2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Canım çok sıkkın durunun alerjisi azalacakken arttı doktorak. Goturduk birsey isirmis genel bir tedavi veriyorum dedi ama hiç azalma yok kasiniyor acıyor anne diyor birsey yapamıyorum olmazsa ankaraya çocuk alerjisi bölümüne getireceğiz ankarada bu alanda bir doktor duyduysaniz paylaşın lütfen

Hamileligi zor gecene 2.cocugu ilk cocuk laf soz dinleme yasina gelmeden tavsiye etmem. Ben anemlerin yanindayim eger oyle olmasa cesaret edemezdim. 17 haftayi devirdim hala yatıyorum. Elhamdulillah memnunum beraber buyuyecekler diye. İnşallah devami kolay olur

Geçmiş olsun. Benim önerebileceğim bir doktor yok ama duyarsam bu konuda iyi olan bir doktor mutlaka yazarım.

İnsanın ailesinin yanında olması büyük şans gerçekten. Benim aklıma takılan en büyük konu bu aslında. Hamileliğim zor geçmişti diyemem ama doğuma kadar mide bulantısı çektim. Hiç yemek yapamadım bu sürede. İlaç kullanmama rağmen akşam yemekten sonra hemen uyuyordum çünkü mide bulantım başlıyordu ve bir kez kustuğum anda kesinlikle durduramıyorduk hastanelik oluyordum. Şimdi oğlumla nasıl olur bilmiyorum, eşim her yemeği yapamaz yapsa kokudan benim midem kaldırmaz. Çocukla nasıl ilgilenirim büyük soru işareti bende.

Ay çalışıp ta bide çocukla uğraşmak gerçekten çok zormuş ki ben Zeynepin en zor zamanlarında yanındaydım
Daha küçükken çalışmaya başlayan annelere gerçekten helal olsun.
Kolay gelsin. Ben bazen iyiki işten çıkarmışlar, kreşe bile gitse en azından dengeli beslendi, akşamları yanında oldum kuzumun diyorum. Çalışan kadın olmak yeterince zorken çalışan anne olmak çok çok zor. Allah kolaylık versin herkese.

Zeynep sürekli ağlıyor sabah kreşe giderken, evde birşey isterken, durup dururken falan.ay gerçekten bizim Fonda sürekli bi ağlama sesi. Ve o ağladıkça içim sıkılıyor. Çünkü göz yaşları döke döke ağlıyor ve onun kendini böyle helak etmesi beni çok yıpratıyor.sanırım bizim ayrılık dönemi ile 2 yaş sendromu birden başladı o sebeple daha ağır yaşıyoruz bu dönemi.İnşallah çabuk geçer

Geçen parkta bi kızda gelinlik gördü zeynep.bende gelin olucam anne diyor.bende bayramda kuzenimin düğünü var ona gelinlik alayım diyorum biraz büyük alıcam ki seneye özel bi gün olur doğum günü falan ordada giydiririm. Kızımın gönlü olsun

Hamileligin cok da kolay gecmemis o zaman. Nice insanlar taniyorum karnim sisene kadar anlamadim hamile oldugumu diyorlar. Kac tane dusunuyorsun bilmiyorum eger iki tane yeter diyorsan oglun akillanip kendi yemegini isitana kadar dusunme derim. Sana yardimci olacak yasta olmali. Tabi esinde cok yardimci olmali mesela cocugun odevlerini o yaptırmalı

Merhaba kizlar sicak bir gune uyandik bugun uzun zamandir yagisli bir hava vardi bugun bahcemizdeki kayisilardan marmelat yaptik cocuklarda sisme havuzlarinda oynadilar yoruldular yikadik doyurduk uyuttuk zeynepin ust azilarda cikiyor dis olayindanda kurtuluyoruz artik aksam ustu parka goturuyoruz ordada yoruluyorlar aksam rahat uyuyorlar parklar bile bos burda cocuk kitligi var desem yeridir benimkilere burda aktivite bol buyukbabalari kum havuzu yapti orda oynuyorlar meyve topluyorlar tohum ekiyorlar anneannelerinin gozetiminde bahce suluyorlar tabi kendilerinide suluyorlar bisiklete biniyorlar zeynep uc tekerlekli bisiklette az az surebiliyor gorkem iki tekerlekli de fena degil zeynep bahceden gul toplayip bana getiriyor kokla guzel kokuyo anne diyo koklayamam alerjim var diyorum kokla kokla diye tutturuyor koklamis gibi yapiyorum cok guzel kokuyor diyorum guzel kokla dedim sana diyo cadi gorkem her dedigi yapiliyor diye biraz simarik oldu burda iyice zeynepte de anlamsiz uzun uzun aglamalar var vardi zaten bir suredir onun disinda sukur bir sikintimiz yok esimde evin tavanina yalitim yaptiriyormus biz donunce banyo wc yi komple kirdiricaz yeniden yaptiricaz tadilattan o kadar gozum korkuyor ki yapilinca oh iyiki yapmisiz diyorum ama

Selam kizlar nasilsiniz
oncelikle hayirli ramazanlar
ne zamandir giripte yazamadim girsemde okuyup ciktim
biz bi gazla wc egitimine basladik fakat benim kiz fena inat cikti 5 gun sabredebildim heryer cis kaka oldu
azicik bi isik ilerleme gorseydim kararliysim sabretmeye ama yok ilerleme olmadi zaten oturmasi yok guc bela 5 10 dk oturtsamda kalktigi an yerlere saliverdi ne zaman sorsam cis var ama icraat yok suyla oynayip oynayip kacti. Artik yaz sonu deniyecegim tekrar. Bayram sonrasi tatile cikicaz ozmna kdr cozerde rahat ederim diyodum olmadi. Siz ne yaptiniz bu konuda baslayan oldumu hic.
onun disinda ramazan zor geciyo ilk gunler tuttum ama elanin cisiydi kakasIydi derken araya bide reglim girdi bu ara yapi paydos. Insallah tekrar bi gucle baslarim bakalim.
bizim cadi iyice dillendi anlatiyoda anlatiyo. Gecen esim yuksek sesle bisey soyledi baba anneme neden bagiriyosun bagirma lutfen diyo cok bilmis koruyacak anasini insallah :)

hayirli ramazanlar canim ela hanim tuvalet egitimine hazir hissetmiyor daha galiba ramazan sonu tekrar denersiniz halilari komple kaldirsaydin ilk zaman elinde bezle orayi sil burayi sil oyle geciyor zeynep cabuk alisti hala iyiyiz ogle aksam kacirma olayimiz yok elada alisir acele etmeyin bende regli oldum odamda atistiriyorum su an bugun gorkem burda anaokulunun yaz okuluna basladi sabah 9.30-12.15 arasi aguustosun 22inde bitecek normal aktivitelerinin yaninda diyanet islerinin gorevlendirdigi ogretmende ufak tefek din dersleri veriyor bugun bende okuldaydim cemaat tarikat baglantili olmadiklarina emin oldum ogretmeni belgelerini gosterdi okulu sevdi ogrenciler gelince ben gidiyorum dedim tamam git dedi opustuk arkamdan kosarak geldi gitme aglarim ben diye derse beraber girdik ogretmen besmeleyi ogretti teker teker soyletti gorkemde cit yok ogretmen soyluyor gorkem basiyla onayliyor sonra abdest aldilar ben bakmadim yuzumu elimi ayaklarimi yikadim diyo gorkem ben sessizce bahceye ciktim yarim saat bekledim onlar oyun salonuna indiler bende gittim sevmis okulu ogretmeni arkadaslarini neden beni yalniz birakip gittin sandalyede oturmadin diye sitem etti ama o kadar olur yarin ne yapicaz bilmiyorum kacip gittigimi anladi bu sene anaokuluna yarim gunlugune vermeyi istiyorum esimde istiyor donuste okullara bakmam lazim bu simdi bize anaokuluna kucuk bir alistirma olacak alisirsa okula baslayinca sorun yasamayiz umarim

hepimiz sanırım oruca bi mola verdik. bende de durumlar aynı. gizli gizli kaçamak yapıyorum.
yeni çalıştığım yerde 6 erkek 2 bayanız. 3. haftayı çalışıyorum işe alıştım sayılır. ama bu sıralar felaket bi bebek özlemi hissetmeye başladım. hatta çıldırdım galiba ikiz olsa falan diye düşünüyorum.
sanırırm uykusuzluk falan alışmışken oda olsun diye düşünüyorum.

zeynep hala okula ağlayarak gidiyor fena vicdan yapıyorum. ama haftasonu kv gelip herşeye karışınca yok ben kreşe vermekle iyi yaptım diyorum. bana bunu dedirtiyor.
herşeye ağlamak zırlamak hala devam. bunun bir dönem olduğunu düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. biz ne günler geçirdik değil mi ama

Duruda aynıydı alınmayacak dedim birgün kakasini kendi yaptı benim kakam diye çok sevindi gerisi geldi gece kaçırıyor ama bez bagliyorum sabah uyaninca beze yapmıyor normal tuvalete yapıyor bazen son dakika söylüyor wc ye yetisemiyoruz

biz tuvalet olayını hallettik çok şükür ama şu an her akşam altına yapmaya başladı. ya farketmeden çok sıvı tüketiyor yada gece yapmadan çişini yapmak istemiyor ondan bilmiyorum. ama gece bi uyanıyorum altına yapmış. rahatsızda olmuyor hanımefendi.

bizimde zeynep çok dillendi maşallah. herşeyi anlatıyor. bizimde geçen babası sesini yükseltmişti biraz, baba anneye öyle denmez diyor. ağzımız açık kaldı.
çok cadılar çokk

Bugün doktor kontrolü vardı 2 test yapıldı ense kalınlığında bir sorun yok sonuçta iyi gelir inşallah bir kızım daha olacak doktor söylemek istemedi bir kız istiyoruz diyince söyledi cinsiyetini akıl beden sağlığı yerinde olsun da kız erkek fark etmez iki kardeş birbirlerine destek olurlar

demekki bu çocuklar büyükte olsa ilk okula başlarken anneden ayrılmakta sorun yaşıyorlar. ama görkemi göndermekle iyi yapmışın. hem kontrol edersin hemde çocuk için bir farklılık olur. zaten sürede az sıkılma durumuda olmaz.okula başlamak içinde ön prova olur.

Alerjisi de düzeldi geçmeyecek sandım bir ara . Konusmayida toparladı bayagi dedesi arıyor konuşmam uyuyorum diyor anneme de gezmeye gidiyorum konuşmam diyor

Ay canım oğlumun o kadar büyümesini beklersem 40 oluyorum ben Eşim çok yardımcı oluyor hakkını yemeyeyim ama hastalık gibi durumlarda şimdi bile zorlanıyorum. Yarım gün yardımcı olacak bir kadın bulsam bana yeter aslında ama bizim burda kimse yarım gün çalışmak istemiyor. Aylık gelenler de 1400'den aşağı çalışmıyor. Oğlum biraz daha büyüsün işlerimi yoluna koyayım ilerisini fazla düşünmeyip Allah nasip ederse ikinciyi istiyorum. Detaylı düşününce işin içinden çıkamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…