2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bu arada ben de bu hafta şekeri hayatımdan çıkarmaya karar verdim. Çok çikolata gofret filan yiyordum hem göbek aldı başını gitti hem de şekerin zararlarından bahsediyor uzmanlar. Bir süredir aklımdaydı ama cesaret edemiyorum geçen gün instagramda takip ettiğim birisi hadi birlikte başlayalım deyince başladım.
Sanki hep aç gibiyim. Arada kuru meyve yiyorum canım çok çekerse. Dün gece rüyamda kaşık kaşık Nutella yiyordum. Tam da regl dönemine denk geldi

Bizim ev bu dönemlerde çok soğuk oluyor oğlan da üstünü uykusunda bile örttürmüyor o yüzden geceleri ısıtıcıyı açıyoruz.
Zeynep'in tulumla rahat edebileceğini sanmıyorum bizimki hiç uyuyamadı o şekilde biraz daha kalın giydirebilirsin

Pamukprensinannesi cumartesi kahvaltı var kreşin sizinki de o gün mü?
Evet canım bizimki de o gün. Hava güzel olursa gitmeyi düşünüyoruz, geçen sene gitmiştik ama pek birşey anlamadık. Genelde aynı gruptaki öğrencilerin velileri sohbet ediyor, bizim grup az kişiydi bir de fazla katılım olmamıştı. Bu sene gruptaki öğrenci sayısı çok arttı ama ben velileri bırak çocukları bile tanımıyorum bakalım nasıl olacak.

Ay turtix ben de hep açım, sürekli birşeyler yiyorum. Kilo aldım, göbeğim hamileliğimin ilk aylarında bile daha küçüktü. Evde kalmak bana yaramadı, belim ve sırtım çok ağrıyor, eşim spor yap diyor ama hiç kendimde o enerjiyi bulamıyorum.

Ben artık uzun pijamalarını giydirmeye başladım. Dün soğuk geldi odası battaniye örttüm ama hemen açmış, gece tekrar örttüm sabah üstü örtülüydü ama babası kalkınca mı örttü bilmiyorum. Tulumu var bizimkinin geçen seneden kalma ama daha onu giydirmek için erken olur bizde. Uzun pijamalar ve battaniye ile idare etmeyi düşünüyorum ben, üşüyüp uyanmaya başlarsa o zaman tulum alternatifini düşünürüm artık.

Ay ne güzel ya, ben böyle konuları okuyunca iyice moralim bozuluyor hiçbir şey yapamıyorum. Kpss ile ilgili konulara bakıyorum arada o bitti, bu bitti denince motivasyonum düşüyor. Evde dolapların içini düzenlemem lazım ama çok üşeniyorum.

Az önce burada üç kişinin doğum günü kutlandı sadece çooook küçük bir parça pastanın kekinden yedim kendime şaşırıyorum valla dayanabileceğimi düşünmüyordum.
Bi yerden başlamak lazım hem kilomdan şikayetçiyim hem de hantallaştı vücudum bu yaşta böyleyse ilerdeki halim beni korkutuyor.

Biz de gidelim dedik ama hava nasıl olur bilmiyorum. Geçen yıl herhalde biz başlamadan önce olmuştu ilk defa gitmiş olacağız.
Ben de bebek grubundayken tanıyordum da şimdi tanımıyorum kimseyi devam eden çocuklar var ama yeni gelenler de var bir ara servise verdik ya o ara koptum ben. İşin ilginç yanı bizimkini herkes tanıyor başka sınıfların velileri bile ben kimseyi tanımıyorum. Bir de merak ediyorum nereden tanıyorlar diye çocuğum ortalarda mı geziyor ne oluyor?

Benimkilerde hep ustlerini aciyor bende kalin giydiriyorum benim ev icten distan yalitimli soguk olmuyor ama yinede usur insan uyurken diye kalin giydiriyorum ben 6 kilo verdim ekmek yemiyorum tatlida nefsimi koreltecek kadar su icmeye calisiyorum bakalim insallah daha veririm ev islerini kendim bir duzene soktum sikintim yok o konuda zaten cok erken kalkiyorum aksama kadar bitiriyorum islerimi birde mutlaka gunluk yemek yapiyorum bir ogunde bitecek kadar iki gunde bir siliyorum evi hergun supuruyorum camlar iki haftada bir wc hergun banyo ihtiyac oldukca temizlerim camasir zaten hic bitmez utuyu haftasonu yaparim ayda bir mutfak dolaplarini indirip silerim falan filan kendime ve evin durumuna gore temizlik yaparim elim hizlidir birde birde alistim galiba ilk evlendigimde calisiyordum aman mizmizdim bir isi bitiremezdim annem yemek ve temizlik yaptirmazdi
Bana zor uyum sagladim yemek degilde temizlik isinde bazen gece uce kadar temizlik yapar 8 de kalkip ise giderdim o zaman bes saatte yaptigimi simdi bir saatte yapiyorum

Ayyy serap sen anlatirken yoruldum vallaa
Hayatta oyle bi tempoda evle ilgilenemem herhalde. Kendime bile bu kadar vakit ayirmiyorumdur hosss fitikti romatizmaydi derken zaten fiziksel gucum de yok.
Kista geldi tembellik dizboyu bende gozum acilmiyor bu karanlik havalarda..

Tesekkurler kizlar kres konusunu tekrar gozden gecirecegim secenekler bakalim uygun bulursam denemek istiyorum. Bursadayim ben kres cok ama aradigimiz ozellikler nerede var bakalim. Ilgi ogretmenlerin kalitesi guvenebilmek ve temizlik en onemli unsurlar gercekten.
Fiyatlar nasil sizin orada daha ucuktur degilmi..

Aynı şeyi geçen gün biz eşimle konuştuk, Efe'yi nerdeyse tüm çocuklar ve veliler tanıyor biz ancak 3-5 kişiyi biliyoruz diye. Efe kreşe başladığında bebek grubunda 2 kişiydiler haliyle çocukların çok ilgisini çekiyordu. O zaman büyük grupların öğretmeni çocuklar merak etti biz bugün bebek grubunu ziyaret ettik demişti. Bir de bizimki minyon olduğu için herkese çok sevimli geliyor, çocuklar söyleyince veliler hemen öğreniyor. Gruba bu yıl katılanlar evde hep Efe'den bahsediyorlarmış, veliler de kim bu Efe diye merak ediyorlarmış. Bir ara Efe'nin yemek yemesi, uyuması olay oldu, kreşteki öğretmenlere bizim çocuğu Efe'nin yanına koyun birşeyler öğrensin diyorlarmış. Çocukları almak için beklerken bunlar konuşuluyor tabi herkesin dikkatini çekiyor diye düşünüyorum ben.

Cam ve dolaplar hariç benim rutinim de aynı gibi. Hatta geçen gün hergün ev süpürüyorum abartıyor muyum diye düşündüm. Çalışsaydım hayatta yapamazdım, gözüm alıştı şimdi, çalışmaya başlarsam herşeye yetememek zor gelecek bana. Evde olunca herşey insanın gözüne batıyor galiba. Bir de gerçekten bir süre sonra insan hızlanıyor. Benim temizlik daha zaman alıyor ama önceden eşim yardım etmeden evi süpürmek, silmek, toz almak, banyo, tuvalet temizliği hayaldi. Hatta bir gün sürüyordu. Şimdi kendi başıma yarım günde hallediyorum ama gözümde hala çok büyüyor işler.

Bizim kreşin internet sitesinde fiyatlar yazıyor. Aylık 1300 lira ama anlaşmalı kurum, erken kayıt indirimleri de var. İlk kreş araştırırken de fiyatlar 1000-1500 arasındaydı sanırım. Yarım gün veya haftanın 3 günü gönderilmesinde çok fazla fiyat farkı olmuyor burda. Eşimle bazen konuşuyoruz da her yıl nerdeyse 15000 lira kreş masrafı var, çocuk ilkokula başlayana kadar o parayı biriktirsek yatırım yaparız diyoruz. Bir de özel okula gönderirsek iyice masraflı.

bence bahsediliyordur ondan tanıyorlardır mesela ben zeyneplerin okulda 3-4 yaş grubunda çocukları tanıyorum. zeynep isimlerini söyledikçe çocukları tanımaya başladım. birde alıp bırakırken bir şekild birileri ile karşılaşıyoruz. ordan ismini duyuyoruz falan. birde özellikle yazın akşam almaya gittiğimde bide sabah bırakırken çocuklar hep bahçede oynuyordu ordan tanıdım biraz.

bende öğretmenine zeynepin sınıfındaki çocukların velileriyle birlikte bir toplantı yapılacak mı dedim. çünü insan bir şekilde tanımak istiyor. çocukların aileleri hep çalıştığı için geçen yıl organize edemedik bireysel görüşme yaptık dedi öğretmeni. bu sene tekrar organize etmeye çalışacaklarmış.

bende çok şikayetçiyim canım kilodan ama tatlıyı hayatımdan çıkaramıyorum.bu arada senide alkışlıyorum tüm kalbimle

ay istanbul o kadar değil sanki. bizim burda 900 tl falan aylık. gerçi biz indirim yaptırdık 700 tl aramızda kalsınyanlız bu ay ekstradan kırtasiye parası alacaklar 600 tl.

serapçım maşallah sana ben biraz tembelim ya. bakma işte işe başladım diye kısıtlı vakitte iş yapıyorum diye motor takmış gibi hızlı çalışıyorum. aslında işe başladım mı bitirene kadar hiç oturmam , yemem içmem dinlenmem. bitirir oh ayaklarımı uazatır kahve mi alırım. ne demişler başlamak bitirmenin yarısıdır.

Kızlar biz bugün Turtixle tanıştık. Turtix çok hoş, çok güzel bir anne, Mehmet fotodakinden çok daha sevimli ve tatlı bir çocuk. Keşke yakın otursaydık çocuklarla daha sık bir araya gelebilseydik. Hep forumda tanışıp buluşan anneler buluştuğunda aynı muhabbet devam ediyor mudur diye düşünürdüm valla yıllardır tanıyor gibiydim ben. Keşke iki şubenin ortak organizasyon sayısı çoğalsa da bu vesileyle biz de görüşsek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…