2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
bizden haberlerde şöyleki zeynep bu sıralar çok şımarık bir çocuk oldu. hani öyle böyle değil direk ağlayarak zırlayarak her istediğini yaptırmak istiyor evde o nasıl isterse öyle olsun herkes onun istediği gibi yapsın istiyor. bi vakit bulsam biraz araştıracağım bu süreçle nasıl başa çıkacağımızı ama hastalık , iş yoğunluğu falan derken bi vakit bulamıyorum.

göz damlası damlatmamız gerekiyor güzellikle anlattık yok olmadı zorla damlatmaya çalıştık gözünü sıkıyor bir türlü açmıyor babası 2 gündür çıldırdı. o bağırmayan baba ilk defa zeynepe bağırdı malesef. zeynep bile bunun farkında hatta babasından gidip özür bile diledi ama yinede damla damlatma zamanı aynı süreci yaşıyoruz. ben en son akşam uyuttuktan sonra damlattım ve böyle daha iyiymiş. derin uykuya dalınca kafasını yukarı doğru çeviriyorum damlayı hazırlayıp hemen gözünü açıp damlatıyorum. telefonun el fenerini açıyorum hemen ben görecek kadar. sabahta aynısını yaptım. şimdilik böyle gidicez bakalım inşallah hemen iyileşirizde yoksa evce birbirimize giricez yakında

cumartesi günü fuara gittik hatta sabah 10 da gittik hani çok kalabalık olamasın diye ama yinede çok kalabalıktı.evet zzeynep çok farkında olmayabilir ama yinede fuara gitmek kitapları görmek birazda olsa bilinç altında birşeyler yaratabilir . zeynepe birkaç tane kitap aldık hatta kendisine seçtirdik kitapları.

eşimde kpss kitabı aldı aslında bende bu sene a grubu için hazırlanmak istiyordum biraz ama sınav tarihinin mayısa alındığını öğrendiğimde şok yaşadım malesef.

işin kısası fuarın kalabalık olması gezmek için zor oldu ama en azından insanların okumaya karşı bir eğilimi olduğunu bilmek beni çok sevindirdi.

Duru da aynı şekilde kaba isterse lütfen anne seni seviyorum diyor istemezse emir cumleleri kuruyor şımarıklik hat safhada . Biz yaptık ama kendine güveni olsun diye rahat bıraktık şimdi baş edemiyoruz . Kural koyamiyiruz .

Doktor kontrolumuz vardı 31+4 olduk önceden gelmezse 38. De alacak doktor duru bazen sorunsuz bazen kardeşi dovucem diyor ne yapacağız bakalım
ay canım maşallah 32 haftalık oluyorsun artık riskli dönem bitiyor hayırlısı ile yinede zamanında gelsin inşallah paşamız. az kalmış valla. ben 2 gündür 2. çocuğu nasıl yapacam diye düşünmeye başladım. pazar günü kardeşim geldi 6 aylık oğlu var kucağıma aldıkça zeynep yapmadığını bırakmadı. bir ara bebek kucağımda zeynepe şarkı açıp dans ettik. gerçi bebiş çok eğlendi sürekli kahkaha attı onuda dans ettiriyorum diye

annem diyor iki çocuklu halin böyle olacak emin ol diye.

dün akşamda eşim damla damlattırmıyor diye zeynepe kızdı bende bu sıralar söz dinlemiyor diye kızıyorum sürekli. sonrada çok pişman oluyoruz kendi kendime biz dah birinciye bakamıyoruz ikinci de olursa herhalde birbirimizi yeriz diye düşünüp çok üzüldüm. keşke daha erken çocuk sahibi olma imkanım olsaydıda sinirlerim daha dayanıklı iken büyütebilseydim çocukları

Ay kızlar sizlerde de aynı sorunlar olunca rahatladım valla. Eşim hemen kreşe haber ver, neden böyle, öğretmeniyle konuş deyince endişelenmiştim. Dün akşam mesela normale dönmüştü sadece birkaç kez emir cümlesi kurdu ama genel olarak iyiydi İnşallah kaba halleri uzun sürmez, onu öyle gergin, sinirli görünce ben de geriliyorum.

Doktor kontrolumuz vardı 31+4 olduk önceden gelmezse 38. De alacak doktor duru bazen sorunsuz bazen kardeşi dovucem diyor ne yapacağız bakalım
Ay duruismail maşallah az kaldı. Senin tecrübelerini dört gözle bekliyorum. İnşallah buraya girip yazmaya zamanın olur, bizi neler bekliyor görürüz

Çok geçmiş olsun. Gözünü korkutmak gibi olmayayım ama Efe'ninki 2 ay sürmüştü. O dönemde sürekli muz ve pirinç çorbası yediği için şimdi ağzına sürmek istemiyor bunları normalde muzu çok severdi. İnşallah sizinki o kadar sürmez, her gün benzer şeyler yemekten çocuklar çok sıkılıyor.

Ay ben de bazen çok kızıyorum, onun o mahsun hallerini görünce çok üzülüyorum sonra. Sanki kimse çocuğuna kızmıyor gibi hissettiğim için pişmanlığım 2 kat oluyor. Acaba çocuğu çok mu sıkıyorum diye düşünüyorum. Ben kızıyorum ama eşim kızınca onunla kavga ediyorum. Eğer çok haklı bir sebebi yoksa azarlamasına dayanamıyorum. Evde bir tane kızan var sen sabırlısın çocuğa sen sakin anlatacaksın diye trip atıyorum bir de.

Çok iyi olmuş, çocukların bu tarz farklı ortamlara girmesi çok iyi. Dün akşam ben de internetten kitap siparişi verdim ama sanırım artık birlikte gidip seçsek daha iyi olacak. Dün bir blog buldum ordaki kitaplar hoşuma gitti, biz de olmayanlardan sipariş verdim. Yağızlahayat blogun adı, hazırlayan kişinin kitaplar için yaş kısmını yazması çok hoşuma gitti.
Kpss a benim için hayal oldu sayılır, yaşım 33 ocakta 34 olacak fazla zamanım kalmadı. Ben de b grubundan girip kurum içi yükselme olanaklarına bakarım diyorum. Bir de 657'yi değiştireceklermiş bazen hiç çalışmaya gerek yok mu diye düşünüyorum. Kanun revizyon gerektiriyor tabi ama özelde performansa dayalı sistemler objektif olamıyorken kamuda bu iş nasıl olur ciddi endişelerim var. Bu yıl sınav mayısta olacakmış, ben de duyunca çok şaşırdım. Oğluma doğum günü partisi yaparım diyordum ama a grubu derslere de gireceğim için 2 hafta sonu şimdiden bitti. Hazirana kalıyor parti işi o da yatar gibi ama bakalım.

eğer çalışabilirsen mutlaka çalış canım . b öncelikli tabi ama a ya da çalışabilirsen çok daha iyi olur. benimde a için zamanım daralıyor ama ne ders çalışmaya vaktim var ne de isteğim. kanunun değişmesi benide korkutuyor. dediğin gibi özel sektörde performans ölçümü bağımsız şirketler tarafından şahıslara bağlı olmayan verilerle yapılıyor o zaman adaletli oluyor. mesela patron seni şahsen tanımıyor ama sistemden adını girip performansını çok güzel görüyor.
kamuda ne kadar müdüre yakın olursan işin o kadar iyi yürür bence kanun değişincede böyle olacak. yoksa çalışan memur ile çalışmayanın ayrılması bencede çok gerekli birşey ama adaletli olunursabirde malesef hükümete görüş olarak yakın olmayanların tasfiye edilme durumları olabilir ki işte bence en riskli olanda bu.

ben zeynepe artık daha kitap almıyorum çünkü bayağı bi kitabı oldu. sadece cemile diye bir seri var karakter kitapları diyorlar. ben zeynepin o zamanki durumu neyi gerektiriyorsa o kitabı alıyorum. şimdi o serinin paylaşmak , hata yapmak, kötü söylemek gibi kitaplarını alıcam. ilk etapta anlamıyor gibi geliyor ama sonradan bazı davranışlarından aslında dediğimi anladığı çok iyi anlaşılıyor.

bende dışarda çocuğuna bağıran birini görünce üzülüyorum işte o an kendimi daha bi kötü hissediyorum bende böyle bi annemiyim diye.

inşallah canım ben normal beslenmeye devam ediyorum ama sadece yağlı şeyleri vermiyorum birde her yemekte mutlaka katı birşey makarna, pilav gibi yediriyorum. muzu seviyor allahtan onu yiyor bu sıralar.

Ay duruismail maşallah az kaldı. Senin tecrübelerini dört gözle bekliyorum. İnşallah buraya girip yazmaya zamanın olur, bizi neler bekliyor görürüz
ay bende bu konuda özellikle yaşayan birinin tecrubelerini duymayı çok istiyorum. çünkü bende çok korkuyorum. tek çocuk bile bu kadar zorlarken ikinci çocukla beraber nasıl olacak hep düşünüyorum. allah mutlaka yardım eder yeterki sağlıklı olsunlar.

Hamileliğim sıkıntılı geçmedi ama yorucu oluyor Rabbim yardım ediyor bundan sonrası gözümde büyüyor duru geç yatsada kesintisiz uyuyor bebekle ne yaparım bilmiyorum . Kıyafetlerini sakladım bebeğin benim diyor senin desem giyecegim diyor zor günler bizi bekliyor sanirim.

Dün akşam üst kat komsusuna çıktı dede ben aşağıdan sıkıldım burada kalacağım diyormus laf yetistiremiyorum ban valla sürekli benimle sıkılıyor neye saracagini sasiriyor Krese almıyorlar dışarı cikartiyorum ama insan arıyor yanına

Çalışma masası istiyor kardeşin getirdi diyelim diyoruz doğum korkusu başladı anestezi uzmanı dışarıdan geliyor o aklima takılıyor ne olacak diye ay zor valla ama istiyorsanız yaşlar geçmeden yapmak lazım doktor bizden önce sordu tüplerini baglatacak misin diye daha dusunmedik dedim ama içim rahat değil sanki kadın olmayacakmisim geliyor eşimde ben korunuyorum boşver diyor .

Selam kizlar ben nasipse 25kasim carsamba doğuma giriyorum. Korkuyorum dogumdan oglum da sezeryandi. Sanki hic hazir degilim. Ikinci hamilelik cok hizli geciyormus bunu anladim. Bu arada oglumun da iki gundur sag gozu sisti enfeksiyon kapmis galiba. Doktora goturduk muayene dahi ettirmedi cok nazli. Iki tane damla verdi onu da nasıl damlatacaz bilmiyorum aglamaktan dudaklari dahi morariyor dogum oncesi cok moralim bozuluyor nerdeyse kendimi düşünmüyorum gozunu dusunmekten. Cok fena gorunuyor

Elfo çok az zaman kalmış. Allah kurtarsın, yavrunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin. Çevremde 2. kez sezeryan olanların hepsi doğumun ilkinden daha rahat olduğunu söylüyor. Hatta bir arkadaşım o bölge zaten uyuşuk ya sanırım ikinciye kesilince pek ağrı hissedilmiyor demişti. görümcemi ertesi gün taburcu etmişlerdi. İnşallah kolay olur doğumun.
Oğluna geçmiş olsun. Eshma uyurken damlatıyorum diye yazmıştı, belki sizde de işe yarar. Üzülme çocuklar çok çabuk atlatıyor hastalıkları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…