- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.821
Duruyu anlatmissin valla Surekli boyle nerdeyse ben cok korumacı da degilim ama her dedigini yaptik ondan diyorum ben . Esim cok yardimcidir ama benden cok bakar duru da zaten babadina giderSlm kızlar nasılsınız.Biz Tatildeyiz çok şükür.hava çok sıcak ve bunaltıcı.
Size biraz çocukla ilk tatilimizden bahsedeyim.çocukla tatil zor mu bilmiyorum ama zeyneple zor olduğunu anladım.Bazen bizi çok zorluyor asla laf dinlemiyor hep kendi istediği ve zararlı şeyler olsun istiyor.sabrı asla yok bir saniye bile dayanamıyor. Bazen çok mutsuz sürekli dudak bükük ve en zoruda olur olmaz şeylere saatlerce kendini harap ederce ağlaması.yemekleri biz sırayla yiyoruz mecburen.masada oturmak istemiyor
Aslında ona çok hak veriyorum böyle bir yere ilk defa geldi anne ve babası hep yanında.sadece bir odada tıkılı kalıyor
Biz sürekli korumacı aile olarak yapma etme modundayız üstüne bide sıcak çocuk şaşkın oldu.
Ben sadece zeynepi denize soktuğumuz zaman denize giriyorum ve hiç güneşlenmedim bile.sürekli zeynepin peşindeyim
Esas tatili eşim yapıyor ben zeynepi oraya Buraya götürüyorum o sahilde sürekli yatışta.Bide sürekli şunu şöyle yap böyle yap dedikçe cinleri tepeme çıkarıyor
Ben zaten çocuğa bakmayı göze alarak geldim ama baba gibide alıp biraz gezdirse parka görürse ne bileyim BİRAZ oyalama en azından bende dinlensem ama nerde?
Ona kızıyorum sonra sinirimi istemeden de olsa zeynepten çıkarıyorum.Bazen zaman dolsa eve dönsek diye düşünüyorum
Sonra kendime kızıyorum insan tatilde de böyle düşünür mü Biraz mutlu olmaya çalış diye.
Bilmiyorum ben mi abartıyorum yoksa gerçekten can sıkıcı birşey mi ama herşeyle tek başıma ilgilenmek beni çok ama çok yoruyor.
Ay Güzel şeylerden bahsedeyim diye yazdım ama gene sıkıntılarımı döktüm ortaya :)
Valla serapçım inan birşey istemek gelmiyor içimden bi bahane buluyor hep ve iyice sinir ediyor.kurban bayramı sonrası Kayseri'ye ordan Ürgüpe falan gidelim diyordu eşim ama yok ben boyumun ölçüsünü aldım zeynep evet çocuk gezmeye engel olmamalı ama eşim yardımcı olsa hiç sorun değil ama tek başıma hem zeynep hemde çocuk gibi bi adamla uğraşamam.Zeynep biraz büyüyüp laf anlayana kadar günü birlik tatilden ötesini beklemiyorum artıkNiye boyle yapiyo acaba benimkiler biz bahcede cay icerken oyun havuzunu dolduruyoruz ona bile bayiliyorlar cok korumaci olmayin birakin ama gozunuzu ayirmayin gorursun ruslarin almanlarin cocuklari kendi baslarina gunesin altinda pancar gibi olana kadar oynuyorlar anne babalari biralari fondiplerken hic karismiyorlar oraya kadar gitmissin zeynepi ver babasina dondurma alin de meyve suyu alin de sende guneslen erkeklere gorev vereceksin yoksa seni anlamasini beklersen cok beklersin tatil biter esmacim
Çok şükür bizim yemek konusunda sorunumuz olmadı.aynen bizimkide denizde falan yorulunca öğlen uykusunu çok eve göre çok uyudu maşallah bende onunla uyudum.Bizim havuz falan uzak odaya o sebeple malesef bırakıp çıkarmam En iyisi onunla uyumak :)Eshmacim suan seni en iyi anlayam bejim heralde henuz 10 gun oldu tatilden doneli
Hayatimda ilk defa bi tatil bitsinde eve gidip dinleneyim dedim
Esim sagolsun yardimci olur bakar oynar yuzdurur ama ona ramen ben cok yoruldum tek avantajim oglen uykularini guzel uyudu iyice yoruldugu icin o surede dinlenebildik havuzun bahcenin dibindeydi de odamiz cikip girebildik. Bide 2 aileydik onlarin bebiste 15 aylik ve hareketki afacan bi cocuktu. Bi gun onun damari bigun bizimkinin damari tuttu son 2 gunu nasil gecirdik bilemedim ozellikle yemek cok sikinti oldu farkli bi duzen cok kalabalik olunca yemediler hic bisey dogru duzgun. Sahildeki restoranlardan birine rica edip mutfaginda tarhana pisirdik artik dusun yeterki yesinler diye. Millet havuz deniz kum gunes yayilirken biz elimizde tencere tabak havuz kenarinda corba yedirdik. Demem o ki eslerin yardimi olsa dahi cocukla tatil cidden tatil degil yorgunluk.
En guzel yani bakiyorumda simdi bizim tum bu hallerinize ramen ELa cok eglendi. Onun mutlu oldugunu gorunce insan motive oluyor.
Sonuna kadar katılıyorum sana.en iyisini yaparsın hem siz hem çocuklar tatili anlar. Mevsim olarak bana kalırsa bu zamanları seçme çok sıcakta insanı yıpratıyor.Bende ege ciyimKucuk cocukla tatile gidip mutlu olan yok zaten biz esimle cocuklar ilkokul cagina gelince beraber tatile gitmeyi istiyoruz hep daha once katiyen olmaz ege tarafini istiyoruz
Hayırlısı olsun canım. Zeynep de okula gitmek ister artık iyice. İnşallah oraya da çok kolay alışır.Gorkemde artik okullu oluyor eylulde ana okula basliyor yarim gunlugune evimize yakin devlete bagli anaokulu vardi ona karar verdik babasi pazartesi gunu kayit yaptiracak aslinda kayitlar dolmus 10 kisilik bos kontenjan varmis allahtan hazir okul ortamina alismisken devam etsin dedik hayirlisi artik
Okuyunca çok üzüldüm. Eşinin yardımcı olması lazım yoksa Zeynep çok uslu olsa bile tatilin tadı çıkmaz ki. Ben Efe'den önce güneşlenmeyi çok seviyordum. Hatta denize filan çok az girerdim. Efe'yle birlikte gittiğimiz tatillerde öyle saatlerce güneşlenmek artık hayal oldu ama eşim öğleden önce ve sonra sahile gittiğimizde ilk 15-20 dk oğlumla oyun oynar. Ben de o sırada güneşlenebiliyorum. O bile yetiyor bana artık. Sen anladığım kadarıyla bayağı bir sabırlısın. Ben herhalde patlardım eşime, zaten büyük sorumluluk tatilde bile olsa kadınların üstünde oluyor, günde yarım saat bir saat sana zaman tanımalı.Slm kızlar nasılsınız.Biz Tatildeyiz çok şükür.hava çok sıcak ve bunaltıcı.
Size biraz çocukla ilk tatilimizden bahsedeyim.çocukla tatil zor mu bilmiyorum ama zeyneple zor olduğunu anladım.Bazen bizi çok zorluyor asla laf dinlemiyor hep kendi istediği ve zararlı şeyler olsun istiyor.sabrı asla yok bir saniye bile dayanamıyor. Bazen çok mutsuz sürekli dudak bükük ve en zoruda olur olmaz şeylere saatlerce kendini harap ederce ağlaması.yemekleri biz sırayla yiyoruz mecburen.masada oturmak istemiyor
Aslında ona çok hak veriyorum böyle bir yere ilk defa geldi anne ve babası hep yanında.sadece bir odada tıkılı kalıyor
Biz sürekli korumacı aile olarak yapma etme modundayız üstüne bide sıcak çocuk şaşkın oldu.
Ben sadece zeynepi denize soktuğumuz zaman denize giriyorum ve hiç güneşlenmedim bile.sürekli zeynepin peşindeyim
Esas tatili eşim yapıyor ben zeynepi oraya Buraya götürüyorum o sahilde sürekli yatışta.Bide sürekli şunu şöyle yap böyle yap dedikçe cinleri tepeme çıkarıyor
Ben zaten çocuğa bakmayı göze alarak geldim ama baba gibide alıp biraz gezdirse parka görürse ne bileyim BİRAZ oyalama en azından bende dinlensem ama nerde?
Ona kızıyorum sonra sinirimi istemeden de olsa zeynepten çıkarıyorum.Bazen zaman dolsa eve dönsek diye düşünüyorum
Sonra kendime kızıyorum insan tatilde de böyle düşünür mü Biraz mutlu olmaya çalış diye.
Bilmiyorum ben mi abartıyorum yoksa gerçekten can sıkıcı birşey mi ama herşeyle tek başıma ilgilenmek beni çok ama çok yoruyor.
Ay Güzel şeylerden bahsedeyim diye yazdım ama gene sıkıntılarımı döktüm ortaya :)
Ay ne güzel tatilin tadını çocuklar çıkarıyor zaten. Bizimki de havuzu çok seviyor, babasıyla birlikte büyük havuza giriyor, kenardan atlıyor babası da tutuyor. Bana da havuz sağlıklı gelmiyor eşime söyledim neden girmek istemediğimi, eee çocuğu niye sokuyoruz o zaman deyip o da vazgeçti.Vakit bulmuşken güzel şeyleride yaza yı m.Zeynep maşallah denizde sığ kısımda yürümeyi öğrendi bide ağzını kapatmayı
Çocuklar için aqua havuzda çok mutlu oldu yarım saat sürekli kaymak istedi ama ben havuzu çok sağlıklı bulamadığım için havuza sokmıyorum artık
Bide mini discoyu çok seviyor kreşin bi faydası hemen gidip katılıyor ordaki düzene uyuyor.
Onun dışında arada gelip beni öpüyor tatili sevdim diyor bende tüm sıkıntımı unutuyorum :)
Eşine çok kızdım bugün valla. Tatillere siz Zeynep'le çıkın ana kız o evde kalsın. Sen önceden de yazıyordum evde pek yardımcı olmuyor diye ama tatilde hiç mi diğer babaları görmüyor canım. Ben eşime güzel örnekleri gösteriyorum hep, babalar gerçekten çok ilgili artık. Hatta bazı ailelerde çocuklar hep babalarının yanında plajda, denizde, havuzda, kadınlar gün boyu güneşleniyor. Bizim ilk tatilimiz sizinki gibiydi ama eşim yine de biberon temizliğine, çocuğun yıkanmasına filan yardım ediyordu. O zaman kendimi çok yalnız hissetmiştim, eşim denizde yüzüyor ben plajda oğlumla emzirme, alt değiştirme, uyutma hallerinde.Valla serapçım inan birşey istemek gelmiyor içimden bi bahane buluyor hep ve iyice sinir ediyor.kurban bayramı sonrası Kayseri'ye ordan Ürgüpe falan gidelim diyordu eşim ama yok ben boyumun ölçüsünü aldım zeynep evet çocuk gezmeye engel olmamalı ama eşim yardımcı olsa hiç sorun değil ama tek başıma hem zeynep hemde çocuk gibi bi adamla uğraşamam.Zeynep biraz büyüyüp laf anlayana kadar günü birlik tatilden ötesini beklemiyorum artık
sizde hoşgeldiniz canım aynı zamanda tatildeymişiz. ay ben hala ev işlerini bitiremedim. 2 makine çamaşır daha var yıkanacak. yıka ser topla katla ütüle çok zor yaMerhaba,
Yazmayalı bayağı bir olmuş, hemen son gelişmeleri aktarayım.
Geçen hafta tatile gittik. Tatilimiz iyi geçti, oğlum denize alıştı ama öyle koşa koşa girmiyor denize. Bu yıl denizde yürüdü çok hoşuna gitti. Ben de dinlendim ama şu anda evde biriken işler gözümü korkutuyor. Giysiler yıkanmayı bekliyor, valizler yerleşecek, gitmeden önc halıları yıkamaya vermiştim onları isteyip yerleştirmek lazım.
Bu aralar canım biraz sıkkın. Oğlum çok güzel konuşmaya başladı derken kekelemeye başladı. A ile başlayan kelimeleri söylerken çok zorlanıyor. Hatta bazen bana baba diye sesleniyor. Çok üzülüyorum, kreştekilere söyledim ama hem onlarla hem de doktoruyla görüşmem lazım. İnternette araştırdım gelişimsel kekemelik olabiliyormuş, bir süre sonra kendiliğinden geçiyormuş. İnşallah bizimki de öyledir.
Diğer bir konu da oğlumun kulağına tüp takılabilirmiş. Kulağındaki sıvı bir türlü geçmedi, kulak içi basıncını ölçtürdük o da kötü çıktı. Doktoru tatile gidip gelin tekrar değerlendirelim dedi. Başka bir doktora yönlendirecek bizi. Ameliyat durumu canımı çok sıkıyor, tüp takılması da kesin tedavi olmayabiliyormuş.
evet canım çok can sıkıcı bir durum. aslında dahada can sıkıcı olan söylediğinde bunu kabullenmemesi. ona kalsa o dünyanın en yardımcı babası. Allah var ilk 5 ay o kadaqr yardım ederdi ki adam sonra elini ayağını çekti çocuk bakımından.ama ben bu durumunu herkesin yanında söylemekten hiç çekinmiyorum belki rahatsız olur diye ama ne mümkün tam tersi eşine yardım etmemeyi övünme meselesi yapıyor.o beni daha çok sinir ediyor.Okuyunca çok üzüldüm. Eşinin yardımcı olması lazım yoksa Zeynep çok uslu olsa bile tatilin tadı çıkmaz ki. Ben Efe'den önce güneşlenmeyi çok seviyordum. Hatta denize filan çok az girerdim. Efe'yle birlikte gittiğimiz tatillerde öyle saatlerce güneşlenmek artık hayal oldu ama eşim öğleden önce ve sonra sahile gittiğimizde ilk 15-20 dk oğlumla oyun oynar. Ben de o sırada güneşlenebiliyorum. O bile yetiyor bana artık. Sen anladığım kadarıyla bayağı bir sabırlısın. Ben herhalde patlardım eşime, zaten büyük sorumluluk tatilde bile olsa kadınların üstünde oluyor, günde yarım saat bir saat sana zaman tanımalı.
bana eşim annemide alsak deyip durdu tatilde. annesini benim annemi değil yani. zaten beni yoran bi çocuk ve eş varken birde kv olsa herhalde daha yola çıkmadan geri dönerdim. ben sizi kv ile tatilimizi hayal edeyim. ben yine tek uğraşım zeynep olarak tatil yapıcam. ana oğul kumsalda sahilde oturup duracaklar. anası oğluna gidip yemekler toplayacak getirecek elleri ile yedirecek. eşim daha da şımaracak beni iyice deli edecek. sonra istanbula dönüncede kv iyiki gelmişim size çok faydam oldu , eşimde iyiki annemi almışız bak ne kadar faydası oldu diycek.Eşine çok kızdım bugün valla. Tatillere siz Zeynep'le çıkın ana kız o evde kalsın. Sen önceden de yazıyordum evde pek yardımcı olmuyor diye ama tatilde hiç mi diğer babaları görmüyor canım. Ben eşime güzel örnekleri gösteriyorum hep, babalar gerçekten çok ilgili artık. Hatta bazı ailelerde çocuklar hep babalarının yanında plajda, denizde, havuzda, kadınlar gün boyu güneşleniyor. Bizim ilk tatilimiz sizinki gibiydi ama eşim yine de biberon temizliğine, çocuğun yıkanmasına filan yardım ediyordu. O zaman kendimi çok yalnız hissetmiştim, eşim denizde yüzüyor ben plajda oğlumla emzirme, alt değiştirme, uyutma hallerinde.
Annen filan gelebiliyorsa onunla birlikte 2-3 günlük kısa geziler yapın sonra da eşini almadan tatile gidin de aklı başına gelsin. Ay çok kızıyorum eşlerine yardımcı olmayan, çocukla ilgili tüm sorumluluğu eşlerine atan erkeklere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?