- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #40.401
Canim bebeisinin koligi ne alemde bizimki gecti sanirim bayadir aksamlari aglamiyor(masallah) uykusu gelince mizirdaniyor uyutuyorum cok sukur sende cok muzdariptin ins geciyodur seninkide. Tabi fon makinesi ve sallama olayi baki bakalim onlardan ne zaman kurtulacagiz:)
Gercekten çok zor cocuk büyütmek ama. Cokda guzel sımdı ben bu msj yazarken benım kuzu ablasının ayağında saolsun ablaları çok guzel ılgılenıyor Maşallah zaten çok çabuk büyüyorlar daha sonra bu gunlerı ararız olsun yınede ıyıkı Rabbım vermıs Allah acılarını göstermesinofff offf... tam 3 gündür oğlan uyumuyor arkadaş gündüz öğleden önce saat 10 da yatan çocuk 10 da yatıyor 13-14 e kadar uyurdu yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor.. viyak viyak viyak daha yeni uyudu sabah 10 buçuktan beri.. dün de böyle yaptı.. rezene falan veriyorum bir türlü gazını çıkaramadı yapmadığım kalmadı desem yeridir. bebek arabasıyla markete gittik geldik kaka yapıp ancak öyle rahatladı.. kollarım koptu resmen.. bir türlü emziremedim iyice huysuzlaştı.. off yaa gece klimayı açmıyoruz soğuk olur diye camları açıyoruz cereyan yapıyor ondan mı gaz oluyor acaba? rüzgar gaz yapar mı? çok sıcak burası... napayım klimamı açayım camları mı? karşılıklı açarsam çok güzel serin oluyor ev ama o da gaz yapıyor sanırım.. delircem artık ter bi yerimizden akıyor oğlan gaz olcak diye,.. önceden hiç dikkat etmezdim hiç de bişi olmazdı valla.. bıktım artık isyanlardayım bırakcam kendi haline gazı olursa da olmazsa da... kısıtla kısıtla nereye kadar..
bizim gece uyku düzenimiz doğduğundan beri aşağı yukarı aynı... saat 22 de yatıyor 4-4,5 buçuk gibi kalkıyor sonra 6 da uyanıyor... sonra 8-8,5 arası kestiriyor..
ağlıyor yinede şiddeti azaldı canım ama yine gündüz uykuları gitti hep sallıyorum ayakta birde aç gibi geliyor daha önce saat akşam 7 gibi 90 ml mama veriyordum 3 gündür biberonu ağzına sokayım desem kıyameti koparıyor niye böyle oldu anlamadım ya
canım biraz önce emzirdim 20dk kadar...tabi yarım saate kalmadan memede uyuyakaldı......du bakalım ne zaman acıkacak????
baloncuklar yapmaya basladık bızde
sureklı mendıl agzımızda salya topluyoruz :)
kopuk kopuk oyle tatlı ve komık oluyokı
puskurtuyo bıde onları cok mutlu oluyo :)
1 ağustosta iznim bitiyoryıllık ıznımı de kullanacagım ay aklıma geldikçe ağlıyoum ruyama bile girdi kv iş yerine geliyor çok ağladı felan düşünüp yatınca psikolojim yerle bir ne zor bir durum yapacagım iştende hayır gelmez zaten kafam dagıldı nasıl işi toparlarım bilmiyorum
merak ettim durum nedir??? biizmkiside 20dakikadan daha az duruyor artık fazlaca hızlı emiyor:) birde ben memede uyutmuyorum çünkü ne zaman memede uyusa gaz sancısı çekiyoruz valla rahatsız ediyorum gazını alıyorum sonra uyutuyorum. Üst gazı çok olan bebeklerde ağladığı için emmek istiyormuş gibi geliyor memeyi çekiştiriler. Bizimkiside öyle ben acıkıyor ondan ağlıyor sanıyordum gazdanmış ağlamalar meğerse yaşaya yaşaya öğrendik:)
canım 20 dk emdi uyudu...kıyamadım uyandırmaya sonra 15dk kadar uyudu.uyandıktan sonra oyuncakla ,cizgi filmle oyalamaya calıstım sonra aglamaya basladıgı zaman yalancı emzigi azcık pekmeze batırıp bebege verdim bi güzel emdi hemen arkasından su.... sonra 10dk kadar uyuyakaldı ve uyandıgında aradan 1.5saat gecmişti..yani senin taktik işe yaradı masallahh....memede dolu dolu yarım saat emzirirsek gercekten 1.5-2 saat tok görünüyorlar ......umarım farkında olmadan aç bırakmamısımdır bebegi..........
kızlar malum dogum ıznı uzamadı ve ben agustosda ıse baslamak zorundayım süt sağan varmı ve süt sağma makınesı alıcam ama ne alsam hangı marka alsam bılmıyorum yardımcı olurmusunuz
kızlar malum dogum ıznı uzamadı ve ben agustosda ıse baslamak zorundayım süt sağan varmı ve süt sağma makınesı alıcam ama ne alsam hangı marka alsam bılmıyorum yardımcı olurmusunuz
Demek ki uyumaya ihtiyaci var. Aciksa uyumaz aglar zaten.23 nisan dogumlu (3970gr 53 cm) oglum var. ilk ayin sonunda kilosu 4000 gr oldugu icin mama takviyesi yapmaya basladik. sonralari kilo alimi iyilesti suan 6600gr ve 62 cm. fakat hala sabah ogle aksam 3er olcek mama veriyorum ve kalan zamanlarda emziriyorum. merak ettigim su, aksamlari 9gibi mamasini yiyor ve uyuyor, sonrasinda ben emzirmek icin uyandirmazsam yaklasik 6-7 saat uyuyor, geceleri 1 -2 kez emip sabah 9 gibi uyaniyor kisacasi herkes uyumamasinda sikayet eder bense cok uyudugu icin endiseleniyorumsizce gunduz yaptigimiz gibi gecede 2 satte bir beslemelimiyim???
Ben ozelde oldugum için baska izin kullanma şansım yokkızlar bende öğretmenim.seminer döneminde bende işe başlayacağım.çünkü 3 saat durup geliyoruz malum.ama okul açılmadan 40 günlük mazeret raporu hakkımı kullanmak istiyorum.daha sonrada heyet raporu alıp aralık ayını bulmayı planlıyorum.en azından 6 aylık olup ek gıdaya başlayabılır böylece.
siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?
cnm o saatin işte yavaş yavaş 3 e çıkması gerekiyor ki çıkar zamanla. Merak etme aç kalsa dururmu hiç öyle oylayamazsın ağlar, yalancı emzik falan istemez. 3 saatte bir emzirmek gerkeiyor çünkü meme 3 saatte tam doluma ulaşıyor öbür türlü çocuk boş memeyi yada tam dolmamamış memeyi emip duruyor yani yalancı emzik olarak kullanıyor, göğüslerin süt için 3 saat dinlenmesi gerekliymiş tam dolum için.Bu şekilde her iki göğüsüde mideye indirince daha iyi kiloda alıyorlar. Biz şuan en az 2.5 saatte bir besleniyoruz, arkadşımda yarım saatte bir veriyordu bu yöntemle oda 2 haftada 3 saate çıkardı ve 2 haftada çocuk 650gr almış. Besin değeri yükseliyor sütün, proteinli ve yağlı son süt çok önemli çünkü, memenin onu üretmesi içinde zamana ihtiyacı varmış.
canım biz 69 günlüğüz..senin bebiş kac günlük merak ettim....bu arada cok tesekkür ederim bana yol gösterdigin için........ =)
cnm o saatin işte yavaş yavaş 3 e çıkması gerekiyor ki çıkar zamanla. Merak etme aç kalsa dururmu hiç öyle oylayamazsın ağlar, yalancı emzik falan istemez. 3 saatte bir emzirmek gerkeiyor çünkü meme 3 saatte tam doluma ulaşıyor öbür türlü çocuk boş memeyi yada tam dolmamamış memeyi emip duruyor yani yalancı emzik olarak kullanıyor, göğüslerin süt için 3 saat dinlenmesi gerekliymiş tam dolum için.Bu şekilde her iki göğüsüde mideye indirince daha iyi kiloda alıyorlar. Biz şuan en az 2.5 saatte bir besleniyoruz, arkadşımda yarım saatte bir veriyordu bu yöntemle oda 2 haftada 3 saate çıkardı ve 2 haftada çocuk 650gr almış. Besin değeri yükseliyor sütün, proteinli ve yağlı son süt çok önemli çünkü, memenin onu üretmesi içinde zamana ihtiyacı varmış.
Ben Nuby kullanıyorum bir arkadşaım avent kullanıyor ikiside başarılı ürünler elektrikli almanı tavsiye ederim, öbür türlü el çok yoruluyor.
canım biz 69 günlüğüz..senin bebiş kac günlük merak ettim....bu arada cok tesekkür ederim bana yol gösterdigin için........ =)
yara olması 2-6 ay arası oluyormuş.6 ayda yara olmazsa o zaman tutmamış demektir. ben öyle biliyorum
bu arada benim kızımda çok kusuyor , her beslenmenin ardından mutlaka kusuyor.
Kizlar bu. Gun morellim cok bozuk herkes turkiye ye ailesini yanina gidiyor ben gidemiyorum maddiat tan dolayi burda ev aldik durumumuz yerlerde tatil icin butce yok cevremdeki insanlar demezlerki bu sene biz yardimci olalim diye cok uzuluyorum halime avrupalisiniz deyip disari cikinca bi cay icirmezler onu birak esimin kuzenleri var calismazlar hic bizden para isterler cok bunaldim yaa ben morelim bozukk erkek kardesim dr 4 bin tl maas aliyor bir yere gideriz annem istemez kardesimin para harcamasini ablam sirketi var aylik 15 bin tl kar yapiyor bir etek istedim 15 tl bana internette yazmis ki burda cok guzel seyler var paradan haber ver diye beni erken yasta evlendirdiler ses cikarmadim bi kurtulustu benim icin allahtan esim iyi cikti hic bisey yapmadilar sadece biraz el ceyizlerim vardi yatak ortusu bile almadi annem pintilikten kv onu bile basima kalkti hic bisey istemiyorum ya insan ozlemez mi hic 2 senede 1 senede bir gidiyorum gideriz 3 gun bi antalya falan gideriz esimle cunku biz burda bir yere gitmiyoruz hep calisiyoruz bize kuserler bizleri goturmediniz diye esim tarfindan biktim istekleri bitmiyor benim taraf istemez verirsen alir kendide bisey vermez cok bunaltici morelim cok kotu yaaa aglamakta cozmuyor su ana 8 senelik evliyim umursamiyodum demekki bu gun icimde patlama oldu resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?