2013 Mayıs annleri paylaşım alanı

bebişlerimizin cinsiyeti:)

• Ankete Katılan
    482
  • Anket Kapalı .
iyiyiz canım çok şükür. zeynep biraz öksürüyor inşallah ilerlemez. dün tatildi kreş yoktu mecbur bende izin aldım. bügünde zeynep evde babaanne ile kaldı. iş yeri yopun zaman nasıl geçiyor anlamıyorum valla.

sizler nasılsınız ? duruismail durumlar nasıl? pamuk seninde bu sıralar hiç sesin çıkmıyor.

İyi olmanıza sevindim biz de aynı mehmet öksürüyor iş güç günler geçiyor

Pamukprensinannesi bugünkü etkinliğe katılmışsın face'te resimleri gördüm eğlenceli bişeye benziyor bizimki perşembe bi aksilik olmazsa katılacağım.

Günaydın,
Ara ara bakıyorum ama hiç yazasım gelmiyor. Evde durmak artık beni çok sıktı sanırım, yazın evde olmak hoşuma gidiyor ama bu mevsimde ev üstüme üstüme geliyor. Günlerim hep aynı geçiyor, temizlik yemek arada kpss filan.

Pamukprensinannesi bugünkü etkinliğe katılmışsın face'te resimleri gördüm eğlenceli bişeye benziyor bizimki perşembe bi aksilik olmazsa katılacağım.
Evet canım gittim, teori kısmını çok kısa tutmuş Serap hanım, hareketli geçti etkinlik. Çocuk-ebeveyn rolleri çok eğlenceli oluyor. Farklı yaş gruplarındaki çocukların tepkilerinin benzer olması insanı şaşırtıyor.

Haftasonu kitap fuarına gittik, oğluma bir sürü kitap aldık ama yine huysuzluğu üzerindeydi. Ne onun için kitapları inceleyebildim ne de kendime kitap bakabildim. Ben tubitak ve iş bankası yayınlarını çok seviyorum. Kreşte koray avcı çakmanın ve ayla çınaroğlunun kitapları çok beğeniliyor diye onlardan aldım. Şöyle standlarda gönlümce vakit geçirmek istedim ama ne mümkün.

Oğlum bu aralar arabalara takmış durumda. Arabalı kitaplar okuyup çizgi filmler izlemek istiyor. Sabah da arabalı çorap giycem tartışması yaşıyoruz. Yine inatlaşmaları başladı, yemeğini kesinlikle kendisi yemek istiyor. Önceden birazını biz, birazını kendi yiyordu ama artık dokundurmuyor. Burun tıkanıklığı devam ediyor. Burnunun temizlenmesinden nefret ediyor çocuk. Garip hikayeler anlatmaya başladı, hayvanlarla arkadaş olduğunu filan anlatıyor. Yalnız kurgu olduğunu biliyor anlatırken sürekli gülüyor. Bizim tepkilerimizle çok eğleniyor. Bazen çok şımarıyor, eğlendiğimiz zaman birden elindekileri fırlatıyor ona güleceğimizi filan düşünüyor. Yapma, etme demek de fayda etmeyince oyuncaklar toplanıyor.

Bizden haberler bu kadar, pek keyfim yok bu aralar. Toparlarsam yazarım inşallah.
Haklısın Ankara kışın çok sıkıcı oluyor avm dışında gidilebilecek bir yer yok şimdi de domuz gribi vs yüzünden Mehmet'le gitmemeye çalışıyorum.
Mehmet de acayip kuduruk bir çocuk oldu eskiden kucağımda dururdu doya doya öper severdim şimdi fırsat vermiyor. Sürekli elindekileri fırlatıyor, akşam uyumak bilmiyor yatağa oyuncaklarını topluyor geçen gece öyle dönüp dururken kafasını gözüme çarptı gözüm morardı sabrediyorum sabrediyorum ama en son dayanamayıp patlıyorum o da ağlıyor öyle uyuyor. Dün akşam babasının yanındaydı ben içerideydim baktım babası ne yaptın oğlum diyor gittim ki pastel boyalarını yemeye başlamış daha küçükken yapmadığı şeyleri bu aralar yapmaya başladı.
Araba merakı aylardır var bizde ev araba doldu evin içinde dolaşırken elinde 3-5 araba oluyor kesin bir kısmını da bodysine dolduruyor sabah bezini değiştirirken bakıyorum içinden araba çıkıyor yatak desen yine araba dolu. Kreşe de her sabah bir şeyler götürüyor araba, tren, kibrit dün tahin pekmez

benim kızda çok şımarık oldu bu sıralar. ne zaman babaannesi bize gelse falan çok şımarık oluyor. o iyi babaanne olsun ben kötü anne olayım çok önemli değil.
hadi o yaşlı eşimde annesi söz konusu olunca hiç müdahil olmuyor konuya. aksine kv yanında beni eleştiriyor. sonra çocuk beni neden dinlesin.
dün akşam hadi zeynep uykuya diye dilimde tüy bitti. babaannesi almış gel kızım saklayayım seni diyor bende gittim git seni babaannen uyutsun dedim çıktım odadan sinirli birşekilde. sonra eşim hadi bak annen bekliyor falan başladı. ama annesine bi laf yok.

hadi diyorum 2-3 gün sabret zaten okula gidiyor.

Cuma gunu yariyil tatili basliyor cuma okulda eglence yapacaklar karne dagitilacak iki haftalik tatilimiz baslayacak zeynepten dolayi pek aktivite yapamiyoruz gorkemin kitaplarini cizip kesmeye kalkiyo cadi bu donemde basladi huysuzlukta zirveyiz zaten bu aralar uc yasa dogru cocuklarda inatlasma huysuzluk artiyor gorkemden biliyorum

Ay evet Efe avm'yi hiç sevmiyor, biz de mümkün olduğunca gitmemeye çalışıyoruz, dışarısı çok soğuk uzun zaman geçirilmiyor, evde durmaktan bunaldım. Keşke kışın çalışıp yazın tatil yapacağım bir işim olsaydı.
Bizimki de oyun hamurlarını yiyor, babası birkaç kez kızıp kaldırmış, niye böyle yapıyor anlamadım. Kızdırmak hoşuna gidiyor sanırım, ilgi çekmeye de çalışıyor. Ben de bağırıyorum bu aralar, bazen karşıma geçip gülüyor ve yapmaya devam ediyor bazen de ağlıyor işte o zaman içim parçalanıyor, kendime kızıyorum.

Kreşte eğitim filan olursa mutlaka eşinle git canım. Ben eşime bazı şeyleri bin kere de söylesem anlamıyordu, sonra kitaplardan okutmaya başladım, kreşteki eğitimlere de birlikte gitmeye çalışıyoruz. Orda anne baba haricinde diğer kişilerin çocuğa müdahalesi konu oluyor ve herkes dış çevre ve anneanne ile babaanne müdahalesinden şikayet ediyor. Kreştekiler çocuğun biraz şımartılmasını yararlı görüyor ama yemek, uyku düzeni, genel davranış üzerine yanlış müdahalede mutlaka uyarın diyorlar. Bunlar eşim üzerinde çok etkili oldu. Birisi müdahale ederse hemen uyarıyor, bu konuda ben çok sertim, kp-kv itiraz etse hemen bizim çocuğumuz, yetiştirilmesi, terbiyesi bizim sorumluluğumuzda siz müdahale etmeyin diyorum. Aramız limoni olduğu için ve eşim de beni destekleyeci konuşunca durmak zorunda kalıyorlar. Her işte bir hayır varmış, bizim sorunlarımız olunca pek göstere göstere yapamıyorlar tabi kv sinsiliğini yapıyor yine de. Eğer hiç bir şekilde engel olamıyorsan Zeynep'e anlat, babaannen geldiği için izin veriyorum bizim kurallarımız geçerli diye. Hem çocuk hem kv kontrolün sende olduğunu, sen izin verdiğin için böyle olduğunu görsünler. Sinir olduğunu görürse bu davranışlarını tekrarlar. Zeynep'le de aramı bozma yok yere.

Ay ne oldu bunlara böyle, tam düzeldiler derken huysuzlukları yeniden başladı. Bizim de her aktivitemiz bağırış çağırış ile sonlanıyor. Dün sulu boya yaptık, bizimki güzel güzel boyarken birden dudağını boyadı, ben sulu boya yiyorum dedi. Kızdık kaldırdık tabi. Legolarını çıkarıyoruz, bizim yaptıklarımızı bozuyor, hiç bir şey bulamasa legoları fırlatıyor. Sürekli soru soruyor bir de. Ya biliyorum çok güzel ama zorlanıyorum artık. Ne yemek var diyor, ıspanak diyorum, neden ıspanak yaptın diyor, çok faydalı sebze yersen büyürsün güçlü olursun diyorum, neden güçlü olurum diyor, ay böyle böyle uzuyor sorular. Her soruyu en az 10 kere cevaplıyorum. Sence neden diyorum yok benim çocuk yemiyor o numarayı kaldığı yerden devam ediyor.

Bugün kar var Ankara'da, kreşe gitmedi. Karla oynayalım diye hazırlanıp çıktık, 5 dk sonra kucağına al diye tutturdu. Hadi karda yuvarlan, kara otur diyorum acırrr diye bağırıyor. Akşam babasıyla deniycez artık, camdan izlemeye bayılıyor ama dokunma konusunda isteksiz.

boyle oluyor iste canim iki yas sendromu falan hikaye asıl iki yas sonrasi degisik huylar cikariyorlar her yeni yasta daha neler neler gorecegiz gorkemde eskisi kadar olmasada inatlasma huysuzluk ara ara oluyor bu aralar cok yorgunum haftasonu hocbir ev isi yapmadan dinlenmeyi dusunuyordum esimde haftasonu seminer icin sehir disina gidiyor bana dinlenmek yok sabah 7 de uyaniyoruz benim cadi 6.5ta tepemde anne kalk kalk diye kaldiriyo azicik daha uyuyayim diyorum olmaz kahvalti yapalim aciktim ben diyo

Günaydın, dün çok kar vardı arabayı çıkaramadım taksi aradım o da gelmedi Mehmet'i kucağımda kreşe götürdüm oradan da işe yürüdüm canım çıktı üzerine hasta oldum. Bugün kreş tatil eşim izin aldı ben de erken çıkmaya çalışacağım o da işe gidecek.
Mehmet de kara dokunmuyor kar topu yaptım hoşuna gitti anne yap diyor ama kendisi ellemiyor huylu oğlum.

bizimde bugün karne günümüz , kreş yarım gün bende öğleden sonra izin aldım mecbur. eşim hasta evde yatak döşek yatıyor . çocuğu yaklaştırmayayım diyorum ama ne mümkün bizimki baba delisi.
bizim kız gece ilk uykuyu kendi yatağında yapıyor sonra hop bizim yatağa geliyor ve bütün gece bizi de uyutmuyor sürekli tepiniyor . kolumu çekiyor sevecekmiş. sürekli su istiyor falan. gücüm yok gece gece gidip odasında saatlerce beklemeye. yoksa geri götüreceğim ama. öğretmeni ile görüşücem o uygun bi dille anlatsın kendi yatağında uyuması gerektiğini.

istanbuldada arada kar attırıyor ama çok kar yok

Sizin kreş tatil mi 15 gün? E öğretmen olmayanlar ne yapacak çocuklarını nereye bırakacak?
Ben de izin alıp evde vakit geçirmek istiyorum hava da soğuk olacakmış ama 4 kişi filan izin aldı şef sen alma dedi yarın bir bakacağım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…