- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #48.861
Çok teşekkürler. İnşallah atlatırız hemen.Kizlar merhaba
Yazamadim yine kac gundur
Pamukprensinannesi cok gecmis olsun
Insallah kolaylikla atlatir Efe bu durumu bisey cikmazda. Konusmasina da takilma bencede gecicidir yeni ogrendikleri seyleri fazla tekrarliyorlar bazen o da zihninde oturtmaya calisiyordur.
Eshmacim 2 yas sendromuyla bende bas etmekte bazen zorlaniyorum. Dikkatini baska yere cekmek en iyi yol olsada her cocuga sokmuyor. Mahallenin en mutlu yumurcagi kitabini okuyorum bu ara sanirim once kendimi sakinlestirmeyi denedim ki biraz Ela ya da yansidi gibi. Tuturmalar tabi devam ama eskisi gibi fazla tepki vermedigimden daha kisa suruyor. Bizde bu ara paylasim sorunu var. Herseyini agzi acik herkese dagitan cocuk su ara kimde ne gorduyse sahiplenmeye calisiyor kendi biseyini de elletmek istemiyor. Dun parkta kendinden buyuk erkek cocugunu bir cekeleyip indirisi vardi salincaktan ben biniceeeemmm diye. Utandim cocugun annesinden. Yerlesip oturuyor bakiyor bi baskasi baska biseye binecek hemen ondan once ona kosmaya calisiyor filan. Bir panik halinde sanki heryere yeteyim heryer benim olsun modunda. Bugunlerde buna canim sıkılıyor.
canım hiç canın sıkılmasın bizde aynı durumları yaşıyoruz parkta. salıncağa bi oturuyor kimseyi bindirmiyor ne diller döküyorum anlatıyorum ama yok anlamıyor. sürekli o salıncak onun olsun kimse dokunmasın istiyor. başka birşeyle mi ilgileniyor birini salıncağa gelirken görsün hemen salıncağa koşuyor önce gelirse hemen biniyor gelemez ise başlıyor ağlamaya .Kizlar merhaba
Yazamadim yine kac gundur
Pamukprensinannesi cok gecmis olsun
Insallah kolaylikla atlatir Efe bu durumu bisey cikmazda. Konusmasina da takilma bencede gecicidir yeni ogrendikleri seyleri fazla tekrarliyorlar bazen o da zihninde oturtmaya calisiyordur.
Eshmacim 2 yas sendromuyla bende bas etmekte bazen zorlaniyorum. Dikkatini baska yere cekmek en iyi yol olsada her cocuga sokmuyor. Mahallenin en mutlu yumurcagi kitabini okuyorum bu ara sanirim once kendimi sakinlestirmeyi denedim ki biraz Ela ya da yansidi gibi. Tuturmalar tabi devam ama eskisi gibi fazla tepki vermedigimden daha kisa suruyor. Bizde bu ara paylasim sorunu var. Herseyini agzi acik herkese dagitan cocuk su ara kimde ne gorduyse sahiplenmeye calisiyor kendi biseyini de elletmek istemiyor. Dun parkta kendinden buyuk erkek cocugunu bir cekeleyip indirisi vardi salincaktan ben biniceeeemmm diye. Utandim cocugun annesinden. Yerlesip oturuyor bakiyor bi baskasi baska biseye binecek hemen ondan once ona kosmaya calisiyor filan. Bir panik halinde sanki heryere yeteyim heryer benim olsun modunda. Bugunlerde buna canim sıkılıyor.
erkek miDoktora gittik bugun sorun yok 3 testimizde iyi gelir insallah . Cinsiyeti doktor kiza benziyor demisti bugün kesin erkek dedi bizde gorduk zaten ama ben bir garip oldum kiza alismistim hastane cikisini falan begenmistim ama cani sagolsun. Duru da kardes diye seviniyor ama illaki kiskanacak zor gunler beni bekliyor
geçmiş olsun canım inşallah tamamen geçmiş olur bu ilaçlarla.Dün yine gözüm için başka bir doktora gittim, tam hafifledi şikayetlerim derken tekrar artmıştı tatilde. Alerji olmuş, 2 tane ilaç kullanmaya başladım yine. Çok iyi geldi, uzun zamandan sonra ilk kez kaşınmadan rahat bir uyku uyudum.
Merhaba,günaydın kızlar nasılsınız?
Ya çok kızıyorum böyle insanlara ben. Evladın kızı erkeği mi olur, hayırlısı olsun demiyorlar da. Biz 3 kız kardeşiz, Allah için babamdan hiç erkek evlat kelimesinin e'sini duymadım ama annem hep söylemiştir erkek çocuk istediğini. O yüzden mi bilmiyorum ama ben de hep oğlum olsun istedim. Erkekler için hayat daha kolay gibi geliyordu ama oğlum için de çok endişeleniyorum ben. Bazen sizin anlattıklarınız, çevremde gördüklerimden sonra kız çocuğu olanlara imreniyorum. Zamanında hep oğlum olsun derdim şimdi Allah bana kız çocuk nasip eder mi acaba diyorum. Anne veya babaların böyle hastalıklı düşünceleri çocuklara da geçiyor işte. Çocuklar bir şekilde hissediyor bunu, şimdi bu kadının oğlu olsa hastalıklı kocası belki onu kayıracak, kızı olsa kadına eziyet her şekilde diğer 3 çocuğa üzülüyorum.Bugün durumla çarşıda n geliyorduk arkamdan bir bayan seslendi aynı doktora gidiyoruz 3 kızı varmış 4.ye hamile esim istiyor dedi erkek olacak diye aynı yaşlardayiz 4 aylık onun bebeği doktor onunkini de kıza benzetmis ama kesin dememiş bizim gibi bizim erkek olduğunu duymuş dün ultrason kağıdına bakabilirmiyim dedi kendi hamileligiyle benimkini karsilastirdi erkek olur inşallah da diyemiyor üzüldüm kadına
Çocuklar gerçekten çok zeki. Bizi nasıl kullanacaklarını iyi biliyorlar, benim oğlum ben daha otoriterim diye babasıyla halletmek istiyor herşeyi. Allahtan eşim kuralların dışına çıkmaz ama aklına yatmayan bir şey olduğunda bunu çok belli ediyor. Çocuk da anlıyor tabi, bana bakıp ıhh deyip babasının boynuna sarılıyor içim gidiyor tabi.selam kızlar dün zeynepi almaya gittiğimde bahçede oynuyorlardı. bende onların yanına gittim zeynepin tüm arkadaşları yanıma geldi. hepsi bana birşeyler anlatmaya çalışıyor. bi tanesi bana anne diye konuşuyor. o anne dedikçe zeynep yüzümü kendine çevirip annecim diye konuşmaya çalışıyor. çok tatlılardı maşallah.
sonra biraz öğretmeni ile görüştüm. zeynepin en büyük hırçınlık sebebi uyku imiş. uykusunu alınca çok uyumlu sakin ama almaynca çok hırçın oluyormuş. ağlama inatlaşma içinde anne baba mutlaka ortak tavır alın. mutlaka sabırlı davranın. otorite boşluğu olmadığını anlasın. kararlı olun birşeye hayır dediğinizde ağlıyor diye fikrinizi değiştirmeyin.
artık kuralları öğrenmeye başlar. 4 yaşında kuralları nasıl ihlal edeceğini çözer. eğer 6 yaşına kadar kuralları oturtamazsanız geçmiş olsun ondan sonra kural oturtmak çok zor dedi. sakin çocuğu hafife almayın onlar çok akıllı , siz anlatınca sizi anlıyor ama işine geldiği gibi davranıyor dedi.
bi sene sabırlı olacaksınız sonra meyveleri toplamaya başlayacaksınız dedi öğretmeni.
anlatması , söylemesi çok kolay keşke onları dinledikleri gibi bizide dinleseler ama nerde.
Geçmiş olsun, geçer inşallah hemen.Duru Ateşlenen dün acile gittik gece Boğazlar şişmiş antibiyotik başladık hasta olmadı diye sevindim nazarim değdi çocuğa . Gittiğimiz yerde dolup taşıyor ayağımızı suruyoruz herhalde
Ay ben Doruk ismini çok severim, oğluma koyacaktık ama birden Efe'yi bulduk. İki isim olmasına da eşim pek sıcak bakmamıştı.Bebisede isim bulduk Nurettin babamın adı birde doruk duruya uygun Rabbim kucağımiza almayi nasip etsin
geçmiş olsun canım acil şifalar olsun duruyaDuru Ateşlenen dün acile gittik gece Boğazlar şişmiş antibiyotik başladık hasta olmadı diye sevindim nazarim değdi çocuğa . Gittiğimiz yerde dolup taşıyor ayağımızı suruyoruz herhalde
çok güzel isim bence biri manidar diğeride anlamlı. doruk ismi bence de çok güzelBebisede isim bulduk Nurettin babamın adı birde doruk duruya uygun Rabbim kucağımiza almayi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?