2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Eshma gecmis olsun bizim boyumuz 92 kilomuz 13.5 civari idare ediyoruz. Dun kakasini yapti anne kaka nerden geliyor diye sordu kızim yemek yiyoruz yedigimiz yemek disari kaka olarak cikiyor dedim anne yemek kaka mi o zaman dedi yeniden anlattim buyudukce sorularda zorlaşıyor

Daha önce kreşte bir veli sormuştu, tuvalete gitmek istiyor çok istekli diye öğretmenler böyle bir durumda hevesi kırılmasın diye bezini açıp tuvalete götürmek gerekir demişlerdi. Ama sonrasında çişin geldi mi diye sormamak gerekiyormuş. Sadece o istediği zamanlarda tuvalete gitmeliymiş.

Geçmiş olsun. Ben üniversite için Ankara'ya geldiğimde nerdeyse 5 yıl çektim farenjiti mezun olunca kurtuldum. Sonra evlendim tekrar başladı neyseki bu sefer 1-2 yıl sürdü. Yine ara ara oluyor ama sürekli sıkıntı çekmiyorum.

Maşallah Duru hanıma. Sorulardan ben de korkmaya başladım doğrusu. Bilmiyorsak ben de bilmiyorum araştırayım sana öyle söyleyeyim veya gel birlikte araştıralım demek gerekiyormuş ama çok ilginç sorular akıllarına geliyor onların anlayacağı dilde nasıl anlatılır bilmiyorum.

Canim söyleyecek gibi dene bence.

Cok tesekkur ederim. Oglen 3ten aksam 8e kadar 5kez çiş diyup kostu wc ye. Sonunda actim bezi. Klozete tuttum. Bakti biraz. Korktu sandim. Salona gitti alti acik ve sonuc maglum. Çiş yapti yere

ay bundan sonra ne sorularla karşılaşıcaz bilmiyorum büyüdükçe bir garip oluyor bu çocuklar

bizde dün anlık bir aktivite yaptık. zeyneplerin okulda 4 yaş sınfında bir kız var bizim o tarafta oturuyorlar. akşamları annesi almaya geliyor birkaç kere beraberde geldik.bir tanede ilkokula giden kızları var. çocuklar hep parka gidelim diye ağlıyorlardı arabada. bizde dün birden karar verdik hadi bir yere gidelim hem çocuklar yemek yer hem oyun alanında oynarlar hemde de biz oturur muhabbet ederiz diye.

çocuklar çok eğlendi düşünün artık normalden bir saat önce uyudu zeynep ve eve gelince yorgunluktan gözleri kapanıyordu. bizde güzel bir muhabbet ettik. bayan sınıf öğretmeni ve güzel paylaşımlarımız oldu.

böyle aktiviteler hem çocuğa hem anneye iyi geliyormuş daha iyi anladım

Turtix bende de kronik faranjit var alerjik benimki yastigimin altinda bogaz spreyi vardir hep antibiyotik kullanmadan da gecmiyor geçmiş olsun
Sağol canım birden öksürük krizi geliyor boğulacak gibi oluyorum. Dün evde kalınca iyi geldi ama mehmet gece boyu çok öksürdü sabaha karsı kucağıma aldım salonda uyuttum.

Ay ne guzel bizim sinifin annelerini cok tanimiyorum gorkemin ilk gun 4 yas sinifindaki birkac veliyle konusuyoruz o kadar biz hergun eve gelince yemekten sonra resim cizim kesme her turlu aktiviteyi yapiyoruz mutlaka sabah onu ogretmenine goturuyor ogretmeni panoya asmis bugun siniftaki arkadaslarina gosteriyormus bakin gorkem ne yapmis diye artik gorkem okula iyice alisti hatta babasina cabuk ol okula gec kalicam bile diyor benim cabam ve ogretmeninin gorkemi anlamasiyla bu isi hallettik hergun bugun farkli ne yapsak diye dusunmekten bir hal oldum mesela dun bir dogum gunu pastasi cizdim gorkem onu sulu boyayla boyadi pastanin mumlarini gercek pasta mumu yapistirdik mumun alevini boyayarak yaptik ondan onceki gun kirmizi bir cicek yaptik ince renkli karton elisi kagidi kullanarak ben cizdim gorkem kesip yapistirdi bazi kagitlari ufalayip burusturup efekt verip yaptik ben tarif ediyorum gosteriyorum gorkem yapiyor daha cesit cesit seyler gorkemde hizli bir gelisme oldu nerdeyse ilkokul cocugu kadar el ve parmaklarini kullanma becerisi oldu ay boyunca yaptiklari aktivite kitaplarini ogretmeni ay sonunda velilere gonderiyor baktim gayet guzel yapmis gelisiminden simdilik memnunuz

Okuluna alışmasına sevindim maşallah görkeme

Günaydın herkese,
Oğlum da bir haftadır filan bazı değişiklikler gözlüyorum. Bize bazen emir vererek konuşuyor. Yap, oyna, al gibi. O nazik çocuk gitti yerine kaba bir çocuk geldi. Dün akşam ailece oyun oynarken yaptıklarımızı sürekli bozmaya başladı. Aslında daha önce de lego yaparken bozuyordu ama bu sefer ki farklı gibiydi. Uyarınca hemen oyuncaklar benim git demeye başladı. Dün hem babasına hem de bana böyle davrandığı için sebebini açıklayıp oyuncağı kaldırdık. Tabi bu sefer de ağlamaya başladı. Çocuğunuz büyürken sizi neler bekler kitabını alıp ilgili yerlere bir göz attım. Aslında birçok sebebi olabilirmiş bu davranışlarının. Umarım gelişimseldir ve ben merkeziyetçi olmasının bir sonucudur.
Geçen sene çok uysal elinden birisi oyuncağını alsa tepki vermiyor, arkadaşları ısırıyor benim oğlum sakin bu yüzden ezilen bir çocuk mu olacak derken birden çocuk 180 derece değişti. Geçen hafta toplantıda öğretmeni biraz bundan bahsetmişti, orda da istediği olmayınca ağlıyormuş ama evde böyle değil diye pek üzerinde durmadık. Dün akşam kendi çocuğumu tanıyamadım.

Geçen hafta kreştekilerle görüştük. Oğlumun büyüklerle arası iyiymiş ama çocuklar ile iletişimde sorun varmış. Aslında kendi grubundaki hemen hemen tüm çocuklarda bu sıkıntıyı yaşıyoruz, şimdilik sorun yok ama yaşı ilerledikçe sorun olabilir dediler. Benim Ankara'da çocuğu olan arkadaşım yok, arkadaşlarım ya bekar ya da çocuk sahibi değiller. Eşimin arkadaşları var ama çocuklu çiftler ile fazla samimi değiliz. Böyle olunca Efe hep büyüklerle iletişim içerisinde ve onlara nasıl davranacağını biliyor ama çocuklar için aynı şey söz konusu değil. Çocuklar birbirleriyle ilişki kurmakta çekiniyorlarmış. Biz bunu doğduğundan beri düşündüğümüz için kreşe verdik ama kreşi evin uzantısı gibi gördükleri için aynı etkiyi vermiyormuş. Mümkün olduğunca çocukların arasına sokun dediler ama nasıl olacak bilmiyorum. Anne çocuk grupları var ama oralardaki ilişkiler bana yapay geliyor. İstanbul'da olsam bir sürü çocuklu arkadaşım var ama burada öyle bir imkanım yok. Hava da soğudu parka filan da çıkamıyoruz artık.

Maşallah Görkeme. Alışmasına çok sevindim, belki öğretmeni biraz harekete geçirmek gerekiyordu sen talepkar olunca o da kendine çekidüzen vermiştir. İnşallah hep böyle istekli olur. Benim oğlum da kreşe gidince yine ağlamalar başlamış. Muhtemelen hemen susuyor ama insanın aklı onda kalıyor.

Ay canım ne güzel. İyi olmuş sizin için. Benim oğlumun sınıfındaki bir çocuğun annesiyle hep görüşelim diyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Tabi biz çocuklar kreşteyken bir kahve filan içelim derdindeyiz

maşallah görkeme , hani öğretmeni biraz daha üzerine düşse görkem maşallah bilgiyi almaya çok müsait bi çocuk. inşallah ömür boyu böyle olur. görkem sayesinde zeynepte şimdiden birçok şeye daha yatkın olur büyükten göre göre küçükler daha hızlı gelişiyor genelde.

zeynepte bizim çok kaba. sürekli yapma , etme , bakma , konuşma, yüzümü tutup yapma dedim sana falan hep kaba hareketler. düşün bizimki bide kız yani nazik olması gerekirken.sürekli kızarım , bağırırırım . tamam okulda öğretmenlerden gördüğü bazı şeyler var. öğretmeni otoriteyi sağlamak için böyle yaparsanız size kızarım falan dediğini biliyorum ama bizimki gerçekten çok kaba. bence dönemin genel özelliklerinden olabilir.

haftasonundan beri sürekli hastalıkla uğraşıyoruz. zeynepin geçmek bilmeyen ishali için gizli kan ve rota virüs testleride yapıldı.çok şükür birşey çıkmadı. doktor en sonunda sindirimsel birşey olduğunu , bağırsak florasının bozulmuş olduğunu bazen düzelmesinin uzun sürebileceğini söyledi ve probiyotik bir toz verdi birde beslenmesini daha katı ağırlıklı yapğıcaz bir süre. birde sütü azaltın dedi.

cuma akşamı gözü biraz kızarmıştı zeynepin, cumartesi sabahı da biraz çapak olmuş daha önce göz nezlesi yaşadığımız için ilerlemeden hemen doktora götürdük. damla ile bir pomat verdi. tabi bulaşıcı olduğu için kreşede gitmiyor. evde annemle kalıyorlar ama anneme kök söktürüyormuş

cumartesi akşamı burnu akmaya başladı pazar hafiften bir öksürük pazarteside sonuç kesintisiz öksürük ve boğaz enfeksiyonu. dünde onun için gittik doktora antibiyotik ve bir şurup verdi.

ay çocuklar hasta olmasın çok huysuz oluyorlar huyu suyu iyice değişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…