- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.301
Gecmis olsun bu ara hasta zeynepler galiba masallah zeynepede artik acildi galiba istahi zeynepin esma zamanla aciliyorlar gorkem bugun ilk kez lahana sarmasi yedi ona bile cok sevindim artik yedigi sebze yemekleri cogaliyor diye anaokulunun bu yonu faydali oldu onceden tadini bile bilmedigi seylere yemem diye diretiyordu simdi tadina bakip begenirse yiyor zeynepte kreste acildi istahi galiba benim zeynosum bu ara oksurukten dolayi az yiyebiliyor yoksa masallah her yemegin tadina bakar keyifle yer abisi gibi nazlanmazSelam kızlar nasılsınız? çocuklar nasıl? biz iyiyiz zeynepi cumartesi doktora götürdüm hem de gaita testi yaptırdım. ishali geçti gibi ama kakasında sümüksü şeyler oluyor ona takaf takıldı. araştırınca götüreyim dedim. doktor sonuçta birşey yok ama şikayet devam ederse o zaman kakada gizli kan ve rota virüste bakıcaz dedi. ama şikayetimiz halen devam ediyor tekrar test yaptırcam.
bu arada 2,5 yaş kontrolüde olmuş oldu kilo 14 boy 93 çıktı kıyafetleri ile. gelişimi maşallah iyi dedi. birde çok sosyal bir çocuk dedi. bizimki doktordan çıkarken hem el sallıyor hemde görüşürüz gene gelicem sonra diyor. doktor çok güldü :)
Farkina varmasi guzel ama erken gibide iki yas bende en normali benim iki cocugumda iki yasta ogrendiler gece islatma gunduz kacirma olayimiz olmadi kas ve sinir sistemi iki yasinda oturmaya basliyor bence biraz daha bekleyin kolay gelsin sizeSevgili 2013 mayis anneleri. Tecrubelerinize ihtiyacim var
2014 mayis annesiyim.
Oglumun 18ayi dun bitti. Bugunde dr kontrolu ve aşılar vardi. Oglum 1 haftadir ben "tuvalete gidiyrm" dedigimde pipisini tutup "çiş" diyr. Yani ben çiş icin wc ye gidiyrmusum. Klozeti gorunce de çiş diyr. Bugun bunu dr.a dedim ve wc egitimini sordum. Bilinclenmis dedi. Ama daha iyi kavramasi icin 20ayi bekle ve o zaman basla egitime dedi. Geceyi o zaman tutamaz, once gunduzu hallet dedi. Sizler ne zaman ve nasil yaptiniz? Sizce de bunlar bebegim icin egitimin isaretleri mi?
Tesekkur ederimFarkina varmasi guzel ama erken gibide iki yas bende en normali benim iki cocugumda iki yasta ogrendiler gece islatma gunduz kacirma olayimiz olmadi kas ve sinir sistemi iki yasinda oturmaya basliyor bence biraz daha bekleyin kolay gelsin size
Rica ederimTesekkur ederim
Benim oğlum 2,5 yaşında ama hala bezi bırakmadı. Kreşe gittiği için okulla birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu konuyu çok araştırmadım ama öğretmenlerinin söyledikleri; öğle uykusundan kuru kalkması, en az 2 saat çişini tutabilmesi, sık sık değil de belli zamanlarda çişini yapması, sabah uyandığında bezinin kuru veya kuruya yakın olması-ne yazık ki benim oğlumun bezinden çoğu kez taşıyor, eğitime başlamamamın en önemli sebebi bu, bezinin kirlenince rahatsız olması, çişi veya kakası gelince bunu belli etmesi. Bunların yanı sıra kendini ifade edebilecek derecede dil gelişimi olmalıymış ayrıca bedensel ve zihinsel bazı kriterler de vardı. Kendi başına birşeyler yapabiliyor olması, ince motor gelişimiyle ilgili. 18 ay biraz erken gibi. Her çocuk farklı tabi ama kas gelişimi-çişini tutabilmesi henüz tamamlanmamış olabilir.Sevgili 2013 mayis anneleri. Tecrubelerinize ihtiyacim var
2014 mayis annesiyim.
Oglumun 18ayi dun bitti. Bugunde dr kontrolu ve aşılar vardi. Oglum 1 haftadir ben "tuvalete gidiyrm" dedigimde pipisini tutup "çiş" diyr. Yani ben çiş icin wc ye gidiyrmusum. Klozeti gorunce de çiş diyr. Bugun bunu dr.a dedim ve wc egitimini sordum. Bilinclenmis dedi. Ama daha iyi kavramasi icin 20ayi bekle ve o zaman basla egitime dedi. Geceyi o zaman tutamaz, once gunduzu hallet dedi. Sizler ne zaman ve nasil yaptiniz? Sizce de bunlar bebegim icin egitimin isaretleri mi?
Geçmiş olsun. En kısa sürede geçer inşallah. Ben de 2,5 yaş kontrolüne götürsem mi diye düşünüyorum, insan gelişimini merak ediyor.Bizde pazar gunu zeynepi goturduk balgam oksuruk ates vardi soguk buhar verildi eve geldik rahatladi uyudu oksurmekten uyuyamiyordu bu donemdede balgamli öksürük salgini varmis hastanede kac cocuk gorduysem hepsi ayni sikayetle gelmisti soguk su icmesini onerdi doktor rahatlatirmis boy kiloyada bakmasini soyledim doktora daha sonra detayli bir 2.5 yas kontrolu yapalim kan degerlerine bakalim dedi bakmadi tuccar beyinli doktor bey o yuzden bilmiyorum boy kilosunu evdeki baskule bile cikmak istemiyor kucuk cadi
Geçmiş olsun. Geçen sene 2 ay bu ishal yüzünden çok çektik, kreşe gittiği için doktor sürekli farklı virüs kaptığını söylemişti, benim oğlum da adenovirüs çıkmıştı. Sümükse şey yedikleri veya boğazında balgam varsa onunla ilgili de olabilir.Selam kızlar nasılsınız? çocuklar nasıl? biz iyiyiz zeynepi cumartesi doktora götürdüm hem de gaita testi yaptırdım. ishali geçti gibi ama kakasında sümüksü şeyler oluyor ona takaf takıldı. araştırınca götüreyim dedim. doktor sonuçta birşey yok ama şikayet devam ederse o zaman kakada gizli kan ve rota virüste bakıcaz dedi. ama şikayetimiz halen devam ediyor tekrar test yaptırcam.
bu arada 2,5 yaş kontrolüde olmuş oldu kilo 14 boy 93 çıktı kıyafetleri ile. gelişimi maşallah iyi dedi. birde çok sosyal bir çocuk dedi. bizimki doktordan çıkarken hem el sallıyor hemde görüşürüz gene gelicem sonra diyor. doktor çok güldü :)
Geçmiş olsun canım bana da bugün kreşten msj geldi Ankara genelinde kusma ve ishal salgını varmış. Bize uğramaz inşallah. Mehmet bir iki aylıkken kakası dediğin gibiydi test yapılmıştı rota çıkmıştı ama ishal filan yoktu.
Boyu kilosu çok iyiben de soracaktım sizinkilerin kilosu nasıl diye Mehmet 12 küsurlarda hala az ama bugünümüze şükür boyunu bilmiyorum.
geçmiş olsun canım biz geçen hafta öyleydik. balgamlı öksürük için ben sabah kalkınca ve gece yatarken hep ılık ballı süt içirdim o iyi geldi .birde tarçınlı limonlu zençefil çayı yaptım ılınınca onunda içine bal koydum. peditus şurup kullandık birde. hepsi bir arada iyi geldi. yoksa zeynepte öksürmekten uyuyanıyordu bütün gece.Bizde pazar gunu zeynepi goturduk balgam oksuruk ates vardi soguk buhar verildi eve geldik rahatladi uyudu oksurmekten uyuyamiyordu bu donemdede balgamli öksürük salgini varmis hastanede kac cocuk gorduysem hepsi ayni sikayetle gelmisti soguk su icmesini onerdi doktor rahatlatirmis boy kiloyada bakmasini soyledim doktora daha sonra detayli bir 2.5 yas kontrolu yapalim kan degerlerine bakalim dedi bakmadi tuccar beyinli doktor bey o yuzden bilmiyorum boy kilosunu evdeki baskule bile cikmak istemiyor kucuk cadi
biz tam 2 yaşında başladık tuvalet eğitimine. ama arkadaşlarında dediği gibi tamamen çocuktan alınan sinyallere bağlı birşey. mesela benim kızım 14 aylıktan sonra hep bezden rahatsız oldu , büyük tuvaletini yaparken hep bir yerlere saklandı. bazen gece boyu çiş yapmadı sabah bezi ya az ıslak yada kuru kalktı ama bazı sabahlarda taştı. ben her halukarda 2 yaşını bekledim. kas gelişimi için. çünkü gündüz bir şekilde halloluyor ama gece de bezden aynı anda kurtulmanız gerekiyor. yoksa gündüz bezsiz gece bezli çocuğa yeanlış mesaj verildiği için ne bizim doktorn nede kreşteki öğretmenlerin istediği birşeydi.Sevgili 2013 mayis anneleri. Tecrubelerinize ihtiyacim var
2014 mayis annesiyim.
Oglumun 18ayi dun bitti. Bugunde dr kontrolu ve aşılar vardi. Oglum 1 haftadir ben "tuvalete gidiyrm" dedigimde pipisini tutup "çiş" diyr. Yani ben çiş icin wc ye gidiyrmusum. Klozeti gorunce de çiş diyr. Bugun bunu dr.a dedim ve wc egitimini sordum. Bilinclenmis dedi. Ama daha iyi kavramasi icin 20ayi bekle ve o zaman basla egitime dedi. Geceyi o zaman tutamaz, once gunduzu hallet dedi. Sizler ne zaman ve nasil yaptiniz? Sizce de bunlar bebegim icin egitimin isaretleri mi?
ben zaten artık kontrole 6 ayda bir götürüyorum. bir aksilik olmazsa sonraki kontrole 3 yaşında götürürüm. zaten arada gerekli birşey olursa sürekli doktordayızGeçmiş olsun. En kısa sürede geçer inşallah. Ben de 2,5 yaş kontrolüne götürsem mi diye düşünüyorum, insan gelişimini merak ediyor.
Benim oğlum 2,5 yaşında ama hala bezi bırakmadı. Kreşe gittiği için okulla birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu konuyu çok araştırmadım ama öğretmenlerinin söyledikleri; öğle uykusundan kuru kalkması, en az 2 saat çişini tutabilmesi, sık sık değil de belli zamanlarda çişini yapması, sabah uyandığında bezinin kuru veya kuruya yakın olması-ne yazık ki benim oğlumun bezinden çoğu kez taşıyor, eğitime başlamamamın en önemli sebebi bu, bezinin kirlenince rahatsız olması, çişi veya kakası gelince bunu belli etmesi. Bunların yanı sıra kendini ifade edebilecek derecede dil gelişimi olmalıymış ayrıca bedensel ve zihinsel bazı kriterler de vardı. Kendi başına birşeyler yapabiliyor olması, ince motor gelişimiyle ilgili. 18 ay biraz erken gibi. Her çocuk farklı tabi ama kas gelişimi-çişini tutabilmesi henüz tamamlanmamış olabilir.
Cok tesekkur ederim. 20ay dedi dr aa bana da erken geldi. Biraz daha bekleme taraftariyim.biz tam 2 yaşında başladık tuvalet eğitimine. ama arkadaşlarında dediği gibi tamamen çocuktan alınan sinyallere bağlı birşey. mesela benim kızım 14 aylıktan sonra hep bezden rahatsız oldu , büyük tuvaletini yaparken hep bir yerlere saklandı. bazen gece boyu çiş yapmadı sabah bezi ya az ıslak yada kuru kalktı ama bazı sabahlarda taştı. ben her halukarda 2 yaşını bekledim. kas gelişimi için. çünkü gündüz bir şekilde halloluyor ama gece de bezden aynı anda kurtulmanız gerekiyor. yoksa gündüz bezsiz gece bezli çocuğa yeanlış mesaj verildiği için ne bizim doktorn nede kreşteki öğretmenlerin istediği birşeydi.
bana doktorumuz tuvaletini yaptığını belli etmeye başlar ve bezden rahatsız olmaya başlarsa bu işarettir demişti. ama asla zorlama yoksa ters teper .
ama en önemli iş annenin çünkü çocuğu en iyi tanıyan kişi o ve tuvalet olayı ciddi sabır gerektiriyor senin hazır olman bence ilk önemli şey.
geçmiş olsun canım inşallah ilerlemeden atlatırsınız ikinizde.Günaydın,
Dün akşam mesaiye kaldım bugün evdeyim. Mehmet'i kreşe gönderecektim ama gece bir ara sıcak gibi geldi bana ateşini ölçtüm normaldi, bir de öksürüyor evde kalsın dinlensin dedim. İlerlemez inşallah. Ben de öksürüyorum bu arada Ankara'nın havası hiç yaramadı bana farenjit oluyorum hep
Sağol canımgeçmiş olsun canım inşallah ilerlemeden atlatırsınız ikinizde.
Cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim. Bugun biraz kafam karisti. Oglum 2 seferdir pipisini tutup, çiş deyip tuvalete gidiyr. Klozeti acmami istiyor. Anlamadim ben simdi, 20ayi bekle dedi dr. Ben de en azindan 23 olsun diyordum. Simdi bu tuvalete gitme istegi mi?Sevgili 2013 mayis anneleri. Tecrubelerinize ihtiyacim var
2014 mayis annesiyim.
Oglumun 18ayi dun bitti. Bugunde dr kontrolu ve aşılar vardi. Oglum 1 haftadir ben "tuvalete gidiyrm" dedigimde pipisini tutup "çiş" diyr. Yani ben çiş icin wc ye gidiyrmusum. Klozeti gorunce de çiş diyr. Bugun bunu dr.a dedim ve wc egitimini sordum. Bilinclenmis dedi. Ama daha iyi kavramasi icin 20ayi bekle ve o zaman basla egitime dedi. Geceyi o zaman tutamaz, once gunduzu hallet dedi. Sizler ne zaman ve nasil yaptiniz? Sizce de bunlar bebegim icin egitimin isaretleri mi?
Oğlunuza maşallah benim oğlum hala bezleniyor kaka yaptığında bile hiç rahatsız olmuyor. Benim bi tecrübem yok ama bence deneyin teyzelerin 1 yasında bezden ayırma hikayelerini çok dinledik çocuk da çok hevesli görünüyorCevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim. Bugun biraz kafam karisti. Oglum 2 seferdir pipisini tutup, çiş deyip tuvalete gidiyr. Klozeti acmami istiyor. Anlamadim ben simdi, 20ayi bekle dedi dr. Ben de en azindan 23 olsun diyordum. Simdi bu tuvalete gitme istegi mi?
Tesekkur ederim. Emin olamadim. Yine cis deyip wc ye gitti. Bezini actim cidden yapmis. Birkac gun takip edeyim.Oğlunuza maşallah benim oğlum hala bezleniyor kaka yaptığında bile hiç rahatsız olmuyor. Benim bi tecrübem yok ama bence deneyin teyzelerin 1 yasında bezden ayırma hikayelerini çok dinledik çocuk da çok hevesli görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?