Ama ac olsa belli olur ac Sanip mama veriyorum onuda yemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…