2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Merhaba kızlar,
eshma geçmiş olsun öksürük çok fena ben de tam düşük yaptığım dönemde çok kötüydüm ilaç da alamamıştım hatta olmaz ama bazen acaba öksürükten mi oldu bile diyoruz.
Bir bayramda biz de benzer bir şey yaşamıştık maalesef erkekler çifte standart uyguluyorlar ben de onun ailesinin yanındayken neler neler yaşamıştım ama hiçbirinde toparlanıp gitmemiştik.
serap görkem okula başlamış hayırlı olsun.
Bayramların ailelerin bir araya geldiği güzel vakitler geçirdiği zamanlar olması gerekirken tam tersine laf sokma, gerilme zamanları oluyor çok yazık. Yarın öbür gün oğlum büyüdüğünde benim bayramlarda hep sinirli ve üzgün olduğumu görecek maalesef.
Bizim gel-git akıllı kv bu bayram iyiydi ama ne yapayım ben böyle iyiliği yaptıkları unutulmuyor ki.

Serap görkem artık okullu oldu zaman su gibi geçer üniversiteyi bitirdiği günü konuşuruz inşallah . Ben 24 haftanın içindeyim sezeryandi duru buda öyle olacak mecburen .

Serap görkem artık okullu oldu zaman su gibi geçer üniversiteyi bitirdiği günü konuşuruz inşallah . Ben 24 haftanın içindeyim sezeryandi duru buda öyle olacak mecburen .
Ay insallah oyle olur ben bu grupun dagilmasini hic istemiyorum beraber buyutuyoruz iste cocuklari insallah daha ilerlerinide beraber goruruz ay baya yuzdun yuzdun kuyruguna geldin sezaryende bir hafta falan cok hareket edemezsin herhalde annen gelecek mi ben zeynepte dogumdan ciktim normal bir sekilde koltuga oturdum odama donunce dikislerimi iyi atmisti doktor eve donunce bebegi kendim yikadim cok sukur kv muhtac kalmadim annem 4 gun kaldi gitti zaten eve donunce gorkemi gorunce basladim aglamaya oglum uc gun boyunca biz yokuz diye hicbir sey yememis gozlerinin alti çökmüş yuzleri cukurlasmis kv ye birakmistim kofteler sigara borekleri kekler hazirlayip vermistim yedir diye hic ilgilenmemis falan iste duruyu giderken bakabilecek birine birakmani tavsiye ederim yoksa benim gibi oturur aglarsin

Tesekkur ederim canim darisi sizlerin basina annem hep allah affetsin bayramlari hic sevmiyorum der cok hakli valla bayramin maneviyatindan insanlar cok uzak biz bayramda kimseye pek gitmeyiz gitmesen kendini begenmis oluyorsun gitsen ayri dert iste

Tesekkur ederim canim bende anlamadim banada sacma geldi 4 yas sinifi ogretmenide zaten 5 yasa aldirin sikilabilir dedi sinifi baya benimsedi galiba ayse ogretmenim bunu dedi bunu yapti diye anlatiyo cok tatli ama sabah birakirken biraz mizirdaniyo normalde babasi arabayla birakip ordan ise gidecek bende almaya gidecektim babasi onu aglarken gorurse dayanamazmis diye simdi ucumuz arabayla gidiyoruz ben sinifa birakiyorum esim eve birakiyor sonra beni ihale yine bana kaldi yani ikisini beraber gitmeye alistirmam lazim zeynepi indir cikar zor oluyor

Ya kimseyi kirmak istemem ama yani ben zaten sabirsiz aklindaki dilinde olan insanim zorla soyletiyorlar adam esine aldigi fayanslari begenmemis diye sen ne anlarsin gerizekali aptal dedi ya yanimizda seviyesiz ordan bir kıl oldum zaten adam costu da costu esimin teyzesi zaten basli basina olay bayramin dorduncu gunu kv ye esimin halasi geldi bana haber vermediler onlarada gicigim cunku biliyo gelin agzina geleni soyluyo en iyisi haber vermemek cokta tin banada esimin cocuk esirgemede buyumus olmasini cok isterdim onun sacma sapan sulalesiyle muhattap olmazdim boylece ne guzel olurdu

Selam kizlar nasilsinizz?
Gecmis bayraminiz kutlu olsun ne zamandir ugrayamadim yine.
Bayram kavrami bizler icin.nasil bir.cileye donusmus sizi de okuyunca anladim.
Bizde de illaki bir huzursuzluk cikar esimle aramda biyerde birine uyuz olur birbirimize sarariz. Bu bayramin 2. Gunu gidecek heryeri bitirdik tam dedimki bir sorunsuz bayram geciriyoruz bu seferde kendi aramizda sacma bisey yuzunden tartistik ve bikac gunumuz kus gecti.
Havalarda iyice sogudu kialiklari cikarmanin vakti gelmis isler gozumde buyuyor.
Eshmacim cok gecmis olsun dikkat et kendine
Serapcim oglusunun okulu hayirli olsun insallah guzel bir sene gecirirsiniz
Duruismail oglusun kizin nasil agirlastinmi nasil gidiyor kizinla birlikte hamilelik ben bazen cok korkuyorum 2. Yi dusununce ELa ile naparim diye.
Pamukprensinannesi baban biraz ayip etmis dogrusu ama mutlaka bir bildigi vardir uzmez torununu dedesi yoksa.
Bizde de esimin babasi cikarip 20 tl bahsetti sagolsun ne bileyim ya annemin didisinin didilari komsulari bile 20 tl veriyor zaten dedeyle ayni mi sanki. Sozde en sevdigi torunu kafayi bpzuypr ELa Aybige diye ama...Babanne desen tik yok. Bir corap bir don al da gorunsum bari. Nasil bir bayram anlayislari var cozemedim. Gozumuz ihtiyacimiz yok sukur ama insan ister istemez karsilastiriyor. Annem en azindan 50 tl verir her bayram ayrica kizimin ustune basina alir vs. Esim bile daha bir bayram cop almamistir kizima. Annem firsat vermez. Ama gel gor ki insan enayi gibi hissediyor kendini bu taraftan birsey goremeyince.
Saglik olsun ne yapalim.
Onun disinda bu aralar kizimda yine uyku gerginligi hat saffada. Uyumamak icin krizlere giriyor resmen benide sokuyor sonunda. Umarim atlatiriz. Her ay her donem yeni bir adetleri cikiyor sanki.
Saglikli sihhatli olsunlar da artik ne yapalim sabirla katlaniyoruz.

Bir de size danismak istedigim birsey var.
Bu sene kisin Ela evde sıkılmasın diye haftada bikac gun kres yada oyun grubu gibi birseyler dusunuyorum ama kararsizim. Birkac yere goz attim da yiyecek olarak kahvaltida bazi gunler cikolatali ekmek filan yaziyor. Tum kresler boyle mi. Yani ne biliyim ben simdiye kadar nutella filan yedirmedim hic.ileride elbet tanisacaklar bu tarz seylerle ama parmak kadar cocuklara bunlarimi veriyorlar okullarda merak ettim dogrusu benmi cok takintiliyim sizce.

Ay canım inşallah, hayırlısı ise olsun diyorum. Benim davada muhtemelen önümüzdeki ay karar verilecek. Bilirkişi raporu lehime çıkmış. Temyiz süreci filan da olur diye düşünüyorum. İşe iade kararı çıkarsa tekrar başlamayı düşünüyorum eski iş yerinde, o yüzden konuları bitirmem lazım işe başlayana kadar. Sonrasında sürekli test çözeyim diyorum ama nasıl olacak bilmiyorum. Haftaiçi zaten geç geliyorum eve, sadece haftasonu 1-2 saat çalışmak da az olur gibi geliyor. İşe dönünce herkesin gözü üstümde olur, işyerinde yemek saatlerinde bile çalışamam. Bunları düşününce çok geriliyorum.

Bence iyi olur, seneye tam gün vereceksen de deneme olmuş olur. Benim oğlum akşam gelince arkadaş arkadaş deyip duruyor. Geçen gün arkadaşının ailesi gelip çocuğu almış, bizimki de o gidiyor diye ağlamış arkasından.
Ben kreş araştırırken de böyle çikolatalı ekmek veren yerler görmüştüm. Hatta bizim göndermeyi düşündüğümüz kreşin yemek listesinde görmüştüm, kadın ballandıra ballandıra anlatmıştı çocuklar en çok o günü seviyor diye, 11 aylık çocuğa da mı veriliyor dediğimde, kreş sahibi yok bebek grubuna pekmez veriyoruz diye kıvırmıştı. Valla ben pek inanmadığım ve içime sinmeyen şeyler olduğu için göndermedim o kreşe. Ben de oğluma vermiyorum hatta görmesin diye eve bile alıp yemiyoruz. Evet ilerde yemek isteyecek ama ne kadar uzak kalırsa o kadar iyi, hatta evde yapım tarifleri var çok isterse kendim yaparım. Geçen gün bir yazıda okumuştum bu gibi gıdalar yüzünden gelecek nesil diyabet ve kanser riskiyle daha fazla karşı karşıya kalacakmış. Küçücük çocuklara bunların verilmesi hiç doğru değil bence. Başka kreşlere bak canım eğer fazla seçenek yoksa açık açık konuş konuyu.

Yokh sen yazınca aklıma geldi, benim oğlum öğle uyku sürelerini çok azalttı. 45 dk filan uyuyor en fazla. Hatta kreşte erken kalkıyor sonra diğer çocukları uyandırıyor diye onu uykuya geç götürüyorlarmış. 3 yaşından sonra öğle uykusuna ihtiyaç azalır diye biliyordum ama bizimkinde erken başladı.

hayırlısı olsun canım inşallah dava sonucu istediğin gibi sonuçlanır. bencede böyle bir durum varsa en azından konuları tamamla. iş yerinde malesef dediğin gibi gözler üzerinde olacak o sebeple böyle şeylere vakit ayıramazsın.
bence şimdiden gerilme herşeyin hayırlısı olsun inşallah

yokh canım bencede böyle birşey elaya iyi gelir.hem sende kendine biraz vakit ayırmış olursun. çünkü kışın evden çıkamadıkları için daha bir huzursuz oluyorlar. birde bizim doktor 2,5 yaşından sonra mutlaka bir kaç gün arkadaş ortamına sokun artık siz ona yetemezsiniz demişti.
evet canım malesef yemek listelerinde onaylanmayan şeyler oluyor. bizim okuldada var mesela. ama yemek listesi aylık gelince ben inceliyorum ve eğer o gün yemesini istemediğim birşey var ise öğretmenine söylüyorum onu yedirmesin diye. mesela salam olduğu gün salam yedirmeyin diye uyarıyorum. çikolatalı ekmek için malesef önüne geçemediğimiz birşey. zaten bir ay boyunca 2 sabah yada 2 ikindi kahvaltısında çikolatalı ekmek çıkıyor onları da o kadar çok incelemiyorum artık. zeynep 2 buçuk yaşına yaklaştı ve biz anne baba olarak bile o kadar dikkat etmemize rağmen malesef abur cuburun önüne geçemiyoruz ve bir şekilde yiyor tabi belli bir sınır çerçevesinde. tam istediğim gibi bir yer bulmak pek mümkün değil. benim için ilk öncelikler güven,sevgi ve temizlik. mesela bizim kreş çevredeki diğer kreşlere göre imkanlar konusunda sınırlı ama en azından çocuğumun orda güvende olması ve benim isteklerime cevap vermeleri tercih sebebim oluyor.

nerde oturuyorsun bilmiyorum ama istanbulda bazen malesef kötünün iyisini seçmek zorunda kalabiliyor insan.

evet 3 yaş sonrası öğle uykusunu kaldıran çocuklar var inşallah bizimkiler onlardan olmaz. azaltsın ama kaldırmasınlar inşallah.

demekki bayramlar bize yaramıyor kızlar ben bunu anladım. özelliklede eşlerin aileleri ile bir araya gelince malesef istenmeyen gerginlikler yaşanıyor .

uyku uyku uyku bizim hiç düzelmeyen sorunumuz malesef. tam düzeldi derken hop tekrar başlıyor. şimdide gece kalkıp yanımıza geliyor. alıyorum yatağına götürüyorum bekle tekrar uyusun . uyuyor yatağa geliyorum biraz sonra bi açıyorum gözümü almış battaniyesini , pepesini ve suyunu gelmiş başıma. benim yanımda kendine yer yapmaya çalışıyor.

en son al götür uyut derken dayanamıyorum alıyorum yanıma uyuyoruz. iyi yapmıyorum ama ne yapayım sabah iş var artık

kızlar size birşey sorucam. malum havalar soğudu. benim kız geceleri üzerine birşey örttürmüyor. sürekli üzerini açıyor. tabi alıştı yazın serin serin yatmaya. sizde durumlar ne ? ne yapmam lazım benim bu cadıya. tulum alsam işe yarar mı acaba?

kadınlar kulübünde gezerken kendime birkaç konu buldum ev düzeni vbe kişisel bakım ile ilgili. günlük ve haftalık ödevler falan oluyor yarışma oluyoe . manayla hiç aklıma gelmeyen ve üşendiğim şeyleri sırf bu sayede yapmaya başladım. arada insanı dürten şeyler olması güzelmiş

Hımm hangi konularmış onlar biz de bakalım

Hakkında hayırlısı olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…