2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Çok teşekkürler. İnşallah atlatırız hemen.
Efe'de herşeye benim diyor. Ben annenin, babanın diye düzeltiyorum şimdilik anlıyor gibi. Aslında kreşin bu anlamda faydası var, oyuncak, kitap, yiyecek günleri oluyor. Arkadaşlarıyla paylaşıyor. Geçen gün bir oyuncağını arkadaşına vermek istememiş, kimseye elletmemiş, öğretmeni o zaman sen de oynama, onlar seninle paylaşıyor deyince bir süre sonra oyuncağını vermiş. Zamanla öğrenir paylaşmayı zaten şu dönemde gördükleri herşeye benim demeleri normal olan.

Dün yine gözüm için başka bir doktora gittim, tam hafifledi şikayetlerim derken tekrar artmıştı tatilde. Alerji olmuş, 2 tane ilaç kullanmaya başladım yine. Çok iyi geldi, uzun zamandan sonra ilk kez kaşınmadan rahat bir uyku uyudum.

canım hiç canın sıkılmasın bizde aynı durumları yaşıyoruz parkta. salıncağa bi oturuyor kimseyi bindirmiyor ne diller döküyorum anlatıyorum ama yok anlamıyor. sürekli o salıncak onun olsun kimse dokunmasın istiyor. başka birşeyle mi ilgileniyor birini salıncağa gelirken görsün hemen salıncağa koşuyor önce gelirse hemen biniyor gelemez ise başlıyor ağlamaya .
ama aynı yaş grubu çocuklar hep aynısını yapıyor onları gördükçe yanlız olmadığımı anlıyorum biraz daha rahatlıyorum.

bende mümkün mertebe sakin olmaya çalışıyorum ama ağlama olayı beni benden alıyor resmen.

o kitaba bende başlamıştım ama işe başlayınca yarıda kaldı ne zaman bitiririm bilmiyorum. sen okuyunca yararlı gördüğün şeyleri bizede yazabilir misin?

erkek mi ay allah bağışlasın allah sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah. ikisinide tatmış olursun ne güzel. buna da alışırsın merak etme. bende sanki oğlum olsa bakamazmışım gibi geliyor. sanki ne farkı varsa. biz kıza alıştık ya ondan bize garip gelir . ah duru'm ah. siz şanslısınız ki ilk bebeklersiniz ve tüm ilgi sizde idi. kardeş olunca hem ilgi bölüşülecek hemde saltanat gidecek.
ama annem hep der 2. bebek olunca birinci çocukla daha çok ilgilenilir. ikinci ile birinci kadar ilgilenemezsin diye.

geçmiş olsun canım inşallah tamamen geçmiş olur bu ilaçlarla.

selam kızlar dün zeynepi almaya gittiğimde bahçede oynuyorlardı. bende onların yanına gittim zeynepin tüm arkadaşları yanıma geldi. hepsi bana birşeyler anlatmaya çalışıyor. bi tanesi bana anne diye konuşuyor. o anne dedikçe zeynep yüzümü kendine çevirip annecim diye konuşmaya çalışıyor. çok tatlılardı maşallah.
sonra biraz öğretmeni ile görüştüm. zeynepin en büyük hırçınlık sebebi uyku imiş. uykusunu alınca çok uyumlu sakin ama almaynca çok hırçın oluyormuş. ağlama inatlaşma içinde anne baba mutlaka ortak tavır alın. mutlaka sabırlı davranın. otorite boşluğu olmadığını anlasın. kararlı olun birşeye hayır dediğinizde ağlıyor diye fikrinizi değiştirmeyin.
artık kuralları öğrenmeye başlar. 4 yaşında kuralları nasıl ihlal edeceğini çözer. eğer 6 yaşına kadar kuralları oturtamazsanız geçmiş olsun ondan sonra kural oturtmak çok zor dedi. sakin çocuğu hafife almayın onlar çok akıllı , siz anlatınca sizi anlıyor ama işine geldiği gibi davranıyor dedi.
bi sene sabırlı olacaksınız sonra meyveleri toplamaya başlayacaksınız dedi öğretmeni.
anlatması , söylemesi çok kolay keşke onları dinledikleri gibi bizide dinleseler ama nerde.

Bugün durumla çarşıda n geliyorduk arkamdan bir bayan seslendi aynı doktora gidiyoruz 3 kızı varmış 4.ye hamile esim istiyor dedi erkek olacak diye aynı yaşlardayiz 4 aylık onun bebeği doktor onunkini de kıza benzetmis ama kesin dememiş bizim gibi bizim erkek olduğunu duymuş dün ultrason kağıdına bakabilirmiyim dedi kendi hamileligiyle benimkini karsilastirdi erkek olur inşallah da diyemiyor üzüldüm kadına

Ya çok kızıyorum böyle insanlara ben. Evladın kızı erkeği mi olur, hayırlısı olsun demiyorlar da. Biz 3 kız kardeşiz, Allah için babamdan hiç erkek evlat kelimesinin e'sini duymadım ama annem hep söylemiştir erkek çocuk istediğini. O yüzden mi bilmiyorum ama ben de hep oğlum olsun istedim. Erkekler için hayat daha kolay gibi geliyordu ama oğlum için de çok endişeleniyorum ben. Bazen sizin anlattıklarınız, çevremde gördüklerimden sonra kız çocuğu olanlara imreniyorum. Zamanında hep oğlum olsun derdim şimdi Allah bana kız çocuk nasip eder mi acaba diyorum. Anne veya babaların böyle hastalıklı düşünceleri çocuklara da geçiyor işte. Çocuklar bir şekilde hissediyor bunu, şimdi bu kadının oğlu olsa hastalıklı kocası belki onu kayıracak, kızı olsa kadına eziyet her şekilde diğer 3 çocuğa üzülüyorum.

Çocuklar gerçekten çok zeki. Bizi nasıl kullanacaklarını iyi biliyorlar, benim oğlum ben daha otoriterim diye babasıyla halletmek istiyor herşeyi. Allahtan eşim kuralların dışına çıkmaz ama aklına yatmayan bir şey olduğunda bunu çok belli ediyor. Çocuk da anlıyor tabi, bana bakıp ıhh deyip babasının boynuna sarılıyor içim gidiyor tabi.

Duru Ateşlenen dün acile gittik gece Boğazlar şişmiş antibiyotik başladık hasta olmadı diye sevindim nazarim değdi çocuğa . Gittiğimiz yerde dolup taşıyor ayağımızı suruyoruz herhalde

Duru Ateşlenen dün acile gittik gece Boğazlar şişmiş antibiyotik başladık hasta olmadı diye sevindim nazarim değdi çocuğa . Gittiğimiz yerde dolup taşıyor ayağımızı suruyoruz herhalde
geçmiş olsun canım acil şifalar olsun duruya

Duruismail canim Duru'ya cok gecmis olsun insallah atlatir kisa surede.
Bu arada hayirli olsun oglusun geliyormus. Saglikla gelsin insallah.
Cinsiyet soylemlerine 16 haftaya kadar inanmamak lazim gercekten yanilmalar olabiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…