- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.721
Kuzu ya büyümüş de gelinlik istiyor. Kız çocukları çok bilmiş oluyor gerçektenGeçen parkta bi kızda gelinlik gördü zeynep.bende gelin olucam anne diyor.bende bayramda kuzenimin düğünü var ona gelinlik alayım diyorum biraz büyük alıcam ki seneye özel bi gün olur doğum günü falan ordada giydiririm. Kızımın gönlü olsun
Canım çocukların ne kadar şanslı. Mümkün olduğunca oğlumu teknolojiden uzak tutmaya çalışıyorum ama daha fazla doğayla içiçe olmalı, bu imkanı çok sağlayamıyorum. Toprakla uğraşmak, doğayla başbaşa olmak çocuk gelişimi için çok önemli. Ailemin yanında olsam annemin köyüne filan gideriz ama Ankara'da anca park, göl, üniversite kampüsüne götürebiliyoruz. Onda da çocuk yeterince koşup oynayamıyor.Merhaba kizlar sicak bir gune uyandik bugun uzun zamandir yagisli bir hava vardi bugun bahcemizdeki kayisilardan marmelat yaptik cocuklarda sisme havuzlarinda oynadilar yoruldular yikadik doyurduk uyuttuk zeynepin ust azilarda cikiyor dis olayindanda kurtuluyoruz artik aksam ustu parka goturuyoruz ordada yoruluyorlar aksam rahat uyuyorlar parklar bile bos burda cocuk kitligi var desem yeridir benimkilere burda aktivite bol buyukbabalari kum havuzu yapti orda oynuyorlar meyve topluyorlar tohum ekiyorlar anneannelerinin gozetiminde bahce suluyorlar tabi kendilerinide suluyorlar bisiklete biniyorlar zeynep uc tekerlekli bisiklette az az surebiliyor gorkem iki tekerlekli de fena degil zeynep bahceden gul toplayip bana getiriyor kokla guzel kokuyo anne diyo koklayamam alerjim var diyorum kokla kokla diye tutturuyor koklamis gibi yapiyorum cok guzel kokuyor diyorum guzel kokla dedim sana diyo cadi gorkem her dedigi yapiliyor diye biraz simarik oldu burda iyice zeynepte de anlamsiz uzun uzun aglamalar var vardi zaten bir suredir onun disinda sukur bir sikintimiz yok esimde evin tavanina yalitim yaptiriyormus biz donunce banyo wc yi komple kirdiricaz yeniden yaptiricaz tadilattan o kadar gozum korkuyor ki yapilinca oh iyiki yapmisiz diyorum ama
Benim oğlum tuvalet konusunda hiç sinyal vermiyor. Geçenlerde 1-2 gün sabah altını açtım, çişini tut yapma bezini değiştircem dedim. Kasıldı, pipisini tuttu sonra yeni bezi bağlayınca yapabilirsin dedim ve yaptı. Bayağı ümitlendim ama bir daha olmadı. Kreşe gittiği için kreştekiler bize haber vermeden kesinlikle başlamayın dediler o yüzden de biraz ağırdan alıyorum.Selam kizlar nasilsiniz
oncelikle hayirli ramazanlar
ne zamandir giripte yazamadim girsemde okuyup ciktim
biz bi gazla wc egitimine basladik fakat benim kiz fena inat cikti 5 gun sabredebildim heryer cis kaka oldu
azicik bi isik ilerleme gorseydim kararliysim sabretmeye ama yok ilerleme olmadi zaten oturmasi yok guc bela 5 10 dk oturtsamda kalktigi an yerlere saliverdi ne zaman sorsam cis var ama icraat yok suyla oynayip oynayip kacti. Artik yaz sonu deniyecegim tekrar. Bayram sonrasi tatile cikicaz ozmna kdr cozerde rahat ederim diyodum olmadi. Siz ne yaptiniz bu konuda baslayan oldumu hic.
onun disinda ramazan zor geciyo ilk gunler tuttum ama elanin cisiydi kakasIydi derken araya bide reglim girdi bu ara yapi paydos. Insallah tekrar bi gucle baslarim bakalim.
bizim cadi iyice dillendi anlatiyoda anlatiyo. Gecen esim yuksek sesle bisey soyledi baba anneme neden bagiriyosun bagirma lutfen diyo cok bilmis koruyacak anasini insallah :)
Hayırlı olsun canım. Allah gönlüne göre vermiş. Sağlıklı, sıhhatli doğar inşallah.Bugün doktor kontrolü vardı 2 test yapıldı ense kalınlığında bir sorun yok sonuçta iyi gelir inşallah bir kızım daha olacak doktor söylemek istemedi bir kız istiyoruz diyince söyledi cinsiyetini akıl beden sağlığı yerinde olsun da kız erkek fark etmez iki kardeş birbirlerine destek olurlar
Okuyorum da yazamıyorum iş yerinde çok yoğunum bu aralar eve gidince de Mehmet rahat bırakmıyor alıyor elimden telefonu bir de yemek hazırlama telaşı filan saat 10 oldu mu pilim bitiyor. Oruç da tutmaya çalışıyorum ama Allah affetsin çok zorlanıyorum. Günler çok uzun açlık fena hissediliyor bir de yemekten sonra acayip ağırlık çöküyor kendimi çok yorgun hissediyorum.Turtix nerelerdesin, bak kızlar yazmış sen yoksun.
Bizim iş yerinde tutmayan da çok ilk 2 gün tutamamıştım hiç garip gelmemişti şimdi de reglimi iple çekiyorum azıcık dinlenmem lazım.hepimiz sanırım oruca bi mola verdik. bende de durumlar aynı. gizli gizli kaçamak yapıyorum.
yeni çalıştığım yerde 6 erkek 2 bayanız. 3. haftayı çalışıyorum işe alıştım sayılır. ama bu sıralar felaket bi bebek özlemi hissetmeye başladım. hatta çıldırdım galiba ikiz olsa falan diye düşünüyorum.
sanırırm uykusuzluk falan alışmışken oda olsun diye düşünüyorum.
zeynep hala okula ağlayarak gidiyor fena vicdan yapıyorum. ama haftasonu kv gelip herşeye karışınca yok ben kreşe vermekle iyi yaptım diyorum. bana bunu dedirtiyor.
herşeye ağlamak zırlamak hala devam. bunun bir dönem olduğunu düşünüp rahatlatmaya çalışıyorum kendimi. biz ne günler geçirdik değil mi ama
Geçmiş olsun Mehmet'te de burun akıntısı yok ama geniz akıntısı var bütün kışı öyle geçirdik şu an ne durumda bilmiyorum. Çocuğun burnu dışarı akmıyor ama genizde hep akıntı oluyor. Bize de dr alerji olabilir demişti hatta bir süre alerji şurubu kullandık beni de kbb'ye yönlendirdi eğer sizde varsa büyük ihtimalle onda da vardır dedi ki bende alerji varmış. Özellikle beyaz tenlilerde daha fazla görülüyormuşEylül ayında Efe'nin burun akıntısı devam ederse biz de alerji doktoruna götüreceğiz. 2 haftadır orta kulakta sıvı varmış onunla uğraşıyoruz. Gittiğimiz bir çocuk doktoru burun akıntısı ile orta kulak bağlantısını çok güzel açıkladı. Eğer gerçekten oğlumda alerjik bir durum varsa sorunu çözmemiz gerekiyor çünkü orta kulak iltihabı kaçınılmaz oluyor. Eğer bir alerji uzmanına gidersek sana da yazarım duruismail.
Biz ağustosun ilk iki haftasında yazlığa gideceğiz annem de orada olacak o sırada bir deneyeyim diyorum ama öğretmeniyle de konuşmadım daha bizde de sinyal filan yokBenim oğlum tuvalet konusunda hiç sinyal vermiyor. Geçenlerde 1-2 gün sabah altını açtım, çişini tut yapma bezini değiştircem dedim. Kasıldı, pipisini tuttu sonra yeni bezi bağlayınca yapabilirsin dedim ve yaptı. Bayağı ümitlendim ama bir daha olmadı. Kreşe gittiği için kreştekiler bize haber vermeden kesinlikle başlamayın dediler o yüzden de biraz ağırdan alıyorum.
Ayy çok sevindim canım Allah gönlünüze göre verdi iki kız evlatla sırtın yere gelmez artık için rahat olsun sonuç da iyi gelirBugün doktor kontrolü vardı 2 test yapıldı ense kalınlığında bir sorun yok sonuçta iyi gelir inşallah bir kızım daha olacak doktor söylemek istemedi bir kız istiyoruz diyince söyledi cinsiyetini akıl beden sağlığı yerinde olsun da kız erkek fark etmez iki kardeş birbirlerine destek olurlar
Iyi oldu gercekten pamuk sabah ben gitmiycem dedi bizde arkadaslarin aglar ogretmenin uzulur dedik oyle gitti pesimden ayrilmadi bende bir ders kalayim dedim boyama yaptilar kesip yapistirma yaptilar ogretmen boyalari almak icin disari cikti ogrenciler basladi ogretmenim tuvalete gidebilirmiyim ogretmenim olmus mu demeye bana cok tatlilar cocuklar gorkem istanbuldan geldi daha once hic anaokuluna gitmedi sizler anaokuluna gittiginiz icin birbirinizi taniyorsunuz gorkemide oyunlariniza alin olurmu biraz cekiniyor sizden tanimadigi icin dedim tamam dediler gercekten oyunlarina dahil etmeye calistilar ogretmeni ben gittikten sonra daha rahat oynadigini soyluyor yarin hemen birakip gitmeyi dusunuyorum yoksa hic alisamayacak bu sene erken donup okul bakmayi dusunuyorum hayirlisi artikGörkem'i kreşe vermen iyi olmuş Serap. İnşallah sever kreşi, ordaki ortamı yoksa sana dönüşte sıkıntı çıkarabilir, kreşe gitmek istemeyebilir. Aslında onun yaşında genelde ilk bir kaç gün hoşlarına gidiyor, sonra tamam gitmek istemiyorum diyorlar. Sonrasında tekrar alışmaya başlıyorlar. Sanırım anne, babayı deniyorlar.
Beni düşün teselli ol biz 8 gün kalacağız bir de dönüşte peşimize takılır da gelmek ister diye korkuyorumAy turtix aynı dert bende de var. Bu bayram eşimin ailesine gideceğiz, nasıl geçecek 4 gün diye düşünüyorum. Kurban bayramında etle metle uğraşıyorlar, bir şekilde geçiyor zaman. Eşimin izni var istersen hem sizinkilere hem bizimkilere gidelim dedi ama kabul etmedim. Hem yol yorgunluğu oluyor hem de kurban bayramında tekrar onlara gitmek istemiyorum. Ne zaman yola çıkarız bilmiyorum ama kesinlikle tatili uzatsın istemiyorum. Henüz konuşmadık ama teklif ederse kabul etmeyi düşünmüyorum. Sırf şu aile ziyareti yüzünden bayram korkulu rüyam oldu.
Efe'nin de geniz akıntısı çok oluyor. Kreşe başladığından beri bu durumda. Doktoru takip edelim, olmadı Eylül'de tekrar değerlendiririz durumu dedi.
Bez bırakma olayını keşke bu yaz halledebilsek ama pek ümitli değilim. Seneye kaldı gibi hissediyorum ama belli de olmaz.
Allah sağlıkla kucağına aldırsın canım bebeğini. bende 2 yi kız istiyorum nedense. hatta ismi bile kafamda planlı.tabi allah sağlıklı eli ayağı aklı yerinde versin cinsiyet çok önemli değil.Bugün doktor kontrolü vardı 2 test yapıldı ense kalınlığında bir sorun yok sonuçta iyi gelir inşallah bir kızım daha olacak doktor söylemek istemedi bir kız istiyoruz diyince söyledi cinsiyetini akıl beden sağlığı yerinde olsun da kız erkek fark etmez iki kardeş birbirlerine destek olurlar
ben bigün sabah bezi çıkardım bi daha hiç takmadım. gece gündüz bezsiz. lk günler sürekli yarımsaatte bir falan hep tuvalete götürdüm. biz evde hep lazımlığa yapıyoruz. ilk başta yaptı çok güzel sonra aynı gün içinde nerden baksan6-7 kere altına yaptı. çok sabır gerekiyor bu süreçte. ilk günler gece her uyandığında otasına lazımlığı götürüp oturttum. kimi yaptı kimi yapmadı. kimi altına yaptı ama hiç bez takmadım.Eshma serap duruismail masallah kizlariniza valla bez derdinden kurtulmussunuz darisi basima insallah ne diyim acaip gozum korktu herseyi cok iyi anliyor konusuyor vs istese basarirdi ama inatlasj benimle cok elimde olmadan fazlami ustune dustum bilmiyorum halilari kaldirdim yoksa halimiz harabti zaten koltuk vs degil gidipbhep parkeye saldi sagolsun okdrina akli eriyo ya neyse. Lazimliktan sikildi klozetle de oyun oynadi hep. Siz neyi nasil yaptiniz bu surecte ne kdr surdu biraz bilgilendirirmisiniz benide. Cok fazla yazi okudum bicok seyi denedim bende aslinda ama hazir degildi demekki belkide gercekten hala tutamiyor bilmiyorum kas gelisimi her cocukta farkli olur diyorlar.
Duruismail 2. Kizin saglikla gelsin insallah
cok sanslisin yaslar yakin 2 kiz cocugu hep hayalimdir. Insallah bize de bi cesaret gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?