2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Kuzu ya büyümüş de gelinlik istiyor. Kız çocukları çok bilmiş oluyor gerçekten

Canım çocukların ne kadar şanslı. Mümkün olduğunca oğlumu teknolojiden uzak tutmaya çalışıyorum ama daha fazla doğayla içiçe olmalı, bu imkanı çok sağlayamıyorum. Toprakla uğraşmak, doğayla başbaşa olmak çocuk gelişimi için çok önemli. Ailemin yanında olsam annemin köyüne filan gideriz ama Ankara'da anca park, göl, üniversite kampüsüne götürebiliyoruz. Onda da çocuk yeterince koşup oynayamıyor.

Benim oğlum tuvalet konusunda hiç sinyal vermiyor. Geçenlerde 1-2 gün sabah altını açtım, çişini tut yapma bezini değiştircem dedim. Kasıldı, pipisini tuttu sonra yeni bezi bağlayınca yapabilirsin dedim ve yaptı. Bayağı ümitlendim ama bir daha olmadı. Kreşe gittiği için kreştekiler bize haber vermeden kesinlikle başlamayın dediler o yüzden de biraz ağırdan alıyorum.

Hayırlı olsun canım. Allah gönlüne göre vermiş. Sağlıklı, sıhhatli doğar inşallah.

Maşallah kızlarımız iyice dinlenmiş. Benim oğlum da kendi çapında konuşmaya çalışıyor, iki kelimeli cümle kurma çabaları bayağı bir arttı. Aslında birşeyler söylüyor ama anlayamıyoruz pek. Kelimeleri pek düzgün kullanamıyor, ağzında çok geveliyor, anlamak zor oluyor bizimkini. Yine de buna şükür, en azından konuşma yönünde çabası var.

Görkem'i kreşe vermen iyi olmuş Serap. İnşallah sever kreşi, ordaki ortamı yoksa sana dönüşte sıkıntı çıkarabilir, kreşe gitmek istemeyebilir. Aslında onun yaşında genelde ilk bir kaç gün hoşlarına gidiyor, sonra tamam gitmek istemiyorum diyorlar. Sonrasında tekrar alışmaya başlıyorlar. Sanırım anne, babayı deniyorlar.

Eylül ayında Efe'nin burun akıntısı devam ederse biz de alerji doktoruna götüreceğiz. 2 haftadır orta kulakta sıvı varmış onunla uğraşıyoruz. Gittiğimiz bir çocuk doktoru burun akıntısı ile orta kulak bağlantısını çok güzel açıkladı. Eğer gerçekten oğlumda alerjik bir durum varsa sorunu çözmemiz gerekiyor çünkü orta kulak iltihabı kaçınılmaz oluyor. Eğer bir alerji uzmanına gidersek sana da yazarım duruismail.

Turtix nerelerdesin, bak kızlar yazmış sen yoksun.
Okuyorum da yazamıyorum iş yerinde çok yoğunum bu aralar eve gidince de Mehmet rahat bırakmıyor alıyor elimden telefonu bir de yemek hazırlama telaşı filan saat 10 oldu mu pilim bitiyor. Oruç da tutmaya çalışıyorum ama Allah affetsin çok zorlanıyorum. Günler çok uzun açlık fena hissediliyor bir de yemekten sonra acayip ağırlık çöküyor kendimi çok yorgun hissediyorum.

Bizim iş yerinde tutmayan da çok ilk 2 gün tutamamıştım hiç garip gelmemişti şimdi de reglimi iple çekiyorum azıcık dinlenmem lazım.
Evet canım ben de bütün bir kışı hastalıkla geçirdiğimde çok üzülüyordum ama dediğin gibi kv ile yarım saat kalınca başka bir yol olmadığını anlıyordum. Bayram haftasını onlarda geçireceğiz 8 gün ne yapacağım onu düşünüyorum kara kara
Kocaman çocuklar bile ağlıyor hala üzülme orada iyi vakit geçiriyordur

Geçmiş olsun Mehmet'te de burun akıntısı yok ama geniz akıntısı var bütün kışı öyle geçirdik şu an ne durumda bilmiyorum. Çocuğun burnu dışarı akmıyor ama genizde hep akıntı oluyor. Bize de dr alerji olabilir demişti hatta bir süre alerji şurubu kullandık beni de kbb'ye yönlendirdi eğer sizde varsa büyük ihtimalle onda da vardır dedi ki bende alerji varmış. Özellikle beyaz tenlilerde daha fazla görülüyormuş

Biz ağustosun ilk iki haftasında yazlığa gideceğiz annem de orada olacak o sırada bir deneyeyim diyorum ama öğretmeniyle de konuşmadım daha bizde de sinyal filan yok

Ayy çok sevindim canım Allah gönlünüze göre verdi iki kız evlatla sırtın yere gelmez artık için rahat olsun sonuç da iyi gelir

Ay turtix aynı dert bende de var. Bu bayram eşimin ailesine gideceğiz, nasıl geçecek 4 gün diye düşünüyorum. Kurban bayramında etle metle uğraşıyorlar, bir şekilde geçiyor zaman. Eşimin izni var istersen hem sizinkilere hem bizimkilere gidelim dedi ama kabul etmedim. Hem yol yorgunluğu oluyor hem de kurban bayramında tekrar onlara gitmek istemiyorum. Ne zaman yola çıkarız bilmiyorum ama kesinlikle tatili uzatsın istemiyorum. Henüz konuşmadık ama teklif ederse kabul etmeyi düşünmüyorum. Sırf şu aile ziyareti yüzünden bayram korkulu rüyam oldu.
Efe'nin de geniz akıntısı çok oluyor. Kreşe başladığından beri bu durumda. Doktoru takip edelim, olmadı Eylül'de tekrar değerlendiririz durumu dedi.
Bez bırakma olayını keşke bu yaz halledebilsek ama pek ümitli değilim. Seneye kaldı gibi hissediyorum ama belli de olmaz.

Iyi oldu gercekten pamuk sabah ben gitmiycem dedi bizde arkadaslarin aglar ogretmenin uzulur dedik oyle gitti pesimden ayrilmadi bende bir ders kalayim dedim boyama yaptilar kesip yapistirma yaptilar ogretmen boyalari almak icin disari cikti ogrenciler basladi ogretmenim tuvalete gidebilirmiyim ogretmenim olmus mu demeye bana cok tatlilar cocuklar gorkem istanbuldan geldi daha once hic anaokuluna gitmedi sizler anaokuluna gittiginiz icin birbirinizi taniyorsunuz gorkemide oyunlariniza alin olurmu biraz cekiniyor sizden tanimadigi icin dedim tamam dediler gercekten oyunlarina dahil etmeye calistilar ogretmeni ben gittikten sonra daha rahat oynadigini soyluyor yarin hemen birakip gitmeyi dusunuyorum yoksa hic alisamayacak bu sene erken donup okul bakmayi dusunuyorum hayirlisi artik

Eshma serap duruismail masallah kizlariniza valla bez derdinden kurtulmussunuz darisi basima insallah ne diyim acaip gozum korktu herseyi cok iyi anliyor konusuyor vs istese basarirdi ama inatlasj benimle cok elimde olmadan fazlami ustune dustum bilmiyorum halilari kaldirdim yoksa halimiz harabti zaten koltuk vs degil gidipbhep parkeye saldi sagolsun okdrina akli eriyo ya neyse. Lazimliktan sikildi klozetle de oyun oynadi hep. Siz neyi nasil yaptiniz bu surecte ne kdr surdu biraz bilgilendirirmisiniz benide. Cok fazla yazi okudum bicok seyi denedim bende aslinda ama hazir degildi demekki belkide gercekten hala tutamiyor bilmiyorum kas gelisimi her cocukta farkli olur diyorlar.

Duruismail 2. Kizin saglikla gelsin insallah
cok sanslisin yaslar yakin 2 kiz cocugu hep hayalimdir. Insallah bize de bi cesaret gelir.

Beni düşün teselli ol biz 8 gün kalacağız bir de dönüşte peşimize takılır da gelmek ister diye korkuyorum

Canım bir kitapta okumuştum çisini yapmadan. önce çocuğu destekleyin diyor ben cisimi yaptım rahatladım kaka balık gibi kaydı şeklinde yaptıktan sonrada alkış falan birde ilk zamanlar klozetten korkabilir zorlamayın diyordu bizde öyle oldu birde bizim klozet renkli gittiğimiz yerde oturuyor klozet e evde oturmuyor banyo yada tuvalete yapsın neresine yaparsa yapsın diyordu bir müddet böyle oldu bizde şimdi lazımliga kendi oturuyor bizim kırılma noktamız kakasini yapınca hoşuna gitti benim kakam diye gerisi hemen geldi .ben gece bez bagliyorum cise kaldirmiyorum geri uyumuyor çisini yapınca da altı ıslak olunca ağlıyor yine geri uyumuyor geçen gece bez baglamadim 3 te uyandı altına yapmış sabah 6 ya kadar oturduk gözüm korktu benimde ama sabah beze yapmıyor cisim var diye cikartiriyor

Allah sağlıkla kucağına aldırsın canım bebeğini. bende 2 yi kız istiyorum nedense. hatta ismi bile kafamda planlı.tabi allah sağlıklı eli ayağı aklı yerinde versin cinsiyet çok önemli değil.

ben bigün sabah bezi çıkardım bi daha hiç takmadım. gece gündüz bezsiz. lk günler sürekli yarımsaatte bir falan hep tuvalete götürdüm. biz evde hep lazımlığa yapıyoruz. ilk başta yaptı çok güzel sonra aynı gün içinde nerden baksan6-7 kere altına yaptı. çok sabır gerekiyor bu süreçte. ilk günler gece her uyandığında otasına lazımlığı götürüp oturttum. kimi yaptı kimi yapmadı. kimi altına yaptı ama hiç bez takmadım.
zamanla gündüzleri kendi söylemeye başladı çişim geldi diye. bizde sorun kaka olayı. ilk günlerde yaptıramıyordum. hatta 2 kere gece yapmış altına. ben bi kitap almıştım güle güle kakalar diye. o kitabın çok faydasını gördüm. biz hala o hikaye ile kaka yapıyoruz.

gece sorunumuz hala devam ediyor. özellikle çok sıvı tüketti ise o gece kesin altına yapyor.

bizde durumlar bu şekilde.
zor ama ciddi sabır gereken bir süreç allah yardımcınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…