- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.061
Eshmacım eşin sanki başka bir şeye takmış da bunu bahane etmiş gibi. Benim ailem de hep erken gider köye kurban kesmeye, hadi bizim kurban kestiğimiz yer yakın akraba ama kurban alan herkes erken gidip hemen halletmeye bakar işini. Hatta bu bayram bizim de payımız vardı, babam bayram namazını köyde kılmış erkenden evden çıkmış, eşimle annem kahvaltı yaptıktan sonra gittiler ki o zamana kurban kesilmiş bile. Sizin ilişkiler nasıl bilmiyorum ama ailenin kahvaltı yapmadan gitmesinde ben bir yanlışlık görmedim. Keşke akşamdan size haber vermeselerdi erken gideceklerini de eşine laf vermeselerdi. Üzülme bence eşine sizinkilerin bayram sabahı haber vermeden çıkmaları ne kadar yanlışsa onun da sizi toplayıp eve getirmesinin yanlış olduğunu söyle.günaydın kızlar nasılsınız? nasıl geçti bayramınız. okullarda açıldı gerçi aramızda çocuğu okula başlayacak yok diye biliyorum.
bizim bayramdan bahsedeyim ben biraz. aslında bayram öncesi biz izinli olunca tatil erken başladı. annemlere gitmiştik. bayağı gezdik te. bayram sabahı annemle babam kurban kesmeye köye gittiler. neden kahvaltıda yoklar diye eşim kızdı ve bizi toparlayıp eve getirdi. tamam eşim haklı kabul ediyorum kahvaltı yapıp gitselerdi bayram sabahı daha iyi olurdu ama köydede çok erken kesmeye başlıyorlar kurban. onlarda kesip bir an önce gelmek istediler. anlayacağınız arada kaldım ve ilk günüm sürekli ağlayarak geçti.
eşim şimdi bizimkilerle konuşmuyor ben ne yapıcam bilmiyorum.
aslında onun ailesi bana neler yaptı ben onun hatrına herşeye katlandım ama erkek milleti asla öyle değilmiş bugün anladım.
Bayramları sırf bu yüzden sevmiyorum, mutlaka bir küslük yanlış anlaşılma oluyor. Ben de babama kızdım biraz, hoş birşey söylemedim henüz ama yeri gelince usulünce söylemeyi düşünüyorum. Biz bir bayram eşimin ailesine, bir bayram da benim aileme gidiyoruz farklı şehirlerde oldukları için. Kurban bayramında genelde benim ailemin yanında oluyoruz çünkü kurbanı birlikte kesiyoruz. Benim babam çocuklara para dağıtmayı çok sever, kırk kat yabancıya bile verir ki çocukken ben çok kızardım onların babaları bize veriyor mu sen niye veriyorsun derdim. Kurban bayramında para vermez ama masrafımız olduğu için. Liseye giden kuzenlerime harçlığınızı unuttum sanmayın şimdi işim var sonra vericem dedi, ben de Efe'ye de verir diye düşündüm sonuçta Ramazan bayramında yoktuk. Bekledim vermeyince söyledim oğlumun harçlığı nerde diye hiç oralı bile olmadı. Efe paradan anlamaz filan dediler, ben de evet anlamaz ama bayram da böyle bir adetin olduğunu bilsin dedim ama yok. Çok üzüldüm maddi olarak ihtiyacımız yok çok şükür ama 10 lira bile olsa çocuğa vermesini isterdim. Eşim de tüm bu konuşmalara şahit oldu. Ona bayrama gitmeden önce bizde kurban bayramlarında para verilmez dedim. Babam kuzenlerime harçlığınızı ayırdım diyerek beni zor durumda bıraktı, istememe rağmen vermemesine eşim de şaşırmış. Okullar da açılıyor filan dese yine anlıycam ama baba iyidir hoştur ama hep böyledir. Çocukluğum boyunca babaannemi, kendi kardeşlerini hep bizden önde tuttuğunu hissederdim, belki öyle düşünmüyor ama davranışları hep bu yöndeydi. Şimdi kurban olurum dediği torununa böyle yapınca sigortalar attı bende. Eşimin de buna şahit olması gururumu incitti doğrusu.Bizim bayram eşimin ailesiyle iyiydi erişte ben ve eşimle konuşmuyor sebebini bilmiyoruz da geben bayram kardeşiyle boğaz bogaza geldi ondan önce annemle kavga etti annemin elini öpmeden arabada yattı gitti şimdi sıra bizde esimde ben bir daha evine gitmem ben en ufak birsey demedim hep ben alttan alıyorum diyor e benimde bir ablam var oda korkudan birsey diyemiyor keşke gelmese daha iyi
Biz variz okullu esmacim gorkem anaokuluna basladi esin ne enteresanmis bizim memlekettede erkekler camiden gelir kahvalti yapmadan kurban isine baslarlar ne var bunda esin kusura bakma ama mesele cikarmaya bahane ariyormus ve bulmus annen babanda uzulmustur yaptiginida esinin yanina birakma bence bayram bayram olacak sey migünaydın kızlar nasılsınız? nasıl geçti bayramınız. okullarda açıldı gerçi aramızda çocuğu okula başlayacak yok diye biliyorum.
bizim bayramdan bahsedeyim ben biraz. aslında bayram öncesi biz izinli olunca tatil erken başladı. annemlere gitmiştik. bayağı gezdik te. bayram sabahı annemle babam kurban kesmeye köye gittiler. neden kahvaltıda yoklar diye eşim kızdı ve bizi toparlayıp eve getirdi. tamam eşim haklı kabul ediyorum kahvaltı yapıp gitselerdi bayram sabahı daha iyi olurdu ama köydede çok erken kesmeye başlıyorlar kurban. onlarda kesip bir an önce gelmek istediler. anlayacağınız arada kaldım ve ilk günüm sürekli ağlayarak geçti.
eşim şimdi bizimkilerle konuşmuyor ben ne yapıcam bilmiyorum.
aslında onun ailesi bana neler yaptı ben onun hatrına herşeye katlandım ama erkek milleti asla öyle değilmiş bugün anladım.
Ben senin aileni haksiz buldum ama senide bir konuda uyarayim sakin esinin yaninda ailenle tartisma eslerincok isine geliyor bu durum bir tartismada esin bu konuyu isitip onune koyar sende kendini savunamazsin cunku birebir gorgu tanigi olmus ese yok oyle olmadi diyemezsin ailenle sorunlarini birebir coz es bir yerde kapinin disinda kalmali benceBayramları sırf bu yüzden sevmiyorum, mutlaka bir küslük yanlış anlaşılma oluyor. Ben de babama kızdım biraz, hoş birşey söylemedim henüz ama yeri gelince usulünce söylemeyi düşünüyorum. Biz bir bayram eşimin ailesine, bir bayram da benim aileme gidiyoruz farklı şehirlerde oldukları için. Kurban bayramında genelde benim ailemin yanında oluyoruz çünkü kurbanı birlikte kesiyoruz. Benim babam çocuklara para dağıtmayı çok sever, kırk kat yabancıya bile verir ki çocukken ben çok kızardım onların babaları bize veriyor mu sen niye veriyorsun derdim. Kurban bayramında para vermez ama masrafımız olduğu için. Liseye giden kuzenlerime harçlığınızı unuttum sanmayın şimdi işim var sonra vericem dedi, ben de Efe'ye de verir diye düşündüm sonuçta Ramazan bayramında yoktuk. Bekledim vermeyince söyledim oğlumun harçlığı nerde diye hiç oralı bile olmadı. Efe paradan anlamaz filan dediler, ben de evet anlamaz ama bayram da böyle bir adetin olduğunu bilsin dedim ama yok. Çok üzüldüm maddi olarak ihtiyacımız yok çok şükür ama 10 lira bile olsa çocuğa vermesini isterdim. Eşim de tüm bu konuşmalara şahit oldu. Ona bayrama gitmeden önce bizde kurban bayramlarında para verilmez dedim. Babam kuzenlerime harçlığınızı ayırdım diyerek beni zor durumda bıraktı, istememe rağmen vermemesine eşim de şaşırmış. Okullar da açılıyor filan dese yine anlıycam ama baba iyidir hoştur ama hep böyledir. Çocukluğum boyunca babaannemi, kendi kardeşlerini hep bizden önde tuttuğunu hissederdim, belki öyle düşünmüyor ama davranışları hep bu yöndeydi. Şimdi kurban olurum dediği torununa böyle yapınca sigortalar attı bende. Eşimin de buna şahit olması gururumu incitti doğrusu.
Gecmis olsun esma oksirukten cok korkarim ben zeynepe hamileyken bir ay araliksiz siddetli oksurdum cigerlerim agzimdaydi resmen ilacta kullanamadim haliyle doktor sen nasilnefes aliyorsun cigerlerin tikanmis dedi tam dokuz aylik hamileydim kocaman bir karin bebek zaten 4 kilo birde oksurugun siddetinden idrar kacirmaya basladim utancimdan oluyorum zaten pek cikmadim evden esime buyuk boy bwbek bezi aldirdim ne yapayim esime unut bu ani zaten yerin dibindeyim dedim esimde sagolsun bebek iri zaten cigerlerin cikiyo oksurmekten bebek mesaneye baski yapinca dogal bir durum niye utaniyorsun dedi ama utancim hafiflemedi yani esmacim sukret hamileyken falan yakalanmadin beterin beteri varselam kızlar nasılsınız? istanbul da yağmur var ve havalar soğudu . sonbahar geldi galiba. dün okulların ilk günü olması birde çok şiddetli yağış sebebiyle eve gitmekte çok zorlandık. yani istanbulda çile başladı.
bu arada 10 gündür gitmeyen bir öksürük vardı ciğerlerim ağrıyordu resmen. bugün doktora gittim. bronşit olmuşum. çok balgam biriktiği için tıkanmam ve nefes alamamam oluyormuş. ilaçlarla geçicek inşallah.
sizler nasılsınız? pamukprensinannesi , duruismail hoşgeldiniz. bayramlar evet zor geçiyor bazen.
serap , turtix, yokh nerdesiniz?
Tesekkur ederim canim hamilelik nasil gidiyor aklima geliyorsun arada dogumun araliktaydi degilmi duru normal mi sezaryen mi cok hareket etmeye calis eger normal olacaksa faydasini goreceksin ha birde normal yapacaksan ikinci bebek daha kolay doguyor ben iki ikinmada dogurdum zeynepimin birde suyu bitmisti kalp ritmi dusmustu allahim korudu valla sende goreceksin ilk gibi olmuyorGörkem e başarılar diliyorum
Geçmiş olsun eshma. Öksürük, balgam çok kötü yapıyor insanı. Hemen atlatırsın inşallah.selam kızlar nasılsınız? istanbul da yağmur var ve havalar soğudu . sonbahar geldi galiba. dün okulların ilk günü olması birde çok şiddetli yağış sebebiyle eve gitmekte çok zorlandık. yani istanbulda çile başladı.
bu arada 10 gündür gitmeyen bir öksürük vardı ciğerlerim ağrıyordu resmen. bugün doktora gittim. bronşit olmuşum. çok balgam biriktiği için tıkanmam ve nefes alamamam oluyormuş. ilaçlarla geçicek inşallah.
sizler nasılsınız? pamukprensinannesi , duruismail hoşgeldiniz. bayramlar evet zor geçiyor bazen.
serap , turtix, yokh nerdesiniz?
İnsanlar bir garip valla. İyi söylemişsin rahatlamışsın. Bana da özellikle babaannem çocukla ilgili bir sürü şey söyledi. Yaşlı diye kırmak istemiyorum ama tahammül sınırlarımı aşıyor. Artık ya duymazdan geliyorum ya da kısa cevap veriyorum. Allahtan işime başka karışan çıkmadı yoksa bir araya gelince gerçekten çekilmez oluyorlar. Birbirlerinden destek bulup, sinirlendiğini anlayınca iyice üstüne üstüne geliyorlar. Bu büyükler ziyaretlerine gitmeyince abuk sabuk dert yanıyorlar bir de, bayramda mutlaka sinirlerim hopluyor.Bizde bayramin ikinci gunu esimin teyzesine gittik gitmez olaydik esimin teyzesi ve enistesi acayip hava atmayi buyuklenmeyi seven tipler teyzenin banyosunda su kacagi varmis alt kata su gidiyormus bunlarda fayansla kirilacagi icin yeni fayans almis kocasi teyzede begenmemis kavgalilarmis megerse teyze serap sizin sectikleriniz cok guzel enistenede gostereyim diye benim teldeki fotoyu gosterdi kocasina vay buda fayansmiymis kendi sectiginin yaninda bizim sectigimiz marka kac yillikmis bizimki pahali olabilirmis ama onun aldigi daha iyiymis falan neyse sesimi cikartmadim esim piknik yapariz demislerdi diye kola meyve suyu falan almis yok neden almisiz zararliymis kendisi diyabetmis zaten bilerekmi yapmisiz piknik alaninda parklar vardi bizde oturuyoruz ama bu adamin ve kadin ve benim kv birlesince benim kafada meteforlar depremler heyelanlar olusmaya basladi esime kalk cocuklari parka goturelim dedim eniste tuvaletler ilerde burdan gidin falan diye tarif ediyo sinirim kulaklarima cikmis zaten tuvalete gitmiycez cocuklari parka goturucez ben 30 esim 31 yasinda tuvalete gidecegimiz zaman buyuklerimize danismiyoruz artik dedim bakakaldi gidecek bile olsam senden tarif istemem herhalde oyle iste eve gelene kadar kv ve esim benden buyuk zilgit yediler birde trafige takildik bu ikisine uc bayram yeter
Aileme henüz birşey söylemedim canım. Ama gitmeden önce eşimle bu konuyu bir şekilde konuşmuştuk, oğlum geçen bayram iyi para toplamıştı, eşim bu bayram da alır artık paraları deyince ben biz de kurban bayramında para verilmez demiştim. Bunun üzerine babam kuzenlere vereceğini ilan edince zor durumda kaldım. Şimdi bu konuyla ilgili birşey demesem yarın öbür gün aynı şeyi benim ailem yapsa söylenirdin, kendi ailen yapınca sesin çıkmıyor der.Ben senin aileni haksiz buldum ama senide bir konuda uyarayim sakin esinin yaninda ailenle tartisma eslerincok isine geliyor bu durum bir tartismada esin bu konuyu isitip onune koyar sende kendini savunamazsin cunku birebir gorgu tanigi olmus ese yok oyle olmadi diyemezsin ailenle sorunlarini birebir coz es bir yerde kapinin disinda kalmali bence
Hayırlı olsun canım. Öğrenim hayatı boyunca hep mutlu, başarılı olsun. Herkesin çocuk yetiştirme tarzı farklı, saygı duymak gerekiyor ama böyle birşey yarışına giren kadınlara sinir oluyorum ben. Yazık çocuklar da ya anneleri gibi hırslı, kıskanç oluyor ya da annenin istediği çocuk olamadığı için bunun ezikliğini taşıyor.Gelelim yakisiklimin okul seruvenine ilk gun gittij baktik benim oglani 4 yas grubuna yazmislar benim oglum 4.5 yasini gecti siniftaki cocuklardan daha uzun ve kemik yapisi daha buyuk duruyo ogretmenleri renk bilgilerini olcmek icin soru soruyor bana sari renkli bir meyve kim soyleyecek diyor cocuk patlican diyor gorkem sadece dogru yanitladi hatta ogretmenim patlican sebze rengi sari degil diye duzeltti sayilarla ilgili birkac sey soyledi ogretmenide sayi saydirdi gorkeme saydi falan ogretmeniyle konustum 5 yas sinifi daha iyi olmaz mi dedim ogretmenide olur dedi mudurle konusup 5 yas sinifina aldilar gelisiminin 5 yasa uygun oldugunu soylediler ilk gun 4 yas sinifinda ikinci gun 5 yas sinifinda gecirdi gorkem pasa diger veliler gorkemin neden sinif atladigini sormuslar ogretmende aciklamis ilk gunden fesatlanma konusu olduk sanki cocuk anaokulundan universiteye gecti orda top yuvarliyordu burda oyun hamurundan yildiz yapti aman aman kadin milletide nereye gitsen hep ayni
valla bilmiyorum ne istiyor ama bide öyle anlatıyorki sanki onun ailesi aile kültürleri olağanüstü bizde hiç yok.Biz variz okullu esmacim gorkem anaokuluna basladi esin ne enteresanmis bizim memlekettede erkekler camiden gelir kahvalti yapmadan kurban isine baslarlar ne var bunda esin kusura bakma ama mesele cikarmaya bahane ariyormus ve bulmus annen babanda uzulmustur yaptiginida esinin yanina birakma bence bayram bayram olacak sey mi
ay görkem okula başladı mı? ben sanki seneye anaokuluna gidecekmiş gibi düşündüm galiba kusura bakmayın. hadi hayırlı olsun allah hep güzel günlerini göstersin yavrularının.Biz variz okullu esmacim gorkem anaokuluna basladi esin ne enteresanmis bizim memlekettede erkekler camiden gelir kahvalti yapmadan kurban isine baslarlar ne var bunda esin kusura bakma ama mesele cikarmaya bahane ariyormus ve bulmus annen babanda uzulmustur yaptiginida esinin yanina birakma bence bayram bayram olacak sey mi
bu konuda sonuna kadar katılıyorum. erkekler bu durumu ısıtıp önüne koymayı çok güzel yapıyorlar. o sebeple aile ile ilgili şeyleri eşlere çok söylemeyeceksin. yoksa aniden karşına çıkıverir.Ben senin aileni haksiz buldum ama senide bir konuda uyarayim sakin esinin yaninda ailenle tartisma eslerincok isine geliyor bu durum bir tartismada esin bu konuyu isitip onune koyar sende kendini savunamazsin cunku birebir gorgu tanigi olmus ese yok oyle olmadi diyemezsin ailenle sorunlarini birebir coz es bir yerde kapinin disinda kalmali bence
ilk önce görkem beye okula hayatında başarılar diliyorum.Gelelim yakisiklimin okul seruvenine ilk gun gittij baktik benim oglani 4 yas grubuna yazmislar benim oglum 4.5 yasini gecti siniftaki cocuklardan daha uzun ve kemik yapisi daha buyuk duruyo ogretmenleri renk bilgilerini olcmek icin soru soruyor bana sari renkli bir meyve kim soyleyecek diyor cocuk patlican diyor gorkem sadece dogru yanitladi hatta ogretmenim patlican sebze rengi sari degil diye duzeltti sayilarla ilgili birkac sey soyledi ogretmenide sayi saydirdi gorkeme saydi falan ogretmeniyle konustum 5 yas sinifi daha iyi olmaz mi dedim ogretmenide olur dedi mudurle konusup 5 yas sinifina aldilar gelisiminin 5 yasa uygun oldugunu soylediler ilk gun 4 yas sinifinda ikinci gun 5 yas sinifinda gecirdi gorkem pasa diger veliler gorkemin neden sinif atladigini sormuslar ogretmende aciklamis ilk gunden fesatlanma konusu olduk sanki cocuk anaokulundan universiteye gecti orda top yuvarliyordu burda oyun hamurundan yildiz yapti aman aman kadin milletide nereye gitsen hep ayni
ay evet annesinin ağzının içine bakan insanlar çok zor valla. bazen benim eşimde öyle oluyor çıldırıyorum ki bunun sürekli olması eminim insanı çileden çıkarır.Aileme henüz birşey söylemedim canım. Ama gitmeden önce eşimle bu konuyu bir şekilde konuşmuştuk, oğlum geçen bayram iyi para toplamıştı, eşim bu bayram da alır artık paraları deyince ben biz de kurban bayramında para verilmez demiştim. Bunun üzerine babam kuzenlere vereceğini ilan edince zor durumda kaldım. Şimdi bu konuyla ilgili birşey demesem yarın öbür gün aynı şeyi benim ailem yapsa söylenirdin, kendi ailen yapınca sesin çıkmıyor der.
Benim babam babaannemin ağzının içine bakar, ne söylese diğer çocukları oralı bile olmaz ama babam yerine getirir. Bu bayram yine bunlara şahit olduk eşimle. Tabi ben durur muyum hemen başladım sen de böyleydin, bak ne kadar yanlış filan diye konuşmaya. Allahtan bu sefer bana hak verdi. Anneye düşkün babadan sonra aynı tip koca insanın psikolojisini bozuyor. Biz aile terapilerinde bu konular üzerinde konuşurduk, eşim hep abarttığımı düşünürdü babamla babaannemin ilişkisini gördükten sonra hak verdi bana.
çalış canım bol bol soru çöz . sor çözdükçe herşey oturuyor. ben kpps ye hazırlanırken çok soru çözdüm ve inan bazen testin yarısı yanlış çıkardı. moralim bozulurdu o zaman. ama sınavda çok şükür o yanlış yaptıklarımı hep döğruya çevirmiştim.Geçmiş olsun eshma. Öksürük, balgam çok kötü yapıyor insanı. Hemen atlatırsın inşallah.
Ben iyice eve alıştım, işe başlarsam çok bocalıycam gibi geliyor. Temizlik, günlük taze yemek, ütü, çamaşır derken zaman çok çabuk geçiyor. Bu arada sınava da hazırlanmaya çalışıyorum tabi. Aslında ilk okuduğumda anlıyorum ama kafamdan uçup gidiyor herşey, bol bol tekrar etmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?