2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Duruyu anlatmissin valla Surekli boyle nerdeyse ben cok korumacı da degilim ama her dedigini yaptik ondan diyorum ben . Esim cok yardimcidir ama benden cok bakar duru da zaten babadina gider

Serap duruya kardedin olacak diyoruz alissin diye bazen seviniyor bazen kardes oyuncagimi alacak diyor zor valla isim simdiden cok yoruluyorum esim sagolsun yardimci onuda ihmal etmemeye calisiyorum etsem ezim der gerci beni unuttum diye

Bütün gün güneşte kalmanın acısı çıktı eşim bugün hastaydı sürekli.mide bulantısı ateş halsizlik en Son dayanamadım zorla acile götürdüm.meğerse ben en çok bugün yoruldum aslında bugün bir iki saat dışında sürekli anne kız birlikte idik
Öğlende zeyneple bende uyudum biraz dinlendim. Akşam üstü de dışarda boş boş fotosunu çektim.aslında ikimiz baş başa iken ben zeynepi çok sıkmam sadece zarar gelecek şeylerden korurum.Ama eşim sürekli eshma zeynepe bak şöyle böyle dedikçe ister istemez çok korumacı oluyorum.Bugün akşam yemeği bile yemedim.zeynepe yedirdim çorba falan
Zeyneple tek başıma yemek alamıyorum.otel çok kalabalık kendini yerlere atıyor allah korusun biri üstüne basacak çarpacak yada birşey dökecek
Yani sürekli tehlike.aslında Oteli ben çok beğendim
Çok fazla etkinlik var yemek sınırsız odalarda temiz.daha ne olsun.gerisi can sağlığı.
Eşimde inşallah iyileşir yarın çünkü zeynep babası ile birşeyler yapan çocukları görünce anne benim babam nerde , ne zaman gelecek ,gelsin diyip duruyor üzülüyorum onun içinde
Anne bir yere kadar ama benim.çocuğum zaten babacı o sebeple üzülüyor

Valla serapçım inan
Valla serapçım inan birşey istemek gelmiyor içimden bi bahane buluyor hep ve iyice sinir ediyor.kurban bayramı sonrası Kayseri'ye ordan Ürgüpe falan gidelim diyordu eşim ama yok ben boyumun ölçüsünü aldım zeynep evet çocuk gezmeye engel olmamalı ama eşim yardımcı olsa hiç sorun değil ama tek başıma hem zeynep hemde çocuk gibi bi adamla uğraşamam.Zeynep biraz büyüyüp laf anlayana kadar günü birlik tatilden ötesini beklemiyorum artık

Bugün için ilk defa kendim için birşey istedim aqua parka gidip birkaç defa kaymak istiyordum büyük kaldırakta ama olmadı malesef
Öff sürekli şikayet halindeyim dimi.Neden böyle oldum anlamadım oysa kafa dağıtmaya zeynepi mutlu etmeye gelmiştim.Neyse yinede deniz kum güneş didim

Eshmacim suan seni en iyi anlayam bejim heralde henuz 10 gun oldu tatilden doneli
Hayatimda ilk defa bi tatil bitsinde eve gidip dinleneyim dedim
Esim sagolsun yardimci olur bakar oynar yuzdurur ama ona ramen ben cok yoruldum tek avantajim oglen uykularini guzel uyudu iyice yoruldugu icin o surede dinlenebildik havuzun bahcenin dibindeydi de odamiz cikip girebildik. Bide 2 aileydik onlarin bebiste 15 aylik ve hareketki afacan bi cocuktu. Bi gun onun damari bigun bizimkinin damari tuttu son 2 gunu nasil gecirdik bilemedim ozellikle yemek cok sikinti oldu farkli bi duzen cok kalabalik olunca yemediler hic bisey dogru duzgun. Sahildeki restoranlardan birine rica edip mutfaginda tarhana pisirdik artik dusun yeterki yesinler diye. Millet havuz deniz kum gunes yayilirken biz elimizde tencere tabak havuz kenarinda corba yedirdik. Demem o ki eslerin yardimi olsa dahi cocukla tatil cidden tatil degil yorgunluk.
En guzel yani bakiyorumda simdi bizim tum bu hallerinize ramen ELa cok eglendi. Onun mutlu oldugunu gorunce insan motive oluyor.

Kucuk cocukla tatile gidip mutlu olan yok zaten biz esimle cocuklar ilkokul cagina gelince beraber tatile gitmeyi istiyoruz hep daha once katiyen olmaz ege tarafini istiyoruz

Çok şükür bizim yemek konusunda sorunumuz olmadı.aynen bizimkide denizde falan yorulunca öğlen uykusunu çok eve göre çok uyudu maşallah bende onunla uyudum.Bizim havuz falan uzak odaya o sebeple malesef bırakıp çıkarmam En iyisi onunla uyumak :)
Bizimde Son günümüz bugün daha iyiydik eşimde sanki yazdıklarımı okumuşçasına hep yanımızdaydı.:) hatta biz zeyneple Denize girdik sonra ben zeynepi yıkadım yağladım giydirip ona bıraktım gölgede oynatsın diye.Sonra kendi başıma denize girdim.çok değil 15-20 dakika o bile çok iyi geldi
Keşke ilk günden böyle olsaydık.Zeynep bugün sakinmiydi hayır ama hep birlikte Olunca daha az yorulduk ve sinir harbi yaşamadık. Öğleden sonrada didim merkeze Apollo tapınağı na falan gidelim diyoruz
Buraya gelirken zeynep çok sorun çıkarmadı inşallah dönerkende öyle olurda rahat gideriz yoksa yandık

Kucuk cocukla tatile gidip mutlu olan yok zaten biz esimle cocuklar ilkokul cagina gelince beraber tatile gitmeyi istiyoruz hep daha once katiyen olmaz ege tarafini istiyoruz
Sonuna kadar katılıyorum sana.en iyisini yaparsın hem siz hem çocuklar tatili anlar. Mevsim olarak bana kalırsa bu zamanları seçme çok sıcakta insanı yıpratıyor.Bende ege ciyim
Didim fethiye Akyaka favorimiz.şu an didimdeyiz ve bu 3 cü gelişimiz deniz harika.birde burda nem az diğer yerlere göre didimin özelliği bu kuru havası var.yoksa inan bu Sıcakta atılmazdı

Merhaba,
Yazmayalı bayağı bir olmuş, hemen son gelişmeleri aktarayım.
Geçen hafta tatile gittik. Tatilimiz iyi geçti, oğlum denize alıştı ama öyle koşa koşa girmiyor denize. Bu yıl denizde yürüdü çok hoşuna gitti. Ben de dinlendim ama şu anda evde biriken işler gözümü korkutuyor. Giysiler yıkanmayı bekliyor, valizler yerleşecek, gitmeden önc halıları yıkamaya vermiştim onları isteyip yerleştirmek lazım.
Bu aralar canım biraz sıkkın. Oğlum çok güzel konuşmaya başladı derken kekelemeye başladı. A ile başlayan kelimeleri söylerken çok zorlanıyor. Hatta bazen bana baba diye sesleniyor. Çok üzülüyorum, kreştekilere söyledim ama hem onlarla hem de doktoruyla görüşmem lazım. İnternette araştırdım gelişimsel kekemelik olabiliyormuş, bir süre sonra kendiliğinden geçiyormuş. İnşallah bizimki de öyledir.
Diğer bir konu da oğlumun kulağına tüp takılabilirmiş. Kulağındaki sıvı bir türlü geçmedi, kulak içi basıncını ölçtürdük o da kötü çıktı. Doktoru tatile gidip gelin tekrar değerlendirelim dedi. Başka bir doktora yönlendirecek bizi. Ameliyat durumu canımı çok sıkıyor, tüp takılması da kesin tedavi olmayabiliyormuş.

Hayırlısı olsun canım. Zeynep de okula gitmek ister artık iyice. İnşallah oraya da çok kolay alışır.

Okuyunca çok üzüldüm. Eşinin yardımcı olması lazım yoksa Zeynep çok uslu olsa bile tatilin tadı çıkmaz ki. Ben Efe'den önce güneşlenmeyi çok seviyordum. Hatta denize filan çok az girerdim. Efe'yle birlikte gittiğimiz tatillerde öyle saatlerce güneşlenmek artık hayal oldu ama eşim öğleden önce ve sonra sahile gittiğimizde ilk 15-20 dk oğlumla oyun oynar. Ben de o sırada güneşlenebiliyorum. O bile yetiyor bana artık. Sen anladığım kadarıyla bayağı bir sabırlısın. Ben herhalde patlardım eşime, zaten büyük sorumluluk tatilde bile olsa kadınların üstünde oluyor, günde yarım saat bir saat sana zaman tanımalı.

Ay ne güzel tatilin tadını çocuklar çıkarıyor zaten. Bizimki de havuzu çok seviyor, babasıyla birlikte büyük havuza giriyor, kenardan atlıyor babası da tutuyor. Bana da havuz sağlıklı gelmiyor eşime söyledim neden girmek istemediğimi, eee çocuğu niye sokuyoruz o zaman deyip o da vazgeçti.
Discoyu Efe de sevdi ama pek ordakilere katılmıyor. Kendi çapında eğleniyor bizimki, ilk gece sahnede ordan oraya deli gibi koştu, düşecek diye aklımız çıktı, biz de eşimle koşturup durduk, sonraki günler daha iyiydi. Ben de böyle ortamlarda kreşin yararlarını gördüklerini düşünüyorum, çok kolay ortama uyum sağlıyorlar.

Eşine çok kızdım bugün valla. Tatillere siz Zeynep'le çıkın ana kız o evde kalsın. Sen önceden de yazıyordum evde pek yardımcı olmuyor diye ama tatilde hiç mi diğer babaları görmüyor canım. Ben eşime güzel örnekleri gösteriyorum hep, babalar gerçekten çok ilgili artık. Hatta bazı ailelerde çocuklar hep babalarının yanında plajda, denizde, havuzda, kadınlar gün boyu güneşleniyor. Bizim ilk tatilimiz sizinki gibiydi ama eşim yine de biberon temizliğine, çocuğun yıkanmasına filan yardım ediyordu. O zaman kendimi çok yalnız hissetmiştim, eşim denizde yüzüyor ben plajda oğlumla emzirme, alt değiştirme, uyutma hallerinde.
Annen filan gelebiliyorsa onunla birlikte 2-3 günlük kısa geziler yapın sonra da eşini almadan tatile gidin de aklı başına gelsin. Ay çok kızıyorum eşlerine yardımcı olmayan, çocukla ilgili tüm sorumluluğu eşlerine atan erkeklere.

Dün oğlumu kontrol için doktora götürdük kulağında hala sıvı varmış. Bir tane kbb doktoru önerdi, araştırdık netten cv çok iyi ama bazıları hastaya yaklaşımını eleştirmiş, aklımız çok karıştı. Hemen iyi bir doktor bulmamız lazım, eşim arkadaşlarına soracak daha önce bu operasyonu geçirmiş olanlara. Konuşma bozukluğu için de, kulağı için kullanmış olduğumuz ilaçların yan etkisi olabilir dedi.

sizde hoşgeldiniz canım aynı zamanda tatildeymişiz. ay ben hala ev işlerini bitiremedim. 2 makine çamaşır daha var yıkanacak. yıka ser topla katla ütüle çok zor ya
bence efenin durumu geçicidir. çocuklarda bazen bazı durumlara karşı ön yargı oluşuyor. efe a yı söylerken zorlanıyorsa onu söylemek istememesi bence bu ön yargısından. yada birşeyi keşfettiğinde iyi yada kötü onu tekrar etme huylarından olabilir. zeynepte bir ara peltek konuşma keşfetmişti. dilini dişlere deydirip peltek konuşuyordu. bende korktum ama zamanla geçti çok şükür.sen yinede için rahat olsun diye bi konuş doktoruyla. en azından için rahatlar.

kulağı içinde geççekten çok üzüldüm inşallah ameliyata ve tüpe gerek kalmadan geçip gider.

evet canım çok can sıkıcı bir durum. aslında dahada can sıkıcı olan söylediğinde bunu kabullenmemesi. ona kalsa o dünyanın en yardımcı babası. Allah var ilk 5 ay o kadaqr yardım ederdi ki adam sonra elini ayağını çekti çocuk bakımından.ama ben bu durumunu herkesin yanında söylemekten hiç çekinmiyorum belki rahatsız olur diye ama ne mümkün tam tersi eşine yardım etmemeyi övünme meselesi yapıyor.o beni daha çok sinir ediyor.
ben çok sabırlı ve kendi kendine yetmeye çalışan biriyimdir. çok zorda kalmadıkça kimseden yardım beklemem. ama sonuçta o benim eşimse ve bu çocuk ikimizin çocuğu ise tabiki bekleyeceğim.

bana eşim annemide alsak deyip durdu tatilde. annesini benim annemi değil yani. zaten beni yoran bi çocuk ve eş varken birde kv olsa herhalde daha yola çıkmadan geri dönerdim. ben sizi kv ile tatilimizi hayal edeyim. ben yine tek uğraşım zeynep olarak tatil yapıcam. ana oğul kumsalda sahilde oturup duracaklar. anası oğluna gidip yemekler toplayacak getirecek elleri ile yedirecek. eşim daha da şımaracak beni iyice deli edecek. sonra istanbula dönüncede kv iyiki gelmişim size çok faydam oldu , eşimde iyiki annemi almışız bak ne kadar faydası oldu diycek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…