- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.281
Ay benim bir arkadaşım vardı okulda, o da birşeye sıkılsa hemen boğazı ağrırdı, zorsundum o yüzden oldu derdi bana çok ilginç gelirdi zorsundum kelimesi sen yazınca birden onu hatırladım. Geçmiş olsun. Şu inatçılıkları bir bitse tatlarından yenmeyecek ama ara ara bizimkinin de tutuyor.Merhaba hanımlar bayagidir giremedim annem geldi gitti . Bugun duru disari cikalim dedi çıktık yemegin altını acik bıraktığımı yari yolda hatırladım duru inat etti eve donmeyelim diye nasil canim sikildiysa bogazlarim aciyor. Zeynepe gecmis olsun
Bir yandan kardeşin haklı canım, bize de imkanlar altın kasede sunulmadı ama gayet de başarılı olduk. Ben de mücadeleci olsun istiyorum ama yorulup, sıkılmasından, pes etmesinden de korkuyorum. İnşallah Görkem de bu sistem içerisinde direnir, biz çocuklarımızı kendimize göre en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz ama abuk sabuk bir sürü insan var etrafta.Bende tereddutluyum acikcasi ama bu seneyi tamamlayalim artik tekrar bir degisiklik zor gelebilir gorkeme dayisida cok zeki bir cocuktu okula erken yasta gitti okumayi ve dort islemi biliyordu ogretmeni sinif atlatmak istemisti yonetmelige aykiri oldugu icin yapamamisti o da cok kalabalik siniflarda okudu ama hep dogerlerinden onde gitti kardesim abla cocuk akilliysa heryerde gosterir kendini iyiyo kotuyu gorsun kalabalikla savassin kendini gostersin diyor haklida buluyorum acikcasi kendisi cok sosyaldir mucadeleci ve ataktir simdi anneler cocuklari hep rahat etsin hic ugrasmasin cabalamasin istiyor meyveyi bile soyup eline verme birak kendi basarsin der dogru soyluyor biraz simdilik akisa biraktim ama gozlerim okulun ve ogretmenin uzerinde
Sana sonuna kadar katılıyorum.bende bu tür yazıları okuyunca inan o insanı bir güzel parçalayasım geliyor .dün bende bi yazı okudum 6 yaşındaki bir kız çocuğunu üvet dedesi taciz etmiş. kızımın hayatını kararttı diyor kadın mahvolmuş. allah düşmanımın başına bile vermesin böyle kötü olaylar. mahremiyet çok önemli kim sorsan ailede kimse yapmaz ama nedense bu çocuklara ne gelirse ailesinden kişilerden geliyor. o sebeple kimseye güvenmeyeceksin. birinin çocuğuna bakışlarını beğenmezsen bir şekilde uzaklaştıracaksın.Hazır girmişken yazıyım bazen kk'ya bakamadan bitiyor gün. Anne çocuk kitapları pek okuyamıyorum bu günlerde ama geçen gün facebookta bir yazı okudum yine diken diken oldu tüylerim. Çocukların istismarı, tacizi üzerine. Sanıldığından daha yaygın olduğu yazıyordu. Mahremiyet eğitimi verin diyor ama bıktım şu toplumdan. Her gören çocuğun poposuna vuruyor, bundan 5-6 ay önce kızılaya gittik orda öküzün biri yaptı. Tam uyaracaktım ama baktım adam öküz bir de esnaf şimdi tartışsam döverler beni, çocuğu alıp götürdüm. Kendi akrabalarımı uyarıyorum öyle yapmıyoruz diye bu sefer de buldumcuk oluyorum. Çocuk yetiştirmek çok zor bunlar yüzünden hayat iyice zorlaşıyor. Kimseyi tacizci diye suçlamak istemiyorum tabi ama o yapabilir bu yapamaz olayına girmek istemiyorum. Birisini uyarınca hemen teyzeler yapar, yok amcalar yapar, yabancılar yapamaz olayına dönüyor.
Geçen gün çocuğun suratına asit atan enişte olayından sonra bende kayışlar iyice koptu. Herkes ayrı bir manyak, problemli. Çocuğu çok iyi gözlemek, sürekli iletişim halinde olmak lazım ama her türlü tehlikeden de nasıl koruyabiliriz ki.
ay o bizdede var dönem dönem .sürekli dudaktan öpmeye çalışıyor. hatta yanağımdan öp diyoruz öyle olmaz diyor. biz anne baba olarak çocuğun yanında ne kadar dikkat etsekte bence tv de onlar için çok büyük tehlike. ben film dizi falan mümkün mertebe zeynepin yanında izlememeye çalışıyorum. akşam bi dizide allah belanı versin diyordu biri, bi baktım bizimkide dili dönmüyor ama onu demeye çalışıyor. işte o an kızdım eşime bunları izleyeceğine müzik kanalı aç belgesel aç diye. genelde o açar öyle şeyleri çünkü. ben o ses türkiye falan izliyorum. acuncuyum birazGecen aksam duru tv de opusenleri gordu babasini dudagindan opmeye calisiyor onu kesmeye çalışıyorum . Tehlike hep en yakinimizdaki insanlarda biz millet olarak bir yabancının opmesini normal sayiyoruz çocukta tacize ugrayinca anlamiyor bile boylelerine bence en guzel ceza hapishanede veriliyor onlarada dışarıda yaptıklarının aynisi iceride yapılıyor beter olsunlar
ay ben hiç vermedim makas eline, bir yerini kese diye korkuyorum hala.Ben makas veriyorum eline kesiyor bebeklerinin eteklerini kesti hep
Cok dogru soyluyorsun canim dusunce yapinida cok begeniyorum yeri gelmisken soyleyimBir yandan kardeşin haklı canım, bize de imkanlar altın kasede sunulmadı ama gayet de başarılı olduk. Ben de mücadeleci olsun istiyorum ama yorulup, sıkılmasından, pes etmesinden de korkuyorum. İnşallah Görkem de bu sistem içerisinde direnir, biz çocuklarımızı kendimize göre en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyoruz ama abuk sabuk bir sürü insan var etrafta.
Banada birgun yetmiyor sabah 7 de ayaktayiz gorkemi hazirla babasinin sunum nerde bunum nerdelerini bul zeyneple kahvalti et kahvaltidan sonra kendime bir saat cay ve muge anli molasi veriyorum sonra evi topla sil supur zeynep o arada oyuncaklariyla oynuyor gorkemi almaya gidiyorum donuste market alisverisi yapiyoruz eve gel ogle yemegi yediriyorum ucumuz oynuyoruz sonra etkinlik yapiyoruz bugun sulu boyayla gokkusagi yaptik ip boyayip kagitkatlayip desen cikarttik uykusu geldi uyudu zeynepte uyudu aksam yemegini hazirladim camasir katla evi topla cocuklari doyur falan filan kendime sadece bir saat oturma izni veriyorum yatana kadar ayaktayim ve kafam bedenimden daha yorgun bazen kendimi cok hizli tuketiyormusum gibi geliyor evim genelde derli toplu cocuklarin rutinini aksatmamaya calisiyorum ama bu aralar esimle iki kelimeden fazla konusamiyoruz ikimizinde pestili cikiyor arada onu atliyorum galibaYa kızlar bana zaman yetmiyor. Evdi kpss hazırlıktı yemekti derken akşam oluyor hemen. Hiç birşeyim de tam olmuyor, ne kafamı tam verip ders çalışabiliyorum ne de evim derli toplu tertemiz oluyor. Sabah 7de başlıyorum ama yine de birşeyler eksik kalıyor.
Zeynep makasi cok guzel kullaniyor ben veriyorum eline sadece benim verdigim kagitlari kesmesini tembihledim eline dikkat et kesme dedim gayet temkinli kullaniyor kucuk ucu küt anaokulu makasi kullaniyorlar buyuk makas vermedim zeynep masallah gordugunu aninda kapiyor bizi izlerken ogrendi gorkem dikkat et elini kesme boyle kes diye ders veriyo bide minik cadim benimEfe bu aralar tek eliyle makas tutmaya başladı, kağıdı biz tutarsak kesebiliyor. Okulda makasla çalışma yaptırıyordı ama ben korktuğum için pek vermiyordum. Evde de kullanmaya başlayınca kendini geliştirdi bayağı bi. Yine de çok korkuyoruz babasıyla, sürekli gözümüz üstünde.
Ben de bez ve üst değişimine çok dikkat ediyorum. Doğduğundan beri evde yalnız bile olsak hep odasına gidip değiştirdim altını. Banyo yaptırdıktan sonra anlatıyorum özel bölgelerin bunlar senin, kimse dokunmamalı, birisi dokunursa bize söyle diye ama inşallah kulağına küpe oluyordur. Çocuklar o kadar masum ve savunmasız ki Allah kötü niyetli insanlarla karşılaştırmasın yoksa kendilerini savunmaları çok zor.Sana sonuna kadar katılıyorum.bende bu tür yazıları okuyunca inan o insanı bir güzel parçalayasım geliyor .dün bende bi yazı okudum 6 yaşındaki bir kız çocuğunu üvet dedesi taciz etmiş. kızımın hayatını kararttı diyor kadın mahvolmuş. allah düşmanımın başına bile vermesin böyle kötü olaylar. mahremiyet çok önemli kim sorsan ailede kimse yapmaz ama nedense bu çocuklara ne gelirse ailesinden kişilerden geliyor. o sebeple kimseye güvenmeyeceksin. birinin çocuğuna bakışlarını beğenmezsen bir şekilde uzaklaştıracaksın.
ben bugüne kadaqr zeynepin bezi ve üstünü dedelerinin yanında bile değiştirmedim. ama topluma karşı bir şekilde çocuğu eğitmek gerekiyor tehlike her yerde.
Maşallah duruismail. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah.Merhaba hanimlar doktordan geldik bir sıkıntımız yok 29 haftalik olduk dogumu erken gelmezse doktor ocagin 4 ile 6 arasinda dedi .
Ay canım teşekkür ederim çok mutlu oldumCok dogru soyluyorsun canim dusunce yapinida cok begeniyorum yeri gelmisken soyleyimbu seneyi boyle kapaticaz artik seneye iyi bir okul bakmak lazim evimize en yakin okul buydu gorumcemde ilkogretim okulunun ana sinifina gonderdi o da memnun degil artik yakinlik uzakligina bakmam gerekirse servisle gitsin ne yapayim degil mi
Ay canım sen 2 tane çocukla ilgileniyorsun, Görkem tam gün bile gitse Zeyneple ilgilenirken yine biter gün. Sanırım ben biraz annemin tabiriyle uyuntuyum yoksa gün boyu evde yalnız olup hala şikayet etmemin başka sebebi olamaz. Kadın 30 yıl boyunca uyuntu diye diye yaptı en sonunda. Ay bu arada uyuntunun da bir sürü anlamı varmış, annem uyuşuk tembel anlamında kullanıyordu tabiBanada birgun yetmiyor sabah 7 de ayaktayiz gorkemi hazirla babasinin sunum nerde bunum nerdelerini bul zeyneple kahvalti et kahvaltidan sonra kendime bir saat cay ve muge anli molasi veriyorum sonra evi topla sil supur zeynep o arada oyuncaklariyla oynuyor gorkemi almaya gidiyorum donuste market alisverisi yapiyoruz eve gel ogle yemegi yediriyorum ucumuz oynuyoruz sonra etkinlik yapiyoruz bugun sulu boyayla gokkusagi yaptik ip boyayip kagitkatlayip desen cikarttik uykusu geldi uyudu zeynepte uyudu aksam yemegini hazirladim camasir katla evi topla cocuklari doyur falan filan kendime sadece bir saat oturma izni veriyorum yatana kadar ayaktayim ve kafam bedenimden daha yorgun bazen kendimi cok hizli tuketiyormusum gibi geliyor evim genelde derli toplu cocuklarin rutinini aksatmamaya calisiyorum ama bu aralar esimle iki kelimeden fazla konusamiyoruz ikimizinde pestili cikiyor arada onu atliyorum galiba
Geçmiş olsun canım bana da bugün kreşten msj geldi Ankara genelinde kusma ve ishal salgını varmış. Bize uğramaz inşallah. Mehmet bir iki aylıkken kakası dediğin gibiydi test yapılmıştı rota çıkmıştı ama ishal filan yoktu.Selam kızlar nasılsınız? çocuklar nasıl? biz iyiyiz zeynepi cumartesi doktora götürdüm hem de gaita testi yaptırdım. ishali geçti gibi ama kakasında sümüksü şeyler oluyor ona takaf takıldı. araştırınca götüreyim dedim. doktor sonuçta birşey yok ama şikayet devam ederse o zaman kakada gizli kan ve rota virüste bakıcaz dedi. ama şikayetimiz halen devam ediyor tekrar test yaptırcam.
bu arada 2,5 yaş kontrolüde olmuş oldu kilo 14 boy 93 çıktı kıyafetleri ile. gelişimi maşallah iyi dedi. birde çok sosyal bir çocuk dedi. bizimki doktordan çıkarken hem el sallıyor hemde görüşürüz gene gelicem sonra diyor. doktor çok güldü :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?