2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Sevgili 2013 mayis anneleri. Tecrubelerinize ihtiyacim var
2014 mayis annesiyim.

Oglumun 18ayi dun bitti. Bugunde dr kontrolu ve aşılar vardi. Oglum 1 haftadir ben "tuvalete gidiyrm" dedigimde pipisini tutup "çiş" diyr. Yani ben çiş icin wc ye gidiyrmusum. Klozeti gorunce de çiş diyr. Bugun bunu dr.a dedim ve wc egitimini sordum. Bilinclenmis dedi. Ama daha iyi kavramasi icin 20ayi bekle ve o zaman basla egitime dedi. Geceyi o zaman tutamaz, once gunduzu hallet dedi. Sizler ne zaman ve nasil yaptiniz? Sizce de bunlar bebegim icin egitimin isaretleri mi?

Bizde pazar gunu zeynepi goturduk balgam oksuruk ates vardi soguk buhar verildi eve geldik rahatladi uyudu oksurmekten uyuyamiyordu bu donemdede balgamli öksürük salgini varmis hastanede kac cocuk gorduysem hepsi ayni sikayetle gelmisti soguk su icmesini onerdi doktor rahatlatirmis boy kiloyada bakmasini soyledim doktora daha sonra detayli bir 2.5 yas kontrolu yapalim kan degerlerine bakalim dedi bakmadi tuccar beyinli doktor bey o yuzden bilmiyorum boy kilosunu evdeki baskule bile cikmak istemiyor kucuk cadi

Gecmis olsun bu ara hasta zeynepler galiba masallah zeynepede artik acildi galiba istahi zeynepin esma zamanla aciliyorlar gorkem bugun ilk kez lahana sarmasi yedi ona bile cok sevindim artik yedigi sebze yemekleri cogaliyor diye anaokulunun bu yonu faydali oldu onceden tadini bile bilmedigi seylere yemem diye diretiyordu simdi tadina bakip begenirse yiyor zeynepte kreste acildi istahi galiba benim zeynosum bu ara oksurukten dolayi az yiyebiliyor yoksa masallah her yemegin tadina bakar keyifle yer abisi gibi nazlanmaz

Farkina varmasi guzel ama erken gibide iki yas bende en normali benim iki cocugumda iki yasta ogrendiler gece islatma gunduz kacirma olayimiz olmadi kas ve sinir sistemi iki yasinda oturmaya basliyor bence biraz daha bekleyin kolay gelsin size

Farkina varmasi guzel ama erken gibide iki yas bende en normali benim iki cocugumda iki yasta ogrendiler gece islatma gunduz kacirma olayimiz olmadi kas ve sinir sistemi iki yasinda oturmaya basliyor bence biraz daha bekleyin kolay gelsin size
Tesekkur ederim

Benim oğlum 2,5 yaşında ama hala bezi bırakmadı. Kreşe gittiği için okulla birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu konuyu çok araştırmadım ama öğretmenlerinin söyledikleri; öğle uykusundan kuru kalkması, en az 2 saat çişini tutabilmesi, sık sık değil de belli zamanlarda çişini yapması, sabah uyandığında bezinin kuru veya kuruya yakın olması-ne yazık ki benim oğlumun bezinden çoğu kez taşıyor, eğitime başlamamamın en önemli sebebi bu, bezinin kirlenince rahatsız olması, çişi veya kakası gelince bunu belli etmesi. Bunların yanı sıra kendini ifade edebilecek derecede dil gelişimi olmalıymış ayrıca bedensel ve zihinsel bazı kriterler de vardı. Kendi başına birşeyler yapabiliyor olması, ince motor gelişimiyle ilgili. 18 ay biraz erken gibi. Her çocuk farklı tabi ama kas gelişimi-çişini tutabilmesi henüz tamamlanmamış olabilir.

Geçmiş olsun. En kısa sürede geçer inşallah. Ben de 2,5 yaş kontrolüne götürsem mi diye düşünüyorum, insan gelişimini merak ediyor.

Geçmiş olsun. Geçen sene 2 ay bu ishal yüzünden çok çektik, kreşe gittiği için doktor sürekli farklı virüs kaptığını söylemişti, benim oğlum da adenovirüs çıkmıştı. Sümükse şey yedikleri veya boğazında balgam varsa onunla ilgili de olabilir.
Maşallah Zeynep'e ben değerlerini tam olarak bilmiyorum ama hala minik benim oğlum. Bizimki de bazen doktorlarla çok iyi anlaşıyor, gittiğimiz kbb doktorunu çok seviyor. Adam da şaşırıyor bizimkinin tavırlarına.

canım önemli olan sağlık yeterki sağlıklı olsunlarda boy kilo ben pek takılmıyorum . ben dün akşam tekrar tahlil için kakasını götürdüm gizli kan ve rota virüs bakılacak. bugün çıkacak sonuç inşallah öenmli birşey yoktur .

allah hepimizin çocuklarını korusun inşallah.

geçmiş olsun canım biz geçen hafta öyleydik. balgamlı öksürük için ben sabah kalkınca ve gece yatarken hep ılık ballı süt içirdim o iyi geldi .birde tarçınlı limonlu zençefil çayı yaptım ılınınca onunda içine bal koydum. peditus şurup kullandık birde. hepsi bir arada iyi geldi. yoksa zeynepte öksürmekten uyuyanıyordu bütün gece.

biz tam 2 yaşında başladık tuvalet eğitimine. ama arkadaşlarında dediği gibi tamamen çocuktan alınan sinyallere bağlı birşey. mesela benim kızım 14 aylıktan sonra hep bezden rahatsız oldu , büyük tuvaletini yaparken hep bir yerlere saklandı. bazen gece boyu çiş yapmadı sabah bezi ya az ıslak yada kuru kalktı ama bazı sabahlarda taştı. ben her halukarda 2 yaşını bekledim. kas gelişimi için. çünkü gündüz bir şekilde halloluyor ama gece de bezden aynı anda kurtulmanız gerekiyor. yoksa gündüz bezsiz gece bezli çocuğa yeanlış mesaj verildiği için ne bizim doktorn nede kreşteki öğretmenlerin istediği birşeydi.

bana doktorumuz tuvaletini yaptığını belli etmeye başlar ve bezden rahatsız olmaya başlarsa bu işarettir demişti. ama asla zorlama yoksa ters teper .

ama en önemli iş annenin çünkü çocuğu en iyi tanıyan kişi o ve tuvalet olayı ciddi sabır gerektiriyor senin hazır olman bence ilk önemli şey.

Geçmiş olsun. En kısa sürede geçer inşallah. Ben de 2,5 yaş kontrolüne götürsem mi diye düşünüyorum, insan gelişimini merak ediyor.
ben zaten artık kontrole 6 ayda bir götürüyorum. bir aksilik olmazsa sonraki kontrole 3 yaşında götürürüm. zaten arada gerekli birşey olursa sürekli doktordayız

Cok tesekkur ederim. 20ay dedi dr aa bana da erken geldi. Biraz daha bekleme taraftariyim.

Günaydın,
Dün akşam mesaiye kaldım bugün evdeyim. Mehmet'i kreşe gönderecektim ama gece bir ara sıcak gibi geldi bana ateşini ölçtüm normaldi, bir de öksürüyor evde kalsın dinlensin dedim. İlerlemez inşallah. Ben de öksürüyorum bu arada Ankara'nın havası hiç yaramadı bana farenjit oluyorum hep

geçmiş olsun canım inşallah ilerlemeden atlatırsınız ikinizde.

Cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim. Bugun biraz kafam karisti. Oglum 2 seferdir pipisini tutup, çiş deyip tuvalete gidiyr. Klozeti acmami istiyor. Anlamadim ben simdi, 20ayi bekle dedi dr. Ben de en azindan 23 olsun diyordum. Simdi bu tuvalete gitme istegi mi?

Oğlunuza maşallah benim oğlum hala bezleniyor kaka yaptığında bile hiç rahatsız olmuyor. Benim bi tecrübem yok ama bence deneyin teyzelerin 1 yasında bezden ayırma hikayelerini çok dinledik çocuk da çok hevesli görünüyor

Tesekkur ederim. Emin olamadim. Yine cis deyip wc ye gitti. Bezini actim cidden yapmis. Birkac gun takip edeyim.
Genetikte diyorlar bu tuvalet konusuna ama ne denli dogru bilemiyrm. Ben 1 yasinda tamamen gece gunduz bezi birakmisim. Belki bana benzemistir diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…