2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bıktım artık ben bu doktorlardan. hepsi birbirinin tersi bir çok şey söylüyor.. bizimki de 10 gün bekle diyor..

Haklısın gerçekten hepsi başka birşey söylüyor. Ama ben doktoruma çok güveniyorum. 10 gün düşününce çok uzun bir süre. 3.gün fitili koyduğunda yaptığı kakayı görünce hayrete düşüyorum nasıl içinde tutuyor diye. 10 gün beklemek çocuğa eziyet gibi geliyor bana. 2.gün bile yapmayınca çocuk huzursuzluktan ne emdiğini anlıyo ne de herhangi birşeye ilgisini verebiliyor. Bu yüzden ya 2.günü akşamı yada 3.günü sabahı ben fitil veriyorum.

4 aylik yogurt yemekler var aslinda az az baslasam iyi olur gibi beni biraz birakir en azindan cok emiyor 3 ayimizi dolduralim bakalim onu bebde yapiyorum domdurma falan yerken azicik veriyorum her seyin baktiriyorum tadina elimle hafif

Bide 3 ayimiza girdik ben ablasi olmadimi cok agliyor takip ediyor bizi bide 2 gundur cok korkuyor sabah hapsurma sesinden korktuk , bide gel dedigimiz zaman pososunu kaydiriyor gelcek icin cirpiniyor resmen gulerken kahkalarimiz netlesti iyice bazen beni babasina sikayet eder gibi aguluyor birde aglarken anne diye agliyoruz ...cevremdeki herkez anne dedi diye sasiritorlar bizden bu kadar

selam kızlar...benim kucak sorunum var .bebiş durmuyor yatagına hep kucak istiyor sırf kucak olayından kurtulmak için oyun halısı aldım onda da durmadı artık caresiz kaldım....bugün cok aglattım kucaga almadım... sadece emzirdikten sonra sırtını bol bol sıvazlıyorum sonra da yataga yatırıyom....ve aglaya aglaya kendi kendine uyuyor...bakalım ne kadar dayanabilecem bu duruma içim gidiyorrrrr ama mecburum yakın zamanda işe baslayacak gibiyim eger heyet raporu alamazsam....benim de esiminde isi 12 saat vardiyalı ...eve geldigimizde cok yorgun biiiiiitap düsüyoruz...bi de bebek hep kucak istersee oy oyyyyyyy cok zorlanacagız...inş.. yerde yatmaya alıstırırım.....

neyse kızlar bişi sorcam...benim bebiş cok sık emiyor...yarım saatte bir...ben bunu 1 saate cıkarmaya calısıyom. cünkü beni yalancı emzik yerine koyuyor.hep memede kalmak istiyor....sizin bebişler de cok sık sık emiyorlar mı?? aranızda 1,5-2 saat arayla emziren anneler var mı merak ettim.........ve bunu nasıl basardılar ...bu hususta beni aydınlatır mısınız????

Aynen beni anlatmissîn canim benim kizimda kullaniyor beni simdi artik saatlere bakarak emzirmeye basladm 2 saate cikarmaya calisiyorum hep memedeyiz bizde

Aynen beni anlatmissîn canim benim kizimda kullaniyor beni simdi artik saatlere bakarak emzirmeye basladm 2 saate cikarmaya calisiyorum hep memedeyiz bizde

bütün sebeklikleri yapıyom ama nafile hep meme istiyo....yalncı emzigi azcık emiyo atıveriyo agzından..bende pekmez batırıyom öyle veriyom tabi hemen arkasından su veriyom.......ne yapacagımı sasırdım.......cok bunaldım ya....inş. 2.ve 3. bebişim olursa onlarda inş.. kucaga alıstırmıcam bu bana ders oldu...........

Kizlar mrb. Bizde 72 gunluk olduk. Ama cok sikintili zor gunler gecirdik. Rabbim kimseye yasatmasin. Bebegim 50 gunlukken acik safra kesesi ameliyati olmam gerekti. Iki gece hastanede kaldik. O sure icunde bebegimi emziremedim maama verduk. Ameliyattan sonra emzirmeye devam ettim ama kizim bu defa doymamaya baasladi. Nerdeyse yarimsar saat iki gogsunden emziriyirum ama yine agliyo. Bugun gene emzirdikten sonra uykuluyken 90 ml mama verdim hepsini yedi. Sanirim ameliyatan sibra stresten sutum azaldi. Oysa en az 6 ay emzirnek istiyidum kizlar nolur yarddim edin cok caresiz kaldim mamada vermek istemiyorum

cnm bizimkisi doktor takibiyle 3 saate çıkardık emmesini yaklaşık 3 haftadır 3 saatte bir emiyor gece 5 saat kesintisiz uyuyor emmeden hatta. Nasıl olduğuna gelince 15 dakika bir göğüs 15 dakika diğer göğüs olmak üzere toplam yarım saat her iki göğsüde dolu dolu emzirdim ilk başladığında o zaten tıka basa öyle bir doyuyorki gerçkten 3 saat acıkmıyor he acıkırsada 3 saati beklemeyip veriyorum ama en fazla 2 saatte acıkıyor yaz aylarında olduğumuz için susuyor tabi, su vermediğim için 2 saattede emziriyorum arada. Birde kendi memeyi bırakmadan asla ayırmıyorum ne zaman bırakırsa ve diğer göğüse geçerken mutlaka gazını alıyoruz. Ben doktor sağolsun çok rahat ettim beslenme ve uyku düzenimiz çok iyi oldu, arada kolik ağlamalarımız tutuyor özellikle rüzgar aldığında ama olsun şuan hayatımız bayağı düzene girdi. Tavsiye ederim bu yöntemleri:))

Canım bende 2-3 saatte bir emziriyorum benimkide sadece uyumak istediğinde alıyor yalancı emziği uyanıkken almaz ama illa 2 saati beklemiyorum bazen yarım saat 1 saat araylada emzirebiliyorum ama toksa benimki memeyi mümkün değin almıyor hatta ben yastıkla destek yapıp emziriyorum bazen yastığa koyunca bile kıyameti koparıyor memeyi vereyim diyorum ağzına sokup geri bırakıyor bana sanki az emiyor gibi geliyor birde 1 haftadır çok kusuyor neden acaba bebeği çok kusan varmı aranızda

benimki cok emerse fıskırtarak kusuyo yoksa normal emerse süt cürügü gibi kusmugu oluyo...ama normal diyorlar....bende dikkate almıyorum..cünkü her beslenmede kustugu için alsıtım artıkkk

cnm bizimkiside maalesef çok kusuyor midesi hassas bir bebek olduğunu ve gaza bağlı olduğunu söyledi doktorumuz o yüzden beslenmemizi 3 saatte çıkardık ne zaman 2 yada daha az sürede emzirsem kusuyor fazlasıyla, bu arada 3 saatte geçtik geçeli banada az emiyormuş gibi geliyordu ama haftada 300 gr almış geçen hafta yani emiyormuş yeterli bana öyle gelmiş demekki zaman uzayınca bu arada bende yastıpa koyup emziriyorum.

anneler siz kendiniz için herhangi bir vitAMin kullanıyormusunuz? ben bu aralar bayağı yorgun hissetmeye başladım

Ben alistirmaya pek inanmiyorum canim sakin duran cocugu kucamiza almayiz heralde boyle idare etcez artik bizim sorun ben farkina vardim sutum az oldugu icin birikeni iciyor cok az emiyor tabi doymuyor 1 saat sonra tekrar acikiyor tabi simdi bu aliskanlik yapti yavas yavas saatleri emme arasini uzatmak istiyorum tabi bunun icin ek besin baslamam lazim su an3 ayligiz erken tabi bana kalirsa sorunu olan cocuk kucak ister
Bi takip et istersen gazi tam cikmamis olabilir sicaktan hic uyumuyolar onu farkettim ben herseyine raziyim. Canim ya o iyi olsunda 3 ay sonra duzelir merak etme tabi hayatimiz cok deyisti sikinti da olman normal 2 .ci 3cu gelince bu sikintilar unutuluyor benim ilk kizim 6 ay boyunca nedensiz agladi caresini bulamadim dedim ben bebek falan alamam birdaha diyordum cok bikmistim ama 6 sene sonra o kadar istedim ki simdi kizim ablasina gore masallah sakin emmesinede artik alistirmam lazim bazen bikiyorum off diyorum ama hayatimizin nesesi onlar 9 ay nelere katlandik koymaz bize boyle sorunlar

anneler siz kendiniz için herhangi bir vitAMin kullanıyormusunuz? ben bu aralar bayağı yorgun hissetmeye başladım

Evet canim vitaminlerle ayaktayim. Kan testi yaptirdim ferim kalmamis demir eksikligi c vitamini eksikligi bide ayrieten abcd vitamin yazan bi ilac kullaniyorum aba ben halsizlikten bayilmaya baslamistim en kisa zamanda git dr vitamin depolarin tukenmeden git ki sonra baya zor oluyor toparlanmak

Kizlar ben hergun kizima vitamin d veriyorum anne sutunde d haric butun vitaminler varmis dogumdan bu zamana devam ediyoruz sizler veriyomusunuz onemliymis galiba haftada bir gunde vitamin k veriyorum

hergün d vitamini ben de veriyorum 4 damla.ama k vitamini sadece ilk doğduğu gün verildi.sen ndden haftada bir k vit. veriyorsun?doktor tavsiyesi mi?

hergün d vitamini ben de veriyorum 4 damla.ama k vitamini sadece ilk doğduğu gün verildi.sen ndden haftada bir k vit. veriyorsun?doktor tavsiyesi mi?

Evet dr verdi 3 haftalik daha var sonra devam edermiyiz bilmiyorum dogumundan beri veriyorum k vitamini eksikligi kandaki pihtilasma mekanizmalarinda yetersizlige ve yeni dogan bebeklerde beyin kanamasina yolacabilir demisti

Son düzenleme:

Gecmis olsun canim allah yardimcin olsun hersey ust uste gelmis morelini duzelt canm yemene dikkat et iyice 2 gogsunu emzir baktin doymadi mama ver boyle idare et biraz yine sutun artabilir allah yardimcin olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…