- 22 Haziran 2012
- 2.317
- 376
- 363
- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.761
Himm senin kv uyanikmis bayagi esin de sessiz olunca olan sana olmus. O zaman umarim sakinligini koruyup cevap verebilirsin sen deBen de evlendiğimizden beri hiç muhatap olmadım hep güldüm geçtim ama benim kv'ye aslında cevap vermek gerekiyormuş, gittiğimiz psikologlar hep aynı şeyi söyledi çünkü bizimki hem başkalarını kışkırtıyor hem de aptal yerine koyuyor beni. Oğlum doğmadan önce odasını almıştık. Geldi, uzun uzun inceledi ama kıskandığı için en iyisi park yatak, biz çok rahat ettik, bu yatağı doğru düzgün kullanmadık di mi deyip eşimin babası ile eniştesine topu attı. Onlar da başladı şöyle kötü böyle kötü demeye, ben de saf saf anlatıyorum avrupa standartlarında filan diye. Kv ordan gevrek gevrek gülüyor, beni inceliyor. Eşimin de hiç sesi çıkmıyor, ona da sorduğum halde. Sonra kv amannnn olsun kızım alınmış işte deyip olayı bitiren konuşmayı yapıyor. Eşim de annem ne iyi tartışmaya noktayı koydu diye düşünüyor. Bizim hep böyle oluyor, milyon tane örnek verebilirim böyle. Mesela böyle bir durumda topu hemen eşe atmak gerekiyormuş, ayyy anne ben de senin gibi düşünüyorum ama oğlun çok ısrar etti, ille bu olsun dedi, kırılmasın diye aldım demek gerekiyormuş. Oğlunu eleştiremeyeceği ve eşim o anda cevap vermeyeceği için sinir stres olmadan konu kapanacakmış. Keşke böyle yapabilsem ben de.
Tuvalet konusunda ben de başladım senin gibi yapmaya. Biz tuvalete gidince çok ilgisini çekiyor, kapı kapanıyor ne yapıyoruz orda diye. Anlatıyordum ama şimdi sen de böyle yapacaksın diyorum. Bizimkinin gece bezi hiç belli olmuyor, bazen gece bez taştığı için uyanıyor, 2 gündür bayağı az yapmış oluyor.
Mothercare ile ilgili bir sikinti var sanirim. Ben de unnadoda yasadim 5 parca aldim 4'u geldi sonuncusu bir ay gelmedi. Mail gonderdim ya gonderin ya iptal edin diye tedarik edemedik dediler iptal ettik. Ondan once de iki kere daha olmustu. Mesela lacivert uzerinde "under construction" yazan uzun kollu sweatshirt gelmedi aklimda kaldi. Ondan sonraki kampanyalarda da gorunuyordu ama almadimAz önce çok sinirlendim kızlar,
1 ay önce trendyoldan oğluma birşeyler aldım. Teslimat tarihini geçmesine rağmen ürünler gelmedi. Geçen hafta sorduğumda 2-3 güne gelir dediler. Bugün aradım ürünlerin nerdeyse hepsi tedarik edilemediği için iptal etmişler. Mothercare kampanyasından almıştım, aldığım ürünlerin bedenleri de yok diğer sitelerdeki kampanyalarda. Bir daha trendyoldan birşey almam, insan mesaj filan gönderir. Bir de bugün mail atacaktınız siz aradınız diyorlar.
Alisti alisti artik sevinerek gidiyor okula bugun eve gelir gelmez boyama odevini yapti sonra yaparsin dedim olmaz ogretmenim begeniyor odevimi duvara asti ustte benimkini alta ardanin odevini asti benimkini cok begendi cunku dedi sasirdim kaldim arda mahalleden arkadasi kendi icinde rekabete girmis rekabet yasi cok düşmüş onu farkettimOo masallah gorkeme okula alismis bile insallah hep boyle devam eder.
benim oglan biraz tirsak ya klozetten korkabilir diye dusunuyorum once biraz lazimlikla takilsin sonra klozet aparati alirim. Zaten kreste de klozete yapacagi icin gecis kolay olur
Simdi aklima geldi bi seferinde butun urunlerim iptal edilmisti kizdim bayagi sonra 10 tl hediye ceki vermislerdi
Dun zeynepte burun tikanikligi bogazinda balgam vardi gece uyurken zorlandi oksuruyordu ara ara hic çiş icin uyanmazdi sabah kalkinca yapardi uyandi tuvalete goturdum yapti uyumaya devam etti ama zoraki aglayarak yutkunarak bir ara bagirarak agladi yanina gittim altina kacirmis cisini hic gece islatmasi yapmadigi icin korktu galiba ustunu degistirdik yataga gecmemis carsaflari degistirdik yatmak istemiyor yataginda islak islak diye bak kuru burasi dedim uyuttum guc bela galiba oksururken kacti cok rahatsiz oldu onda da kucuk cadi
ooo maşallah görkeme. senin içinde çok iyi bi deneyim olmuş. okula alışma sürecini kolay atlatırsınız böylece.Alisti alisti artik sevinerek gidiyor okula bugun eve gelir gelmez boyama odevini yapti sonra yaparsin dedim olmaz ogretmenim begeniyor odevimi duvara asti ustte benimkini alta ardanin odevini asti benimkini cok begendi cunku dedi sasirdim kaldim arda mahalleden arkadasi kendi icinde rekabete girmis rekabet yasi cok düşmüş onu farkettimogretmeni artik sordugum sorulara cevap veriyor hatta bazen hic susmuyor yerinde durmuyor cok enerjik seviniyorum artik burayi bizleri kabullendigi icin diyor gorkemin hic alisamayacagini hatta yari yolda birakacagimizi dusunuyordum gorkem beni sasirtti kalem tutmada sorunu vardi baya duzeltti birde makas hic eline vermemistim okulda kesme yapistirma yapiyorlar makas kullanmayida ogrendi sayilir bakalim simdilik gidisat iyi gibi
Calisiyorsan evde olduğun zamanlarda emzir emdikce artar derler bilinenler zaten yapmışsın yoksada aldığı yeter hiç anne sütü almayan bebeklerde var çanları sağ olsunKizlar merhaba. Ben de bu yilbmayis annesi oldum. Rabbim bu guzel duyguyu bana da yasatti cok sukur bin sukur. Oglum 73 gunluk. 1. Ay kontrolunde dogum kilosunun altindaydi oglum. Hic kilo almamisti. Dr hemen mama takviyesine baslatti. Ikinci ay kontrolumuzde 1500 gr almisti. Sutum cok az. Sagdigim zaman ikisinden toplamda en fazla 40 cc cikiyor. Ustune gunde 5 kez 90 ar cc mama veriyorum. Ne yapsam sutym artmadi. Incir kaynattim,bulgur pilavi, malt icecegi,hurma,lokum,ve gunde 3 litre su tuketiyorum. Bunlarin disinda bildiginiz tecrube ettiginiz sut artirma yontemi varsa yardimci olursaniz cok sevinirim
benim sütümü sık ve uzun süre emzirmek ve dinlenmek özellikle uyumak arttırıyordu. emzirdikçe sütüm arttı ama bende mama takviyesi ile gittim 8 ay. günde 2 kez mama veriyordum. 75-90 cc arası.Kizlar merhaba. Ben de bu yilbmayis annesi oldum. Rabbim bu guzel duyguyu bana da yasatti cok sukur bin sukur. Oglum 73 gunluk. 1. Ay kontrolunde dogum kilosunun altindaydi oglum. Hic kilo almamisti. Dr hemen mama takviyesine baslatti. Ikinci ay kontrolumuzde 1500 gr almisti. Sutum cok az. Sagdigim zaman ikisinden toplamda en fazla 40 cc cikiyor. Ustune gunde 5 kez 90 ar cc mama veriyorum. Ne yapsam sutym artmadi. Incir kaynattim,bulgur pilavi, malt icecegi,hurma,lokum,ve gunde 3 litre su tuketiyorum. Bunlarin disinda bildiginiz tecrube ettiginiz sut artirma yontemi varsa yardimci olursaniz cok sevinirim
Ay cok bilmis cadilar babada bizim baba gibi kizlarini 20 yasinda saniyorlar galiba zeynepte parkta erkek cocuklariyla oynar genelde babasi kizlarla oynasana zeynep der kizlari bir erkek tarafindan begenilecek diye odleri kopuyo o gunlerde gelecek degil mi esma bizimkiler ne yapacak cok merak ediyorum gorkem de sarisin dalgali sacli kizlar dikkatini cekiyor onlarla oynamak istiyor o zaman bizim baba memnun bende bu ciftte standartta sinir oluyorum erkeklerin genelinde var zeynep erkek olsaydi baba ben aysenin elini tuttum deseydi tut oglum derdi ah babalarselam kızlar nasılsınız ? bayram telaşı başlamıştır şimdiden.
ben yoğunluktan eskisi gibi giremiyorum. ne var ne yok. yavrularımız nasıllar?
maşallah gün be gün büyüyorlar iyice çocuk oldular.
geçen zeynep babasına okulda hüseyinin elini tuttum diyor babası sakın kızım bir daha erkeklerin elini tutma dedi.
geçen hafta annem zeynepe bakarken zeynep topuklu ayakkabı ile evde gezmek istemiş annemde elini tutup gezdiriyormuş. zeynep ne demiş dersiniz anneanne elimi tutma babam kızar sana.
çok bilmişler valla.
Annesi daha cok kucukmus sutum yetmiyor dusuncesinden cik bir kere evdeysen iki saatte bir emzir diyorlar ya yalan her agladikca her arandikca surekli emzir ben kizimi sadece anne sutuyle buyuttum hic mama vermedim hic acliktan aglatmadim d evamli dayadim memeyi agzina uyuyunca yatirip basladim sagmaya sise sise biriktirdim gun icinde o sutleride icirdim gece uyanmazdi sagdigim sutleri saat basi icirirdim beslenmene dikkat et sutum yetmiyor deme iyi dusunce bol sut getirir birde bebek uyuyunca yat uyu is guc var deme biraz zaman gecince hem yemek yapip hem emzirebilecek kivama geleceksin zaten dusunme 23.5 aylikken kestim emzirmeyi biraksam devam ederdi pes etme diren bak mamayi bile birakirsiniz sutun fazla fazla yeter saglikla buyut bebisiniKizlar merhaba. Ben de bu yilbmayis annesi oldum. Rabbim bu guzel duyguyu bana da yasatti cok sukur bin sukur. Oglum 73 gunluk. 1. Ay kontrolunde dogum kilosunun altindaydi oglum. Hic kilo almamisti. Dr hemen mama takviyesine baslatti. Ikinci ay kontrolumuzde 1500 gr almisti. Sutum cok az. Sagdigim zaman ikisinden toplamda en fazla 40 cc cikiyor. Ustune gunde 5 kez 90 ar cc mama veriyorum. Ne yapsam sutym artmadi. Incir kaynattim,bulgur pilavi, malt icecegi,hurma,lokum,ve gunde 3 litre su tuketiyorum. Bunlarin disinda bildiginiz tecrube ettiginiz sut artirma yontemi varsa yardimci olursaniz cok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?