- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.701
Geçmiş olsun. Benim önerebileceğim bir doktor yok ama duyarsam bu konuda iyi olan bir doktor mutlaka yazarım.Canım çok sıkkın durunun alerjisi azalacakken arttı doktorak. Goturduk birsey isirmis genel bir tedavi veriyorum dedi ama hiç azalma yok kasiniyor acıyor anne diyor birsey yapamıyorum olmazsa ankaraya çocuk alerjisi bölümüne getireceğiz ankarada bu alanda bir doktor duyduysaniz paylaşın lütfen
İnsanın ailesinin yanında olması büyük şans gerçekten. Benim aklıma takılan en büyük konu bu aslında. Hamileliğim zor geçmişti diyemem ama doğuma kadar mide bulantısı çektim. Hiç yemek yapamadım bu sürede. İlaç kullanmama rağmen akşam yemekten sonra hemen uyuyordum çünkü mide bulantım başlıyordu ve bir kez kustuğum anda kesinlikle durduramıyorduk hastanelik oluyordum. Şimdi oğlumla nasıl olur bilmiyorum, eşim her yemeği yapamaz yapsa kokudan benim midem kaldırmaz. Çocukla nasıl ilgilenirim büyük soru işareti bende.Hamileligi zor gecene 2.cocugu ilk cocuk laf soz dinleme yasina gelmeden tavsiye etmem. Ben anemlerin yanindayim eger oyle olmasa cesaret edemezdim. 17 haftayi devirdim hala yatıyorum. Elhamdulillah memnunum beraber buyuyecekler diye. İnşallah devami kolay olur
Kolay gelsin. Ben bazen iyiki işten çıkarmışlar, kreşe bile gitse en azından dengeli beslendi, akşamları yanında oldum kuzumun diyorum. Çalışan kadın olmak yeterince zorken çalışan anne olmak çok çok zor. Allah kolaylık versin herkese.Ay çalışıp ta bide çocukla uğraşmak gerçekten çok zormuş ki ben Zeynepin en zor zamanlarında yanındaydım
Daha küçükken çalışmaya başlayan annelere gerçekten helal olsun.
Hamileligin cok da kolay gecmemis o zaman. Nice insanlar taniyorum karnim sisene kadar anlamadim hamile oldugumu diyorlar. Kac tane dusunuyorsun bilmiyorum eger iki tane yeter diyorsan oglun akillanip kendi yemegini isitana kadar dusunme derim. Sana yardimci olacak yasta olmali. Tabi esinde cok yardimci olmali mesela cocugun odevlerini o yaptırmalıİnsanın ailesinin yanında olması büyük şans gerçekten. Benim aklıma takılan en büyük konu bu aslında. Hamileliğim zor geçmişti diyemem ama doğuma kadar mide bulantısı çektim. Hiç yemek yapamadım bu sürede. İlaç kullanmama rağmen akşam yemekten sonra hemen uyuyordum çünkü mide bulantım başlıyordu ve bir kez kustuğum anda kesinlikle durduramıyorduk hastanelik oluyordum. Şimdi oğlumla nasıl olur bilmiyorum, eşim her yemeği yapamaz yapsa kokudan benim midem kaldırmaz. Çocukla nasıl ilgilenirim büyük soru işareti bende.
hayirli ramazanlar canim ela hanim tuvalet egitimine hazir hissetmiyor daha galiba ramazan sonu tekrar denersiniz halilari komple kaldirsaydin ilk zaman elinde bezle orayi sil burayi sil oyle geciyor zeynep cabuk alisti hala iyiyiz ogle aksam kacirma olayimiz yok elada alisir acele etmeyin bende regli oldum odamda atistiriyorum su an bugun gorkem burda anaokulunun yaz okuluna basladi sabah 9.30-12.15 arasi aguustosun 22inde bitecek normal aktivitelerinin yaninda diyanet islerinin gorevlendirdigi ogretmende ufak tefek din dersleri veriyor bugun bende okuldaydim cemaat tarikat baglantili olmadiklarina emin oldum ogretmeni belgelerini gosterdi okulu sevdi ogrenciler gelince ben gidiyorum dedim tamam git dedi opustuk arkamdan kosarak geldi gitme aglarim ben diye derse beraber girdik ogretmen besmeleyi ogretti teker teker soyletti gorkemde cit yok ogretmen soyluyor gorkem basiyla onayliyor sonra abdest aldilar ben bakmadim yuzumu elimi ayaklarimi yikadim diyo gorkem ben sessizce bahceye ciktim yarim saat bekledim onlar oyun salonuna indiler bende gittim sevmis okulu ogretmeni arkadaslarini neden beni yalniz birakip gittin sandalyede oturmadin diye sitem etti ama o kadar olur yarin ne yapicaz bilmiyorum kacip gittigimi anladi bu sene anaokuluna yarim gunlugune vermeyi istiyorum esimde istiyor donuste okullara bakmam lazim bu simdi bize anaokuluna kucuk bir alistirma olacak alisirsa okula baslayinca sorun yasamayiz umarimSelam kizlar nasilsiniz
oncelikle hayirli ramazanlar
ne zamandir giripte yazamadim girsemde okuyup ciktim
biz bi gazla wc egitimine basladik fakat benim kiz fena inat cikti 5 gun sabredebildim heryer cis kaka oldu
azicik bi isik ilerleme gorseydim kararliysim sabretmeye ama yok ilerleme olmadi zaten oturmasi yok guc bela 5 10 dk oturtsamda kalktigi an yerlere saliverdi ne zaman sorsam cis var ama icraat yok suyla oynayip oynayip kacti. Artik yaz sonu deniyecegim tekrar. Bayram sonrasi tatile cikicaz ozmna kdr cozerde rahat ederim diyodum olmadi. Siz ne yaptiniz bu konuda baslayan oldumu hic.
onun disinda ramazan zor geciyo ilk gunler tuttum ama elanin cisiydi kakasIydi derken araya bide reglim girdi bu ara yapi paydos. Insallah tekrar bi gucle baslarim bakalim.
bizim cadi iyice dillendi anlatiyoda anlatiyo. Gecen esim yuksek sesle bisey soyledi baba anneme neden bagiriyosun bagirma lutfen diyo cok bilmis koruyacak anasini insallah :)
Duruda aynıydı alınmayacak dedim birgün kakasini kendi yaptı benim kakam diye çok sevindi gerisi geldi gece kaçırıyor ama bez bagliyorum sabah uyaninca beze yapmıyor normal tuvalete yapıyor bazen son dakika söylüyor wc ye yetisemiyoruzSelam kizlar nasilsiniz
biz bi gazla wc egitimine basladik fakat benim kiz fena inat cikti 5 gun sabredebildim heryer cis kaka oldu
azicik bi isik ilerleme gorseydim kararliysim sabretmeye ama yok ilerleme olmadi zaten oturmasi yok guc bela 5 10 dk oturtsamda kalktigi an yerlere saliverdi ne zaman sorsam cis var ama icraat yok suyla oynayip oynayip kacti. Artik yaz sonu deniyecegim tekrar. Bayram sonrasi tatile cikicaz ozmna kdr cozerde rahat ederim diyodum olmadi. Siz ne yaptiniz bu konuda baslayan oldumu hic.
onun disinda ramazan zor geciyo ilk gunler tuttum ama elanin cisiydi kakasIydi derken araya bide reglim girdi bu ara yapi paydos. Insallah tekrar bi gucle baslarim bakalim.
bizim cadi iyice dillendi anlatiyoda anlatiyo. Gecen esim yuksek sesle bisey soyledi baba anneme neden bagiriyosun bagirma lutfen diyo cok bilmis koruyacak anasini insallah :)
biz tuvalet olayını hallettik çok şükür ama şu an her akşam altına yapmaya başladı. ya farketmeden çok sıvı tüketiyor yada gece yapmadan çişini yapmak istemiyor ondan bilmiyorum. ama gece bi uyanıyorum altına yapmış. rahatsızda olmuyor hanımefendi.Selam kizlar nasilsiniz
demekki bu çocuklar büyükte olsa ilk okula başlarken anneden ayrılmakta sorun yaşıyorlar. ama görkemi göndermekle iyi yapmışın. hem kontrol edersin hemde çocuk için bir farklılık olur. zaten sürede az sıkılma durumuda olmaz.okula başlamak içinde ön prova olur.hayirli ramazanlar canim ela hanim tuvalet egitimine hazir hissetmiyor daha galiba ramazan sonu tekrar denersiniz halilari komple kaldirsaydin ilk zaman elinde bezle orayi sil burayi sil oyle geciyor zeynep cabuk alisti hala iyiyiz ogle aksam kacirma olayimiz yok elada alisir acele etmeyin bende regli oldum odamda atistiriyorum su an bugun gorkem burda anaokulunun yaz okuluna basladi sabah 9.30-12.15 arasi aguustosun 22inde bitecek normal aktivitelerinin yaninda diyanet islerinin gorevlendirdigi ogretmende ufak tefek din dersleri veriyor bugun bende okuldaydim cemaat tarikat baglantili olmadiklarina emin oldum ogretmeni belgelerini gosterdi okulu sevdi ogrenciler gelince ben gidiyorum dedim tamam git dedi opustuk arkamdan kosarak geldi gitme aglarim ben diye derse beraber girdik ogretmen besmeleyi ogretti teker teker soyletti gorkemde cit yok ogretmen soyluyor gorkem basiyla onayliyor sonra abdest aldilar ben bakmadim yuzumu elimi ayaklarimi yikadim diyo gorkem ben sessizce bahceye ciktim yarim saat bekledim onlar oyun salonuna indiler bende gittim sevmis okulu ogretmeni arkadaslarini neden beni yalniz birakip gittin sandalyede oturmadin diye sitem etti ama o kadar olur yarin ne yapicaz bilmiyorum kacip gittigimi anladi bu sene anaokuluna yarim gunlugune vermeyi istiyorum esimde istiyor donuste okullara bakmam lazim bu simdi bize anaokuluna kucuk bir alistirma olacak alisirsa okula baslayinca sorun yasamayiz umarim
demekki bu çocuklar büyükte olsa ilk okula başlarken anneden ayrılmakta sorun yaşıyorlar. ama görkemi göndermekle iyi yapmışın. hem kontrol edersin hemde çocuk için bir farklılık olur. zaten sürede az sıkılma durumuda olmaz.okula başlamak içinde ön prova olur.[/QU
Esma yoklugun hemen farkediliyor sayfalar ilerlemiyor bende senin gibi dusunuyorum prova oluyor bir nevi bizim icin cocukta yok buralarda orada bir suru cocugu gorunce benimkinin gozleri parladi zeynepte gorkem okula gitti bende gidicem diye tutturdu almaya ikimiz gittik ogretmen odev vermis elif harfi ni bosluklu birakmis bosluklari dolduracak odevim bu diye elinden birakmadi gelene kadar eve gelince atti bir kenara odevi eve getirilip birakilan bisey saniyor pasa galiba gercekten okula gittiginde aci gercekle tanisacak tabi bizde
Ay canım oğlumun o kadar büyümesini beklersem 40 oluyorum benHamileligin cok da kolay gecmemis o zaman. Nice insanlar taniyorum karnim sisene kadar anlamadim hamile oldugumu diyorlar. Kac tane dusunuyorsun bilmiyorum eger iki tane yeter diyorsan oglun akillanip kendi yemegini isitana kadar dusunme derim. Sana yardimci olacak yasta olmali. Tabi esinde cok yardimci olmali mesela cocugun odevlerini o yaptırmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?