2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
Bu alerji cok yaygin cocuklarda bence evde calisan ustada cocugunu goturdu bugun o da zeynep gibi buhar aliyormus cok sukur sikayetlerimiz azaldi ama tamamen kurtulduk mu bilmiyorum
Benim bünyem de alerjik, sanırım oğlumun da öyle. Cildi zaten çok hassas, burnu akmaya başlamıştı, dün gece yatarken 2 kez temizledim ama tam açılmadı. Balgam yapmış, gece öksürürken kustu hem kendi yatağını hem de bizim yatağımızı batırdı. Ben de bu akşam buhar yapıcam odasında, inşallah atar.

Ay hevesli olması çok güzel ama seninle inatlaşması kötü. İnşallah orta yol bulursunuz. Bizim evi görse inanılmaz fikirler çıkar eşinden, çok sade bir evimiz var çünkü.

Sağlıklı olsunlar da varsın zayıf olsunlar. Dün eşimle yine çocuğun boyu, kilosuyla ilgili konuşuyorduk iş yerinden bir arkadaşının çocuğunun bir sürü sağlık problemi varmış, dinleyince gerçekten herşeyin başı sağlık dedim. Allah şifa versin küçücük çocukların ne kadar dertleri oluyor. Hem dediğin gibi bir süre sonra insan istemese de kilo almaya başlıyor, ince uzun sağlıklı daha ne olsun.

Evet canım buna bile şükür diyorum. Diğer türlü sinirlerim bozuluyor, niye ağzının payını vermedim diye kendi kendimi yiyordum. Zaten evlendiğimizden beri benimle bir yarış içerisinde, eskiden saf gibi aklımdakileri söylerdim, hevesimi kaçırıp bir süre sonra aynısını kendi yapardı. Ya da yalnızken benim fikirlerime karşı çıkıp topluluk içinde kendi fikirleri gibi söylerdi. Şimdi akıllandım hiçbir şey söylemiyorum, eşim de eskisi kadar anlatmıyor, merak ediyor iyice.

Doktorlar pek önermiyor sanırım, internette çok olumsuz yorum var, doktor bize verirken özellikle uyarmıştı iyileşmese bile daha fazla kullanılmayacak diye.
Ay canım hergün iğne olayı çok zordur eminim. Ben şimdiden düşünmeye başladım tüylenme için gittiğimizde nasıl kan verecek diye, hala hatırlıyor çünkü kan alıcam deyip kolumuzu sıkıyor. İnşallah iyileşir hemen de çocuk da iğne fobisi oluşmaz iyice.

Ben de çok yakıştırıyorum kız çocuklarına baleyi. Bazen eşime diyorum çocuğu baleye gönderelim diye çıldırıyor resmen, kız çocukları bale yaparmış
Ankarada bebekler için yüzme kursu vardı, 4.aydan itibaren alıyordu sanırım. Hatta oğlumun bir arkadaşı gitti, biz de çok istiyorduk ama kulağı sorunlu olduğu için bazı doktorlar acele etmeyin demişti. Geçen bahar karar verdik gönderelim diye (anne babayla birlikte su içinde kalma aslında yüzme sonraki aşama) ama hoca yurtdışına gittiği için kurs bulamadık. Seneye ben de düşünüyorum ama kulak tüpünden dolayı çok dikkat etmemiz gerekiyor bizim. Yaz tatilinde deniz, havuz işini halledelim kurs araştırmaya başlıycam. Ben de çocukların gelişimleri için önemli olduğunu düşünüyorum, küçük yaşta hem yüzmeyi öğrenecek hem de bir spor dalıyla ilgilenecek.

Aman allah korusun ama sporcu olmasini isterim saglikli olsunlarda gerisi gelir zeynepin istahi duzeldi demek ki esma masallah ona
Ay öyle deme dizilerde filan oynar, oyuncu olur, reklamlar filan derken paraya para demez valla. Şaka bir yana mutlu olacakları, geçimlerini sağlayabilecekleri güzel işleri olur inşallah hepsinin.

Turtix haftasonu gelecek misin bizim kreşe? Yine bir etkinlik var ben katılmayı düşünüyorum.
Bu arada biz oğlumun sınıfındaki çocukların velileri ile görüşmeye başladık. Herkesi tanımıyorum ama sürekli bir araya gelmeyi planlıyoruz. Bu haftasonu da bir aksilik olmazsa bir organizasyon yapıcaz.

Eşimle konuşmadık ama gelemem herhalde çünkü çocuklar getirilmeyecek sanırım o yüzden eşimin beni bırakıp Mehmet'e bakması lazım onu da kabul etmez büyük ihtimalle. Ne güzel olurdu görüşürdük yine.
Ben bir kaç veliyi tanıyorum ama merhaba merhaba o kadar hafta içi işe gidiyorum hafta sonu da alışveriş ev işi zor yetişiyorum iş yerinden arkadaşlarım bize gelmek istiyorlar ama onları bile davet edemedim.

aynı teklifi ben de yapmıştım kreşte bale dersi veriyorlar seneye gizlice yazdırırsın

Ben artık ateşlenmediği sürece ilaç vermiyorum pek işe yaradıklarını da düşünmüyorum zaten hastalığın belli bir süresi var o süre ilaçla da ilaçsız da aynı oluyor hatta son ateşlendiğinde calpol bile içmedi. Her akşam adaçayı içiriyorum.

Merhabalar evimizi tuttuk haftasonu tasinacagiz duru evi CoK sevdi bu ev bizim diyor. Ben de idare ediyorum 20 gün kaldı doguma
Ayy çok az kalmış sağlıkla gelsin inşallah. Yeni eviniz de hayırlı olsun Duru hanım da sevmiş ne güzel.
Canım bu hamileliğin genel olarak nasıl geçti ilkinden farklı mıydı? Kaç kilo aldın? Duru göbeğinle ilgili birşey söylüyor mu?

Evet canım aynen Allah başka dert vermesin sağlıklı olsunlar da ben de internette filan görüyorum aslında şükretmemiz gereken ne çok şey var
Efe'de de bir şey çıkacağını sanmıyorum tüylenmeyle ilgili siz daha önce de hormon testleri yaptırmamış mıydınız o zaman farklı şeylere mi bakmışlardı? Genetik olabilir mi sende ya da eşinde çocukken böyle bir şey var mıymış sordunuz mu?

Evet canım benim de eşim bakacak. İşe gitmeyi düşünüyordu ama bu toplantı çıkınca vazgeçti. Eşler tanışsaydı birlikte takılırdılar aslında Çocukların peşinde koşturup dururlardı.
Aslında ben de yeni velilerden sadece birisiyle tanıştım, çocukları bile tanımıyorum hala haftalık gönderilen dosyalarda oluyor fotolar onlara bakıyorum. Çalışınca herşeye yetişmek zor oluyordur tabi.

Haftasonu oğlumun ateşi 38 civarıydı, eşime dedim ki eskiden olsa panik olurduk hemen ilaç verirdik. Keyfi yerindeydi dışarı da çıktık, unuttuk ateşi olduğunu bazen gerçekten hastalıkların bir süreci oluyor. Ben biraz gaz sancısı olayına benzetiyorum. Gaz sancısı için ilaç kullanmadık (gaza gelip bir tane almıştım ama arkadaşım 2 kutu bitirdikten sonra ilaç etkisini gösteriyor deyince bıraktım) ama kullananların da aynı sürede bitti sıkıntısı.
Çocuk yüksek ateşe dirençliyse hemen vermemek gerekir. Bir arkadaşımın çocuğu çok sık havale geçirdiğinden 38 onun için riskliydi, yanında taşıyordu ilaçları. Allah korusun çocuğun bir sağlık problemi yoksa hemen ilacı dayamamak lazım.

O dönemde bir sürü test yapıldı ama bunu içeren birşey var mıydı bilmiyorum doğrusu. Daha çok büyüme, tiroid, kan değerleri testleriydi. Yüzünde var sadece, serap'ın dediği gibi güneş görmediğinden olabilir. Yazın sarı ve küçük olduğu için belki dikkatimi fazla çekmemişti. Ben çok tüylü doğmuşum ama sonradan dökülmüş onlar. Ben de eşim de tüylü insanlarız aslında. Umarım bize çekmemiştir Biraz daha gözlemleyip götürmeyi düşünüyorum. Çocuk hala önceki kan verme işlemini unutmadı.

Ay turtix sen bayağı bayağı niyetlisin gibi geldi bana. Hadi hayırlısı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…