- Konu Sahibi snowflakeN
-
- #49.321
Daha önce kreşte bir veli sormuştu, tuvalete gitmek istiyor çok istekli diye öğretmenler böyle bir durumda hevesi kırılmasın diye bezini açıp tuvalete götürmek gerekir demişlerdi. Ama sonrasında çişin geldi mi diye sormamak gerekiyormuş. Sadece o istediği zamanlarda tuvalete gitmeliymiş.Cevap veren arkadaslara cok tesekkur ederim. Bugun biraz kafam karisti. Oglum 2 seferdir pipisini tutup, çiş deyip tuvalete gidiyr. Klozeti acmami istiyor. Anlamadim ben simdi, 20ayi bekle dedi dr. Ben de en azindan 23 olsun diyordum. Simdi bu tuvalete gitme istegi mi?
Geçmiş olsun. Ben üniversite için Ankara'ya geldiğimde nerdeyse 5 yıl çektim farenjiti mezun olunca kurtuldum. Sonra evlendim tekrar başladı neyseki bu sefer 1-2 yıl sürdü. Yine ara ara oluyor ama sürekli sıkıntı çekmiyorum.Günaydın,
Dün akşam mesaiye kaldım bugün evdeyim. Mehmet'i kreşe gönderecektim ama gece bir ara sıcak gibi geldi bana ateşini ölçtüm normaldi, bir de öksürüyor evde kalsın dinlensin dedim. İlerlemez inşallah. Ben de öksürüyorum bu arada Ankara'nın havası hiç yaramadı bana farenjit oluyorum hep
Maşallah Duru hanıma. Sorulardan ben de korkmaya başladım doğrusu. Bilmiyorsak ben de bilmiyorum araştırayım sana öyle söyleyeyim veya gel birlikte araştıralım demek gerekiyormuş ama çok ilginç sorular akıllarına geliyor onların anlayacağı dilde nasıl anlatılır bilmiyorum.Eshma gecmis olsun bizim boyumuz 92 kilomuz 13.5 civari idare ediyoruz. Dun kakasini yapti anne kaka nerden geliyor diye sordu kızim yemek yiyoruz yedigimiz yemek disari kaka olarak cikiyor dedim anne yemek kaka mi o zaman dedi yeniden anlattim buyudukce sorularda zorlaşıyor
Canim söyleyecek gibi dene bence.
Cok tesekkur ederim. Oglen 3ten aksam 8e kadar 5kez çiş diyup kostu wc ye. Sonunda actim bezi. Klozete tuttum. Bakti biraz. Korktu sandim. Salona gitti alti acik ve sonuc maglum. Çiş yapti yereDaha önce kreşte bir veli sormuştu, tuvalete gitmek istiyor çok istekli diye öğretmenler böyle bir durumda hevesi kırılmasın diye bezini açıp tuvalete götürmek gerekir demişlerdi. Ama sonrasında çişin geldi mi diye sormamak gerekiyormuş. Sadece o istediği zamanlarda tuvalete gitmeliymiş.
Sağol canım birden öksürük krizi geliyor boğulacak gibi oluyorum. Dün evde kalınca iyi geldi ama mehmet gece boyu çok öksürdü sabaha karsı kucağıma aldım salonda uyuttum.Turtix bende de kronik faranjit var alerjik benimki yastigimin altinda bogaz spreyi vardir hep antibiyotik kullanmadan da gecmiyor geçmiş olsun
Ay ne guzel bizim sinifin annelerini cok tanimiyorum gorkemin ilk gun 4 yas sinifindaki birkac veliyle konusuyoruz o kadar biz hergun eve gelince yemekten sonra resim cizim kesme her turlu aktiviteyi yapiyoruz mutlaka sabah onu ogretmenine goturuyor ogretmeni panoya asmis bugun siniftaki arkadaslarina gosteriyormus bakin gorkem ne yapmis diye artik gorkem okula iyice alisti hatta babasina cabuk ol okula gec kalicam bile diyor benim cabam ve ogretmeninin gorkemi anlamasiyla bu isi hallettik hergun bugun farkli ne yapsak diye dusunmekten bir hal oldum mesela dun bir dogum gunu pastasi cizdim gorkem onu sulu boyayla boyadi pastanin mumlarini gercek pasta mumu yapistirdik mumun alevini boyayarak yaptik ondan onceki gun kirmizi bir cicek yaptik ince renkli karton elisi kagidi kullanarak ben cizdim gorkem kesip yapistirdi bazi kagitlari ufalayip burusturup efekt verip yaptik ben tarif ediyorum gosteriyorum gorkem yapiyor daha cesit cesit seyler gorkemde hizli bir gelisme oldu nerdeyse ilkokul cocugu kadar el ve parmaklarini kullanma becerisi oldu ay boyunca yaptiklari aktivite kitaplarini ogretmeni ay sonunda velilere gonderiyor baktim gayet guzel yapmis gelisiminden simdilik memnunuzbizde dün anlık bir aktivite yaptık. zeyneplerin okulda 4 yaş sınfında bir kız var bizim o tarafta oturuyorlar. akşamları annesi almaya geliyor birkaç kere beraberde geldik.bir tanede ilkokula giden kızları var. çocuklar hep parka gidelim diye ağlıyorlardı arabada. bizde dün birden karar verdik hadi bir yere gidelim hem çocuklar yemek yer hem oyun alanında oynarlar hemde de biz oturur muhabbet ederiz diye.
çocuklar çok eğlendi düşünün artık normalden bir saat önce uyudu zeynep ve eve gelince yorgunluktan gözleri kapanıyordu. bizde güzel bir muhabbet ettik. bayan sınıf öğretmeni ve güzel paylaşımlarımız oldu.
böyle aktiviteler hem çocuğa hem anneye iyi geliyormuş daha iyi anladım
Okuluna alışmasına sevindim maşallah görkemeAy ne guzel bizim sinifin annelerini cok tanimiyorum gorkemin ilk gun 4 yas sinifindaki birkac veliyle konusuyoruz o kadar biz hergun eve gelince yemekten sonra resim cizim kesme her turlu aktiviteyi yapiyoruz mutlaka sabah onu ogretmenine goturuyor ogretmeni panoya asmis bugun siniftaki arkadaslarina gosteriyormus bakin gorkem ne yapmis diye artik gorkem okula iyice alisti hatta babasina cabuk ol okula gec kalicam bile diyor benim cabam ve ogretmeninin gorkemi anlamasiyla bu isi hallettik hergun bugun farkli ne yapsak diye dusunmekten bir hal oldum mesela dun bir dogum gunu pastasi cizdim gorkem onu sulu boyayla boyadi pastanin mumlarini gercek pasta mumu yapistirdik mumun alevini boyayarak yaptik ondan onceki gun kirmizi bir cicek yaptik ince renkli karton elisi kagidi kullanarak ben cizdim gorkem kesip yapistirdi bazi kagitlari ufalayip burusturup efekt verip yaptik ben tarif ediyorum gosteriyorum gorkem yapiyor daha cesit cesit seyler gorkemde hizli bir gelisme oldu nerdeyse ilkokul cocugu kadar el ve parmaklarini kullanma becerisi oldu ay boyunca yaptiklari aktivite kitaplarini ogretmeni ay sonunda velilere gonderiyor baktim gayet guzel yapmis gelisiminden simdilik memnunuz
Maşallah Görkeme. Alışmasına çok sevindim, belki öğretmeni biraz harekete geçirmek gerekiyordu sen talepkar olunca o da kendine çekidüzen vermiştir. İnşallah hep böyle istekli olur. Benim oğlum da kreşe gidince yine ağlamalar başlamış. Muhtemelen hemen susuyor ama insanın aklı onda kalıyor.Ay ne guzel bizim sinifin annelerini cok tanimiyorum gorkemin ilk gun 4 yas sinifindaki birkac veliyle konusuyoruz o kadar biz hergun eve gelince yemekten sonra resim cizim kesme her turlu aktiviteyi yapiyoruz mutlaka sabah onu ogretmenine goturuyor ogretmeni panoya asmis bugun siniftaki arkadaslarina gosteriyormus bakin gorkem ne yapmis diye artik gorkem okula iyice alisti hatta babasina cabuk ol okula gec kalicam bile diyor benim cabam ve ogretmeninin gorkemi anlamasiyla bu isi hallettik hergun bugun farkli ne yapsak diye dusunmekten bir hal oldum mesela dun bir dogum gunu pastasi cizdim gorkem onu sulu boyayla boyadi pastanin mumlarini gercek pasta mumu yapistirdik mumun alevini boyayarak yaptik ondan onceki gun kirmizi bir cicek yaptik ince renkli karton elisi kagidi kullanarak ben cizdim gorkem kesip yapistirdi bazi kagitlari ufalayip burusturup efekt verip yaptik ben tarif ediyorum gosteriyorum gorkem yapiyor daha cesit cesit seyler gorkemde hizli bir gelisme oldu nerdeyse ilkokul cocugu kadar el ve parmaklarini kullanma becerisi oldu ay boyunca yaptiklari aktivite kitaplarini ogretmeni ay sonunda velilere gonderiyor baktim gayet guzel yapmis gelisiminden simdilik memnunuz
Geçmiş olsun. İnşallah geçmiştir ikinizin hastalığı.Sağol canım birden öksürük krizi geliyor boğulacak gibi oluyorum. Dün evde kalınca iyi geldi ama mehmet gece boyu çok öksürdü sabaha karsı kucağıma aldım salonda uyuttum.
Ay canım ne güzel. İyi olmuş sizin için. Benim oğlumun sınıfındaki bir çocuğun annesiyle hep görüşelim diyorum ama bir türlü kısmet olmadı. Tabi biz çocuklar kreşteyken bir kahve filan içelim derdindeyizbizde dün anlık bir aktivite yaptık. zeyneplerin okulda 4 yaş sınfında bir kız var bizim o tarafta oturuyorlar. akşamları annesi almaya geliyor birkaç kere beraberde geldik.bir tanede ilkokula giden kızları var. çocuklar hep parka gidelim diye ağlıyorlardı arabada. bizde dün birden karar verdik hadi bir yere gidelim hem çocuklar yemek yer hem oyun alanında oynarlar hemde de biz oturur muhabbet ederiz diye.
çocuklar çok eğlendi düşünün artık normalden bir saat önce uyudu zeynep ve eve gelince yorgunluktan gözleri kapanıyordu. bizde güzel bir muhabbet ettik. bayan sınıf öğretmeni ve güzel paylaşımlarımız oldu.
böyle aktiviteler hem çocuğa hem anneye iyi geliyormuş daha iyi anladım
Ay ne guzel bizim sinifin annelerini cok tanimiyorum gorkemin ilk gun 4 yas sinifindaki birkac veliyle konusuyoruz o kadar biz hergun eve gelince yemekten sonra resim cizim kesme her turlu aktiviteyi yapiyoruz mutlaka sabah onu ogretmenine goturuyor ogretmeni panoya asmis bugun siniftaki arkadaslarina gosteriyormus bakin gorkem ne yapmis diye artik gorkem okula iyice alisti hatta babasina cabuk ol okula gec kalicam bile diyor benim cabam ve ogretmeninin gorkemi anlamasiyla bu isi hallettik hergun bugun farkli ne yapsak diye dusunmekten bir hal oldum mesela dun bir dogum gunu pastasi cizdim gorkem onu sulu boyayla boyadi pastanin mumlarini gercek pasta mumu yapistirdik mumun alevini boyayarak yaptik ondan onceki gun kirmizi bir cicek yaptik ince renkli karton elisi kagidi kullanarak ben cizdim gorkem kesip yapistirdi bazi kagitlari ufalayip burusturup efekt verip yaptik ben tarif ediyorum gosteriyorum gorkem yapiyor daha cesit cesit seyler gorkemde hizli bir gelisme oldu nerdeyse ilkokul cocugu kadar el ve parmaklarini kullanma becerisi oldu ay boyunca yaptiklari aktivite kitaplarini ogretmeni ay sonunda velilere gonderiyor baktim gayet guzel yapmis gelisiminden simdilik memnunuz
Günaydın herkese,
Oğlum da bir haftadır filan bazı değişiklikler gözlüyorum. Bize bazen emir vererek konuşuyor. Yap, oyna, al gibi. O nazik çocuk gitti yerine kaba bir çocuk geldi. Dün akşam ailece oyun oynarken yaptıklarımızı sürekli bozmaya başladı. Aslında daha önce de lego yaparken bozuyordu ama bu sefer ki farklı gibiydi. Uyarınca hemen oyuncaklar benim git demeye başladı. Dün hem babasına hem de bana böyle davrandığı için sebebini açıklayıp oyuncağı kaldırdık. Tabi bu sefer de ağlamaya başladı. Çocuğunuz büyürken sizi neler bekler kitabını alıp ilgili yerlere bir göz attım. Aslında birçok sebebi olabilirmiş bu davranışlarının. Umarım gelişimseldir ve ben merkeziyetçi olmasının bir sonucudur.
Geçen sene çok uysal elinden birisi oyuncağını alsa tepki vermiyor, arkadaşları ısırıyor benim oğlum sakin bu yüzden ezilen bir çocuk mu olacak derken birden çocuk 180 derece değişti. Geçen hafta toplantıda öğretmeni biraz bundan bahsetmişti, orda da istediği olmayınca ağlıyormuş ama evde böyle değil diye pek üzerinde durmadık. Dün akşam kendi çocuğumu tanıyamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?