- 22 Haziran 2012
- 2.317
- 376
- 363
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.581
Benim esim de onumuzdeki hafta yurtdisina cikacak 4 gunluguneHormonlar dan herhalde kendimi yalnız hissediyorum eşim de bu ara çok yoğun çalışıyor
Çok geçmiş olsun, en azından Mehmet evde yokken sürekli yat, geldiğinde de kucağına almamaya çalış. Benim oğlum da çok kucağa gelmek istiyor, kilolu değil diyoruz ama nerden baksan 9-10 kilolar. Ne yalan söyliyim beni ikinci çocuktan daha çok hamilelik korkutuyor. Efe de midem çok bulandı, ilaç kullandım, akşam yemekten sonra hemen yattım, eşim yemekleri yapıyordu. Yemek dediğim de tarhana çorbası. Biz 9 ay idare ettik ama çocuk tek çorbayla yapamaz.Sabah kalktigimda daha kahverengi ve daha coktu dra gittim dusuk tehlikesi var istersen hastaneye yatirayim dedi evde cocugum var dedim istemedim iki tane igne verdi birini yaptirdim birini de haftaya yaptiracagim. Bir hafta rapor verdi simdi evde yatiyorum. Senin kahverengiler bitti mi
İyi tatiller size. Yaz boyunca yoksun yine. Geçen yaz çok beklemiştik yolunu, o kadar bekletme bizi.merhaba kizlar cuma gunu gidiyoruz nasip olursa esimde 10 gun izin kullanacak zeyneple tuvalet egitimini tamamladik tamamen biraktik bezi kacirma olayimizda olmuyor artik hizlica hallettik kuzucugumla cumle kurabiliyor rahatca gece uyuturkende sallamiyorum benim yatagimda yatip kendi uyuyor bende yaninda oturuyorum uyuyunca yatagina yatiriyorum iki gundur oksuruk ve burun akintisi var zeynepte kalan son alisverisimizide bu aksam tamamladik kocaman dolgu topuklu ayakkabi aldim kendime yillardir cocuklardan dolayi babet ve spor giyiyorum iyi oldu duz taban olucam artik duz giymekten bu arada cok halsizim yorgun hissediyorum kendimi bizden boyle iste
Erkek çocukları genellikle daha geç konuşuyor. Benim oğlum da pek konuşmuyor, bir kelime duyduğunda onu tekrar etmeye çalışıyor ama kelimeleri çok net değil. Duyar duymaz bir kelimeyi tekrar ederse ne demek istediğini anlıyoruz ama zaman geçtikten sonra söylerse anlayamıyoruz. 2 kelimeli cümlesi varsa doktoru normal dedi, anne gel, baba gel gibi.kizlar bnm oglum 30 mays dogmlu iki yasina basti cok az kelime biliyo 20 yakin cokta net degl konustklarda normal mi yasitlari su gibi konusuyo
uzuluyorum yasitlari cok guzel konusunca tum gelisimi erken oldu cokta akilli bi cocuk korku sariyo bni dusununce sizin cocuk kac yasindaErkek çocukları genellikle daha geç konuşuyor. Benim oğlum da pek konuşmuyor, bir kelime duyduğunda onu tekrar etmeye çalışıyor ama kelimeleri çok net değil. Duyar duymaz bir kelimeyi tekrar ederse ne demek istediğini anlıyoruz ama zaman geçtikten sonra söylerse anlayamıyoruz. 2 kelimeli cümlesi varsa doktoru normal dedi, anne gel, baba gel gibi.
Sagol canim mehmeti hep kucagima aldim, oksurugum cok siddetliydi bir de ailevi bir mesele yuzunden hafta sonu cok uzuldum agladim bunlar birlesince de bebek etkilendi sanirim.Çok geçmiş olsun, en azından Mehmet evde yokken sürekli yat, geldiğinde de kucağına almamaya çalış. Benim oğlum da çok kucağa gelmek istiyor, kilolu değil diyoruz ama nerden baksan 9-10 kilolar. Ne yalan söyliyim beni ikinci çocuktan daha çok hamilelik korkutuyor. Efe de midem çok bulandı, ilaç kullandım, akşam yemekten sonra hemen yattım, eşim yemekleri yapıyordu. Yemek dediğim de tarhana çorbası. Biz 9 ay idare ettik ama çocuk tek çorbayla yapamaz.
Bol bol yat, dinlen gerekirse tekrar rapor alırsın. Hiçbirşey sağlığından önemli değil.
Benim oglum daha duzgun bir sekilde anne bile demiyor. Bazi kelimeleri biz soyleyince ardimizdan guzel bir sekilde soyluyor ama yeri geldiginde kendisi pek kullanmiyor. Ben de dra goturecegim de kendi derdime dustum ilgilenemedim en azindan anne babayi duzgun kullanmaliydi simdiye kadar.uzuluyorum yasitlari cok guzel konusunca tum gelisimi erken oldu cokta akilli bi cocuk korku sariyo bni dusununce sizin cocuk kac yasinda
Sagol canim alisir telaslanma bu yaz halledin yinede havalar soguyun ve karnin buyuyunce zorlanirsin lazimligi bosver tuvalete gotur uzunca bir zaman gecirin hadi artik yap deme hadi cis yap alkisliycam seni de yapinca saril öp alkisla benim kiz bunlara tav oldu tuvaletten cikinca kucuk bir seker cikolata ver bir daha buraya yaparsan yine veririm de ben odul vermedim benim kizim sanatci ruhlu alkisa dayanamiyor cis yaparken sarki soyluyor ali babanin ciftligi favorisi (al babanin cipliki var guzu var me me bagriyo) cok tatli bagira bagira bunu soyluyo tuvalette solo konser veriyor cadiIyi tatiller biz bezi istemiyoruz ama ne lazımliga nede tuvalete oturmuyor ne yapacağım bilmiyorum
Tesekkur ederim pamukcum yokum arada geliryim bilmiyorum ama uzunca bir zaman yokum ozliycem sizleri esimde adin gibisin bir varsin bir yoksun cok ozluyorum seni diyor ne yapayim bende boyle desarj oluyorum kışı kafam rahat huzurlu geciriyorum cocuklarimda oyle neyse uzatmayim hepiniz saglikla huzurla ailecek mutlu kalin yaz sonu allahim nasip ederse gorusuruz tekrarİyi tatiller size. Yaz boyunca yoksun yine. Geçen yaz çok beklemiştik yolunu, o kadar bekletme bizi.
ayni bizdede durumlar cocuk psikyatri uzmanina goturdum klip ve reklam sebeb dedi tv pc tel yasakladi biraz Odh duzeldi ama tv acik babamz izliyo bnm kadar duyarli degil yorgunda geliyor sadece bn ogluma biseyler ogretmeye calisiyormIs yerinden bir arkadas gecenlerde cocugunu getirdi 2013 subat dogumlu. Masallah bnm oglum onun yaninda bebek gibi elinde arabasi vardi tekerlegi patlamis saga sola gidiyor dedi. Bnmkinin sagdan soldan haberi bile yok uc ay sonra da olacagini hic sanmiyorum.
o da erkek ama herkes erkek cocuklar gec konusur diyor
Benim oğlum da mayıs 2013 doğumlu, 2 yaşını doldurdu. Düzgün kullandığı kelimeler var ama genel olarak kelimeleri yutuyor sanki. Bazen ilk heceyi söyleyip gerisini ıhıh ile tamamlıyor. Mesela gitti diyecek git-ıh diyor. Geçen gün birisiyle konuştum onun çocuğu da sadece ilk heceyi söylermiş, gerisini getirmezmiş. Her çocuk farklı oluyor işte bizimki vurguları ıh ile yapıyor.uzuluyorum yasitlari cok guzel konusunca tum gelisimi erken oldu cokta akilli bi cocuk korku sariyo bni dusununce sizin cocuk kac yasinda
Herşeyin hayırlısı canım. Sen dinlen, moralini yüksek tutmaya çalış, dediğin gibi gerisi Allah'a kalmış.Sagol canim mehmeti hep kucagima aldim, oksurugum cok siddetliydi bir de ailevi bir mesele yuzunden hafta sonu cok uzuldum agladim bunlar birlesince de bebek etkilendi sanirim.
Ilk bebegimde de bu haftalarda kahverengi akintim olmustu ama onun kalp atislari hic duzgun duyulmamisti. Bir suru insan hamileligin ilk donemlerinde boyle seyler yasiyor bebeklerini saglikli bir sekilde kucaklarina aliyorlar ama benim bir dusuk hikayem oldugu icin endiseleniyorum. Su an uzulmemeye calisiyorum ama her ihtimale de hazirlikli olmaya calisiyorum.
bugun butun gun yattim bi corba kiymali makarna yaptim yedik yine yatiyorum mehmet de erken uyudu. Dr raporun bitmeden gel dedi carsamba kontrole gidecegim tehlike devam ederse raporu uzatacak.
Bakalim kismet artik dr da soyledi biliyorsunuz eger dusecegi varsa her halukarda duser dedi. Elimden geleni yapacagim gerisi Allah'a kalmis.
Gecmis olsun canim akinti rengi kırmızı olmadigi müddetçe korkma bol bol dinlenmeye calis. Gecmis olsunSabah kalktigimda daha kahverengi ve daha coktu dra gittim dusuk tehlikesi var istersen hastaneye yatirayim dedi evde cocugum var dedim istemedim iki tane igne verdi birini yaptirdim birini de haftaya yaptiracagim. Bir hafta rapor verdi simdi evde yatiyorum. Senin kahverengiler bitti mi
İyiyiz canım çok teşekkürler. Biz de 2 yaş sendromuyla uğraşıyoruz. 3 hafta önce çok kötü durumdaydık. Artık bağırıp bağırıp ağlıyordum. Kreşte de problem çıkarıyormuş, sürekli kucak istiyormuş, kreşin eğitim danışmanıyla görüştüm. Söylediği şey kararlı olun, sakin olun, bağırmayın, çocukla ilgilenen herkes aynı şekilde davransın oldu. Ben sakinliğimi koruyamıyorum, sinirlendirmek için bile yaparmış bu davranışları. Birey olduğunun farkına vardığı için anne-babayı kızdırmak hoşlarına gidermiş. Biz 19 mayısta ufak bir tatil yaptık, hepimize çok iyi geldi. Biraz daha sakinleşti. Hatta öğretmeni bile ne yaptıysanız işe yaramış dediler. Belki çocuk bizimle böyle dolu dolu zaman geçirmek istemiş, 7-24 birlikteydik, hatta birlikte uyuyorduk. Tatilde herkes onunla ilgilendi, sadece yemek konusunda arıza çıkardı. Şimdi de ara ara ağlama krizleri oluyor. Sürekli olarak ağladığı zaman onu anlamadığımı, ağlamadan isterse istediğini yapacağımı söylüyorum. Yavaş yavaş bunu anlamaya başladı.Kizlar merhaba
ne zamamdir acipta okuyamadim bile forumu
annemin ve benim ufak rahatsizliklarimiz oldu doktordu vs annem bende kaldi 1 hafta yogunduk anlicagiz.
anlayabildigim kadariyla
turtix lekelenmen olmus sanirim korkma allaha emanet ins dinlenince simdi toparlarsin kalp atisini duymussun zaten cok sukur
duruismail sen nasilsin gebelik nasil gidiyor umarim yolundadir
eshmacim zeynepin okula alisma surecindesin sende sanirim ilk gunler huysuzlanmasi bencede normal senden ilk defa ayriliyor sonucta elbet icin gidiyordur ama hemen alisir insallah sikma canini bakarsin eve gelmek istemez bu seferde cadi bu kizlar cok fena valla
pamukprensinannesin sen nasilsin oglusunda iyidir insallah
serapcim gozun aydin cis olayi super olmus darisi bize bende ramazanda ciddi basliym diyorum kismetse evde oluruz nasilsa bi sure cikmamak lazim. Yazliga gidiyormussun iyi tatiller olsun..
Benim oglum da 17 ayliktan itibaren krese gidiyor eve geldiginde tv acik oluyor ama o hep izlemiyor. Bu aralar telefonumdan caillou izlemeye alisti hep onu istiyor ama ben tv nedeniyle konusmasinin geciktigini dusunmuyorumayni bizdede durumlar cocuk psikyatri uzmanina goturdum klip ve reklam sebeb dedi tv pc tel yasakladi biraz Odh duzeldi ama tv acik babamz izliyo bnm kadar duyarli degil yorgunda geliyor sadece bn ogluma biseyler ogretmeye calisiyorm
Mehmet de kelimenin yarisini soyluyor bana "ne" babasina "ba" diyor. Bu aralar bana mama dedigi de oluyorBenim oğlum da mayıs 2013 doğumlu, 2 yaşını doldurdu. Düzgün kullandığı kelimeler var ama genel olarak kelimeleri yutuyor sanki. Bazen ilk heceyi söyleyip gerisini ıhıh ile tamamlıyor. Mesela gitti diyecek git-ıh diyor. Geçen gün birisiyle konuştum onun çocuğu da sadece ilk heceyi söylermiş, gerisini getirmezmiş. Her çocuk farklı oluyor işte bizimki vurguları ıh ile yapıyor.
Ben televizyon izletmedim hiç, zaten 11.ayda kreşe gidiyordu. Akşamları tv bile açmıyorduk bir ara. Şimdi yeni yeni düzenli izlemeye başladık, çizgi film filan izlemiyor, bazen açıyoruz birlikte konuşa konuşa izliyoruz, 2 dk sonra sıkılıp geziyor. Benim oğlum 10.ayda çok güzel kelime kullanıyordu, sonra sessizlik dönemine girdi, şimdi yavaş yavaş açılmaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?